Hoş geldiniz sayın ziyaretçi Neredeyim ben?!

Web sitemiz; forum, günlük, video ve sohbet bölümlerinin yanı sıra; Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları sunmaktadır. Daima faydalı olmayı ilke edinmiş sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder :) Üye olmak için tıklayınız...


Sohbet (Flash Chat) Forumda Ara

Ege Bölgesi neleriyle meşhurdur?

Bu konu Soru-Cevap forumunda Misafir tarafından 25 Mayıs 2011 (15:27) tarihinde açılmıştır.FacebookFacebook'ta Paylaş
20042 kez görüntülenmiş, 9 cevap yazılmış ve son mesaj 29 Mart 2014 (15:50) tarihinde gönderilmiştir.
  • 5 üzerinden 2.95  |  Oy Veren: 42      
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın:    « Önceki Konu | Sonraki Konu »      Yazdırılabilir Sürümü GösterYazdırılabilir Sürümü Göster    AramaBu Konuda Ara  
Eski 25 Mayıs 2011, 15:27

Ege Bölgesi neleriyle meşhurdur?

#1 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
egenin nesi meşhur
Rapor Et
Reklam
Eski 25 Mayıs 2011, 15:58

Ege Bölgesi neleriyle meşhurdur?

#2 (link)
MonsrEquaLs
Ziyaretçi
MonsrEquaLs - avatarı
Ege Bölgesinin Neyi Meşhurdur, Ege Bölgesinde Ne Meşhur, Ege Bölgesinin Ünlü Yiyecekleri

Ege bölgesinde zeytin ve zeytinyağı meşhurdur, bölgenin büyük bir kısmı geçimini de bu yolla kazanır. En güzel zeytin ve zeytinyağı bu bölgede olur...

Ve halkoyunlarından Zeybek meşhurdur.
Rapor Et
Eski 25 Mayıs 2011, 20:29

Ege Bölgesi neleriyle meşhurdur?

#3 (link)
Özel Üye-VIP
nicely - avatarı
EkonomiTARIM: Ege Bölgesi’nde nüfusun çoğunluğu iklim toprak koşulları ve ulaşım kolaylıklarının da elverişliliğiyle geçimini tarımdan sağlar. Ege bölümünde Akdeniz iklimine uygun bazı bitkiler (zeytinüzüm vb.) ağır basar. Ege bölümünden İçbatı Anadolu bölümüne geçildikçe tarımın niteliği değişir; tahıl ekimi artar ve hayvancılık geçimde daha önemli yer tutar. Tahıl ekiminde buğday başta gelir onu arpa ve mısır izler. Buğday özellikle Afyon ve Denizli’de üretilir bu illeri İzmir Aydın ve Muğla izler. Arpa ise Afyon ve Manisa illerinde mısırın da başlıca ekim alanı Manisa’dır. Pirinç ekimine ovalarda az miktarda yer verilir. Bölgede yaş ve kuru sebze üretimine de önem verilir. İklim koşulları uygun olduğu için turfanda sebze (domates fasulye vb.) yetiştirilerek öbür bölgelere yollanır. Soğan ve patates ekimi yaygındır; baklagillerden en çok nohut ekilir. Kavun ve karpuz üretimi de yaygın biçimde yapılmaktadır.

Bölgede yatiştirilen sanayi bitkileri arasında tütün pamuk susam keten ve şekerpancarı baş sıralarda yer alır. Edrmit Körfezi kıyıları yağ zeytini üretimi kesir ağaç sayısı bakımından başta gelir bakımından önemlidir. Üzüm bağlarına da bölgenin her yerinde rastlanır. Üzüm ayrıca şarap ve pekmez yapımında da kullanılır. Kuru üzüm İzmir yöresinde kış soğuna dayanamayan incir ise kıyı kesimlerde yetişir. Ülkemizdeki incir ağaçlarının yaklaşık olarak %81’i Ege Bölgesi’ndedir. Turunçgiller bölgenin özellikle güney kesiminde yetişir; Bodrum’da mandalina; Aydın ve Nazilli arasında portakal yetişir.

Rapor Et
Eski 25 Mayıs 2011, 20:32

Ege Bölgesi neleriyle meşhurdur?

#4 (link)
The Eniqmatic
Ziyaretçi
The Eniqmatic - avatarı
Aydın: Kulak çorbası, pelvize tatlısı, paşa böreği, yuvarlama, ısırganotu böreği, ebegümeci kavurması, arapsaçı.

Denizli: Çaput aşı, alaçora, sıyırma, yoğurtlu patlıcan gömmesi, sura, kaçamak, gındıra çorbası.

İzmir: Kumru, Ayvalık tostu, sura, İzmir köftesi, papaz yahnisi, mücmeri, radika salatası, gerdan tatlısı.

Manisa: Mesir macunu, Kula güveç kapaması, şekerli pide, otlu pide, Manisa kebabı.

Muğla: Ara, dutmeç, çopur, döş dolması, balıklen, çıntar kavurması, ot ekşilemesi, galli patlıcan, ebegümeci kavurması, börülce kavurması, teltorlu börülce, yalankı, üzüm köftesi, ballı kabak, bestel, dülek reçeli.
Rapor Et
Eski 25 Mayıs 2011, 20:34

Ege Bölgesi neleriyle meşhurdur?

#5 (link)
909gökhan905
Ziyaretçi
909gökhan905 - avatarı
Ege Bölgesi’nde nüfusun çoğunluğu iklim toprak koşulları ve ulaşım kolaylıklarının da elverişliliğiyle geçimini tarımdan sağlar. Ege bölümünde Akdeniz iklimine uygun bazı bitkiler (zeytinüzüm vb.) ağır basar. Ege bölümünden İçbatı Anadolu bölümüne geçildikçe tarımın niteliği değişir; tahıl ekimi artar ve hayvancılık geçimde daha önemli yer tutar. Tahıl ekiminde buğday başta gelir onu arpa ve mısır izler. Buğday özellikle Afyon ve Denizli’de üretilir bu illeri İzmir Aydın ve Muğla izler. Arpa ise Afyon ve Manisa illerinde mısırın da başlıca ekim alanı Manisa’dır. Pirinç ekimine ovalarda az miktarda yer verilir. Bölgede yaş ve kuru sebze üretimine de önem verilir. İklim koşulları uygun olduğu için turfanda sebze (domates fasulye vb.) yetiştirilerek öbür bölgelere yollanır. Soğan ve patates ekimi yaygındır; baklagillerden en çok nohut ekilir. Kavun ve karpuz üretimi de yaygın biçimde yapılmaktadır.

Bölgede yatiştirilen sanayi bitkileri arasında tütün pamuk susam keten ve şekerpancarı baş sıralarda yer alır. Edrmit Körfezi kıyıları yağ zeytini üretimi kesir ağaç sayısı bakımından başta gelir bakımından önemlidir. Üzüm bağlarına da bölgenin her yerinde rastlanır. Üzüm ayrıca şarap ve pekmez yapımında da kullanılır. Kuru üzüm İzmir yöresinde kış soğuna dayanamayan incir ise kıyı kesimlerde yetişir. Ülkemizdeki incir ağaçlarının yaklaşık olarak %81’i Ege Bölgesi’ndedir. Turunçgiller bölgenin özellikle güney kesiminde yetişir; Bodrum’da mandalina; Aydın ve Nazilli arasında portakal yetişir.

Kaynak: Ege Bölgesi neleriyle meşhurdur?
Aydın: Kulak çorbası, pelvize tatlısı, paşa böreği, yuvarlama, ısırganotu böreği, ebegümeci kavurması, arapsaçı.

Denizli: Çaput aşı, alaçora, sıyırma, yoğurtlu patlıcan gömmesi, sura, kaçamak, gındıra çorbası.

İzmir: Kumru, Ayvalık tostu, sura, İzmir köftesi, papaz yahnisi, mücmeri, radika salatası, gerdan tatlısı.

Manisa: Mesir macunu, Kula güveç kapaması, şekerli pide, otlu pide, Manisa kebabı.

Muğla: Ara, dutmeç, çopur, döş dolması, balıklen, çıntar kavurması, ot ekşilemesi, galli patlıcan, ebegümeci kavurması, börülce kavurması, teltorlu börülce, yalankı, üzüm köftesi, ballı kabak, bestel, dülek reçeli.
Ayrıca Zeybek halk oyunlarında baya meşhurdur!
Rapor Et
Eski 5 Ocak 2014, 18:00

Ege Bölgesi neleriyle meşhurdur?

#6 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
ege bölgesinin neyi meşhur???
Rapor Et
Eski 8 Ocak 2014, 15:47

hiççç

#7 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
egeeeeeeeeee neyiiiiiiiiiiiiiiii ileeeeeeeeeeeeeeeee meşhurdurrrrrrrrrrr yemekkkkkkkkkkkk felaaaaannnnnnnnnnn değilllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll ödv yarınaaa
Rapor Et
Eski 8 Ocak 2014, 17:01

Ege Bölgesi neleriyle meşhurdur?

#8 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
kulak çrbası pelvize tatlısı paşa böreği
Rapor Et
Eski 13 Mart 2014, 20:27

zühti

#9 (link)
YoLo_For
Ziyaretçi
YoLo_For - avatarı
egenin ZÜHTİ olarak bilinen
yani
Z=zeytin
Ü=üzüm
H=haş haş
T=tütün
İ=incir
Rapor Et
Eski 29 Mart 2014, 15:50

cevap

#10 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
zeytin ve zeytin yağı ile meşur
Rapor Et
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:
Önce bu soruyu cevaplayın
Mesaj:








Yeni Soru
Sayfa 0.186 saniyede (74.56% PHP - 25.44% MySQL) 16 sorgu ile oluşturuldu
Şimdi ücretsiz üye olun!
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 13:43
  • YASAL BİLGİ

  • İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan MsXLabs.org forum adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre tüm kullanıcılarımız yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. MsXLabs.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) iş günü içerisinde MsXLabs.org yönetimi olarak tarafımızdan gerekli işlemler yapıldıktan sonra size dönüş yapılacaktır.
  • » Site ve Forum Kuralları
  • » Gizlilik Sözleşmesi