Arama

Efsun

Güncelleme: 5 Haziran 2013 Gösterim: 12.146 Cevap: 3
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
13 Şubat 2007       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Biyografi

Sponsorlu Bağlantılar
Efsun’un temelleri 1996 yılında Gülay Boyalar ve Özer Dönerkaya’nın Kemancı Rock Barda Pandora grubuyla cover yaparken tanışmasıyla atıldı. Müzikal beğeni ve söylemlerinin uyumluluğunu keşfederek, birlikte beste çalışmaları yapmaya karar verdiler.

2004 yılı başlarında üzerinde çalıştıkları besteleri sahnede seslendirmek ve sonrasında bir albüm yayınlamak amacıyla yola çıkan Gülay Boyalar (vokal-gitar) ve Özer Dönerkaya (gitar-geri vokal), kendilerine farsça da “büyü” anlamına gelen Efsun ismini seçti. Aynı yıl içinde, bas gitarda Tuna Erden ve davulda Ethem Uysal’ın katılımıyla Efsun grubu son halini almış oldu.

Gülay Boyalar; müzikle ilgisinin dinleyicilikten öte olduğunu keşfedince şan ve gitar dersleri almaya başladı. Çeşitli barlarda gitar çalıp şarkı söyleyerek müzik dünyasına profesyonel anlamda adım attı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Makine mühendisliği eğitimi alan Gülay Boyalar üniversite eğitimi süresince İstanbul Devlet Tiyatrosu ’nda “Yaşar ne yaşar ne yaşamaz” adlı oyunda korist-dansçı olarak yeraldı. Daha sonraları bir kaç farklı müzik gurubu deneyiminden sonra 1996 yılında Pandora grubuyla, Kemancı, Rockhouse, Hayal Kahvesi gibi mekanlarda sahne almaya başladı. Reklam müziği, belgesel ve tanıtım filmlerinde, vokal ve seslendirme yaptı.

Özer Dönerkaya; ilkokul sıralarında mandolin ve gitar çalarak müziğe başladı. Kabataş Erkek Lisesi’nde okul korosunda görev aldı. Mimar Sinan Üniversitesi’ nde Mimarlık eğitimi alan Özer Dönerkaya, üniversite eğitimi sırasında Pandora gurubuyla çeşitli rock barlarda sahne almaya başladı. Gruba 1996 yılında vokalist olarak Gülay Boyalar’ın girmesiyle ilk önemli beste çalışmalarını birlikte yapmaya başladılar. Daha sonraları Circus gibi başka cover projeleri de gerçekleştiren Özer Dönerkaya gelişen müzik teknolojilerini takip ederek bilgisayar ortamında müzik yapımı ve kayıt sistemleri konusunda deneyim kazandı. Reklam ve tanıtım filmlerine özgün müzik yaptı. 2004 yılında Efsun’un ilk albümü olacak duy sesimi’nin aranjelerini bilgisayar ortamında hazırladı ve Gülay Boyalar’la birlikte, besteleri seslendirecek Efsun ekibini oluşturdular.

Efsun 2004 yılında kurulduktan hemen sonra Hayal Kahvesi başta olmak üzere My Moon Bar, Old City gibi çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı. Stüdyo live, Bursa Resimli Bar, Depo gibi mekanlarda konserler verdi. Besteleri ve kendi tarzlarında yorumladıkları cover repertuarlarıyla oldukça ilgi çeken grup, kısa süre sonra, 2005 kış aylarında albüm kaydına girdi. 2006 başlarında kayıtlarını bitiren Efsun, mastering, görsel tasarım, video klip ve tanıtımla ilgili hazırlıklarını özenle tamamlayarak 2006 eylül ayında makeR arts etiketiyle ilk albümleri duy sesimi’yi müzikseverlerle buluşturdu.

Albüm

>> Duy Sesimi

1- Makus Talihim
2- Rüya
3- Sorma
4- Bıraksan Kendini
5- Önce Güneş
6- Tohum
7- Kördüğüm
8- Bahane
9- Gel
10- Duy Sesimi
11- Bahane (Akustik)
Son düzenleyen virtuecat; 26 Ocak 2008 17:16
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Şubat 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tanım : Müzikal anlamda Türkiye'ye yepyeni bir soluk getirecek Efsun'un ilk albümü duy sesimi müzikseverlerin beğenisine sunuluyor. Söz, beste ve düzenlemeleri Gülay Boyalar ve Özer Dönerkaya' ya ait 11 parçadan oluşan albümde kayıt ve mix Levent Büyük tarafından Stüdyo 18'de, mastering Miles Showell tarafından İngiltere'de Metropolis Stüdyoları'nda gerçekleştirildi. Albümün prodüktörlüğünü ise Özer Dönerkaya üstlendi.

Sponsorlu Bağlantılar
Yaşadığı zamanın, bulunduğu coğrafyanın sesi olmayı hedefleyen Efsun'un müziği, İstanbul'un sesini yansıtıyor; batılı ama doğulu, hüzünlü ama neşeli, caz ama türkü...

2004 yılı başlarında üzerinde çalıştıkları besteleri sahnede seslendirmek ve sonrasında bir albüm yayınlamak amacıyla yola çıkan Gülay Boyalar (vokal-gitar) ve Özer Dönerkaya (gitar-geri vokal), kendilerine farsça da "büyü" anlamına gelen Efsun ismini seçti. Aynı yıl içinde, bas gitarda Tuna Erden ve davulda Ethem Uysal'ın katılımıyla son halini alan grup, kurulduğu tarihten bu yana, İstanbul'da Hayal Kahvesi başta olmak üzere bir çok popüler mekânda performans sergiledi.

Etnik tınılarla rock müziği başarıyla harmanlayıp, besteleriyle dinleyicilerden yoğun ilgi gören ve kısa sürede albüm kayıdına başlayan Efsun'a, sahne ve albümde, kanunda Yücel Kokşa, vurmalı çalgılarda Ata Güner eşlik ediyor.
(Tanıtım Bülteninden)

Arts Maker Prodüksiyon

1-Makus Talihim (3:48)

2-Rüya (3:53)

3-Sorma (4:48)

4-Bıraksan Kendini (7:39)

5-Önce Güneş (4:48)

6-Tohum (3:41)

7-Kördüğüm (3:16)

8-Bahane (3:14)

9-Gel (4:57)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Mart 2007       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Büyülü bir yolculuk - Efsun


EfsunMüzikal anlamda Türkiye'ye yepyeni bir soluk getirecek Efsun'un ilk albümü Duy Sesimi müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Albüm iki aylık yoğun bir stüdyo çalışmasının eseri. Söz, beste ve düzenlemeleri Gülay Boyalar ve Özer Dönerkaya'ya ait. Onbir parçadan oluşan albümde kayıt ve mix Levent Büyük tarafından Stüdyo 18'de, mastering ise Miles Showell tarafından İngiltere'de Metropolis Stüdyoları'nda gerçekleştirildi. Albümün prodüktörlüğünü ise Özer Dönerkaya üstlendi.

Yaşadığı zamanın, bulunduğu coğrafyanın sesi olmayı hedefleyen Efsun'un müziği, İstanbul'un sesini yansıtıyor; batılı ama doğulu, hüzünlü ama neşeli, caz ama türkü…

2004 yılı başlarında üzerinde çalıştıkları besteleri sahnede seslendirmek ve sonrasında bir albüm yayınlamak amacıyla yola çıkan Gülay Boyalar (vokal-gitar) ve Özer Dönerkaya (gitar-geri vokal), kendilerine farsça da 'büyü' anlamına gelen Efsun ismini seçti. Aynı yıl içinde, bas gitarda Tuna Erden ve davulda Ethem Uysal'ın katılımıyla son halini alan grup, kurulduğu tarihten bu yana, İstanbul'da Hayal Kahvesi başta olmak üzere bir çok popüler mekânda performans sergiledi.

Etnik tınılarla rock müziği başarıyla harmanlayıp, besteleriyle dinleyicilerden yoğun ilgi gören ve kısa sürede albüm kayıdına başlayan Efsun'a, sahne ve albümde, kanunda Yücel Kokşa, vurmalı çalgılarda Ata Güner eşlik ediyor.




22-11-2006
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2013       Mesaj #4
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Efsun
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi

Efsun

Etkin yılları 2004-günümüz
Tarzlar Alternatif rock
Plak şirketi PaSaj
Resmî sitesi Efsun Resmi Web Sitesi

Efsun, Türk rock müzisyen. Alternatif rock ile folk-rock tarzına sahiptir. ilk stüdyo albümü Duy Sesimi 2006 yılında yayımlandı ve bu albümden toplam üç şarkıya video çekildi. 2011 yılında ise ikinci stüdyo albümü olan Sessiz Olmalıyım piyasaya sürüldü.

Kariyeri
2004 yılında İstanbul sahnelerinde boy göstermeye başlayan Efsun, henüz albümü yayınlanmadan Hayal Kahvesi sahnesinde besteleriyle tanındı. İki yıl kulüp ve festivallerde konserler verdikten sonra 2006 yılında töre cinayetlerini konu alan ilk albümü Duy Sesimi yayınlandı. Prodüktörlüğü Özer Dönerkaya tarafından üstlenilen albümde sözleri Efsun'a, müzikleri Efsun ve Özer Dönerkaya'ya ait on parça yer aldı. İlk albümün çıkış videosu "Rüya" oldu. Albümün diğer klip videoları "Makus Talihim" ve "Sorma" oldu. Albüme adını veren şarkı, TRT tarafından sansürlendi.
Haluk Kurosman prodüktörlüğünde gerçekleştirilen Sessiz Olmalıyım albümü GRGDN stüdyolarında kaydedildi. Yine sözleri Efsun’a, müzikleri Efsun ve Özer Dönerkaya'ya ait on parçadan oluşan albümde, ilk albümün isim parçası "Duy Sesimi"nin farklı bir versiyonu da yer aldı. Parçaların düzenlemelerinde ise Özer Dönerkaya ve Haluk Kurosman yer aldı. Yayınlanışından sonra albüme adını veren şarkıda geçen "Ne yapmalıyım? Ruhuma, kalbime, içime her önüme geleni almamalıyım" sözleriyle şarkı TRT Denetleme Kurulu'na takılarak sansürlendi.

Albüm

  • 2006: Duy Sesimi
  • 2011: Sessiz Olmalıyım

Benzer Konular

4 Mayıs 2008 / asla_asla_deme X-Sözlük