| | #11 (mesaj-linki) |
Cvp: Barış Manço Anısına BARIŞ MANÇO 45'likleri 1962 Twistin USA/The Jet (Harmoniler) Grafson MGG 515 Do The The Twist/Let's Twist again (Harmoniler) Grafson MGG 516 1963 Cit Cit Twist/Dream Girl (Harmoniler) Grafson MGG 566 1964 Baby Sitter/Quelle Peste/Jenny Jenny/Un Autre Amour Que Toi (Jacques Denjean Orchestra) Rigolo 18.726 Baby Sitter/Quelle Peste (Jacques Denjean Orchestra) Rigolo RI 10019 Jenny Jenny/Un Autre Amour Que Toi (Jacques Denjean Orchestra) Rigolo RI 10 020 1966 Il Arrivera/Une Fille (Les Mistigris) Sahibinin Sesi 45-AX 3092 Bien Fait Pour Toi /Aman Avci Vurma Beni (Les Mistigris) Sahibinin Sesi 45-AX 3093 1967 Bizim Gibi/Big Boss Man/Seher Vakti/Good Golly Miss Molly (Les Mistigris) Sayan FS-144 Kol Dugmeleri/Big Boss Man/Seher Vakti/Good Golly Miss Molly (Kaygisizlar) Sayan FS-144 1968 Kizilciklar/I'll go crazy (Kaygisizlar) Sayan FS-171 Bebek/Keep lookin (Kaygisizlar) Sayan FS-179 Karanliklar icinde/Trip (To a fair) (Kaygisizlar) Sayan FS-180 Bogazici/Flower of love (Kaygisizlar) Sayan FS-194 1969 Runaway/Unutamiyorum (Kaygisizlar) Sayan FS-199 Aglama Degmez Hayat/Kirpiklerin Ok Ok eyle (Kaygisizlar) Sayan FS 204 Kagizman/Anadolu (Kaygisizlar) Sayan FS 213 1970 Derule/Kucuk bir gece muzigi (Baris Manco Ve) Sayan FS-223 Daglar Daglar 1/Daglar daglar 2 (Baris Manco Ve) Sayan 229 1971 Iste Hendek Iste Deve/Katip Arzuhalim Yaz Yare Boyle ( Mogollar ) Sayan FS-266 Bin boganin kizi/Ay Osman (Mogollar/Kaygisizlar) Sayan FS-271 1972 Fil ile Kurbaga/Je te Retrouverais (Kaygisizlar/Les Mistigris) Sayan FS 279 (Baris Manco, Sayan'dan ayrildiktan sonra sonra piyasaya cikarilan bu 45lik toplatildi) Ölum allahin emri/Gamzedeyim deva bulmam (Kurtalan Ekspres) Yavuz YA 1544 1973 Lambaya puf de / Kalk gidelim Kuheylan (Kurtalan Ekspres) Yavuz YA 1548 Gonul dagi/Hey koca topcu genc Osman (Kurtalan Ekspres) Yavuz YA 1554 1974 Nazar eyle Nazar eyle (gel yanima pazar eyle)/Gulme ha gulme (Kurtalan Ekspres) Yavuz YA 1562 Bir bahar aksami/Estergon kalesi (Kurtalan Eskpres) Yavuz YA 1569 1975 Ben bilirim/2023 (Kurtalan Ekspres) Yavuz Plak YA 1573 1976 Cay elinden oteye rezil dede/Vur ha vur (Kurtalan Ekspres) Yavuz Plak YA 1580 1977 Nick the chopper/Lonely man (George Hayes Orchestra-Kurtalan Ekspres) Yavuz YA 1584 1981 Hal hal/Egri Egri Dogru Dogru Egri Bugru Ama Yine De Dogru (Kurtalan Ekspress) Türküola 239 ZAMANINDA PLAK OLARAK CIKMAMIS, KASETLERDE ve CD`LERDE YER ALMIS PARCALAR 1981 Bahcede hanimeli/Hamburger/Ce sera le temps (Kurtalan Ekspres) Türküola 1525 (Tape) CD 206 (CD) (1991de cikmis) 1983 Nenni bebek/Cit cit cedene (Kurtalan Ekspres) 1761 (Tape) CD 203 (CD) (1991de cikmis) 1985 Dut Agaci (Kurtalan Ekspes) 24 Ayar Manco TS2240 (Tape) H.E. 039 (CD) (1994de cikmis) Don desem donermisin bana (Kurtalan Ekspres) 24 Ayar Manco Almanya icin hazirlanan Kaset Uzelli Kaset 1124 1996 Daglar Daglar/Hoy Harim (Gali Atary ile Ibranice Duet) (?) ALBÜMLERİ 1/ 1971 Dünden Bugüne. (Baris Manco Sayan`dan ayrildiktan sonra Sayan`in 45liklerden derleyerek cikardigi albüm) (Sayan) LPFS 112 (Lp) (md) -A- 1. Daglar Daglar 2. Kirpiklerin Ok Ok Eyle 3. Kagizman 4. Kucuk Bir Gece Muzigi 5. Kol Dugmeleri 6. Derule -B- 7. Iste Hendek Iste Deve 8. Seher Vakti 9. Anadolu 10. Aglama Degmez Hayat 11. Lory 12. Katip Arzuhalim Yaz Yare Boyle 2/ 1975 2023 (46:20) (Yavuz Plak.) Lp.1015 (Lp) (md) -A- 1. Acih'da baga vir!... 2. Kayalarin oglu 3. 2023 4. Yolverin agalar beyler!... 5. Uzun ince bir yoldayim!... -B- 1. Yine yol gorundu gurbete... 2. Baykoca destani... -gulme ha,gulme!... -gelinlik kizlarin dansi... -kara haber~turnanin olumu... -vur ha,vur!.. -durma ha,durma!... 3. Tavuklara kissst de!... 4. Kol basti!...(Dere Boyu Kavaklar) 3/ 1976 Sakla Samani Gelir Zamani. "Yavuz Plak in 45liklerden derledigi Albüm" (Yavuz LP 1018) -A- 1. Gamzedeyim Deva Bulmam 2. Gonul Dagi 3. Nazar Eyle Nazar Eyle 4. Bir Bahar Aksami 5. Hey Koca Topcu Genc Osman -B- 6. Ben Bilirim Ben Bilirim 7. Olum Allahin Emri 8. Kalk Gidelim Kuheylan 9. Lambaya Puf De! 10. Cay Elinden Oteye (Rezil Dede) 4/ 1976 Baris Mancho (35:4 (Ayni yil Nick The Chopper olarak Türkiye de cikti Yavuz LP 1017) (C.B.S. Disques/Grammofoonplaten S.A.B.V.) cbs 81784 (Lp) (md) -A- 1. Little darlin' (we'll be kissing), 2. Lonely man, 3. Old Pauline, 4. lucky road, 5. Emerald garden, -B- 1. Nick the chopper, 2. Tell me old man, 3. Blue morning angel, 4. Lady of the seventh sky, 5. Ride on Miranda, 5/ 1979 Yeni Bir Gun (45.07) (Yavuz ve Burc Plakcilik.) lp.1024 (Lp) (md) -A- 1. Sari cizmeli Mehmed aga, 2. Gesi Baglari, 3. Coban yildizi, 4. Bir selam sana gonul daglarindan, 5. Ne ola? Yar ola, -B- 1. Aynali kemer ince bele, 2. 2024 3. ikinci yolculuk, 4. Ham meyvayi kopardilar dalindan, 5. Yeni bir gun dogdu merhaba, 6. Anliyorsun degil mi? 7. Ne koy olur benden, ne de kasaba, 8. Elveda ~ olum, 9. Bir kelebegin yasam oykusu. 6/ 1980 20. Sanat Yili Disco Manco (Turkuola.) 1341 (Tape) (md) 1. Egri bugru, 2. Huseyni selam, 3. Daglar daglar, 4. Nazar eyle(1), 5. Gamzedeyim, 6. Ben bilirim, 7. Nazar eyle(2) 8. Iste hendek iste deve, 9. Kol basti, 10. Katip arzuhalim, 11. Nick the chopper, 12. Ne Ola 13. Yemen Turkusu (Burasi Mustur), 14. Taksim, 15. Yeni Bir Gün 16. Anliyorsun Degil mi? 17. Ne Köy Olur Benden, Ne de Kasaba 18. Elveda ölüm 19. Kervan (taksim), 20. Dragon fly. 7/ 1981 Sozum Meclisten Disari (44:37) (Turkuola.) TR-ST 342 (Lp) 1525 (Tape) CD 206 (Cd) (md) -A- 1. Alla beni pulla beni, 2. Arkadasim Essek, 3. Sozum meclisten disari, 4. Sehrazat, 5. Gulpembe, -B- 1. Adem oglu kizgin firin hava kizi mercimek, 2. Ali yazar veli bozar, 3. 2025 (ucuncu ve son yolculuk), 4. Donence, Bahcede hanimeli,Hamburger,Ce sera le temps isimli parcalar kaset ve CD de yer aldi. 8/ 1983 Estagfurullah...Ne Haddimize! (39:04) (Turkuola.) 7478 (Lp) 1776 (Tape) CD-203 (Cd) (md) -A- 1. Halil Ibrahim sofrasi, 2. Gecti dost kervani, 3. Kazma, 4. Bal sultan, -B- 1. Aman yavas...aheste!... 2. Kol dugmeleri, 3. Eski bir fincan, 4. Selahaddin Eyyubinin aslan yuekli Risarin kiz kardesine karsi. Nenni Bebek ve Cit Cit Cedene isimli parcalar Kaset ve CD de yer aldi. 9/ 1985 24 Ayar Manco (39:06) (Emre Plakcilik.) H.E-33-531(Lp) TS2240 (Tape) H.E. 039 (Cd) (md) -A- 1. Soyle zalim sultan, 2. Bu gun bayram, 3. Mahkum, 4. Dort kapi, 5. La casa della mamma tulipano, -B- 1. Gibi Gibi, 2. Lahburger- a)evvel zaman icinde b)hamburger c)lahmacun d)kissadan hisse:Lahburger bebek, 3. Abbas yolcu, 4. You and I. Dut Agaci Kaset ve CD de yer aliyor. Dön Desem Dönermisin Bana isimli parca kasedin Avrupa baskisinda yer aldi. 10/ 1986 Degmesin Yagli Boya (Emre Plakcilik.) HE.539 (Lp) H.E. 560 (Tape) H.E. 040 (Cd) (md) -A- 1- S.O.S. Aman Hocam 2- Süper Babaanne 3- Nerede? 4- Düriye -B- 1- Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sihhat Gibi 2- Unutamadim 3- Iste Hendek Iste Deve (15 Yil Sonra) 4- Osman 5- Al Beni 11/ 1988 30 Sanat Yili Fulaksesuar Manco-Sahibinden Ihtiyactan (Emre Plakcilik) H.E.545 (LP) H.E.004 (CD) (md) 1- Nane Limon Kabugu 2- Ahmet Beyin Ceketi 3- Affet Beni 4- Gönül Ferman Dinlemiyor 5- Ömrümün Sonbaharinda 6- Anahtar 7- Kalpler Beraber 8- Zehra 9- Sakiz Hanim - Mahur Bey 10- Sahilde 12/ 1989 Darisi Basiniza (43:13) (Yavuz ve burc Plakcilik.) 581 (Tape) 003 (CD) (cd) 1- Kara Sevda 2- Domates Biber Patlican 3- Delikanli Gibi 4- Günaydin Cocuklar 5- Kezban 6- Can Bedenden Cikmayinca 7- Güle Güle Oglum 8- Hatirlasana 9- Hayir 13/ 1992 Mega Manco (46:3 (Emre Plak) 622 (Tape) H.E. 031 (CD) (cd) 1- Süleyman 2- Hemşerim Memleket Nire? 3- Ayi 4- Gel 5- Yine Bir Gülnihal 6- Allah`im Güc Ver Bana 7- Diral Dede nin Düdügü 8- Ayrilik 9- Tut-i Mucize Guyem 10- Rüya 14/ 1995 Musaadenizle Cocuklar (45:20) (Emre Plak) H.E.CD.056 (CD) (cd) 1- Müsaadenizle Cocuklar 2- Balböcegi 3- Yolla Yarim Tez Yolla 4- Al beni 5- Dokun Bana Saril Bana 6- Benden öte Benden Ziyade 7- Gülbebegim 8- Beyhude Gecti Yillar 9- Yol 10- En Büyük Mehmet Bizim Mehmet 15/ 1996 Baris Manco Live In Japan (49:4 (Emre Plak) HE.074 (CD) (cd) 1- Dönence 2- Domates Biber Patlican 3- Unutamadim 4- Hemşerim Memleket Nire? 5- Daglar Daglar 6- Yine Yol Göründü Gurbete 7- Nane Limon Kabugu 8- Gülpembe 9- Toki No Tabibito 10- Kara Sevda En sevdigim albumu. Ben de yuklemistim TB'a. Benim linki silip bu linki vermisler. Siddetle tavsiye olunur. Canli Performans 16/ 1999 Mancoloji ( Emre Plak) H.E. 103 + H.E. 104 (CD) 1 1. daglar Daglar 1969 2. gül pembe 1980 3. iste hendek iste deve 1970 4. sari cizmeli mehmed aga 1977 5. kara sevda 1989 6. hal hal 1981 7. kol dügmeleri 1963 ( Baris Manco`nun ilk yazdigi sarki) 8. unutamadim 1986 9. aynali kemer 1978 10. beyhude gecti yillar 1964 (Biz 95 de dinlemistik ilk defa) 11. nazar eyle 1973 12. can bedenden cikmayinca 1989 2 1. dönence 1980 2. anliyorsun degil mi? 1977 3. gül bebegim 1993 4. halil ibrahim sofrasi 1983 5. yolla yarim 1993 6. nick the chopper 1975 7. alla beni pulla beni 1981 8. domates biber patlican 1988 9. ben bilirim 1972 10. sakiz hanim ve mahur bey 1988 11. gibi gibi 1983 12. 40 yil 1998 "enstrümental" ALINTIDIR... Son Düzenleyen Misafir; 28-02-2006 @ 13:38. | |
|
| | #12 (mesaj-linki) |
Cvp: Barış Manço Anısına | |
|
| | #13 (mesaj-linki) |
Cvp: Barış Manço Anısına Barış Manço, hayatında yapabileceği her türlü işe el atmış, ve bunlarda da başarılı olmuştur. İşte bunlardan birisi de, onun televizyonculuğudur... Barış Manço, yıllardır kafasında tasarladığı tv projesini hayata geçirmek için, Ekim 1988'de, TRT 1 televizyonuna, o güne kadar, benzeri yapılmamış bir program önerdi. "Çocuk ve aileye yönelik eğitici ve eğlendirici bir dünya belgeseli" olan ve yayına girdiği günden beri, milyonlarca izleyicinin ilgisini çeken ve ekran başına toplayan, "BARIŞ MANÇO ile 7'DEN 77'YE" 1988 yılında doğdu. Program, "Adam Olacak Çocuk", "İkinci Kahvaltı", "Dönence" ve "Dere Tepe Türkiye" bölümlerinden oluşuyordu. Programın çekimleri için oluşturulan TV ekibi, "Ekvator'dan Kutuplar'a" kadar, tam 150 değişik ülkeye giderek, 500.000 km'den fazla yol kat etti... Ayrıca, Barış Manço'nun bir de talk show programı vardı. Bu program, 4 X 21 Doludizgin'di. Barış Manço ile 7'den 77'ye, "Adam Olacak Çocuk", "İkinci Kahvaltı", "Dönence" ve "Dere Tepe Türkiye" bölümlerini içeren, programın genel adıydı. Program, tam 11 sene boyunca, TRT 1 ve atv kanallarında yayınlandı. Adam Olacak Çocuk, çocuklara yönelik, söyleşi programıydı. Barış Manço, programlarda, programa katılan çocuklarla söyleşi yapar, öğütler verir, oyuncaklar dağıtır, şarkılar söylerdi. Ayrıca programa, ünlü şarkıcı veya sanatçıları da davet eder, eğlenceyi artırırdı. En sonunda da, o meşhur 10 PUAN'ını verirdi... İkinci Kahvaltı, Adam Olcak Çocuk ile aynı özellikleri taşıyan, ancak, çocuklar yerine, yaşlılara yönelikti. Yine onlarla söyleşilerde bulunup, şarkılar söylerdi. Ünlüleri, programlarına çağırırdı. Programın sonunda da, yaşlılara kahve servisi yapılır, büyük kahve paketleri hediye edilirdi... Dönence Dünya Turu programında, Barış Manço ve ekibi, her hafta başka bir ülkeye gider, buraları tanıtırdı. Bu bir bilim ve gezi belgeseliydi. Barış Manço ve ekibi, yukarıda da anlattığımız gibi, bu programla birlikte, 150 değişik ülkeye giderek, 500.000'den fazla yol kat etti... Her yerde "Barış Elçiliği" yaptı. Dere Tepe Türkiye'de, Dönence ile aynı özellikleri taşıyan, ancak, Türkiye sınırları içerisinde yapılan gezilerin, araştırmaların, yer aldığı bir, Türkiye Belgeseliydi... Program çekimlerinde gittiği her şehirde ve yörede halkın büyük sevgisiyle karşılanır, o da bu sevgiye sempatik ve espritüel yapısıyla karşılık verirdi. 4 X 21 Doludizgin, 7'den 77'ye programından ayrı olarak yapılan, Hafta içi bir günde, TRT 1'de, saat 21:00'de ekrana gelen, Barış Manço'nun şov programıydı. Her programda bir ünlüyü davet eder ve sıcak söyleşiler yapardı... Alinti... Son Düzenleyen Naesse; 29-08-2008 @ 11:40. | |
|
| | #14 (mesaj-linki) |
Cvp: Barış Manço Anısına Barış Amca sütümü içiyorum ![]() Ani ölümüyle tüm Türkiye'yi yasa boğan Barış Manço'nun Moda'daki evi hayranlarının akınına uğruyor. Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar Yusuf Kamil Paşa Sokak'taki evin önüne gelen Manço hayranları, duygularını, gözyaşları arasında bahçe içinde açılan anı defterine döküyorlar. Evin çevresini saran demir parmaklıklar ile kapısına karanfil bırakan her yaşta müziksever, park ettikleri otomobillerinde unutulmaz Barış Manço parçalarını dinliyorlar. Manço'nun hayranları, dondurucu soğuğa ve yağmura aldırmadan saatlerce evin önünden ayrılmadılar. Caferağalılar ve gençleri imzalı ‘‘Cennet mekanın olsun, seni unutan kahrolsun’’ yazılı bir bez pankart da evin önündeki 2 ağaç arasına asıldı. 7'den 77'ye herkesin beğenisini kazanan Manço'nun ‘‘Adam olacak çocuk’’ programında verdiği mesajlarla kalbini kazandığı küçük hayranları da evin demir parmaklıklarına notlar bıraktı. Bunlardan biri de Barış Manço'nun eğitici ve öğretici programalarının ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. ‘‘Barış Amca, sütümü içiyorum/Ispanak yiyorum/Arabanın arkasına oturuyorum/Sözünü dinliyorum/Seni hiç unutmuyorum/İnanç. 1 Şubat 1999’’ Cenaze töreni bugün Barış Manço, bugün devlet töreni ile uğurlanıyor. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Manço için ilk tören saat 09:15'te Moda'daki evinin önünde yapılacak. Daha sonra AKM'de saat 10:00'da düzenlenecek törenin ardından Levent Camii'ne geçilecek. Manço, saat 13:30'da Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Kadıköy Belediyesi cenaze töreni sırasında trafiğin aksamaması için çalışmalar başlattı. Bu arada televizyonlar cenaze törenini canlı yayınlayacak. Gece de bir çok eğlence merkezinde anma töreni yapılacak. Manço'ya Gesi Bağları toprağı Barış Manço'nun mezarına, Kayseri'nin Gesi Beldesi'nden toprak gönderilecek. Gesi Belediye Başkanı Ömer Sağıroğlu, Manço'nun, ünlü ‘‘Gesi Bağlarında Dolanıyorum’’ türküsünü en iyi yorumlayan sanatçı olduğunu hatırlattı ve ölümünün Gesi Beldesi'nde büyük üzüntü yarattığını söyledi. Sağıroğlu, ‘‘Barış Manço, Gesi Bağları türküsünü çok duygusal yorumlayarak okumuştu. Türkiye'nin yurtdışında tanıtımında önemli hizmetleri de olan Barış Manço'nun mezarına, ona olan sevgimizin bir sembolü olarak Gesi Bağları toprağı göndereceğiz. Onu daima kalbimizde yaşatacağız ve Gesi Bağları türküsüyle anacağız’’ dedi. Güle güle 1018 Barış Yıl 1955. Sınıfın kapısından, kısa boylu, tombik, gülerken öndeki 2 dişi ortaya çıkan bir çocuk girdi. Ağabeyi Savaş'ın elini tutarak sınıfa giren bu çocuğun adı Barış'tı. Yıllar sonra tüm Türkiye'nin tanıyacağı Barış Manço. Yatakhanede yataklarımız yanyanaydı, sınıfta aynı sırayı paylaştık tam 6 yıl boyunca. Okul numarası benim numaramdan bir evvelki numaraydı; 1018. Ortaokul sıralarında işbilgisi dersinde hocamız Balaban, Barış'a tahtadan bir gitar yaptırdı. Gitar, şekli ile, telleri ile görünüşte gitardı, ama bir eksiği vardı, çalmıyordu. Galatasaray'da her cuma Şamata Gecesi yapılırdı. Talebeler, daha sonral Barış'ın ‘‘7 den 77'ye’’ programını yaptığı, Tevfik Fikret Salonu'nda toplanır, kurtlarını dökerlerdi. Yine böyle bir gecede Barış, elinde çalmayan tahta gitarı ile sahneye çıktı. Banttan yayınlanan Elvis Presley'in bir şarkısını söyleyip çalar gibi nefis bir gösteri sundu. Oysa aynı Barış, tüm okulun koşa koşa gittiği Elvis filmlerine, okuldan ‘‘Bu nasıl müzik’’ diyerek gitmeyen tek talebeydi. Sahnenin tozu bulaşınca Barış kendini müziğe vermeye başladı. Saksofonda sınıf arkadaşımız Atkafa Savaş Akad, bas gitarda Şapşal Ender ve solo gitarda Barış, lisenin pek çok gecesine renk kattı. Barış bir süre sonra, bir kamyona atlayıp, ağabeyinin yerleştiği Belçika'nın yolunu tuttu. Güzel Sanatlar Akademisi'ni bitirdi orada, ama müziği asla bırakmadı. Sonra ‘‘Çıt çıt çetene’’yi duyduk Barış'ın sesinden. Ardından herkesin dilinden düşmeyen şarkıları geldi peşpeşe. Son olarak Bodrum, Akyarlar'da yaptığı Manço Club'ün açılışında biraraya geldik. Sabahın 04.00'üne kadar eski günlerimizi yeniden yaşadık. Bana ‘‘Aybars’’ dedi, ‘‘İnan ki çok yoruldum. Bundan sonra tek emelim yoksul çocukların eğitimine katkıda bulunmak olacak. Tuzla'da 2000 kişiyi okutabileceğim bir okul yaptırıyorum. Gencecik fidanların büyümesini seyredip keyifleneceğim, o keyifle de dinleneceğim. Tek isteğim bu...’’ Bu keyfi yaşayamadı Barış. Şimdi dinlenebiliyor mu bilemiyorum, ama Barış müziği ile hep dinlenecek. Güzel, iyi, temiz bir insanı kaybettik. Güle güle 1018 Barış. | |
|
| | #15 (mesaj-linki) |
Cvp: Barış Manço Anısına
2 Ocak 1943'te Istanbul'da doğdu. İlk kez 1958'de sahneye çıktı. O günden bu yana, Türk Rock Muziği'nin öncüsü olarak grubu "KURTALAN EKSPRES" ile birlikte Türkiye'de olduğu gibi birçok yabancı ülkede sayısız konserler verdi. ( Japonya'daki konserlerinin ardından bu ülkede iki CD'si yayınlandı. ) Günümüze kadar bestelediği 200'un üzerindeki şarkı, kendisine 12 altın ve 1 platin albüm/kaset ödülü kazandırken, bu şarkıların birçoğu, daha sonra Yunanca'ya, Bulgarca'ya, Arapça'ya, İbranice'ye, Japonca'ya, Farsca'ya ve Kürtçe'ye çevrilerek, kendisi veya yerel sanatçılar tarafından tekrar seslendirildi. Ekim 1988'de, TRT 1 Televizyonu'na o güne kadar benzeri yapılmamış bir program önerdi. "Çocuk ve aileye yönelik eğitici ve eğlendirici bir dünya belgeseli" olan ve yayına girdiği günden beri milyonlarca izleyiciyi ekran başına toplayan "BARIS MANCO ILE 7 DEN 77 YE"böylelikle doğmuş oldu. Sekizinci yayın yılını tamamlayan bu program, her pazar uydu aracılığıyla TRT INT'te de yayınlanmakta ve yalnız Avrupa ve Akdeniz ülkelerinde değil, tüm Orta Asya ve Yakın Doğu'da da izlenebilmekteydi. "7 den 77 ye" programı çekimleri için oluşturulan TV ekibi, bugüne kadar "Ekvator'dan Kutuplar'a" yerküre üzerinde 150 değisik ülkeye giderek 500.000 km.'den fazla yol katetti. Bir baska deyişle, dünyanın çevresi 12 kez dolaşılmış oldu. Devlet Başkanları, şair, düşünür ve yazarlar, astronotlar, sporcular ve süperstarların da konuk edildiği bu program, 1996 Haziran ayında 300. kez ekrana gelerek Türk Televizyonculugu'nda şimdiye kadar ulaşılamamış bir rekora ulaştı. Evli ve iki çocuk babası olan ve çok iyi derecede Ingilizce ve Fransızca konuşan Barış Manço, 31.01.1999 günü akşam 23:00 sularında evinde geçirdiği bir kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi; artık O tüm sevenlerinin gönlünde yaşayacak. Barış Manço, 41 yılı aşkın sanat yaşamında kendisine layik görülen 300'un üzerindeki ödülün dışında, aşağıdaki ünvanlara da sahipti:
| |
|
![]() |
Barış Manço (Barış Manço Kimdir? - Barış Manço Hakkında) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Oya Başar (Oya Başar Kimdir? - Oya Başar Hakkında) | thedoctor_611 | Sinema tr | 1 | 30-07-2008 10:37 |
| Eşref Kolçak (Eşref Kolçak Kimdir? - Eşref Kolçak Hakkında) | thedoctor_611 | Sinema tr | 1 | 30-07-2008 10:26 |
| Ümmü Hânî (Ümmü Hânî Kimdir? - Ümmü Hânî Hakkında) | asla_asla_deme | Müslümanlık/İslamiyet | 2 | 04-11-2007 19:47 |
| Can Yücel (Can Yücel Kimdir? - Can Yücel Hakkında) | NoRanynn | Edebiyat tr | 6 | 23-08-2007 22:53 |
| P.O.D (P.O.D Kimdir? - P.O.D Hakkında) | Misafir | Yabancı Rock | 0 | 18-06-2007 01:11 |
| |||||
| MsXLabs® MK - Copyright ©2005 - 2009 | MsXLabs® ve Mavi Karanlık® tescilli markalardır. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||