| | #51 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Barış Manço Anısına![]() | |
|
| | #52 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Barış Manço Anısına (Barış Manço Hakkında - Barış Manço Kimdir?) | |
|
| | #53 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Barış Manço (Barış Manço Kimdir? - Barış Manço Hakkında)![]() ![]() ![]() Son Düzenleyen Naesse; 29-08-2008 @ 13:05. | |
|
| | #54 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Barış Manço (Barış Manço Kimdir? - Barış Manço Hakkında) Onu kaybettiğimiz günü dün gibi hatırlıyorum ![]() Ölmemesi gereken insanlardan biriydi... Öldüğünede yıllar geçsede hala inanamıyorum... Bütün şarkıları o kadar güzel ki hiçbirini diğerinden ayırt edemem, üstün göremem... Gerek kişiliği gerekse müzik adına yaptığı şeylerle tam sanatçıydı. Bir Barış Manço daha kesinlikle gelemez dünyaya, varolamaz... Çocuklara, büyüklere o kadar çok şey öğretti, sevdirdi ki onu sevmeyen bir insan yoktur heralde yeryüzünde. Şarkılarında bambaşka şeyler anlatıyor, harika parçalar... Umarım yeni nesilde böyle büyük bir sanatçıyı unutmaz ve her daim dinler çünkü ben Barış MAnço şarkılarıyla büyüdüm aynı şekilde ailemde... | |
|
| | #55 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Barış Manço (Barış Manço Kimdir? - Barış Manço Hakkında)![]() ![]() ![]() ![]() | |
|
| | #56 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Barış Manço (Barış Manço Kimdir? - Barış Manço Hakkında) " Ben dedelerimden ne miras almışsam onu bi kendi potamda eritip bu aynada çıkartıp karşı aynaya atıyorum... Karşı aynada da iyi karşılanıyor... Ve tekrar bana yansıyor aynalar arası yansımadan bi tür lazer sistemi oluşturduk biz..." | |
|
| | #57 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Barış Manço (Barış Manço Kimdir? - Barış Manço Hakkında) peki şarkıları neden indiremiyorum? ne anladım ben bu işten | |
|
| | #58 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Barış Manço (Barış Manço Kimdir? - Barış Manço Hakkında) | |
|
| | #59 (mesaj-linki) | |||||
| Cvp: Barış Manço Anısına
Albüm "Kol Bastı", "Uzun İnce Bir Yoldayım" ve "Tavuklara Kışşt De!" (Bu şarkı Lambaya Püf De şarkısının enstrümental versiyonudur) gibi türkülerle birlikte, türkü tarzı Manço eserlerinide bulundurur. "Kayaların Oğlu" ve "2023" ikilisi Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına yazılmış senfonik bir eserdir. 5 parçadan oluşan "Baykoca Destanı" da albümün bir başka epik eseridir. (Bu destanın iki bölümü "Gülme Ha Gülme" ve "Vur Ha Vur" daha farklı versiyonlarla daha önce plak olarak yayınlanmıştır.) Özellikle bu iki eserde progresif rock dışında elektronik esintiler de dikkat çeker. 2023'teki bazı şarkılar Barış Manço'nun tek filmi olan Baba Bizi Eversene'de yer almıştır. Bu albümden 2023 şarkısı Murat Göğebakan, Yine Yol Göründü Gurbete şarkısı Haluk Levent tarafından tekrar yorumlanmıştır. Yine Yol Göründü Gurbete şarkısı daha sonra Barış Manço'nun "Live in Japan" albümünde de konser versiyonuyla yer alır. | |||||
|
![]() |
| Etiketler |
| barış, hakkında, kimdir, manço |
Barış Manço (Barış Manço Kimdir? - Barış Manço Hakkında) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| P.O.D (P.O.D Kimdir? - P.O.D Hakkında) | Blue Blood | Yabancı Rock | 3 | 24-08-2009 00:22 |
| Can Yücel (Can Yücel Kimdir? - Can Yücel Hakkında) | Blue Blood | Edebiyat tr | 12 | 25-07-2009 16:23 |
| Oya Başar (Oya Başar Kimdir? - Oya Başar Hakkında) | thedoctor_611 | Sinema tr | 1 | 30-07-2008 11:37 |
| Eşref Kolçak (Eşref Kolçak Kimdir? - Eşref Kolçak Hakkında) | thedoctor_611 | Sinema tr | 1 | 30-07-2008 11:26 |
| Ümmü Hânî (Ümmü Hânî Kimdir? - Ümmü Hânî Hakkında) | asla_asla_deme | Müslümanlık/İslamiyet | 2 | 04-11-2007 20:47 |