Arama

Windows XP'de Mavi Ekran Hataları - Sayfa 2

Güncelleme: 15 Temmuz 2014 Gösterim: 110.377 Cevap: 19
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Ağustos 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hardiski tam bölümlerken mavi ekran hatası geliyo nedendir yadım lüften
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 22:53 Sebep: Düzenlendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Eylül 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar öncelikle benim blg'nin harddisk çökmüş ekran kartı yanmış işlemcisi bozulmuştu ben 100 TL karşılığı bunu yaptırttım Sp3 çıktı bide çok yavaştı bende format atıyım dedim ama sürekli mavi bir ekran geliyor hardiskte yeterli boş alan yok diye ama 5 GB dolu bile değildir ..........................................NOLUR YARDIM BUNU BİLE ÇOK YAVAŞ YAZIYOR.................................................
Sponsorlu Bağlantılar
vVvAzervVv - avatarı
vVvAzervVv
Ziyaretçi
3 Şubat 2012       Mesaj #13
vVvAzervVv - avatarı
Ziyaretçi
Sa. arkadaşlar benim pc normal çalışıyordu ama elektrikci şalterleri bilgisayar açıkken kapattı ve artık bilgisayar açılırken mavi ekran çıkıyor . format atmayı denedim ama ''boot from cd" yazısından sonra Yüklemek İçin Enter'a Basın Gelmiyor Ve CD'yi okumuyor ne yapmalıyım ?
kocasa145 - avatarı
kocasa145
Ziyaretçi
4 Mayıs 2012       Mesaj #14
kocasa145 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bunun la ilgili biraz bilgi vereyim bilgisayarınızın kasasını açın ve ana kartın ustundeki pervaneyi yani sogutucuyu kirli ise temizleyin ve bu ara ana kartın ustun pil gibi araçlar var ana karta leğimlenmiştir onlar onlara bakın eğer şişik ise ana kartınız bozulmuş demek tir bu yüzden en yakın bilgisayar hastanesine bilgisayarınızı götürün Msn Happy
Ali4595 - avatarı
Ali4595
Ziyaretçi
20 Ekim 2012       Mesaj #15
Ali4595 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bende casper leprop windows starter yüklü xp yüklemek istedim mavi ekran hatası verdi bunu üzerine biostan AHCI modunu IDE yap tım sonra bilgisayarı yeniden baslattım kurulum oldu ama busefer de wiriles yani internet görünmüyor yeniden baslattım biostan IDE mogunu tekrar AHCI yaptım buseferde bilgisyar xp yüklü oldugu halde yeniden mavi ekran hatsı ver di interneti yapmanın yolu varmı yardım edin ne yapmalıyım

Bıos ayarlarından ahcı modunu ıde moduna getirirsen sorun çözülür eger oda olmassa harddisk arzalı olabilir
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 21:49 Sebep: Düzenlendi.
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
16 Şubat 2013       Mesaj #16
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

stop: bişi bişi yazıyo sonra [onar
lmaz sistem hatası] böyle sonra altında yazı var onarılamaz mı bu

İşletim sisteminiz hakkında bilgi verseniz daha iyi olurdu. İşletim sisteminizi XP olarak varsayıyorum..

Onarma seçenekleri deneyin.

1- İlk açılışta F8 'e basarak Güvenli Mod 'u seçip bilgisayarı başlatın. Bilgisayar Güvenli Modda açılırsa Sistem Geri Yükleme kullanarak bilgisayarınızı önceki bir zamana geri yükleyin. Sistem Geri Yüklemenin nasıl yapıldığını bilmiyorsanız linke tıklayın: Bilgisayarınızda zamanı geri alabilirsiniz / Sistem geri yükleme

2- Güvenli Mod ile başlatamazsanız XP cd'sini bilgisayara takın. Bilgisayarı CD/DVD rom ile başlayacak şekilde Boot yapın. CD'den ön yükleme için bir tuşa basın uyarısı gelince herhangi bir tuşa basın ve bekleyin. Bir süre sonra ekrana seçenekler gelecek. Ekranın alt tarafını takip ederek "R" ONAR seçeneğini gördüğünüz zaman R harfine basın. Bilgisayar MsDos kipinde açılır. Siyah ekrana 1 yazıp Enter'a basın. Şifre sorarsa tekrar Enter'a basın. Daha sonra çıkan ekranda chkdsk /p yazıp Enter'a basın, bittikten sonra chkdsk /r yazıp Enter'a basın. Sorun muhtemelen çözülecektir.
3- Bu iki yöntem de işe yaramadıysa format atın. Yedeklemeniz gereken bilgiler varsa ERD COMMANDER programıyla yedekleme yapabilirsiniz. ERD COMMANDER programı ve kullanımı için google'da araştırın.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
29 Nisan 2013       Mesaj #17
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar bendede söyle bir sorun var ilk önce pc yi açarken cizgi cizgi şeyler çıkıyor sonra masaustu acıldığında siyah ekran geliyor biraz süre geçtikten sonra mavi ekran hatası cıkıyor.

Lütfen Yardım

Çizgilerin oluşması muhtemelen ekran kartından dolayıdır. Ekran kartınızın sürücüsünü güncelleyin. Çizgiler devam ediyorsa ediyorsa bilgisayarınızı teknik servisde götürün. Mavi ekran sorunu da aynı şekilde ekran kartından olduğu gibi, ram, işletim sistemi hatası vb. durumlarda ortaya çıkabiliyor. Format atmayı deneyin. Sorun devam ederse teknik servise götürün.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
KoRn - avatarı
KoRn
Ziyaretçi
15 Temmuz 2014       Mesaj #18
KoRn - avatarı
Ziyaretçi
1Y2uKLw

“Bilgisayar kullanıcılarının başına gelebilecek en kötü problemlerden biri nedir?” diye sorsanız akıllara gelen ilk cevap “Mavi ekran hatası” olacaktır. Bu makalede sizlere PC dünyasının baş belasından, mavi ekran hatalarından bahsedeceğim.

Mavi ekran hatası bilgisayarın herhangi bir sorun yüzünden kendinidurdurmadan/ kapatmadan önce verdiği hata uyarısıdır. Daha basite indirgersek bilgisayarınızın kısa devre yapması diye de açıklayabiliriz. Mavi ekran hatalarının %90′ına yakını yazılımsal olup sayfadaki uyarı kodlarına bakarak bu sorun çözülebilir. Fakat %10′luk donanımsal hatalar ise başınızı epeyce ağrıtıp saç baş yoldurtur.

Yukarıda da dediğim gibi mavi ekran hatalarının ciddi kısmı yazılımsaldır. Genel olarak Bios ya da ekran kartı sürücüsünden kaynaklanan hatalara format sırasında çıkan aksaklıklardan kaynaklanan işletim sistemi hataları da eklenebilir.

Peki sorunun yazılımsal ya da donanımsal olduğunu anlamanın basit bir yolu var. Aşağıda vereceğim kod dizilimi eğer mavi ekran hatası sırasında beliriyorsa sorununuz yazılımsal denmektir:

0x0000001E KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
0X000000D1 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
0x000000EA THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER
0×00000050 PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
0X0000000A IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
0x0000007B INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
0x0000009F DRIVER_POWER_STATE_FAILURE
0XC000021A STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED
0XC0000221 STATUS_IMAGE_CHECKSUM_MISMATCH
0x00000023FAT_FILE_SYSTEM
0x00000024NTFS_FILE_SYSTEM


Eğer ekranda yukarıdaki kodlardan biri varsa aşağıdaki yöntemleri sırasıyla takip edin

Anakart Bios’unu güncelleyin ( Anakart üreticisinin resmi internet sitesinden temin edebilirsiniz )
İşe yaramazsa Ekran kartının sürücüsünü tamamen silip yenisini yükleyin.
O da işe yaramazsa format atın. Ama dikkat edin! Formatı sıfırdan atmanız lazım yani tüm eski dosyaları otomatik olarak silip baştan yeni işletim sistemi kurmalısınız.

Eğer bunların hiçbiri işe yaramazsa profesyonel birinden yardım alın.

c6e1af7c vbattach69977

Geldik işin en zor kısmına. Eğer mavi ekran hatası almanızın sebebi donanımsal ise işiniz varMsn Happy Çünkü kasa içerisindeki hemen hemen her parça bu soruna sebep olabilir ve siz sorunu bulmaya çalışırken akıl sağlığınızı kaybedebilirsinizMsn Happy

Donanım kaynaklı mavi ekran hatalarının bir numaralı nedeni RAM’lerdir. Eğer kullandığınız RAM anakartın desteklediği modellerden değilse veya RAM’lerde herhangi bir arıza varsa sık sık mavi ekranla karşılaşırsınız. İkinci şüphelimiz ise ekran kartıdır. Eğer ekran kartınızda üretim hatası veya sonradan oluşmuş bir hasar varsa yine aynı sıkıntıyı yaşarsınız. Ekran kartı fırınlama gibi deli işler yapmaya cesaretiniz yoksa servis kapısını aşındırmaktan başka çareniz yoktur.

Dahili disk yani HDD de mavi ekran sorununa neden olabilir. Hard Disk’in binlerce küçük kutucuğun bir araya toplandığı bir kutu olarak düşünün. Bazen bu küçük kutucuklardan bazıları herhangi bir sebepten ötürü çalışmazlarr. “Bad Sector” diye tabir edilen bu sorun HDD’nizin sağlıklı bir şekilde çalışmasını engellerler. Bu sorunun tek çözümü Bad Sector taraması yapıp arızalı kutucukları yazılımsal olarak iptal etmekten geçer. Piyasada bunu yapmanızı sağlayabilen bir sürü ücretsiz program mevcut.

Eğer anakartınızda yapısal bir sorun varsa geçmiş olsunMsn Happy Anakart arızaları uzman olmayanlar dışında çok kolay tespit edilemezler. Eğer yukarıdaki ihtimallerin tümünü elemişseniz anakartınızı çöpe atmaya hazır olun. Anakart arızaları nadiren servisten dönebilir. Değişim genelde kaçınılmazdır.

Bazı durumlarda Güç kaynağı ( PSU ) da sorun çıkarabilir. Eğer bilgisayarınızın güç ihtiyacını karşılamakta zorluk çeken zayıf bir güç kaynağınız varsa mavi ekran hatası alabilirsiniz. Çözüm ise PC bileşenlerinizi tanımak ve onlara uygun güç kaynağı seçmektir. Bu sorunla daha çok ekran kartı güncelleyen kullanıcılar karşılaşır. Eğer sistem yükseltiyorsanız ve ekran kartını güncelliyorsanız mevcut güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını mutlaka öğrenin.

Mavi ekran hatası gerçekten de sinir bozucu bir problemdir ve çözümü hiçbir zaman kolay olmamıştır. Umarım bu makale sorunlarınıza biraz da olsa çözüm getirir. Bilgisayarlar hayatımızı kolaylaştırdığı gibi kabusa da çevirebilir. Eğer dilinden anlarsanız bilgisayarlar hiç te ürkütücü cihazlar değillerMsn Happy

Mavi ekransız günler dilerim Msn Happy
blackcatSevcan - avatarı
blackcatSevcan
VIP m e o w
15 Temmuz 2014       Mesaj #19
blackcatSevcan - avatarı
VIP m e o w
bilgisayarı şirinler ele geçirmiştir :p
KoRn - avatarı
KoRn
Ziyaretçi
15 Temmuz 2014       Mesaj #20
KoRn - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
blackcatSevcan adlı kullanıcıdan alıntı

bilgisayarı şirinler ele geçirmiştir :p

Msn Grin Komikti. Msn Grin

Benzer Konular

4 Aralık 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
24 Ocak 2015 / fahrerr Soru-Cevap
12 Ağustos 2016 / ahmetseydi Bilgisayar
9 Mayıs 2010 / darkwamp Sosyal Ağlar