Arama

Windows Vista Kullanım Kılavuzu

Güncelleme: 8 Temmuz 2013 Gösterim: 14.318 Cevap: 0
ck1991 - avatarı
ck1991
Ziyaretçi
11 Ocak 2008       Mesaj #1
ck1991 - avatarı
Ziyaretçi
Windows Vista Kullanım Klavuzu
Vista nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org

Merhabalar MsxLabs.Org üyeleri ve Misafirleri;

Sizlere Windows Vistada ReadyBoost özelliğini aktif hale getirmeyi göstermeye çalışacağım..

Nedir Bu ReadyBoost ?
Sisteminize daha fazla bellek eklenmesi verimliliği arttıracaktır ve Windows® Vista™ ile ek verimlilik araçları – Windows SuperFetch™ ve Windows ReadyBoost™ - elde edersiniz.

Vista’dan önce, tarama ve otomatik yedeklemeler gibi görevler sistem en az rahatsızlığa neden olunacağını düşündüğü zamanlarda yapılmaktaydı. Şimdi Windows Vista ile, SuperFetch teknolojisi en sık kullandığınız uygulamaları öğrenir ve bunları belleğe önceden yükleyerek hazırlar.

Windows Vista’nın bir başka avantajı, SuperFetch ile birlikte kullanılan Windows ReadyBoost’tur. Performansı arttırmak için sistem belleği eklemek en iyi yol iken, Windows ReadyBoost, sistem belleği yükseltmelerin dışındaki bellekten yararlanmanızı sağlar. Bu özellik, sınırlı bellek genişletme kapasitesine sahip sistemlerde kullanım için idealdir.

Vista tabanlı bir sisteme Flash bellek cihazı takıldığında AutoPlay iletişim kutusu, cihazın ReadyBoost için kullanılması seçeneğini sunacaktır. Ancak, Vistan’nın ReadyBoost için kullanılması seçeneğini sunması için Flash bellek cihazın hem performans hem de kapasite eşiğini karşılaması gerekir.


Flash Diskim ReadyBoost özelliğini destekliyor nasıl aktif ederim?
İlk önce Bilgisayarım'a girip flash diskimize sağ tıklayalım(bkz.Resim-1)

58564453kh1

Açılan Pencereden ReadyBoost sekmesini tıklıyoruz(bkz. Resim-2)

82787305pn5

Çok Önemli Not:Eğer karşınıza Resim 2deki gibi bir ekran gelmez ise aygıtı yeniden sınayı ReadyBoost özelliği mevcut olup tanımlanamamış olabilir..

Resim-2deki gibi seçenekleri işaretleyiniz benim belleğimde 940mb boş yer kaldığı için öyle gözüktü sizde değişecektir istediğiniz gibi ayarlayın.Tamam dedikten sonra flash diskimizin içinde Resmdeki dosya oluşuyor(bkz.Resim-3)

73461737mb8
NOT:ReadyBoost özelliğiniz aktif iken sakın flashdiskinizi çıkartmayınız
ReadyBoost özelliğini aktifleştirdiğimiz yoldan kapatıp öyle çıkarın.Flash diskiniz yanlış kaldırmayla arızalanırsa garanti dışı kalıyor benden uyarması.
ReadyBoost özelliğiniz hayırlı olsun sisteminizdeki hızlanmayı görünce bana teşekkür edersiniz umarım

Saygılarımla ck1991..

Son düzenleyen _VICTORY_; 8 Temmuz 2013 23:19 Sebep: Düzenlendi.

Benzer Konular

20 Ocak 2007 / Morrigan Sosyal Ağlar
13 Eylül 2007 / tugrulgulersoy Bilgisayar