| | #1 (mesaj-linki) | |
| Kaçak - Kaçak Nedir - Kaçak Hakkında kaçak -ğı isim 1 . Bir kaptan, bir borudan sızan gaz veya sıvı, bir telden kaçan akım: "Bu odada kaçak var."- . 2 . Gizlice kaçırılmış olan mal veya madde: "Şu âlâ kaçaktan birer sigara sarar mısınız?"- S. M. Alus. 3 . sıfat Bağlı bulunduğu yerden veya yasadan kaçan, uzaklaşan: "Vapurda bir de kaçak Rus ailesi var."- A. Gündüz. 4 . sıfat Yasaca yapılması yasak olan veya yapılması için gerekli izin alınmayan: "Kaçak kat."- . 5 . sıfat Yasaca belirtilmiş gerekli gümrük ve vergileri ödenmeden bir yere sokulan veya bir yerden çıkarılan: "Öyle olduğu hâlde kaçak sigaramla hâli unutmaya çalışıyordum."- S. F. Abasıyanık. 6 . zarf Yasalara, kurallara uymayarak, gizlice: "Bütün harp müddetince babası ile İsviçre'de kaçak yaşadı."- A. Gündüz. | |
|
![]() |
| Etiketler |
| hakkında, kaçak, nedir |
| kacak kiz, |
Kaçak - Kaçak Nedir - Kaçak Hakkında Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Kaçak Kız (Kachorra) | KisukE UraharA | Yabancı Diziler | 26 | 14-12-2008 15:08 |
| Rapangels feat Kaçak - Kıyak | CrasHofCinneT | Haberler - Tanıtım | 9 | 30-10-2008 02:49 |
| Dengesiz feat. IzdıRAP - Kaçak Ekspres (Track) | mertcann | Haberler - Tanıtım | 0 | 04-08-2008 19:56 |
| Kaçak | Blue Blood | Flash Oyunlar | 0 | 28-12-2006 13:23 |