| | #1 (mesaj-linki) | |
| Açık - Açık Nedir - Açık Hakkında Açık -ğı isim 1 . Bir gereksinimin karşılanamaması durumu: "Bütçe açığı."- .2 . Belli bir yerin biraz uzağı: "Tren yolu nehrin açığından geçer."- .3 . Denizin kıyıdan uzakça olan yeri: "Limanda bilinen gemiler, oysa açıklardadır."- B. Necatigil.4 . sıfat Açılmış, kapalı olmayan, kapalı karşıtı: "Açık pencerenin önünde denize karşı saatlerce dertleştik."- R. N. Güntekin.5 . sıfat Engelsiz, serbest: "Açık yol."- .6 . sıfat Örtüsüz, çıplak: "Yolcuların hepsi indikten sonra Mehmet Akif göründü, beni açık başıyla selamladı."- A. Kabaklı.7 . sıfat Boş: "Kâğıtta açık yer kalmadı."- .8 . sıfat Görevlisi olmayan, boş (iş, görev), münhal: "Açık kadro."- .9 . sıfat Aralığı çok: "Açık adımlarla."- .10 . sıfat Çalışır durumda olan: "Bazı dükkânları açık olan caddeden sola saptılar."- Ö. Seyfettin.11 . sıfat Kolay anlaşılır, vazıh: "Açık konuşma zamanının artık geldiğine kani idim."- R. N. Güntekin.12 . sıfat Gizliliği olmayan, olduğu gibi görünen: "Bu adamın her işi açıktır."- .13 . sıfat Her türlü düşünceyi hoşgörüyle karşılayabilen, etkisinde kalabilen: "... her çeşit kafa ve gönül fırtınalarına açık bir adamdı o."- T. Buğra.14 . sıfat Rengi koyu olmayan, koyu karşıtı: "Açık sarı saçlı, zayıf bir kadın keman çalıyordu."- Ö. Seyfettin.15 . sıfat Sevişme sahnelerini bütün çıplaklığıyla anlatan (kitap, resim, film vb.). 16 . zarf Belirgin bir biçimde: "İnsan mağlubiyetini bu kadar açık kabul eder mi?"- M. Yesari. Atasözü, deyim ve birleşik fiiller
Birleşik Sözler
| |
|
![]() |
| Etiketler |
| açık, hakkında, nedir |
| acik nedir, |
Açık - Açık Nedir - Açık Hakkında Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Açık İlkögretim Okulu | Lavie | Okullarımız | 1 | 11-03-2009 11:55 |
| Tutku Açık (Tutku Açık Kimdir? - Tutku Açık Hakkında) | estudiantes | Spor tr | 2 | 18-01-2009 00:20 |
| Açık Tohumlular (Pinophyta) | Blue Blood | Botanik | 1 | 03-08-2008 21:57 |
| Hacer - Kapılarım Açık | KisukE UraharA | Türkçe Şarkı Sözleri | 0 | 13-04-2008 00:16 |
| Açık Diplomasi Nedir? Açık Diplomasi Hakkında | Blue Blood | Siyasal Bilimler | 0 | 17-12-2007 13:19 |