| | #1 (mesaj-linki) | |
| Okul ŞiirleriAydede - Ayanne Aydedenin paltosunukim giydirir anne Gözlüğünü bastonunu Kim bulup verir eline Yıldızlar mı verir Yıldızlar aydedenin Torunları mı anne Aydedenin yemeğini Kim pişirir anne Kim yıkar çamaşırını Aynene mi yıkar anne Güneş ateş mi yakar Bulutlar su mu döker eline Aynenenin evi nerde Gökte mi oturur yerde mi Niye görünmez bize Aynene öldü mü yoksa Göğe mi gömdüler onu Yere mi anne ALİ YÜCEL Son Düzenleyen Kral_Aslan; 20-10-2008 @ 12:59. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Okul Şiirleri - DersDers Sayılar Düz duvar A-be-ce Bilmece Gel tahtaya Olmaz Haftaya Cahit ZARİFOĞLU Büyümek ÇimenlerIp-ıslak Ben ağlayınca Bir serçe Konar pencereye Ben gülünce Gök masmavi Bakıyorum diye Bir gün Kapıyı çalacak Komşu çocuklar Ben yürüyünce İşte Böyle böyle Büyüyorum Bir gündüz geliyor Bir gece Cahit ZARİFOĞLU Son Düzenleyen Kral_Aslan; 20-10-2008 @ 13:01. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Okul Şiirleri - EvimizEvimiz Evimiz dört odalıdırHadi gezelim Tuncay Yavaş yavaş hepsini Konuk odası süslü Duvarlarda bezeklere baktıkça Giderim uzaklara ben Yatak odası hep uyur Akça perdeleri inik Tembel demez ona kimse Yemek odası büyüktür, güzeldir Elma, armut, kavun kokar birazcık Çiçek vardır masasında Oturma odası işte, en aydınlık odamızdır Benim en çok sevdiğim yer Burda ödev yaparım FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA | |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Okul Şiirleri - Dört Yapraklı ÇiçekDört Yapraklı Çiçek Çıkamaz çocukluğundan dışarı Kimse. Oynamamız bundandır. Kara toprakla binlerce yıl. Çıkamaz çocukluğundan dışarı Kimse. Bundandır sevmemiz kiraz ağaçlarını. Çıkamaz çocukluğundan dışarı Kimse. Kardeşliğimiz bundandır Mavi sularla binlerce yıl. Çıkamaz çocukluğundan dışarı Kimse Bundandır inanmamamız Kocaman bombalara. FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA Aydınlık Dünya Benim aydınlık dünyamda serçelerBir yaz günü yaşarlar Biri uçtuğu zaman Hep birlikte uçarlar. Benim aydınlık dünyamda kurbağalar Bir yosunlu göl içindedir Ay ışığında türkü söyler Lezzetle çoğalırlar. Benim aydınlık dünyamda Çiçekler, böcekler, yıldızlar da var Kardeş kardeş öyle telaşsız Kendi hallerinde yaşarlar. Benim aydınlık dünyamda hayat Bir çorap söküğüdür gider Böcekler yaşar, İnsanlar kavga ederler. Şemsettin ÜNLÜ Son Düzenleyen Yavru_Aslan; 20-10-2008 @ 12:43. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |
|
| | #5 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Okul Şiirleri - Açık PenceredenAçık Pencereden Açık penceremdenSolgun bir sonbahar öğle sonrası Çankaya sırtları, Dikmen görünüyor Yabani bir ördek sürüsü geçiyor yüksekten Lodosun sürüklediği bir iki bulut parçası Sokaktan gelen seslere bakılırsa Çocuklar okuldan çıkmış olmalı Bu geçen herhalde Kayaş treni Bunlar hep aylardır uzak kaldığım Günlük, sade hayatın gürültüleri Ne çabuk geçti o günler Suların pırıltısı gibi Aklıma bir tek halin gelmiyor Yeni taşınmışım gibi odamın Dağınık ve sıkıcı gündüzki hali Kavaklar uçlarından sararmaya başladı Sıra söğütlere, atkestanelerine gelecek Ama ilk yağan yağmurlardan beri Kırlar yeşeriyor günden güne Gitgide kabarıyor çay yatakları Seneye daha boylu göreceğiz aynı ağaçları Yaban ördekleri şüphesiz dönecekler Çocuklar sınıf değiştirecek okullarında Ben de herhalde geçen zamanla Yavaş yavaş alışırım odama Necati CUMALI | |
|
| | #6 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Okul ŞiirleriElma Şekeri Bazı satıcılar, doğrusu, Çok kandırıkçı oluyor. Bakınca elma şekerlerine İnsanın canı çeker. Oysa içi çürük elma, Dışı boyalı şeker. Abdulkadir BULUT | |
|
| | #7 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Okul Şiirleri - Dünyanın gülüDünyanın gülü Çoban kaval çalarBeni çagırır Asker türkü söyler Bana seslenir Annem ninni söyler Beni uyutur Çocuklar topaç çevirir Beni anarlar Babam işten döner Beni arar Annem örgü örer Bana giydirir Uçaklar geçer Beni coşturur Velhasıl Dünyanın gülüyüm ben Cahit ZARİFOĞLU Güneş Senin Annen Var mı? Senin de bir annen var mı söyle bana canım Güneş eğer varsa kim bilir ne çok memnundur senden her gece uyursun zamanında her sabah uyanırsın erkenden. Sen de okula gidiyor musun? .. gidiyorsan eğer sevgili güneş kim bilir ne çok seviyordur seni güzel öğretmenin. Takılmadan yolda şuna buna gecikmeden geliyorsun, diye okuluna… Sen de oyun oynamayı sever misin saklambacı örneğin? Seversin biliyorum, hem de pek çok seversin sevmesen gece boyunca nerelere gidersin? Senin de var mı arkadaşların? .. Var var, dur sen sen söylemeden ben söyleyeyim canım Güneşim çiçektir onun adı Öyle çok sever ki seni görürce coşkulanır da Uçar olsa kanadı. Biliyorum canım güneş Yalnızlık da bir şeydir Ama hayır deme sakın Arkadaşlık her şeydir! Adım ……….……..’dır ………...…..’dir yaşım sen de benim gibi düşünüyorsan cevap ver canım güneşim: Olur musun arkadaşım! Fevzi GÜNENÇ Son Düzenleyen Yavru_Aslan; 20-10-2008 @ 12:57. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |
|
| | #8 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Okul Şiirleri - O Ninniyi İstiyorumO ninniyi istiyorum Çok uğraştım Anlatmak istedim Onlar da anlasın artık İhtiyacım var Bir ninniye Ne kadar ayıp Diyor ninem Kazık kadar oldun Yiyebiliyorsun Yemeğini tek başına Koşabiliyorsun Hatta çember çeviriyorsun Ama nine Anlasana Küçükken Bir tane eksik dinlemişim Ninnileri ben Cahit ZARİFOĞLU Perili Dere Köyün altında bir dere Cıvıl cıvıl peri Besmelesiz geçilmez ha Geçer miyiz hiç Akmaya üşenir suyu Yüzünde bir karış saman Üflemeden içilmez ha İçer miyiz hiç Bir varmış bir yokmuş Çok eski zamanlarda Bir peri kızı varmış O zamanlar bu dere Akarmış köpüre köpüre Masal bu ya Kız ırmakta yıkanırken Gamzesini düşürmüş suya Çok üzülmüş peri kızı Yalvarıp yakarmış ırmağa Ver gamzemi demiş Irmak da ırmakmış ha Almış kızın gamzesini Geri vermemiş bir daha Sen misin bunu yapan Peri kızı bu ya Her gözünden bir damla yaş Damlatıvermiş ırmağa Kuru bir dere olmuş ırmak Hiç akmamış bir daha Ali YÜCE Son Düzenleyen Yavru_Aslan; 20-10-2008 @ 13:06. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |
|
| | #9 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Okul Şiirleri - UykuUyku Bana çiçek göndermeBir kuş ağacı gönder Dallarında gezinsin Kül rengi güvercinler Konsunlar yastığıma Uyutmak için beni Sırtlarında kuş tüyü Gagalarında ninni Kaldırıp yatağımı Uçursunlar göklere Kendimi yıldızlarda Bulayım birdenbire Bana çiçek gönderme Bir kuş ağacı gönder Alnıma dokunanlar İyileşmiş desinler Ülkü TAMER | |
|
| | #10 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Okul Şiirleri - UçurtmaUçurtma Çocuklarımız neleri sevmiyorlar ki...Uçurtmayı seviyorlar sözgelişi; Bir havalandı mı uçurtmaları Daha da güzelleşiyorlar. Maviliklerde gözleri Özgürlüğü yaşıyorlar Uçurtmalarla birlikte. Koparıp da iplerini hele Bir kurtuldular mı ellerinden, Öylesine seviniyorlar ki, Gidiş o gidiş, bile bile... Kızalım mı umursamayışlarına? Kendi yaşamlarını izliyorlar boşlukta. Onlar da birer uçurtma değil mi? Bizim de ne süslü uçurtmalarımız vardı, Alıp başlarını gitmediler mi? Gözümüzden bile esirgedik Hangi birinin ipi elimizde kaldı? Rıfat ILGAZ | |
|
![]() |
| Etiketler |
| Yok |
Okul Şiirleri Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Çanakkale Şiirleri | kompetankedi | Türk Dili ve Edebiyatı | 73 | 17-03-2009 20:54 |
| Okul Nedir? | asla_asla_deme | Eğitim Bilimleri | 0 | 12-11-2008 16:18 |
| İstanbul Şiirleri | B.L.A.C.K | Türk Dili ve Edebiyatı | 1 | 10-11-2008 15:38 |
| Okul Yolunda | Blue Blood | Duygu Yüklü Flash'lar | 2 | 29-10-2008 20:30 |
| Şiirleri ve Can Dündar'ı seviyorsanız Mutlaka Görmelisiniz | query | YouTube'dan Seçmeler | 0 | 13-10-2006 05:48 |