Arama

Firavunfaresi - Mangust (Herpestinae)

Güncelleme: 21 Ağustos 2013 Gösterim: 3.272 Cevap: 3
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
9 Haziran 2008       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
sasfn7

Sponsorlu Bağlantılar
Firavunfaresi olarak da bilinen mangust, kuyruğu ile birlikte 1 metre boyundadır. Çok hareketlidir ve korkunç bir hasımdır. İnatçıdır ve avını asla elinden bırakmaz. Kobranın yaman ve çekindiği en bilinen düşmanı olan mangust kobra ile karşılaşmaktan hiç korkmaz. Mücadeleden de genel olarak galip çıkar. Yılanın ,saldırılarından hızla kaçıp ataklarını savuşturur ve sonunda yılanın üstüne atlayarak ensesinden yakalar.

Derisi de, kalın postu da, zehre dayanıklılığı da mangustu korur. Firavunlar döneminde mangust (firavunfaresi) Mısırlılar için kutsaldı. Piramitlerde bu hayvanın bazı mumyalarına rastlanmaktadır. Mangust timsah yumurtalarını yemeyi çok sevdiği için timsahların çoğalmasını ve Nil nehri'ni istila etmesini önlüyordu.

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
middnight2006 - avatarı
middnight2006
Ziyaretçi
13 Haziran 2008       Mesaj #2
middnight2006 - avatarı
Ziyaretçi
çok güzel bir canlının konusuna değinmissin acaba yılana olan dayanıklılığının sebini biliyormusun şimdi yılanın zehrinde çok fazla protein var ve bizim gibi gelişmis canlıları öldürebiliyorken neden acaba bu mangust tu öldüremiyor çok acayip acaba bu yılan zehrine karşı bir bağışıklılık söz konusu olabilirmi
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Temmuz 2008       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Firavunfaresi
lemurnj3
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
21 Ağustos 2013       Mesaj #4
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
MANGUST
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi

Miskkedisigillerden, küçük boylu, kısa bacaklı, gövdesi uzun, burnu sivri, kuyruğu uzun ve kıllı, çevik ve zeki bir hayvan (Herpestes ya da Mungos). Başta yılanlar olmak üzere, küçük memeliler, balıklar, ikiyaşayışlılar, kuşlar ve böceklerle beslenir. Asya ve Kuzey Afrika'da yaşar. Başlıca türleri Hint mangustu (H. edwardsi), küçük mangust (H. javanicus) ve firavunfaresi de denen asıl mangusttur (H. ichneumon). Mangust, eski çağlardan beri zehirli yılanları avlamakta kullanılmış ve bu amaçla doğal yaşama alanının dışına çıkarılıp başka ülkelerde de yetiştirilmiştir. Böyle yerlerde doğal düşmanı bulunmadığından hızla üremiş ve avladığı kimi yerel hayvanların soylarını tüketmeye başlamıştır. Yılan zehirine karşı bağışıklığı olduğu inancı yanlıştır. Hızla hareket edip yılanı kısa zamanda ensesinden ısırır ve öldürür. Postu kalın olduğundan yılanın mangustu ısırmasıysa çok zordur.