Arama

Elmabaş Patka (Aythya ferina)

Güncelleme: 22 Haziran 2016 Gösterim: 3.386 Cevap: 1
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
9 Ekim 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Elmabaş patka (Aythya ferina), ördekgiller (Anatidae) familyasından orta büyüklükte bir dalıcı ördek türü.

Sponsorlu Bağlantılar
Özellikleri

Uzunluğu 42-49 cm’dir. Erkek ve dişi birbirinden farklı görünüme sahiptir. Erkek kızılımsı bir başa, siyah göğse ve kuyruk alt-üst tüylerine, gri sırt, kanat ve vücut yanları ile beyaz karına sahiptir. Dişi, boz renge sahiptir, ancak vücudun yanları ile üst-ört tüyleri grimsi-kahverengi ve karın kirli beyazdır. Gagası koyu mavimsi-gri ve ucu siyahtır. Uçma tüyleri erkeğinki gibi grimsidir.

Yaşam alanı

Tüm Türkiye’de sazlık ve kamışlı göllerde, deltalarda ve lagünlerde gözlenir.


260px 20050514 003 aythya ferina


Vikipedi
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
22 Haziran 2016       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı

Elmabaş Patka (Aythya ferina)



Sponsorlu Bağlantılar
Orta boy dalıcı bir ördektir. Erkeği kızıl kahverengi kafa ve enseye, siyah göğüs ve kuyruk bölgesine, gri kanat ve gövdeye sahiptir. Koyu renk gagasının uca yakın kısmında geniş mavimsi-gri bir bant uzanır. Gözleri kırmızımsıdır. Dişisi kahverengi kafa, ense, göğüs, kuyruk bölgesine ve açık renk gri-kahverengi gövdeye sahiptir. Uçarken tepeli patkadan daha uzun ve topludur, boz renkli kanadı boyunca açık gri telekleri belirir, erkeğin kanadı daha açık renklidir. Genci dişiye benzer.

-Elmabaş patka (``Aythya ferina``), ördekgiller (Anatidae) familyasından orta büyüklükte bir ördek türü.
Elmabaş ördek, Ördekler göl ve bataklıkları çok seven kuş türüdür. Paytak paytak yürüyüşleri, vak vak sesleriyle çok sempatik kuşlardır. Karada nekadar zahmetle yürüseler de sudayken kayığa benzer vücutları sayesinde çok rahat hareket ederler. Vücutlarının gerisinde perdeli ayakları vardır. Su geçirmeyen kat kat dizili yağlı tüyleri vardır. Suyun dibini eşelemek ve çamuru eşelemek için kullandığı taraklı yassı gagaları vardır. Ördeklerin bu yapıları, onları mükemmel su kuşları yapar. Erkekleri dişiye göre daha süslü olur. İnsanlara kolay alışırlar ve bir çok evcil ırkları vardır. Elmabaş patka (Aythya ferina) ördekgillerden ( Anatidae) familyasındandır ve orta büyüklükte bir dalıcı ördek türüdür.

Türün Sesi
-derlemedir-

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

24 Mart 2009 / BrookLyn Zooloji
8 Haziran 2016 / Gabriella Zooloji
24 Mart 2009 / BrookLyn Zooloji