Arama

Halka Kuyruklu Possum (Pseudocheirus)

Güncelleme: 13 Ağustos 2009 Gösterim: 1.584 Cevap: 0
probLem girL - avatarı
probLem girL
Ziyaretçi
13 Ağustos 2009       Mesaj #1
probLem girL - avatarı
Ziyaretçi
HALKA KUYRUKLU POSSUM
(Pseudocheirus)

Sponsorlu Bağlantılar

pseudocheirus peregrinus


Sincap kadar küçük olabildiği gibi, kedi kadar iri olanları da vardır. Kışa tüylü bir kürkün sahibidir. Ucu sivrilen uzun kuyruğunu bir dala dolayabilir, yahut el gibi kullanabilir. Başparmak ile işaret parmağının diğer üç parmağa karşı olmaları da, hayatı, bileğinin sağlamlığına bağlı olan bu hayvan için çok faydalıdır.
«Halka kuyruklu possum» yuvasını nemli yağmur ormanlarında kurmayı tercih eder. Harikulade kuyruğu ile ellerinin sayesinde, ağaçların üzerinde yaşar. Zarif ve çeviktir. Sincabmki gibi bir yuva yapar ve bitkilerle karnını doyurur.
Halka kuyruklu possum, birçok kuskuslar gibi gececidir. Durgun ve boş bakışı, aptallığının değil, daha çok karanlığa uyan hassas görüşünün sonucudur.
Halka kuyruklu possum, epey kavgacıdır. Fakat kinci olmadığından dövüşleri fena sonuç vermez. Saldırgan olan ekseriya dişidir.
Bu hayvan yılın ilk aylarında çiftleşir. Bir defada genellikle iki yavru dünyaya gelir. Bunlar doğuşta kurşuni renktedir. Nisan ayında annelerinin kesesini terk ettikleri vakit, ana-babalarından ayırt edilemez hale gelmiş olurlar.
Avustralya ile Yeni Gine'de halka kuyruklu possum'un birçok türleri vardır. Renkleri açık gri ile kızıhm-sı kahverengi arasında değişir. Bir de «yeşil possum», yahut «çizgili halka kuyruk» denilen bir cins vardır. Bunun altın pırıltılı yeşilimsi kürkü, diğer memelilerin arasında hemen seçilmesine yol açar. bu türün yurdu da Avustrlaya'nm Queensland eyaletindeki bodur ağaçlı ormanlardır.

Benzer Konular

21 Eylül 2008 / AeraCura Ekonomi
26 Temmuz 2011 / _Yağmur_ Taslak Konular
5 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular