Arama

Pokemon (Pokémon) Resimleri

Güncelleme: 31 Mayıs 2018 Gösterim: 258.007 Cevap: 48
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mayıs 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Pokemonlar
MsXLabs.org

Sponsorlu Bağlantılar

Pokemon logo1

Pokémon, Satoshi Tajiri'nin 1995 yılında yarattığı ilk oyun daha sonra çizgifilm ve son olarak film çıkarmıştır, kart oyunu, manga gibi dallara uzanan bir animedir.
Pokémon'un hikayesi çok değişiktir. Çıkış noktası, Pokémon'un yaratıcısı olan Satoshi Tajiri'nin küçüklükten gelme böcek toplama hobisinden doğduğu söylenebilir. Hikayesini de değişik kılan olgu da "Hepsini Yakala" mottosudur. Yaratıcı ve eğlenmeye yönelik olan konsol firması Nintendo'nun aklına bir fikir gelir ve bu fikri oyun olarak uygular.
Nintendo'nun projesi bir oyundur ve Nintendo'nun Gameboy konsolunda oynanılır. Oyun o kadar çok tutar ki Final Fantasy i bile geçer. Bu kadar çok tutmuşken Tv Tokyo ile anlaşılır ve animesi yapılır. Animesi için kurulmuş grup bile vardır. Şarkıları bu grup söyler grubun adı Pokérap'dir. Buna ek olarak çizgi film Çin'deyken bazı ses efektlerini ise Pokémonun orkestrası yapar.
Türkiye'de ise tartışmalara neden olan olay bir çocuğun ben Pikachu'yum diye camdan atlaması. Fakat Ash'in ilk Pokémon'u olan Pikachu'nun uçma özelliği yoktur. Pokemonun İngilizce dublajında Ash ve Ash'in annesini seslendiren kişi aynıdır. Seslendiren kişinin adı Veronica Taylor'dur. Annesinin varlığı anime ve manga boyunca ve hatta oyun boyunca sık sık geçerken babasından sadece ilk bölümde Ash Viridian Şehri'ne gittiğinde bahsedilmiştir. İşbu olunca bazı fansiteleri ve kamu içinde Rocket takımının patronun olan Giovanni'nin Ash'in babası olduğu fikri öne sürülmüştür. Gerçekliği Nintendo tarafından kabul edilmese de inkarı da olmamış bu olay kafalarda tesadüfi soru işaretleri oluşturmaktadır.

Pokémon kelimesi "Pocket" (Cep) ve "Monster" (Canavar) kelimelerinin birbirlerine eklenmesiyle ve eklenen kelimelerin kısaltılmasıyla elde edilmiştir. Bundaki mantık şudur; Pokémonlar, "Pokéball"ların (Pokétop) içine girerek cebe girecek kadar kolay taşınabilir hale gelirler. Pokémon Nintendo'nun The Pokémon Company (Pokémon Şirketi) firması tarafından kontrol ediliyor.

Pikachu
Pikachu, Ash'in ilk pokemonu.
Fare türünden çıkmış bir Pokémon'dur. Kolaylıkla fark edilen özellikleri; sarı tüylerinin ve sırtında kahverengi çizgilerinin olmasıdır. Yanaklarındaki kırmızı noktalardan elektrik salınımı yapar. Vucudundaki elektriğin yayımı sayesinde çeşitli saldırılarla genellikle karşısındaki rakibi geçici olarak felç eder. Bunun haricinde küçüklüğünden kaynaklanan hızı sayesinde karşısındaki rakibi şaşırtma olanağına sahiptir. Animesinde Ash Ketchum'ın ilk Pokémon'u Pikachu'dur. Ash onu genellikle pokemon topunun içine almaz. Gelişmemişi Pichu, gelişmişi Raichu'dur. Bir elektrik pokemonu olan Pikachu'nun numarası 25'tir. Su pokemonlarını çok rahat yener. Ash'in en sevdiği pokemondur.

136px Bulbasaur
Bulbasaur (Bulbasaur Fushigidane Japonca'daki geçek adı), Pokedex'teki 493 hayali karakterden ilkidir. Ken Sugimori tarafından tasarlanmıştır. Küçüktür ve dört ayağının üzerinde belirsizce giden bir yaratıktır.

4charmander
Charmeander, Ash'in ilk pokemonlarından biridir. Genellikle Ash bitki savaşlarında onu kullanır. Charmander'in en büyük düşmanı Dratinice'dir. Çünkü Surge'nin Dratinice'sine her zaman yenilmektedir. Charmander'in en önemli saldırısı ember saldırısıdır. Rakiblerini bu saldırıyla gücünü azaltır ve onları leer (tırnak) saldırısı ile nakavt eder. Ash her zaman Charmander'i Charmeleon yapmak istemiştir. Ancak Lt. Surgenin Raichusunu bir türlü yenememiştir. Ama bölüm 71'de her şey değişir. 77'de ise Ash rüya gördüğünü sanır. Çünkü yanı başındaki poketopu açık kalmıştır ve evlerinin bahçesinde bir Charizard görür.

Ash
Ad:  Ash.gif
Gösterim: 3651
Boyut:  11.3 KB
Ash, Pokémon ülkesinde küçük bir kasaba olan Pallet Town’dan genç bir pokémon antrenörü. Ash, dünyanın şimdiye dek görmediği kadar harika bir pokémon antrenörü olmak istiyor ve çok hırslı. Ash’in maceracı ruhu ve yaşadıkları yaşı için gerçekten de dikkate değer. Pokémonlara sevgi-saygı ve çok iyi bir antrenör olma konusundaki hırsı arasındaki dengeyi ise çok iyi ayarlıyor.
"Ve Nidorino bir Boynuz saldırısıyla savaşa başlar! Ama Gengar bir sıçramayla hemen geriye gidiyor!"
Televizyon spikeri Pokémon dövüşünün detaylarını ilan etti. İki yaratık bir Pokémon Gym de mücadele ediyorlardı. Gengar pis görünüşlü, parlak kırmızı gözlü bir hayalet Pokémondu. Nidorino ise dayanıklı, alnında keskin bir boynuzu olan zehirli bir Pokémondu.

"İşte: Gengar’ın hipnoz etme gücü!"
Gengar ellerini çıptı. Ellerinden nabız dalgaları akmakta ve Nidorino’nun etrafını sarmaktaydı. Nidorino hipnoz kuvvetinin etkisiyle büyülenince büyük bir gürültüyle yere yığıldı.
"Bu Nidorino’nun sonu olabilirdi!"
O an uzun boylu bir adam spor salonunda beliriverdi. Elinde portakal boyunda kırmızı-beyaz bir Poke-topu vardı. Birden top açıldı ve Nidorino bir şimşek ışıltısıyla o topun içine girerek gözden kayboldu.
"Bekle! Nidorino’nun eğitmeni geliyor işte. Nidorino’yu tekrar çağırıyor. Şimdi Gengar’la çarpışmak üzere başka bir Pokémon gönderebilir."
Şimdi Pokémon eğitmeninin elinde başka bir Poke-topu var ve eğitmen güçlü bir hamleyle topu ringe fırlattı…
"Hangi Pokémonu kullanacak şimdi?"
Pokémon savaşı hiddetlenmişti. Ash Ketchum kavgayı odasındaki televizyondan izlemekteydi. Bir gün televizyona çıkacak ve tüm dünya’ya ne kadar büyük bir Pokémon eğitmeni olduğunu gösterecekti. Hem de çok kısa bir zaman sonra. Artık Ash on yaşındaydı ve Pokémon lisansını alabilirdi. Etrafı dolaşarak 150 farklı Pokémon türünün tümünü yakalayabilecekti. Bir pokémon’unu bir başka Pokémonla savaştırmak için kullanabilecekti.
Ash oyuncak bir poke topunu eline alıp başının üzerinde tuttu.
"Ben Ash! Diye bağırdı. "Dünyayı dolaşıp Pokémon eğitiminin sırrını çözeceğim! Böylelikle Pokémon dünyasına sesleniyorum: "Ben bir Pokémon Ustası olacağım. Ben en büyük olacağım…"
"Ash uyku vakti!" Ash’in annesi kapıda durup başını salladı. "saat 11 ve uyuman gerek".
"Ama yarın Pallet kasabasından ayrılıp Pokémon yolculuma koyulacağım," diye isyan etti Ash. "Uyuyamıyorum!
"Uyuyamıyorsan en azından yarın için hazırlanmaya bak. Al bunu izle!" Televizyondaki kanalı değiştirdi. "Ve pijamalarını giymeyi unutma!" diye seslendi odadan çıkarken. Ekranda kır saçlı beyaz önlüklü bir adam vardı. Ash onu tanıyordu. O Profesör Oak’tu, Pokémon üzerinde o dünya otoritesi. Laboratuarı tam yolun aşağısındaydı.
"İyi akşamlar Pallet," dedi Profesör Oak. "Yarın Pokémon öğrencilerinin yeni sınıfı için büyük gün!"
Profesör duvarda aslı olan Pokémon posterlerine işaret ederek: "Size Bulbasaur, Charmander ve Squirtle’ı tanıştırmak istiyorum. Her biri yeni öğrenciler için burda. Hangisini seçeceksiniz?"
Ash televizyonu kapattı. Aynı posterler odasının duvarında asılıydı. Her Pokémon eğitmeni yolculuğuna başlamadan önce bu üç Pokémondan birini seçmek zorundaydı. Ash hangisini seçeceği konusunda düşünmüş ama kararını hala vermemişti.
Ash bir yandan pijamalarını giyerken duvarındaki Bulbasaur posterine baktı. Bulbasaur sırtında büyük bir yeşil çiçek kökü olan bir dinazoru andırıyordu.
"Bulbasaur yeni başlayanlar için ideal. Seni seçiyorum Bulbasaur!" ama sonra Squirtle vardı. Squirtle şirin bir kaplumba gibiydi ama Ash onun su kuvvetinin ne kadar güçlü olabileceğini biliyordu. "Seni seçiyorum Squirtle!"
Peki ya Charmander? Alev kuyruklu bir ateş Pokémon’unu böyle bir güçle neler neler yapılır!
Ash yatağına yattı ama uyumak için fazlasıyla heyecanlıydı. Bulbasaur… Squirtle… Charmender… Ash bir o yana bir bu yana dönüp durdu. Rüyasında Bir Pokémon topunu fırlatıp Pokémonları bir bir savaşın ortasına saldığını gördü. Her biri kendince inanılmazdı.
Bulbasaur… Squirtle… Charmander…
Ash nasıl bir seçim yapabilirdi ki?

Ad:  Ash1.jpg
Gösterim: 3339
Boyut:  10.0 KBAd:  Ash2.jpg
Gösterim: 3208
Boyut:  10.7 KBAd:  Ash6.jpg
Gösterim: 3208
Boyut:  11.6 KB

Not: Lütfen eklediğiniz Pokemon'un türünü ve adını belirtiniz.


Resim ve fotoğraf konularında uygulanan kurallar şöyledir:

  • +18 içerikte resim ve fotoğraf eklenmemelidir.
  • Deviantart.com sitesinden alınan her resim ve fotoğraf için kaynak bilgisi verilmesi zorunludur.
  • Bir mesajda en fazla 3 adet resim/fotoğraf olmalıdır.
  • Eklenecek olan her resim/fotoğraf mesajına konu başlığı girilmelidir.
  • Yukarıda belirtilen kurallara uygunluk göstermeyen bütün resim/fotoğraf ekleri silinecektir.

Son düzenleyen Safi; 31 Mayıs 2018 12:20
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mayıs 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Pokemonlar

Sponsorlu Bağlantılar

Arbok
Arbok, 493 hayalî Pokémon türünden biridir. Bir zehir Pokémonu olan Arbok, evrimin ikinci ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Arbok daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Ekans'tır.Arbok çizgifilmde kötü karakter olan roket takımının pokemonudur ve zehir tipi saldırıları vardır bunlar _zehirli iğne _zehirli ısırık _sinirli bakış _sarmal atak _karşı ataktır.

Butterfree
Butterfree (Batafurī, Japonca versiyonlarda), 493 hayalî Pokémon türünden biridir. Bir böcek Pokémonu olan Butterfree, evrimin üçüncü ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Butterfree daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Metapod'tır.

Caterpie
Caterpie (Kyatapī, Japonca versiyonlarda), 493 hayalî Pokémon türünden biridir. Bir böcek Pokémonu olan Caterpie, evrimin ilk aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Caterpie gelişince Metapod olur.

Onix
Onix (Iwāku, Japonca versiyonlarda), 493 hayalî Pokémon türünden biridir. Bir kaya Pokémonu olan Onix, evrimin ilk aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Onix gelişince Steelix olur.

Hitmonchan
Hitmonchan, 493 hayalî Pokémon türünden biridir. Bir dövüş Pokémonu olan Hitmonchan, evriminin ikinci aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Hitmonchan daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Tyrogue'dur.Boks eldivenleriyle dikkat çeken hitmonchan son derece azimli ve güçlü bir boksördür.Ash bu pokemonla bir boks turnuvasında karşılaşmıştır.saldırıları _hızlı yumruk _kick boks dansı _alev yumruğu

Fearow
Fearow (Onidoriru Japonca versiyonlarda), 493 hayalî Pokémon türünden biridir. Bir uçuş Pokémonu olan Fearow, evriminin ikinci ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Bir gelişmemiş hâli Spearow olan Fearow, daha fazla gelişmez.fearow güçlü yapısı ve çevikliği ile yenilmesi güç bir pokemondur elektrik tipi pokemonlara karşı zayıftır.saldırıları _süpersonik uçuş _karşı atak _gaga saldırısı.

Son düzenleyen Safi; 31 Mayıs 2018 12:21
P.u.S.u - avatarı
P.u.S.u
Ziyaretçi
30 Mayıs 2007       Mesaj #3
P.u.S.u - avatarı
Ziyaretçi
pokemon 1024 5
H€L€N - avatarı
H€L€N
Ziyaretçi
18 Eylül 2007       Mesaj #4
H€L€N - avatarı
Ziyaretçi
Pikachu cosplay  P by ILUVVINCENTVALENTINE
H€L€N - avatarı
H€L€N
Ziyaretçi
22 Eylül 2007       Mesaj #5
H€L€N - avatarı
Ziyaretçi
merry christmas by sash0
[WoL]bL - avatarı
[WoL]bL
VIP -Dream is Destiny-
27 Eylül 2007       Mesaj #6
[WoL]bL - avatarı
VIP -Dream is Destiny-
Random Charizard
She's remembered everything and now i am dead..
[WoL]bL - avatarı
[WoL]bL
VIP -Dream is Destiny-
27 Eylül 2007       Mesaj #7
[WoL]bL - avatarı
VIP -Dream is Destiny-
On Cloud Nine
She's remembered everything and now i am dead..
[WoL]bL - avatarı
[WoL]bL
VIP -Dream is Destiny-
27 Eylül 2007       Mesaj #8
[WoL]bL - avatarı
VIP -Dream is Destiny-
Flareon
She's remembered everything and now i am dead..
[WoL]bL - avatarı
[WoL]bL
VIP -Dream is Destiny-
28 Eylül 2007       Mesaj #9
[WoL]bL - avatarı
VIP -Dream is Destiny-
Sparkling Dragonair
She's remembered everything and now i am dead..
[WoL]bL - avatarı
[WoL]bL
VIP -Dream is Destiny-
28 Eylül 2007       Mesaj #10
[WoL]bL - avatarı
VIP -Dream is Destiny-
Vulpix and NineTails
vulpix and ninetails
Umbreon and Espeon
Umbreon and Espeon
Gary and Evee
Gary an   Eevee
She's remembered everything and now i am dead..

Benzer Konular

10 Temmuz 2011 / Ziyaretçi Cevaplanmış
2 Mart 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
8 Kasım 2009 / Fire_Warrior Oyunlar
25 Ocak 2016 / Misafir Soru-Cevap