Arama

Korn

Güncelleme: 16 Nisan 2014 Gösterim: 16.487 Cevap: 2
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
24 Mart 2014       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Korn
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi

Korn (resmî yazılış şekliyle KoЯn), 1993'te kurulan Bakersfield, Kaliforniya kökenli metal grubudur.
Grubun şu an beş üyesi mevcuttur: Jonathan Davis, Brian "Head" Welch, James "Munky" Shaffer, Reginald "Fieldy" Arvizu ve Ray Luzier.


Ad:  Korn.jpg
Gösterim: 114
Boyut:  47.4 KB

  • Köken: ABD
  • Tarzlar: Nu metal, alternatif metal
  • Etkin yılları: 1993 - Günümüz
  • Resmî sitesi: www.korn.com
  • Üyeler:
    • Jonathan Davis
    • Brian "Head" Welch
    • James "Munky" Shaffer
    • Reginald "Fieldy" Arvizu
    • Ray Luzier
  • Eski üyeler: David Silveria
Korn, 1993 yılında kuruldu ve aynı yıl "Neidermeyer's Mind" adındaki demo albümünü yayınladı. Grubun iki eski üyesi Brian "Head" Welch ve David Silveria, albümde yer aldı. "Neidermeyer's Mind"da çalıştıkları müzisyenlerle birlikte 1994 yılında çıkış albümleri "Korn"u yayınladılar. Grup, Nisan 1996'da "Life Is Peachy"i kaydetmeye başladı ve 15 Ekim 1996 tarihinde albüm piyasaya çıktı. 1998'de Billboard 200 listesinde 1 numaraya yerleşen "Follow the Leader" Korn'un esas tanınmasını sağlayan albüm olarak kabul edilmektedir ve 1999'da çıkardıkları "Issues" albümü de aynı listede 1 numarada yer aldı.
Grup, 11 Haziran 2002 tarihinde "Untouchables" albümünü ile 21 Kasım 2003 tarihinde "Take a Look in the Mirror" albümünü yayınladı ve her ikisi de Billboard 200 listendeki en iyi 10 içinde zirveye çıktı. İlk derleme albümleri olan "Greatest Hits Vol. 1", Billboard 200'de 4 numaraya yükseldi. "See You on the Other Side", 6 Aralık 2005 tarihinde piyasaya sürüldü ve Korn'un isimsiz albümü, yaklaşık iki yıl sonra 31 Temmuz 2007'de yayınlandı.
Günümüze kadar, Korn, Birleşik Devletler'de 16 milyon albüm sattı.
05.05.2012 yılında Rockhingham konserinde Korn, Brian "Head" Welch ile tekrar bir araya geldi ve Brian gruba tekrar dahil oldu. Grup 2013 yılında yeni albümleri "The Paradigm Shift"i çıkardılar.

Üyeleri
Aktif
  • Jonathan Davis – Vokal (1993 - Günümüz)
  • James "Munky" Shaffer – Gitar, geri vokal (1993 - Günümüz)
  • Reginald "Fieldy" Arvizu – Bas (1993 - Günümüz)
  • Ray Luzier – Davul, perküsyon (2007 - Günümüz)
  • Brian "Head" Welch (1993-2005, 2012 - Günümüz)
Eski
  • David Silveria – Davul, perküsyon (1993–2006)
Turne
  • Shane Gibson – Gitar (2007–günümüz)
  • Zac Baird – Klavye, piyano, vokal (2006–günümüz)

Albümleri
  • Korn (1994)
  • Life Is Peachy (1996)
  • Follow The Leader (1998)
  • Issues (1999)
  • Untouchables (2002)
  • Take a Look in the Mirror (2003)
  • See You on the Other Side (2005)
  • Untitled (2007)
  • Korn III – Remember Who You Are (2010)
  • The Path of Totality (2011)
  • The Paradigm Shift (2013)
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
24 Mart 2014       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
KoRn

Ad:  korn_lifeispeachy_1.jpg
Gösterim: 60
Boyut:  24.8 KB

1992’de L.A.P.D ve Sex-Art’ın birleşmesi sonucu oluşan KoRn, HipHop – Rap ile Progressive Rock-Metal müziğini harmanlayarak ‘Numetal’ tarzını yaratırlar. Bu yeni müzik akımı o kadar çok tuttu ki, kendilerini KoRn’un çocukları olarak gören bir sürü alt gurup çıktı.
Bunların bir çoğunda KoRn’un simgesi olan ‘K’ ve ‘R’ harfeleri yer almaktaydı (bknz Slipknot, Limp bizkit Linkin Park). Türevlerinden KoRn’u ayıran en belirgin özellik müzik tonlarının oldukça koyu daha doğrusu ölü gibi olmalarıydı -tıpkı Black Sabbath gibi. KoRn sıradışıydı, KoRn alışılmamıştı, onlar verdikleri mesajlarla bir çok hayranı olan ve bir o kadar aile tarafından da sevilmeyen bir gruptular.

Grup 1994’te ilk albümleri KoRn’u piyasaya sürer. Çok sert ve bir o kadar da insanları kışkırtan nefret dalgaları yayan bu albüm, genel olarak çok tutulmadı. Buna rağmen Blind gibi hitler KoRn’un kendine has bir hayran kitlesi yaratmasına yetti.

96’da ‘Life is Peach’ debutunu çıkartan gurubun hit şarkısı A.D.i.D.A.S (All Day I Dream About Sex)'ti. Bu şarkı hakkında bir çok olumsuz eleştiri vardı; örneğin sponsorlarına yalakalık yapma amacıyla yapılmış olması gibi. Sonuçta A.D.i.D.A.S o kadar çok popüler oldu ki KoRn bu şarkıya üç remixten oluşan bir single albüm yapma gereği duydu.

İki yıl aradan sonra 3. debut albümleri olan ‘Follow The Leader’i çıkaran gruba bu albümde Ice Cube ve Fred Durst de eşlik etmişti. Sonuç olarak bu albüm haftalarca Listbox’larda ‘’1’’ numarada kaldı. Dahası ‘Freak On a Leash’ videoları MTV’nin üç GRAMMY’si ile ödüllendirildi ve grup tavan yaptı. Onlar artık dünya çapında milyonlarca hayranı olan bir markaydılar ve bir marka olmanın gereklerini sonuna kadar kullandılar. 98 sonlarında kendi festival organizasyonlarını kurdular. Bu festivalin adı ‘Famil Values’ (Aile Değerleri) adını aldı. Ayrıca ‘Elementree’ adında kendi müzik şirketlerini kurdular. ’Follow The Leader’ hakkında söylenmesi gereken çok önemli bir şey daha var; o da kanser hastası olan bir çoçuğun son dileğinin KoRn elemanlarıyla bir-iki dakikalık görüşme isteği. Buluşma saatler sürer ve ‘JUSTiN’ ortaya çıkar.

99’da yayımlanan Issues’i ilk dinlediğinizde diğer üç albüme göre oldukça farklı olduğunu fark edeceksiniz. Bu albüm Jonathan’ın değimiyle KoRn’un başlangıçtan beri geçirdiği değişimi ifade ediyordu.

Müzik otoritelerinin bu albüm hakkındaki genel düşünceleri vasatı aşmaz olarak nitelendiriliyordu, ama Issues Listbox’lara 1 numaradan girdi ve KoRn’un en çok satan albümü olarak tarihe geçti.

2002 ve Untouchables ile KoRn beşinci kez karşımızda çıktı. Bu albüm her ne kadar ‘melodram’ bir sound’a sahip olsa da yine de KoRn’un kendine has nefret anlayışının bir yansımasıydı. Son albümde de değişim devam etti.

Daha sonra ise KoRn Tomb Raider Soundtrack'i Grammy adayı süper şarkısı "Did my Time" ile süper bir dönüş yaptı. Ardından "Right Now" ve "Everything I've Known" single'ları albümün diğer gözdeleri oldular. Albümde KoRn'un şimdiye kadarki en ağır parçası "Break Some off" yoğun ilgi gördü KoRn fanlarından. 2004 yılında ise tüm albümlerinden hit parçaları seçerek bir Greatest HitS yayınladılar.
2005'te Brian Head dini sorunları öne sürerek gruptan ayrıldı. 2012 yılında Rockhingham konserinde Brian gruba tekrar dahil oldu. Grup 2013 yılında yeni albümleri "The Paradigm Shift"i çıkardılar.


Grup Üyeleri

DAVID SILVEIRA
Tam Adı: David Randall Silveira
Doğum Tarihi: 21 Eylül 1972
Doğum Yeri: San Leandro, California
Medeni Hali: Evli, David Jr adında bir oğlu ve Aurora adında bir kızı var.
Davul çalmaya dokuz yaşında başlayan David, Bakersfield'de büyür. Yapacak daha iyi bir şey bulamadığı için müziğe ilgi duymaya başlar ve bu ilgisi ona Lapd grubunda davul çalma yolunu açar. Ancak yaşça diğerlerinden küçüktür ve provalara annesi bırakıyordur onu, bu da epey bir alay konusu olur.
Shannon ile 1997'de evlenir ve karısının adını sırtına yazdırır. Bundan başka üç dövmesi daha var. Bir Cheshire kedisi, dilinden baget geçirilmiş bir adam ve 'Korn in Block' yazısıdır bunlar. Ayrıca imzalarında mutlaka bir köşeye de bir penis çizer. Yine grubun en utangaç elemanı olarak tanınıyor.
Calvin Klein reklamlarında modellik yapan David, kapağı Hollywood'a atmak konusunda da çok kararlı olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Calvin Klein dışında bir de 26 RED giyim firmasıyla anlaşmalı ve onların da ürün tanıtımlarında boy gösteriyor.
KoRn dışında bir çok yan projede yer alan David'in, Sepultura'nın Roots albümünde de çaldığı bilinir. Ama en büyük esin kaynaklarından biri de Bee Gees'dir. Ayrıca Suicidal Tendencies'den Mike Muir ile de çalışmaları var ve Orgy'yi de KORN'un plak şirketi Elementree'ye bağlayan yine David.

REGINALD 'FIELDY' ARVIZU
Tam Adı: Reginald Arvizu
Doğum Yeri: Bakersfield
Doğum Tarihi: 2 Kasım 1969
Medeni Hali: Evli ve iki kızı var
Grubun alkoliği olarak tanınan Fieldy, fotoğraf çekimlerinde bile içkisini yanından ayırmıyor ve her fırsatta yudumlamayı ihmal etmiyor. Ayrıca tüm grup t-shirtlerini, çıkartmalarını ve yamalarını o tasarlıyor.
Bas soundunun davula yakın olduğunu söyleyen Fieldy, perküsyon tonunu yakaladığını ve slap tekniğini sevdiğini ekliyor. Primus grubunun efsane basçısı Les Claypool, onları ilk dinlediğinde davulu çift kroslu sanıyor ve gerçekten iyi olduklarını söylüyor ancak ikinci sesin Fieldy'nin bası olduğunu öğrendiğince oldukça şaşırıyor.
Palyaçoları sevdiğini söyleyen Fieldy'nin her iki kolunda da palyaço figürlü dövmeler var. Göbeğinde ise 'Life is Peachy' yazıyor. Bacağındaysa bir kadın fügürü bulunuyor. Klüp turlarının en çok beleş bira kısmını sevdiğini söyleyen Fieldy, içki ile ilgili antikaları toplamasıyla da tanınıyor. Boş zamanlarında Play Station oynamayı ve Mercedes'i ile gezmeyi seviyor.
Müzikal olarak ilham kaynağının west-coast hiphop'u olduğunu söylüyor ve genelde hiphop ritim ve soundlarından etkilendiğini ekliyor. "Follow the Leader" albümlerinin hazırlık aşamasında en çok Africa Bambaata ve Shaft dinlemiş. Prodüktörlük deneyimi de yaşamış ve Videodrone'un albümünde bu görevi üstlenmiş.
Lakabını yanaklarından alıyor. Önceleri ona 'Garf' derlermiş sonra bu 'Garfield'e dönüşmüş şimdi de Fieldy halini almış.
Issız bir adaya yanında götüreceği beş albüm ne olurdu sorusunu ise şu şekilde yanıtlıyor: "Follow the Leader", Chris Rock'ın komedi albümü, bulabileceği en geniş oldschool rap toplaması, Psycho Realm ve Erykah Badu konser albümü.

JONATHAN 'HIV' DAVIS
Tam adı: Jonathan Houseman Davis
Doğum tarihi: 18 Ocak 1971
Doğum Yeri: Bakersfield
Medeni Hali: Evli ve Nathan isimli bir oğlu var.
Bakersfield'de büyüyen Jonathan ve kardeşi Mark, içmek, uyuşturucu ve seksten başka yapacak bir şeyin olmadığını söylüyorlar o yıllar için. Boşanmış bir ana-baba sayesinde sorunlu bir gençlik dönemi geçiren Jon, liseyi aynı zamanda Beavis ve Butthead'in de okulu olan Highland Lisesi'nde okuyor.
16 yaşında Kern County'de otopsi asistanı olarak bir morgda çalışmaya başlıyor.
'HIV' lakabını da, lise yıllarında ona FAGET diyen okul tayfasından alıyor. (faget: homoseksüel vb. İçin kullanılan argo bir terim) Bu lakabı kullanmak AIDS taşıdığı yolunda söylentilere yol açsa da bundan vazgeçmiyor, hatta koluna bir de dövmesini yaptırıyor. Piyano, gayda ve klarnet çalabilen Jonathan lise yıllarında tiyatro ile de ilgileniyor. Otopsi yapabilme lisansı olsa da müzik baskın geliyor ve Sex Art isimli bir grubun üyeleri arasına katılarak müzikal yolculuğunun ikinci bölümüne start veriyor. Yerel bir klüpte verdikleri bir konser sırasında MUNKY ve HEAD'in dikkatini çekmesinden kısa bir süre sonra kendini bir anda KORN'da buluyor.
Söz yazarlığıyla adından sıkça söz ettiren Jonathan, genellikle çevresindeki insanlardan ve kendi kişisel deneyimlerinden bahseden sözlere ağırlık veriyor. Özellikle de ilk albüm bunun esaslı bir kanıtı. 'Daddy' adlı şarkılarında kendi babasının ona cinsel tacizde bulunmasını anlattığı söylense de, o, bunun doğru olmadığını, cinsel tacize uğradığını ama bunu yapanın babası olmadığını söylüyor.
Kasım 1998'de 7 yıllık sevgilisi Renee ile evlenir ve ona unutamayacağı bir düğün anı yaşatır. Gelinin karşısına zırh içinde ve bir kral tacıyla çıkar.
Ayrıca Jonathan büyük bir Duran Duran hayranı. Sepultura, Orgy, Human Waste Project gibi grupların albümlerinde de konuk vokal olarak katılan Jon, çeşitli yan projelere de sürekli destek vererek hiç hız kesmeden müzik hayatını sürdürüyor.

JAMES 'MUNKY' SCHAFFER
Tam Adı: James Christian Schaffer
Doğum Tarihi: 6 Temmuz 1970
Doğum Yeri: Rosedale, California
Medeni Hali: Evli
Müzikal kariyerine üç tekerlekli motorsikletiyle geçirdiği bir kaza sonucu başlar. Bir partiye gitmek için evden gizlice çıkan Munky, motoru çalışmayınca tamir etmek ister ama parmağını kaptırır ve işaret parmağının bir parçası kopar. Doktor, parmağını yeniden kazanmak için egzersiz yapmasını tavsiye eder ve Munky gitar çalmaya bu vesile ile başlar. Çocukken çok yaramaz olan Munky için bu olay dönüm noktası olur. Gitar çalmayı Head ile beraber ilerleten Munky, Steve Vai ile arasında ruhsal bir bağ olduğuna inandığını söylüyor.
Sahnedeyken bambaşka birine dönüşen Munky, içindeki canavarın dışarı çıktığını ve ondan nefret ettiğini söylüyor. (Bir nevi Dr. Jeykll ve Mr. Hyde sendromu olsa gerek) Lapd, Korn'dan önceki grubudur ve bu gruba girmesinin ardında yatan sebebin uzun saçları olduğunu düşünüyor. Bu grupta Head, David ve Fieldy ile beraber çalarak Korn'un temellerini atarlar.
Sahnede eski püskü işçi tulumları giymeyi seven Munky, koyu bir Mr.Bungle (Faith No More'dan Mike Patton'un grubu) hayranı. Hatta Head ile kullandıkları bazı özel akorlara Mr. Bungle akorları adını vermişler. Yine Head ile beraber o da Ice-T'nin albümünde çalar. Lakabını ise İngilizce'de maymun anlamına gelen "monkey"den almış. Çünkü maymun ellerine benzeyen ayakları varmış.

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
16 Nisan 2014       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Korn
MsXLabs.org

fxxq

Korn, Amerikalı nu-metal grubudur. Davulcu David Silveria, gitarist James Shaffer (Munky) ve basçı Reginald Arvizu (Fieldy), L.A.P.D. grubuyla 1992 senesinde çıkardıkları ‘Who’s Laughing Now’ adlı single çalışasının ardından yanlarına gitarist Brian Welch (Head)’i de alarak yeni bir proje oluşturma kararı aldılar. Vokalist Jonathan Davis’i aralarına alan bu dört arkadaş, yeni gruplarının adını da ‘Korn’ koydular.

Korn, ilk albümünü 1994 senesinde ‘Korn’ adı ile çıkardı. Albümde ki nu-metal tarzı oldukça beğeni toplarken günümüz nu-metal gruplarının ve müziğinin de öncüsü oldular. Vokalist Jonathan Davis’in hırçın vokali ve hip-hop/metal karışımı müziğiyle bir ilke imza atan grup, bu albümle Amerika’da 2 milyon satmayı başardı.

1996’da ‘Life Is Peachy’ adlı 2. albümleri ile Amerika listelerinde zirveye çıkan grup, bu albümden çıkan ‘No Place To Hide’ adlı şarkıları ile de Grammy’de ‘En İyi Metal Performansı’ dalında aday oldular. Bu albümde funk gibi müzik türlerini de kullanan grup, 1997’de kendi müzik firmaların krup başka grupların albülerine yardımcı oldular.

3. stüdyo albümlerini ‘Follow The Leader’ adı ile 1998’de yayınlayan Korn, Amerika’da zirveye yerleşip tüm dünyada 10 milyon civarında da bir satış grafiği yakaladı. Bu albüm Korn’un en çok satan albümü oldu. Albümde ki ‘Freak On A Leash’ adlı şarkıya çekilen animasyon video kliple 2000 yılında Grammy’lerinden ‘En İyi Kısa Video Klip’ ödülünü kazanan Korn, bu video kliple MTV Müzik Ödülleri’nden de ‘En İyi Rock Videosu’ ve ‘En iyi Kurgu’ ödüllerini almaya hak kazandı. 5 kez platin plak kazandıran bu albümüb peşinden 1998’de ‘Family Values Tour’ turnesine katıldılar ve bu turnenin kayıtlarını aynı sene ‘Family Values Tour 1998’ adlı DVD ile yayınladılar.

1999 yılında 4. albümleri ‘Issues’ ile 3 defa platin plak kazanan Korn, 2002’de ‘Untouchables’ albümünü yayınladı. Albümden çıkan ilk single ‘Here To Stay’, Grammy’lerden ‘En iyi Metal Perfrormansı’ ödülünü kazandırırken ‘Toughtless’ ve ‘Alone I Break’ şarkıları öne çıkan diğer şarkılar oldular.

2003 yılında çıkardıkları 6. albümleri ‘Take A Look In The Mirror’ ile eski albümleri kadar başarı sağlayamayan Korn, 2004’te ‘Greatest Hits, Volume 1’ adlı derleme albümlerini çıkardı.

2005’te Brian ‘Head’ Welch’in gruptan ayrılmasının ardında yeni bir plak şirketi ile anlaşan Korn, ‘See You On The Other Side’ adlı 7. albümünü yayınladı ve Amerika listelerinde 3 numaraya yükseldi. Korn, 2006 başında ‘See You On The Other Side’ adlı dünya turnesine çıktı. Korn, 2006 ilkbaharında önce ‘Live And Rare’ adlı b-side albümünü piyasaya sürdü ardından da ‘Live On The Other Side’ adlı DVD’yi, ve ‘Chopped, Screwed, Live And Unglued’ adlı remix albümü.

2006’da Jonathan Davis’in ciddi bir hastalığın eşiğinden dönmesiyle önemli bir dönemeçten dönen Korn, 2006 Aralık ayında MTV stüdyolarında gerçekleştirilen ‘Unplugged’ konserinde sahne aldı ve bu performansını 2007 Mart ayında ‘MTV Unplugged: Korn’ adı altındaki bir albümle hayranlarına sundu.

Grubun uzun süreli davulcusu David Silveria, ailesine daha fazla vakit ayırabilmek için gruptan bir süreliğine ayrılınca progressive müzik davulcusu ‘Terry Bozzio’ eklendi. Ardından klavyeci ‘Zac Baird’ eklendi.

Nisan 2007’de Terry Bozzio ile yollarını ayıran Korn, albümün devamını Bad Religion davulcusu Brooks Wackerman ile tamamladı. Temmuz ayında ‘Untitled’ adını verdikleri aibümden ‘Evolution’ şarkısı ile çıkış yaptılar.

Kaynak: