Arama

Paratheraps bifasciatus (Bifa cichlid)

Güncelleme: 16 Aralık 2011 Gösterim: 1.895 Cevap: 1
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
6 Ağustos 2011       Mesaj #1
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
paratheraps bifasciatus


Latince Adı: Paratheraps bifasciatus

Habitatı ve Anavatanı: Güney Meksika

Beslenme Biçimi: Hem etçil, Hem otçul

Davranış Biçimi: Orta derecede agresif

Kendi Türlerine Davranışı: Aşırı agresif

Yüzme Seviyesi: Her seviyede

Cinsiyet Ayrımı: Kesin cinsiyet ayrımı zordur. Erişkin balıklarda erkek nispeten daha iri olur ve azıcık kafa yapabilir. Üst ve alt yüzgeçleri daha uzun ve ihtişamlıdır.

Üreme: Düz yumurta dökerler. Dişi erkek beraber yumurtalara bakarlar. Düz bir kayanın üzerini temizledikten sonra dişi 700 kadar yumurta bırakır.Yavrular su sıcaklığına bağlı olarak 3-3.5 gün içinde yumurtadan çıkarlar.Yavrular 10-12 gün içinde serbest yüzmeye başlarlar.Anaçlar yavrularını ortalama 1 cm olana dek korur.Yavrular iyi bir beslenme ve uygun koşullar altında büyütülürse hızlı gelişirler.

Sıcaklık: 23°C - 27°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler 35 cm,dişiler 33 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 275 litre (tek erkek için)

Su Sertliği: 5 - 12 °dH

pH: 7.0 - 8.0

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Akvaryumları genişçe hazırlanmalıdır.Akvaryuma bir plastik ya da camdan ayıraç alınmalıdır.Böylece erkek çok agresifleştiğinde dişi ayrılarak korunur.Kendisinden küçük ve kendisine göre daha barışçıl olan türlere zarar verme potansiyeline sahip bir balıktır.Dikkati elden bırakmamak gerekir.


Kaynak
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
16 Aralık 2011       Mesaj #2
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
t021 01


Bu, şüphesiz en güzel balık var ya da hiç sahibi vardı. Paratheraps doğası gereği vejetaryen değildir. Çoğu düz sıkıştırılmış ceset var ve çok benzer. Cinsi Paratheraps fenestratus ve Paratheraps hartwegi birkaç söz vardır, ancak en yaygın olarak bilinen kırmızı kafa cichlid veya Paratheraps synspilus. Ben bu cinsin hibridizasyon için hobi tahrip edildiğini inanıyoruz. Bu balıklar saf bir form bulmak çok nadirdir. (En azından California). Sebebi bu grupta en çok kadın boyunca yatay bir siyah swoosh, hem düz bir bronzluk vücut bakmak ve herhangi bir erkek Paratheraps ile kolayca çoğaltılır bu.

Paratheraps bifasciatus tüm Paratheraps gibi bir çok hiper bir balıktır. Ne zaman yeni bir tank gelmesini uzun bir süre alabilir taşındı. Kanatları filiz gibi net ile kovaladı göründükleri! Aslında, oda genelinde beş metre uçtu sonra en yaygın yöntem, bir Paratheraps yakalama yere onları seçmek olduğunu. Bu balık, çok büyük bir tank içinde 300 galon olurken. Tank 8'x2'x3 ve tank arkadaşları dahil ölçülen Parachromis dovii, P. managuense, Amphilophus Citrinellus, Vieja maculicauda, ​​Parachromis friedrichsthalii ve Hypsophrys nicaraquensis bir çift. Bir odun parçası altında çifti tankın ön köşesine yapıştırılır.

Onların günlük aktivite köşe koruma. Şaşırtıcı bir şekilde bu oldukça huzurlu tank, herkes kendi toprakları gayet iyi biliyordu ve hiç kimse görünmez sınır kırıldı sürece saldırıya uğradı. Su kimyası, sabit bir 80 derece Fahrenheit, 7.0 pH ve 60ppm bir sertlik oluşuyordu. Işıklar 24 saat, bir çift dört ayak dükkanı ışık vardı. Çifti, olağan Çiklit şekilde olurken. Onlar sadece bu durumda bir site, tankın alt seçti. 800 yavru ve oldukça iyi koruduk ebeveynler hakkında damızlık oldu. Ben edinmişti kadın memnun değildi, çünkü toplu tutmak için rahatsız etmedi.

Ben sadece ben gerçekten Paratheraps bifasciatus arayabilirsiniz iki balık olmasına rağmen, bu kesinlikle arıyor değer bir balık türüdür. Melez bir saf olanları ayırt etmek için nasıl söyleyemem ki özür dilerim. Ama ortak bir ipucu Parateraphs bifasciatus sadece vücut genelinde ONE yatay siyah swoosh olmasıdır. Satılan En hibritlerin soluk bazı dikey engelleme ile birlikte swoosh bugün içerir. Plak gibi kaçının! Bay P. bifasciatus 12 büyümek "ve daha küçük bir çift inç kadın Bay bifasciatus mor, sarı, siyah ve kırmızı parlak floresan kırmızı kuyruk ile biten tüm vücuda retikülasyon ile bir yüze sahip bu balıklar, doğa tarafından vejetaryenler olduğundan. genç. beslenen maden dondurulmuş Krill korumak için renk ve doğranmış ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde ve zaman zaman bazı meyve sebze yemek için eğitilecek. Şimdiye kadar en çekici Çiklit etrafında.

Benzer Konular

27 Mayıs 2011 / pesimist Taslak Konular
6 Ağustos 2011 / pesimist Zooloji