Arama

25-45 yaş arası grubundaki insanların günlük tüketmesi gereken besin miktarı nedir? - Sayfa 6

Güncelleme: 17 Aralık 2011 Gösterim: 33.901 Cevap: 90
Sayfa 6 / 10
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2011       Mesaj #51
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
15 ve 25 yaşları =meyve-300 sebze-250 süt-200 et-350 tahıl-400

25-45 bunlar meyve=150,sebze=300,süt=250,et=200,tahıl=500′dür

55 ve 75 yaş arası meyve 2558 sebze 1500 süt 100 et 700 tahıl 629


Alıntıdır...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2011       Mesaj #52
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar 45-55 yaş grubunda kaç gram meyve,sebze,süt,et,tahıl tüketilmesi lazım?Çok acil.




LÜTFEN CEVAPLAYIN Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2011       Mesaj #53
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
karbon hidrattır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2011       Mesaj #54
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
nerde cevap
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2011       Mesaj #55
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
1.030 kere görüntülendi

1-4 yaş:
Demir: Vücuttaki oksijen dolaşımını sağlamak için gerekli Et, ekmek, yumurta, brokolide bolca var

Kalsiyum: Güçlü kaslar ve sinir hücrelerinin gelişmesine yardımcı oluyor

A vitamini: Kemik, sağlıklı diş ve saçlar için gerekli Geceleri iyi görmeyi sağlıyor Portakal gibi turunçgiller, domates, şeftali ve ciğerde var

C vitamini: Güçlü bir bağışıklık sistemi için portakal, patates, çilek, kiraz, kivi ve maydanoz yenmeli

D vitamini: Kalp, beyin ve sinir sistemini güçlendiriyor Diş kaybını engelliyor

5-12 yaş:
Folik asit: Ekmek, karaciğer, böbrek ve ıspanakta bolca var

Protein: Hücre ve dokuların yenilenmesi için şart Et, süt, balık, deniz ürünleri, yumurta, baklagiller ve soya fasulyesinde bulunur

Karbonhidrat: Bal, pekmez gibi demir içeren karbonhidrat tüketilmeli Sebze, meyve, tahıllar, kepekli ekmek ve makarnada da var

Yağ ve şeker: Çikolata, kek gibi tatlılar haftada bir iki kez tüketilmeli

12-18 yaş:
Demir: Hızlı büyüme demir eksikliğine yol açıyor Kırmızı et, ekmek ve lifli gıdalar bolca yenmeli

Kalsiyum: Bu yaşta vücuttaki kalsiyum miktarı yüzde 25 düşüyor Bu yüzden mutlaka günde l bardak süt içilmeli

Sebze ve meyve: 5 porsiyon tüketilmeli

Yağ ve şeker: Yağ ve şekerden uzak durmaya başlamak gerekiyor 2-3 haftada bir sütlü tatlı ya da bitter çikolata yenebilir

Su: Günde en az 8 bardak içilmeli 17-18 yaşlarında haftada iki kadeh kırmızı şarap içilebilir

Yetişkinler için:
Protein: Kemiklerin kırılmasını önlemek için süt ve balık gibi deniz ürünleri tüketilmeli

Lifli gıdalar: Yaş ilerledikçe kansere yakalanma riski de artıyor Brüksel lahanası ve brokoli tüketilmeli

Su: Günde 8 bardak su içilmeli Taze sıkılmış meyve suları da içilebilir

Fındık: Kalbi güçlendirmek için günde bir avuç yenmeli Kuru fasulye ise diyabet riskini azaltıyor

Domates: Göğüs, cilt ve mide kanseri riskini yüzde 30 azaltıyor

50 yaş üstü:
Çinko: Ekmek, deniz ürünleri ve kırmızı ette var Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yaraları iyileştiriyor

Kalsiyum: Her gün bir bardak süt içilmeli ya da sabah kahvaltılarında mutlaka beyaz peynir yenilmeli

D vitamini: Alzheimer riskini azaltmak için günde 10 dakika güneşe çıkılmalı

B vitamini: Zayıflayan sinirler ve yaşlanan hücreler için gerekli Ceviz ve bademde bolca var, kolesterolü düşürür Yoğurt, peynir gibi süt ürünleri en zengin kalsiyum kaynakları Balık ve yumurtada var Hamburger ve patates kızartması ise iki haftada bir serbest Balık ve yumurta yenmeli

15 ve 25 yaşları =meyve-300 sebze-250 süt-200 et-350 tahıl-400

25-45 bunlar meyve=150,sebze=300,süt=250,et=200,tahıl=500′dür

55 ve 75 yaş arası meyve 2558 sebze 1500 süt 100 et 700 tahıl 629
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2011       Mesaj #56
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Süt Grubu (Günlük ihtiyaç: 2 porsiyon)

1 porsiyon: Yağsız veya az yağlı süt ya da yoğurt, 244 g (Ev ölçüsü: 1 su bardağı)

*1 Porsiyon yağsız süt grubunda 12 g karbonhidrat, 8 g protein, 2 g yağ ve 100 kalori; 1 Porsiyon az yağlı süt grubunda 12 g kar*bonhidrat, 8 g protein, 5 g yağ ve 125 kalori vardır

NOT : Süt grubu protein, kalsiyum, vitamin ve mineral yönünden zengindir Yağsız süt, yoğurt ve ayran olarak tüketildiği gibi başka yiyeceklerle birlikte de kullanılabilir Örneğin yapay tatlandırıcı ile hazırlanmış muhallebi ya da taze meyve ile hazırlanmış diyet yoğurt


2 Et Grubu (Günlük ihtiyaç: 5 porsiyon)

1 porsiyon : Balık (taze ya da dondurulmuş) (30 g)

: Tavuk, hindi (derişiz) (30 g)

: Et (az yağlı) (30 g)

: Peynir (yağsız) (1 dilim - 40 g)

: Yumurta (haftada 1 adet) (1 adet - 50 g)

: 1 orta boy köfte; pişmiş, 30 g)

*1 porsiyon az yağlı et grubunda 0 g karbonhidrat, 7 g protein, 3 g yağ ve 55 kalori; 1 porsiyon orta yağlı et grubunda 0 g karbon*hidrat, 7 g protein, 5 g yağ ve 75 kalori vardır

NOT :Et grubu protein, B vitaminleri, demir ve esansiyel amino asitlerden zengindir Yağ ve kolesterol miktarlarını düşük tutmak için et yerine balık veya tavuk tercih edilmeli, yumurta için de ölçü konmalıdır Bu grup hazırlanırken önce gözle görülen bütün yağlı kısımlar temizlenir Izgara, yağsız tavada pişirme, haşlama ya da buğulama gibi yöntemler tercih edilmelidir Yemek hazırlanırken ve pişirilirken kesinlikle yağ eklenmemelidir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2011       Mesaj #57
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yaa arkadaşlar 5.sınıfa gidiyorum.matemadik ödevi.acill 25-45,45-55,55-75 yaş grubundaki kişiler günde kaç gram,meyve kaç gram sebze, kaç gram süt,kaç gram et,kaç gram tahıl tüketmesi gerekiyor.sitelere giriyorum bana hangi besinin kaç kalori olduğunu söylüyor.lütfen yardım edinn.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2011       Mesaj #58
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya yalvarırım 25-45,45-55,55-75 yaş gruplerının tüketmesi gereken meyve ,sebze,süt,et,tahıl miktarlarını(g) nelerdir lütfen söyleyin...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Kasım 2011       Mesaj #59
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
15-25 25-45 45-55 55-75 yaş grubunun günlü tüketim miktaeı lazım cevap yazan yok mu? acilen...............
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Kasım 2011       Mesaj #60
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
25-45 yaşları arasındakiler günlük ne tüketmeli lütfen söyleyin
Sayfa 6 / 10

Benzer Konular

24 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap
13 Şubat 2012 / gaynır Arşive Kaldırılan Konular