Arama

25-45 yaş arası grubundaki insanların günlük tüketmesi gereken besin miktarı nedir? - Sayfa 9

Güncelleme: 17 Aralık 2011 Gösterim: 33.901 Cevap: 90
Sayfa 9 / 10
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Aralık 2011       Mesaj #81
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
5-15 yaş = meyve=300 sebze=350 süt=450 et=250 tahıl =200
15-25 yaş = meyve 300 sebze=250 et=250 süt=200 tahıl=400
25-45 yaş = meyve 150 sebze=300 süt =250 et=200 tahıl=500
45-55 yaş = meyve=450 sebze=300 süt=250 et=400 tahıl=450
55-75 yaş = meyve=2558 sebze=1500 süt=100 et=700 tahıl=629

benden bukadar bukadar artı slm Msn Grin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Aralık 2011       Mesaj #82
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
5-15 yaş = meyve=300 sebze=350 süt=450 et=250 tahıl =200
15-25 yaş = meyve 300 sebze=250 et=250 süt=200 tahıl=400
25-45 yaş = meyve 150 sebze=300 süt =250 et=200 tahıl=500
45-55 yaş = meyve=450 sebze=300 süt=250 et=400 tahıl=450
55-75 yaş = meyve=2558 sebze=1500 süt=100 et=700 tahıl=629

benden bukadar bukadar artı slm Msn Grin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Aralık 2011       Mesaj #83
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
meyve 150 gram sebze 300 süt 250 et 200 tahıl 450
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Aralık 2011       Mesaj #84
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ay ne olur bana da söyleyin yaa !!!!!!!!!!!!!! ben bilmiyorum bbuuunnnnnuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Aralık 2011       Mesaj #85
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hadi 25-45 yaştakilerin neler yemesi gerekir açıklıcak yokmu lütfen yardım eden ama acele
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Aralık 2011       Mesaj #86
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya gardaşlık bi şu 45-55 yaş arsınıne kadar tükettiğini söyleseniz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Aralık 2011       Mesaj #87
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
5-15 yaş çok önemli lütfen
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Aralık 2011       Mesaj #88
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
5-15 yaş = meyve=300 sebze=350 süt=450 et=250 tahıl =200
15-25 yaş = meyve 300 sebze=250 et=250 süt=200 tahıl=400
25-45 yaş = meyve 150 sebze=300 süt =250 et=200 tahıl=500
45-55 yaş = meyve=450 sebze=300 süt=250 et=400 tahıl=450
55-75 yaş = meyve=2558 sebze=1500 süt=100 et=700 tahıl=629

benden bukadar bukadar artı slm yunusemre
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Aralık 2011       Mesaj #89
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hepınızın ki yanlıştır bea... beniki doğrudur yazın ... 15 25 yaş 340 meyve süt 200....tahıl 100...et 50 esebze 75 garam dır beaaa
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Aralık 2011       Mesaj #90
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
1-4 yaş:
Demir: Vücuttaki oksijen dolaşımını sağlamak için gerekli Et, ekmek, yumurta, brokolide bolca var
Kalsiyum: Güçlü kaslar ve sinir hücrelerinin gelişmesine yardımcı oluyor
A vitamini: Kemik, sağlıklı diş ve saçlar için gerekli Geceleri iyi görmeyi sağlıyor Portakal gibi turunçgiller, domates, şeftali ve ciğerde var
C vitamini: Güçlü bir bağışıklık sistemi için portakal, patates, çilek, kiraz, kivi ve maydanoz yenmeli
D vitamini: Kalp, beyin ve sinir sistemini güçlendiriyor Diş kaybını engelliyor
5-12 yaş:
Folik asit: Ekmek, karaciğer, böbrek ve ıspanakta bolca var
Protein: Hücre ve dokuların yenilenmesi için şart Et, süt, balık, deniz ürünleri, yumurta, baklagiller ve soya fasulyesinde bulunur
Karbonhidrat: Bal, pekmez gibi demir içeren karbonhidrat tüketilmeli Sebze, meyve, tahıllar, kepekli ekmek ve makarnada da var
Yağ ve şeker: Çikolata, kek gibi tatlılar haftada bir iki kez tüketilmeli

12-18 yaş:
Demir: Hızlı büyüme demir eksikliğine yol açıyor Kırmızı et, ekmek ve lifli gıdalar bolca yenmeli
Kalsiyum: Bu yaşta vücuttaki kalsiyum miktarı yüzde 25 düşüyor Bu yüzden mutlaka günde l bardak süt içilmeli
Sebze ve meyve: 5 porsiyon tüketilmeli
Yağ ve şeker: Yağ ve şekerden uzak durmaya başlamak gerekiyor 2-3 haftada bir sütlü tatlı ya da bitter çikolata yenebilir


Su: Günde en az 8 bardak içilmeli 17-18 yaşlarında haftada iki kadeh kırmızı şarap içilebilir
Yetişkinler için:
Protein: Kemiklerin kırılmasını önlemek için süt ve balık gibi deniz ürünleri tüketilmeli
Lifli gıdalar: Yaş ilerledikçe kansere yakalanma riski de artıyor Brüksel lahanası ve brokoli tüketilmeli
Su: Günde 8 bardak su içilmeli Taze sıkılmış meyve suları da içilebilir
Fındık: Kalbi güçlendirmek için günde bir avuç yenmeli Kuru fasulye ise diyabet riskini azaltıyor
Domates: Göğüs, cilt ve mide kanseri riskini yüzde 30 azaltıyor
50 yaş üstü:
Çinko: Ekmek, deniz ürünleri ve kırmızı ette var Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yaraları iyileştiriyor
Kalsiyum: Her gün bir bardak süt içilmeli ya da sabah kahvaltılarında mutlaka beyaz peynir yenilmeli
D vitamini: Alzheimer riskini azaltmak için günde 10 dakika güneşe çıkılmalı
B vitamini: Zayıflayan sinirler ve yaşlanan hücreler için gerekli Ceviz ve bademde bolca var, kolesterolü düşürür Yoğurt, peynir gibi süt ürünleri en zengin kalsiyum kaynakları Balık ve yumurtada var Hamburger ve patates kızartması ise iki haftada bir serbest Balık ve yumurta yenmeli
15 ve 25 yaşları =meyve-300 sebze-250 süt-200 et-350 tahıl-400
25-45 bunlar meyve=150,sebze=300,süt=250,et=200,tahıl=500′dür
55 ve 75 yaş arası meyve 2558 sebze 1500 süt 100 et 700 tahıl 629
Sayfa 9 / 10

Benzer Konular

24 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap
13 Şubat 2012 / gaynır Arşive Kaldırılan Konular