Arama

2012 Eurovision Şarkı Yarışması

Güncelleme: 29 Mayıs 2012 Gösterim: 8.049 Cevap: 11
Sayfa 1 / 2
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
10 Ocak 2012       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
2012 Eurovision Şarkı Yarışması
Vikipedi, özgür ansiklopedi
2012 Eurovision Şarkı Yarışması

font3Eeurovisionsongcontest20

Yarışma afişi
  • Final 26 Mayıs 2012
    • 1. Yarı-final 22 Mayıs 2012
    • 2. Yarı-final 24 Mayıs 2012
  • Yönetmen
    • Norveç Jan Ola Sand
  • Ev sahibi
    • yayıncı Azerbaycan İTV
  • Yapıldığı yer
    • Ocak 2012'de açıklanacak,
    • Bakü, Azerbaycan
  • Katılan şarkı sayısı
    • 42 (bu tarihe kadar)
  • Yeniden katılan ülkeler
    • Karadağ Karadağ
  • Katılmaktan vazgeçen ülkeler
    • Polonya Polonya 
2012 Eurovision Şarkı Yarışması, yarı finalleri 22 ve 24, büyük finali ise 26 Mayıs 2012 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak olan 57. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Eldar & Nigar'ın seslendirdiği "Running Scared" şarkısı ile birinci olan Azerbaycan, Eurovision Şarkı Yarışması kuralları gereği ev sahipliği yapmaya hak kazandı. Yarışma her yıl olduğu gibi OAZD 22.00'de başlayacaktır. Karadağ, iki yıl aradan sonra yarışmaya tekrar katılacağını açıklamıştır.


Düzenlenecek yer

400px ESC 2012 Baku Mapsvg

16 Mayıs 2011'de 2012 Eurovision Şarkı Yarışması için Bakü'de Bayrak Meydanı yakınlarında en az 20.000 kişilik arena inşa edileceği açıklandı. Ancak 19 Mayıs 2011 tarihinde organizatörler 37.000 kişilik Tevfik Behramov Stadyumu veya Haydar Aliyev Sarayı'nın kullanabileceklerini belirttiler. Azerbaycan hükümeti, 15.000 ila 25.000 katılımcı ağırlayabilecek ve sekiz ay içinde yapımı bitebilecek bir konser alanı inşa etmek için bir şirket arıyor.

Ev sahibi yayımcı

Azerbaycan'da Eurovision Şarkı Yarışması'nı yayınlayan ve Avrupa Yayın Birliği üyesi olan İctimai TV ülkede kamu hizmeti veren televizyon kanalıdır. Ayrıca Azerbaycan Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı İltimas Mammadov, telekom şebekelerinin bu etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Oylama sistemi

2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nda, 2010 yılına kadar kullanılan oylama sistemine geçilecek. Oylama şov sona erdikten sonra 10 dakika boyunca sürecek. EBU tarafından yapılan açıklamaya göre, 2011 yılında şov boyunca gerçekleştirilen oylama sırasında, oylar ancak şov sona erdikten sonra gelmeye başladı. Yeni karara göre SMS numaralarına ekranda daha küçük ölçüde verilecek; SMS numaraları ekranın yüzde 25'ini tutuyordu, fakat bundan sonra daha küçük boyutta olacaklar. EBU'nun açıklamasına göre, bu yazıların büyüklüğü izleyicilerin dikkatini şarkıdan alıkoyuyor. Şov zamanı ekranda yazıların büyüklüğünün ve görünümünün nasıl olacağı ise yakın gelecekte kesinleşecek.
Son düzenleyen _Yağmur_; 6 Nisan 2012 09:15 Sebep: resim düzenlendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
10 Ocak 2012       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Can Bonomo Eurovision 2012

r can bonomo eurovision 2012 300200 524580

Can Bonomo Eurovision 2012 yarışmasına gidiyor. Peki neden Can Bonomo Eurovision 2012 şarkı yarışmasına bu isim seçildi? İşte Can Bonomo Eurovision 2012 haberi:

Can Bonomo Eurovision 2012 şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek! Can Bonomo Eurovision 2012 şarkı yarışması için Azerbaycan'a gidecek. Can Bonomo Eurovision temsilcimiz oldu. Can Bonomo Eurovision ‘da Türkiye ‘yi temsil edecek.

Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye ‘yi kimin temsil edeceği hakkında ortaya atılan iddialar artık son buldu. Uzun tartışmaların ardından TRT Eurovision temsilcisine karar verdi. Bu yıl Bakü’de düzenlenecek Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye’yi Can Bonomo temsil edecek.

İzmirli müzisyen Can Bonomo Eurovision’a özel bir şarkı besteleyecek.

Daha önce Eurovision için Kıraç, Atiye, Sıla ve Hande Yener’in adı geçmişti. TRT yönetimi yine herkesi şaşırtarak, son dönemde özellikle klipleriyle adından söz ettiren Can Bonomo’yu seçti.

Can Bonomo Kimdir?

İzmirli Can Bonomo, müziğe 8 yaşında gitar çalarak başladı. Ortaokul ve lise boyunca sürdürdüğü müzik çalışmalarına İstanbul’da devam etti. 17 yaşında İstanbul semalarına açılmaya karar veren Bonomo, müzik dünyasına ses prodüksiyonculuğu yaparak atıldı. Bilgi Üniversitesi’nde Sinema-Televizyon Bölümü’nde okuyan Bonomo,üniversite yıllarında Radyo Klas, Number One FM ve Radio N101’de radyoculuk yaptı.

Daha sonra, televizyona geçerek Number One TV ve MTV’de televizyon programları hazırladı. Televizyonculuk kariyeri süresince çeşitli reklamlarda rol aldı.

Müzisyenlik kariyeri, Irwin Welsh’in Porno adlı kitabının ilk yaprağına sardığı demosunu Can Saban’a gönderdiğinde yeni bir boyut kazandı.??Lise ve üniversite yıllarında amatör müzik gruplarıyla İzmir ve İstanbul’da birçok konser veren Bonomo, sonunda “Hazırım” diyerek ilk albümü için kolları sıvadı.

Yaklaşık iki yıllık hummalı bir hazırlıktan sonra da Ocak 2011’de Can Saban’ın yapımcılığı ile ilk albümü “Meczup”u yayınladı. Can Bonomo ve ilk göz ağrısı “Meczup”, 24 Ocak’ta Babylon’da düzenlenen bir geceyle dinleyicileriyle buluştu.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
23 Şubat 2012       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
'Aferin Can Bonomo'ya'

Can Bonomo’nun dün tanıtılan şarkısına, Türkiye’nin Eurovision sesi Bülent Özveren’den 'aferin' geldi. Özveren ekledi: Finaldeyiz...

Türkiye'yi Eurovision'da temsil edecek Can Bonomo, 'Love Me Back' adlı şarkısıyla ilk defa sahne aldı. Bonomo’nun, “Kendi ezgilerimizden kopmadan İngilizce sözler yazdım" dediği şarkı, müzik otoritelerinin beğenisini kazandı.

Sesi Eurovision ile özdeşleşen Bülent Özveren’den de Bonomo’ya 'aferin' geldi.

İlk olarak, şarkının tanıtımının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bonomo’ya kulak verelim: "Şarkıda bizim kültürümüzden çok öğe var. Nihavent makamından esinlenildi mesela. Kendi ezgimizden kopmadan İngilizce sözler yazdım. Şarkının sözleri bir denizci ile ilgili. Ben de İzmir'de büyüdüğüm için hep deniz kenarındaydım, denize aşk bir başkadır biz de. Hedefim ülkemizi güzel bir şekilde temsil etmek, kimseyi mahçup etmemek. 1. ya da 5. olacağım diye bir şey söylemek doğru olmaz."

Bülent Özveren
"Aferin Can Bonomo’ya. Çünkü bir besteci ve solist. Güzel beste, güzel sözler ve kendi anlayışı ile bunu çok iyi ifade veriyor. Bir sazla başlıyor, ne olacak derken güm diye patlıyor. Her şeyi doğru, matematiği doğru; yolumuz açık olsun inşallah."


Mehmet Tez
"Ben çok beğendim. Çok kısa zamanda çok güzel bir şarkı olmuş. Hem bizden ezgiler var, hem Balkan ezgileri var. Herkesin hoşuna gidecek bir şey, ben şansını iyi buluyorum."


Tolga Akyıldız
"Şarkı Eurovision kriterlerine uygun bir şarkı. Bu kötü bir şey değil. Hem iyi hem de Eurovision kriterlerine uygun bir şarkı yapmak zor bir iş. Can bunu iyi becermiş."

Şarkının sözü için lütfen tıklayınız.=) Can Bonomo - Love Me Back

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
23 Şubat 2012       Mesaj #4
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
24 Şubat 2012       Mesaj #5
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
İlham Kaynağı Cahit Külebi
Can Bonomo, beğenilen Eurovision şarkısı “Love Me Back”i yazarken Cahit Külebi’nin dizelerinden etkilendiğini söyledi.

120224bomomoowidec

Bonomo, “Ben İzmirliyim. İzmir denince akla deniz gelir. Deniz ile de kızlar. Kızlar varsa, aşksız olmaz” dedi. Önümüzdeki mayıs ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek 57. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Can Bonomo, yarışma şarkısı “Love Me Back”i (Sen de Beni Sev) ilk kez önceki akşam TRT’nin canlı yayınında seslendirdi.
Hürriyet gazetesinin haberinde, söz ve müziği Can Bonomo’ya, düzenlemesi ise Can Saban’a ait İngilizce şarkı, müzik eleştirmenleri ve müzikseverlerden tam not aldı. Sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasına giren şarkı için yüzlerce kişi olumlu yorumlar yaptı.

KLİBİ DE CAN ÇEKECEK
Can Bonomo, bir denizcinin aşkını ve deniz tutkusunu anlatan şarkıyı yazarken Cahit Külebi’nin “İzmir’in denizi kız, kızı deniz /Sokakları hem kız hem deniz kokar” dizelerinden esinlendiğini söyledi: “Ben İzmirliyim. İzmir denince akla deniz gelir. Deniz ile de kızlar. Kızlar varsa, aşksız olmaz.” 1.5 ayda tamamlanan şarkının klibi önümüzdeki günlerde çekilecek. 10 Mart’ta yayınlanacak klibin yönetmen koltuğunda Bonomo’nun “Bana Bir Saz Verin” ve “Meczup” kliplerinin de yönetmeni olan, usta yönetmen Ertem Eğilmez’in torunu Can Saban oturacak. Koreografi için Candaş Baş ile çalışacaklarını açıklayan Bonomo’nun kostümü ise Umut Eker imzalı olacak.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
22 Mart 2012       Mesaj #6
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Türkiye Eurovision'da 13. sırada
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bu yıl 57'ncisi düzenlenecek Eurovision şarkı yarışmasının yarı finali için kura çekimi yapıldı.

120320bonomohlarge

Bakü Ticaret Merkezi'nde yapılan kura çekimine ikinci grupta katılan Türkiye, kura çekimi sonucu 24 Mayıs'ta yapılacak yarı final müsabakasında 13. sırada yarışacak. Yarı final kura çekimine, yarışmada mücadele edecek 43 ülkenin temsilcisi katıldı, Türkiye'yi TRT delegasyonunun başkanı İsmail Güngör temsil etti.
Geçen yılın birincisi ve ev sahibi ülke sıfatıyla doğrudan final kura çekimine katılan Azerbaycan 13. sırayı çekti.

Birinci grupta mücadele edecek ülkelerin 22 Mayıs'ta, ikinci grupta mücadele edecek ülkelerin 24 Mayıs'ta sahneye çıkacağı ifade edilirken, 57. Eurovision şarkı yarışmasının finalinin 26 Mayıs'ta yapılacağı belirtildi.
Kura çekiminden sonra AA muhabirine açıklamada bulunan Güngör, yarı final kura çekiminde Türkiye'nin 13. sırada yarışacak olmasından çok memnun olduklarını, Azerbaycan'ın da finalde kendileri gibi 13. sırada yarışacak olmasının bir hikmeti olduğuna inandıklarını ifade ederek, her iki ülkeye de başarılar diledi.
Ermenistan iki hafta önce yarışmaya katılmama kararı almıştı.

Sen sadece aynasin...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
5 Nisan 2012       Mesaj #7
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
2012 Eurovision Şarkı Yarışması
Vikipedi, özgür ansiklopedi
220px Eurovision Song Contest 2012svg
2012 Eurovision Şarkı Yarışması, yarı finalleri 22 ve 24, büyük finali ise 26 Mayıs 2012 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak olan 57. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Eldar & Nigar'ın seslendirdiği "Running Scared" şarkısı ile birinci olan Azerbaycan, Eurovision Şarkı Yarışması kuralları gereği ev sahipliği yapmaya hak kazandı. Yarışma her yıl olduğu gibi OAZD 21.00'de başlayacaktır.

Karadağ, iki yıl aradan sonra yarışmaya tekrar katılacaktır. Polonya, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını gerekçe göstererek yarışmadan çekilmiştir. Ermenistan, Azerbaycan ile olan siyasi gerginliği neden göstererek yarışmadan çekildiğini açıklamıştır. Yarışmaya 42 ülke katılacaktır.

Düzenlenecek yer
16 Mayıs 2011'de 2012 Eurovision Şarkı Yarışması için Bakü'de Bayrak Meydanı yakınlarında en az 20.000 kişilik arena inşa edileceği açıklandı. Ancak 19 Mayıs 2011 tarihinde organizatörler 37.000 kişilik Tevfik Behramov Stadyumu veya Haydar Aliyev Sarayı'nın kullanabileceklerini belirttiler. Azerbaycan hükümeti, 15.000 ila 25.000 katılımcı ağırlayabilecek ve sekiz ay içinde yapımı bitebilecek bir konser alanı inşa etmek için bir şirket aramaya başladı. 25 Ocak tarihinde yapılan resmi açıklamayla, yarışmanın Baku Crystal Hall'de yapılacağı duyuruldu.

Ev sahibi yayımcı
Azerbaycan'da Eurovision Şarkı Yarışması'nı yayınlayan ve Avrupa Yayın Birliği üyesi olan İctimai TV ülkede kamu hizmeti veren televizyon kanalıdır. Ayrıca Azerbaycan Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı İltimas Memmedov, telekom şebekelerinin bu etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Oylama sistemi
2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nda, 2010 yılına kadar kullanılan oylama sistemine geçilecek. Oylama şov sona erdikten sonra 10 dakika boyunca sürecek. EBU tarafından yapılan açıklamaya göre, 2011 yılında şov boyunca gerçekleştirilen oylama sırasında, oylar ancak şov sona erdikten sonra gelmeye başladı.

Yeni karara göre SMS numaralarına ekranda daha küçük ölçüde verilecek; SMS numaraları ekranın yüzde 25'ini tutuyordu, fakat bundan sonra daha küçük boyutta olacaklar. EBU'nun açıklamasına göre, bu yazıların büyüklüğü izleyicilerin dikkatini şarkıdan alıkoyuyor. Şov zamanı ekranda yazıların büyüklüğünün ve görünümünün nasıl olacağı ise yakın gelecekte kesinleşecek.

Logo ve slogan
Logo ve sloganın tasarımında, Azerbaycan'ın takma ismi, "Odlar Yurdu"ndan esinlenilmiş, slogan "Light Your Fire!" ya da Türkçesi "Ateşini Yak!" olarak belirlenmiştir. Slogan üzerine alevden bir yıldız şeklinde bir logo da tasarlanmıştır.

Yarı-final kuraları
Yarı final kuraları, 25 Ocak 2012 tarihinde, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de çekilmiştir. Azerbaycan yerel saati ile 20.00, Türkiye yerel saati ile 18.00'de ekrana gelen programa, İstanbul'da gerçekleştirilen 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'nın galibi Ruslana, Oslo'da gerçekleştirilen 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ı temsil eden Safura, Moskova'da gerçekleştirilen 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Arash ile Azerbaycan'ı temsil eden AySel, Oslo'da gerçekleştirilen 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nın galibi Lena, Moskova'da gerçekleştirilen 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nın galibi Alexander Rybak ve Düsseldorf'ta gerçekleştirilen 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'nın galibi Ell & Nikki de davet edilmiştir.

Yarı-final 1
  • Yarı-final 1, 22 Mayıs tarihinde Bakü'de gerçekleştirilecektir.
  • Yarı halk oylaması ve yarı jüri oylaması sistemi ile yapılacak olan oylamalarda, yarı-final 1'de ilk 10'a girebilen ülkeler, finale yükselecektir.
  • Azerbaycan, İtalya ve İspanya bu yarı-finalde oy kullanacaktır.
Ülkeler / Şarkıları
  1. Karadağ : Rambo Amadeus - Euro Neuro
  2. İzlanda : Greta Salóme & Jónsi - Never Forget
  3. Yunanistan : Eleftheria Eleftheriou - Aphrodisiac
  4. Letonya : Anmary - Beautiful Song
  5. Arnavutluk : Rona Nishliu - Suus
  6. Romanya : Mandinga - Zaleilah
  7. İsviçre : Sinplus - Unbreakable
  8. Belçika : Iris - Would You
  9. Finlandiya : Pernilla Karlsson - När Jag Blundar
  10. İsrail : Izabo - Time
  11. San Marino : Valentina Monetta - The Social Network Song (Oh Oh Uh Oh Oh)
  12. Kıbrıs Cumhuriyeti : Ivi Adamou - La La Love
  13. Danimarka : Soluna Samay - Should've Known Better
  14. Rusya : Buranovskiye Babushki - Party For Everybody
  15. Macaristan : Compact Disco - The Sound Of Our Hearts
  16. Avusturya : Trackshittaz - Woki Mit Deim Popo
  17. Moldova : Pasha Parfeny - Lăutar
  18. İrlanda : Jedward - Waterline
Yarı-final 2
  • 2. yarı-final, 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecektir.
  • Yarı halk oylaması ve yarı jüri oylaması sistemi ile yapılacak olan oylamalarda, yarı-final 2'de ilk 10'a girebilen ülkeler, finale yükselecektir.
  • Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa bu yarı-finalde oy kullanacaktır.
Ülkeler / Şarkıları
  1. Sırbistan : Zeljko Joksimovic - Nije Ljubav Stvar
  2. Makedonya : Kaliopi - Crno i Belo
  3. Hollanda : Joan Franka - You And Me
  4. Malta : Kurt Calleja - This Is the Night
  5. Beyaz Rusya : Litesound - We Are The Heroes
  6. Portekiz : Filipa Sousa - Vida Minha
  7. Ukrayna : Gaitana - Be My Guest
  8. Bulgaristan : Sofi Marinova - Love Unlimited
  9. Slovenya : Eva Boto - Verjamem
  10. Hırvatistan : Nina Badrić - Nebo
  11. İsveç : Loreen - Euphoria
  12. Gürcistan : Anri Jokhadze - I'm A Joker
  13. Türkiye : Can Bonomo - Love Me Back
  14. Estonya : Ott Lepland - Kuula
  15. Slovakya : Max Jason Mai - Don't Close Your Eyes
  16. Norveç : Tooji - Stay
  17. Bosna-Hersek : Maya Sar - Korake Ti Znam
  18. Litvanya : Donny Montell - Love Is Blind
Finalistler
Gerçekçi ol imkansızı iste...
inlogy1986 - avatarı
inlogy1986
Ziyaretçi
7 Mayıs 2012       Mesaj #8
inlogy1986 - avatarı
Ziyaretçi
Yaklaşık iki yıllık hummalı bir hazırlıktan sonra da Ocak 2011’de Can Saban’ın yapımcılığı ile ilk albümü “Meczup”u yayınladı. Can Bonomo ve ilk göz ağrısı “Meczup”, 24 Ocak’ta Babylon’da düzenlenen bir geceyle dinleyicileriyle buluştu.


iPad
abty1973 - avatarı
abty1973
Ziyaretçi
9 Mayıs 2012       Mesaj #9
abty1973 - avatarı
Ziyaretçi
İzmirli müzisyen Can Bonomo Eurovision’a özel bir şarkı besteleyecek.

appleipad
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
22 Mayıs 2012       Mesaj #10
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Eurovision'un resmi açılışı yapıldı
Bakü'de düzenlenen, ''57. Eurovision Şarkı Yarışması''nın resmi açılış töreni yapıldı.

120520 bomhmedium

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen, ''57. Eurovision Şarkı Yarışması''nın resmi açılış töreni Hazar Denizi kıyısında yer alan "EuroClub" binasında düzenlenen törenle yapıldı. Açılışa 42 ülkenin temsilcisi kırmızı halıdan geçerek katıldı.
Eurovision temsilcilerini kırmızı halıda büyük coşkuyla karşılayan hayranları, burada sanatçılarla fotoğraf çektirme fırsatı buldu.
Halı geçişinde en çok ilgiyi Türkiye'yi, ''Love Me Back'' adlı şarkısıyla temsil edecek Can Bonomo ve ''When The Music Dies'' şarkısıyla Azerbaycan'ı temsil eden Sebine Babayev'a aldı.
Can Bonomo ve beraberindeki heyetin ellerinde Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla araçtan inmesi tören alanındaki seyircilerin coşkusuna neden oldu. İzleyicilerin yanına kadar giderek onları selamlayan Bonomo, 'Türkiye, Türkiye'' sloganları eşliğinde kırmızı halı geçişini tamamladı.
Eurovision-2011 birincileri Azeri Eldar ve Nigar ikilisi ile 2009 yılı galibi Norveç temsilcisi Aleksandr Rıbak'ın da katıldığı açılış töreni, resepsiyon ve konser programıyla devam etti.
Yarı finalleri 22 ve 24 Mayıs'ta yapılacak 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın finali 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Sen sadece aynasin...
Sayfa 1 / 2

Benzer Konular

13 Temmuz 2012 / Misafir Şarkı Sözleri
6 Temmuz 2011 / kyle Müzikhol
5 Temmuz 2011 / kyle Müzikhol