Arama

Backlink Nedir? Backlink Merkezi (Hedef Kelimenizde Yükselin)

Güncelleme: 7 Haziran 2014 Gösterim: 2.242 Cevap: 2
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
14 Şubat 2012       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Backlink Nedir?

Backlink, Google başta olmak üzere tüm arama motorlarında üst sıralarda olmanın ve üst sıralarda kalmanın yüzlerce kriterinin içerisinde en güçlü olanıdır. Sebebi ise arama motorlarının backlink'e bakışıdır. Web siteniz tüm kalite kriterlerine uygun olsada sitenizi hiç kimse tavsiye etmiyorsa ( backlink vermiyorsa ) üst sıralara gelmeyi boşuna beklemeyin. Eğer bunun tersini gördüğünüzü düşünüyorsanız bilinki orada rekabet yoktur. Backlink için, özellikle Google arama moturunda ilk sıralarda olmak için en gerekli kriterdir dedik. İçerisinde 1 tek makale bile olmayan web sitelerinin özellikle google.com gibi global rekabetin olduğu sahalarda ilk sayfada olmalarının sırrı burada yatmaktadır. Bu işe yeni başlamış seo arkadaşlarımız bile bilirlerki Google ve diğer arama motorlarının kalite kriterleri vardır. Başarılı web siteleri yakından ve derinlemesine incelendiğinde görülecekki ne domain yaşı, ne sık güncellenen içerik ( elbette o da önemlidir ) ne başka birşey... Kaliteli ve sürekli backlink.

Arama motorları için "Backlink" demek tavsiye demektir. Yani "A" kullanıcısının bir web sitesi var ve "B" kullanıcısı "A" kullanıcısına giden bir link veriyor. Bu "B" kullanıcısının "A" kullanıcısını kendi ziyaretçilerine tavsiye etmesi anlamına geliyor. Diğer kriterlere baktığımızda aralarında en zor olan kriterin backlink kriteri olmasının nedeni açıkça anlaşılıyor. Bu aynı zamanda neden bu kadar kıymetli olduğunu da açıklıyor. Normal mantıkta kim ziyaretçisini paylaşmak isterki?.

Arama motorları kuruluş prensiplerine göre çok olağan dışı durumların haricinde insan müdahelesi hiç bir zaman olmaz. Bir site bir siteye link veriyorsa alan site kıymetlidir. Bu bu kadar açıktır. Elbetteki arama motorları için backlink bu kadar önemli ise, backlink meselesinin başlı başına arama motorlarınca ele alınması ve backlinke özel ayrı kalite parametreleri olması çok doğaldır.
Son düzenleyen Mira; 7 Haziran 2014 15:52 Sebep: Kırık link!
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
alevv82 - avatarı
alevv82
Ziyaretçi
8 Eylül 2013       Mesaj #2
alevv82 - avatarı
Ziyaretçi
Backlink ne işe yarar, backlink nedir, backlinkin faydaları, backlink nasıl atılır?

Backlink nedir, nasıl yapılır?

Web sitenizin arama motorlarında üst sıralara çıkması için yapılan seo bazlı bir yöntemdir diyebiliriz.Backlink Arama motorları için “Backlink” demek tavsiye demektir. Yani “A” kullanıcısının bir web sitesi var ve “B” kullanıcısı “A” kullanıcısına giden bir link veriyor. Bu “B” kullanıcısının “A” kullanıcısını kendi ziyaretçilerine tavsiye etmesi anlamına geliyor.Link vereceginiz sitenin öncelikle sizin siteden çok daha fazla iyi olması gereklidir.

Bazen backlink zararlı olabilir. Her siteden backlink alınmaz.Özellikle backlink adı altında yapılan bazı hatalar vardır. Örnek vermek gerekirse backlink programlarıyla bloglara rastgele yorumlar yapmak. Tamam güzel hoş ama şu da var sizin backlink attığınız yerde kaç adet link var? Buna hiç dikkat ettiniz mi? Fazla link olan yerlere backlink adı altında link vermenizi tavsiye etmem. Aksine yükselmek istediginizde tepe takla olup spam durumuna düşebilirsiniz.

Kaynak: Backlink nedir ? | Bilgisayar ve Teknoloji Paylaşım Platformu
Son düzenleyen nötrino; 8 Eylül 2013 12:36 Sebep: Mesaj düzeni!
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
9 Eylül 2013       Mesaj #3
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
ücret karşılığında yapıldığının; google tarafından anlaşıldığı eylemdir. aman dikkat.
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...

Benzer Konular

28 Ekim 2006 / Kral_Aslan Ekonomi
7 Kasım 2008 / Kral_Aslan X-Sözlük