Arama

2012 Turkish Airlines Euroleague Final Four

Güncelleme: 14 Mayıs 2012 Gösterim: 2.978 Cevap: 5
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
11 Mayıs 2012       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
2012 Turkish Airlines Euroleague Final Four
MsXLabs.org

Ad:  6603-el1_7J7HJ.jpg
Gösterim: 100
Boyut:  35.9 KB

Bu yıl Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonu 2012 Turkish Airlines Euroleague Final Four, 11-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak.
THY Avrupa Ligi'nin ilk yarı finalinde 11 Mayıs Cuma günü CSKA Moskova ile Panathinaikos saat 17.00'de karşı karşıya gelecek. Yarı finalin ikinci maçında ise Olympiakos ve Barcelona Regal aynı gün saat 20.00'de karşılaşacak. Yarı finali kaybeden iki takım 13 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de üçüncülük, kazananlar ise saat 20.00'de şampiyonluk için mücadele edecek.
Final Four için ilk bileti alan ekip, çeyrek final serisinde Rusya'nın Unics Kazan ekibine 3-0 üstünlük sağlayan İspanya temsilcisi Barcelona Regal olmuştu. Çeyrek final serisinde İspanya'nın Gescrap Bilbao Basket ekibini 3-1 ile geçen Rus CSKA Moskova, İtalya'nın Montepaschi Siena takımını aynı sonuçla devre dışı bırakan Yunan ekibi Olympiakos ve İsrail'in Maccabi Electra takımını 3-2'lik sonuçla geçen bir diğer Yunan ekibi Panathinaikos da Final Four'da yer almayı başaran ekipler oldu.

Takımlar Istanbul'da
Final Four'da mücadele edecek Barcelona, CSKA Moskova, Panathinaikos ve Olympiakos 09 Mayıs tarihinde İstanbul'a geldiler.
Takımların Polat Otel'de konaklayacağı belirtilirken, taraftarların ise münferit geleceği ifade edildi. Yaklaşık 15 bin taraftarın İstanbul'a gelmesi beklenirken, Taksim Meydanı'nda "Final Four Fan Zone" kurulacağı ve her takımın taraftarı için ayrı bölüm oluşturulacağı belirtildi.

Geniş güvenkik önlemleri alındı...
İstanbul'da yapılacak Final Four organizasyonu için Türkiye Basketbol Federasyonu, Euroleague yetkilileri ve İl Spor Güvenlik Kurulu geniş güvenlik önlemleri aldı. Final Four'da, 1500 polis memurunun yanı sıra özel güvenlik görevlilerinin de görev yapacağı bildirildi.

Final Four'da iki Türk Hakem
11-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Turkish Airlines Euroleague Final-Four'da iki Türk hakem Recep Ankaralı ve Tolga Şahin düdük çalacak.
Euroleague'den yapılan açıklamada hakemlerin 7 farklı ülkeden seçildiği kaydedildi. Fina-Four'da Recep Ankaralı ve Tolga Şahin ile birlikte Finlandiya'dan Carl Jungerbrand, İtalya'dan Luigi Lamonica, Letonya'dan Olegs Latisevs, Almanya'dan Robert Lottermoser, İspanya'dan Jose Martin ve Hırvatistan'dan Sreten Radovic görev alacak diğer isimler oldular.
Avrupa'daki en tecrübeli hakemlerin görev alacağı bu önemli organizasyonda iki Türk hakemin görev alacak olması ayrı bir gurur kaynağı. Recep Ankaralı daha önce 2005 ve 2008 yılında düzenlenen Euroleague Fina Four'da görev almıştı. Ankaralı, böylelikle üçüncü kez Final-Four'da görev almış olacak. Hakemlik kariyerini İtalya'da sürdüren ve İtalya Ligi'nde birçok önemli maçta görev alan Tolga Şahin de daha önce iki kez Euroleague Final-Four organizasyonunda düdük çalmıştı.
İstanbul'un evsahipliğinde yapılacak olan Avrupa'nın kulüpler bazındaki bir numaralı kupası olan Turkish Airlines Euroleague Fina Four'da CSKA Moskova, FC Barcelona Regal, Panathinaikos ve Olympiacos kulüpleri mücadele edecekler.

Taraftarlar için Öneri ve Uyarılar
11-13 Mayıs 2012 tarihlerinde Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek 2012 Turkish Airlines Euroleague Final Four'u yerinde izleyecek olan taraftarlar için Euroleague ve Yerel Organizasyon Komitesi bir dizi öneri ve uyarıda bulundu.
11 Mayıs'ta başlayacak 2012 Turkish Airlines Euroleague Final Four'u İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda izleyecek olan taraftarlar için her maçta en iyi imkanları sağlamak için çalışıldığı vurgulanırken, Türkiye Basketbol Federasyonu ve DETUR ile birlikte yapılan işbirliğiyle Final Four'a katılan ekiplerin taraftarlarının, takımlarına en iyi şekilde destek verebilmesi için öncelikli olarak güvenlik önlemlerinin alınmış olduğu bir ortam sağlamayı amaçlandığı ifade edildi.

2012 Turkish Airlines Euroleague'i yerinde takip edecek olan taraftarlar için yayınlanan öneri ve uyarılar şöyle sıralandı:
  • 2012 Turkish Airlines Euroleague Final Four biletlerinin tamamı tükenmiş durumda. Bileti olmayan taraftarların İstanbul'a bilet bulma ümidiyle gelmemeleri önerildi. Sinan Erdem Spor Salonu'na sadece elinde bileti bulunan taraftarlar alınacak.
  • Biletleri bulunan taraftarlar ise hem Cuma günü hem de Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu'na sadece bir defa giriş yapabilecek. Bilet okuma makineleri biletleri yalnız bir kez okuduğundan taraftarların dışarıya çıkıp yeniden içeri girebilme şansları olmayacak. Aynı gün içerisinde salonu terk eden izleyicilerin biletleri yeniden giriş yapabilme şansını tanımayacak.
  • Taraftarların Sinan Erdem Spor Salonu'na bozuk para ya da anahtarla girmesinin kesinlikle yasak olduğu belirtildi. İzleyicilerin maçlara gelirken anahtarlarını ve bozuk paralarını yanına almamaları önerilirken, aksi halde taraftarların salona giriş yapamayacağı açıklandı. Ayrıca maçların oynanacağı salonda sigara içilmesinin yasak olduğu bildirildi.
  • Final Four'da yer alan takımların taraftarlarının Sinan Erdem Spor Salonu'na giriş yapacağı kapıların önceden belirlendiği, biletlerinde belirtilmiş olan taraftarların herhangi bir olayı önlemek amacıyla sadece kendilerine ayrılmış olan kapıları kullanmaları gerektiği vurgulandı.
  • Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak maçlar boyunca alınacak özel güvenlik önlemleri ve uygulamalar nedeniyle, maçları takip edecek seyircilerin özel araçları ile salona gelmemeleri ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları gerektiği belirtildi.

Organizasyonun basın toplantısı 10 Mayıs Perşembe günü Çırağan Sarayı'nda yapıldı...
Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek Turkish Airlines Final Four organizasyonunun basın toplantısı 10 Mayıs Perşembe günü Çırağan Sarayı'nda yapıldı.
Çırağan Sarayı Mabeyn Salonu'nda saat 12:00'de gerçekleştirilen toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türk Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Euroleague Basketbol Başkanı ve CEO'su Jordi Bertomeu, Detur'un Başkanı ve CEO'su Firuz Bağlıkaya konuşmacı olarak yer aldılar. Toplantıda ayrıca CSKA Moskova'nın antrenörü Jonas Kazlauskas ve dünyaca ünlü yıldız oyuncu Andrei Krilenko, FC Barcelona Regal Antrenörü Xavier Pascual ve Juan Carlos Navarro, Olympiacos Piraeus'un antrenörü Dusan Ivkovic ile oyuncusu Vassilis Spanoulis ile Panathinaikos'un antrenörü Zeljko Obradovic ve Dimitris Diamantidis de yer alarak, cuma günü başlayacak Turkish Airlines Final Four ile ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştılar.


Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
11 Mayıs 2012       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
3 takımla Final-Four hedefiyle yola çıktığımız Euroleague sezonunda en büyük bu hafta sonu İstanbul’da belli olacak. Biz yokuz ama Avrupa’nın 4 devi, Sinan Erdem’de Euroleague şampiyonu olmak için ter dökecek. Yunanistan’ın Panathinaikos ve Olympiakos takımlarıyla, Rus CSKA Moskova ve İspanyol Barcelona Regal ekipleri İstanbul seyircisi önüne çıkacak. Günün ilk maçında CSKA Moskova ile Panathinaikos karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki mücadele saat 18.00’de başlayacak. Saat 21.00’de ise Olympiakos ile Barcelona takımları finalist olabilmek için mücadele edecek.
İki Yunan takımı için üst düzey güvenlik
THY Euroleague Final-Four organizasyonu boyunca güvenlik önlemleri de üst düzeyde olacak. Emniyet güçleri özellikle iki Yunan takımı Panathinaikos ile Olympiakos taraftarları arasında yaşanabilecek olaylara karşı özel önlemler aldı. Alınan önlemlere göre farklı takımların taraftarları karşı karşıya gelmeyecek. Takımların antrenmanlara, maçlara gidiş geliş güzergahları da farklı olacak. Bu arada maçlarda bin 500 polisin görev alacağı bildirildi. Emniyet güçleri, şiddete bulaşan taraftarları tutuklayıp, ertesi gün sınır dışı edebilecek.

30 ülkeden 650 basın mensubu
Dörtlü Final’e 30 farklı ülkeden 650’yi aşkın medya mensubunun akreditasyon için başvurduğu ve bunların 300’den fazlasının muhabir olduğu belirtildi.

Takımlar
  • CSKA MOSKOVA (Rusya)
Sezon başında kuruduğu kadroyla zaten Avrupa Ligi’nde şampiyonluğun en büyük adayı olduğunun sinyalini vermişti. Yıldız isim Kirilenko’nun da lokavt sonrası NBA’ye dönmemesiyle CSKA yoluna emin adımlarla ilerledi. Güçlü Rus ekibi bu sezon 20 maçta sadece 2 yenilgi aldı. Yarı finalde Panathinaikos ile karşılaşacak CSKA Moskova, Yunan rakibiyle 2007 ve 2009 finalinde şampiyonluk mücadelesi vermişti. Ancak iki maçta da CSKA Moskova kaybederek şampiyonluğu rakibine kaptırmıştı. Dörtlü-Final’de kupaya en yakın takım olan CSKA’nın kadrosunda Kirilenko bir tarafa, Teodosic, Krstic, Khryapa, Lavrinovic, Siskauskas, Kaun ve Shved gibi isimler takımın skor yükünü taşıyor.
  • PANATHINAIKOS (Yunanistan)
Son şampiyon Panathinaikos’un işi zor... Yıldız oyunculardan oluşan kadrosuyla kupanın en büyük favorisi olarak gösterilen CSKA Moskova karşısında final şansı arayacak. Galibiyet ibresi CSKA Moskova’yı gösterse de Panathinaikos, sürpriz yapmak için sahaya çıkacak. Yuna ekibinin en büyük kozu da, basketbol dehası gösterilen ve Avrupa Ligi şampiyonluğunu (8 kez) en çok kazanan antrenör olan Sırp çalıştırı Zeljko Obradovic olacak. Bu sezon 21 maçın 7’sini kaybeden Panathinaikos’un lider ismi ise, Yunan oyun kurucu Dimitris Diamantidis.
  • OLYMPIAKOS (Yunanistan)
Bu sezon onlara şans tanınmıyordu. Yunanistan’daki kriz Olymipakos’u da etkiledi. Mütevazi kadrosuyla yola çıkan Olympiakos, özellikle de Avrupa’nın en tecrübeli antrenörü Dusan Ivkovic’in doğru yönetimiyle kendisini Final-Four’da buldu. En etkili ismi oyun kurucu Spanoulis’in yanı sıra kadrosunda genelde Yunan Milli Takımı’nı oyuncuları bulunduran Olympiakos’ta Papadopoulos, Vasilapoulos, Pelekanos, Glyniadakis ve Printezis de Spanoulis’e destek veren isimler. Bu arada yarı finalde yine Barcelona ile karşılaşacak Olympiakos rövanş istiyor. 2009’da üçüncülük maçını yenildiği İspanyol devi karşısında 2010’da da final yenilmiş ve şampiyonluğu yitirmişti.
  • BARCELONA (İspanya)
Avrupa Ligi’nde 1988 yılından itibaren uygulanan Dörtlü Final’de 11 kezle en fazla mücadele eden takım unvanını elinde bulunduran Barcelona, ayrıca 7 kez finale çıkmış ve 2003 ile 2010’da iki kez şampiyonluk yaşamıştı. Euroleague’de bu sezon oynadığı 19 maçta sadece Siena karşısında tek yenilgi alan Barça’nın en etkili ismi; Avrupa Ligi’nde toplamda ulaştığı 2840 sayıyla tüm zamanların en skorer oyuncusu olan Juan Carlos Navarro. Onu dışında Euroleague’nin en çok blok yapan ismi Vazquez, Huertas, Lorbek, Eidson gibi isimler de göze çarpıyor.

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
14 Mayıs 2012       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Son Şampiyonu Deviren CSKA Moskova Finalde

Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen Turkish Airlines Euroleague Final Four’unda CSKA Moskova, Sinan Erdem Spor Salonu’nda son şampiyon Panathinaikos’u 66-64’lük skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı.

ecblank
Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen Turkish Airlines Euroleague Final Four’unda CSKA Moskova, Sinan Erdem Spor Salonu’nda son şampiyon Panathinaikos’u 66-64’lük skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı.

01B0?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

Mücadeleye hızlı başlayan Panathinaikos, ikili oyunlarda Kostas Kaimakoglou ve Aleks Maric’in sayılarıyla ilk 1.5 dakikada durumu 0-4’e getirdi. İlk sayılarını Milos Teodosic ile bulan CSKA Moskova karşısında ikili oyunlarda Mike Batiste’i kullanan Yeşil Beyazlılar, 2-11’lik skorla 9 sayılık farkı yakaladı. Siskauskas ve Khryapa’nın sayılarıyla hücumdaki suskunluğu bozan rakibi karşısında Yunan ekibi, televizyon molasına 12 sayılık üstünlükle girdi (7-19). Aranın ardından hücum ribaundlarında büyük bir üstünlük sağlayan CSKA Moskova, buna karşın skor üretmekte zorlandı. İlk periyotu Panathianikos, David Logan’ın basketiyle 15-29 önde tamamladı. İkinci periyota savunmada dirençli başlayan CSKA Moskova, Nenad Krstic’in de oyuna ağırlığını koymasıyla skor buldu. Tam saha baskılı savunmaya dönen Panathinaikos, hücumda basket bulmakta zorlanınca, aradaki skor farkı da eridi. Milos Teodosic’in oyuna ağırlığını koymasıyla ritm bulan Rus temsilcisi, 18.dakikada farkı 3 sayıya indirdi (29-32). Son bölümde Andrei Kirilenko’nun üç sayılık basketiyle skor 32-32’ye gelirken, devreyi ise Panathinaikos, Mike Batiste’in orta mesafe isabetiyle 32-34 önde tamamladı.

54CA6?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

Nenad Krstic
ile Sarunas Jasikevicius’un karşılıklı sayılarıyla üçüncü periyotun ilk dakikası geride kaldı. Temponun yükseldiği oyunun ilk dakikalarında hücumda daha üretken olan CSKA Moskova, Andrei Kirilenko’nun üç sayılık basketiyle 41-39 öne geçti. Televizyon molası sonrasında Diamantidis’in üç sayı isabeti ve Kostas Kaimakoglou’nun da basket faulüyle üç sayı bulan Panathinaikos, 28.dakikada durumu 46-50’ye getirdi. Son bölümde alan savunmasına dönen Yeşil Beyazlılar, üçüncü periyot sonunda da 51-55’lik skorla üstünlüğünü sürdürdü. Mücadelenin dördüncü periyotunda savunmadaki direnci sonrasında Milos Teodosic ve Nenad Krstic ikilisiyle kolay sayılar bulan CSKA Moskova, 34.dakikaya da girilirken 58-57 öne geçti. İki takımında hücumda skor üretmekte zorlandığı dakikalarda Sarunas Jasikevicius’un basketiyle Yunan ekibi durumu 60-61’e getirdi. Büyük bir çekişmeye sahne olan son bölümde Panathinaikos, bitime 1:26 kala skoru 63-64 yaptı. Milos Teodosic’in basketiyle bir kez daha öne geçen CSKA Moskova, bir hücum sonrasında ise iki serbest atışı değerlendiremedi. Son hücumu Dimitris Diamantidis değerlendiremezken, CSKA Moskova da salondan 66-64 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Carl Jungebrand (Finlandiya), Jose Martin (İspanya), Sreten Radovic (Hırvatistan)

CSKA MOSKOVA (66): Milos Teodosic 12 (6 ribaund- 3 asist), Darjus Lavrinovic 2 (1 ribaund), Ramunas Siskauskas 5 (3 ribaund), Nenad Krstic 8 (2 ribaund), Andrei Kirilenko 17 (9 ribaund- 1 asist), Andrey Vorontsevich, Alexey Shved 15 (5 ribaund), Sasha Kaun 2, Viktor Khryapa 3 (5 ribaund- 5 asist), Jamont Gordon 2 (3 ribaund)

PANATHİNAİKOS (64): Aleks Maric 6 (5 ribaund), Strastos Perperoglou (4 ribaund), Mike Batiste 11 (1 ribaund), David Logan 2 (1 asist), Romain Sato 3 (2 ribaund), Kostas Tsartsaris (1 ribaund), Dimitris Diamantidis 10 (3 ribaund- 6 asist), Ian Vougioukas, Nick Calathes 3 (4 ribaund- 1 asist), Kostas Kaimakoglou 10 (8 ribaund- 5 asist), Sarunas Jasivekiviuc 19 (3 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 15-29
2.PERİYOT: 17- 5
3.PERİYOT: 19-21
4.PERİYOT: 15- 9

14A22?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

2643FE?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

413FB4?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

624876?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

8432AC?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

1044D88?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

1253BA4?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

1483D2A?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

1752CBC?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

1942AB8?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

215276C?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
14 Mayıs 2012       Mesaj #4
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Spanoulis, Olympiacos’u Finale Taşıdı

ecblank
Turkish Airlines Euroleague Final Four’unda Yunan ekibi Olympiacos, İspanyol temsilcisi Regal Barcelona’yı 68-64'lük skorla mağlup ederek finalde CSKA Moskova’nın rakibi oldu.

0190?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

Mücadeleye iyi başlayan Olympiacos, Vassilis Spanoulis, Evangelos Mantzaris ve Pero Antic’in sayılarıyla ilk 2.5 dakikada durumu 8-0’a getirdi. Erazem Lorbek ile ilk sayılarını bulan Regal Barcelona karşısında özellikle topu pota altına indirerek hücum eden Kırmızı-Beyazlılar, televizyon molasına da 10-6 üstün girdi. Savunmadaki direncini arttıran Yunan ekibi, oyunun da temposunu düşürdü. Olympiacos, ilk periyotu da 17-11 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk dakikası Kostas Sloukas ile Fran Vazquez’in karşılıklı sayılarıyla başladı. Kostas Papanikolaou’nun hızlı hücumdan bulduğu basketler sonrasında topu pota altına indirerek hücum eden İspanyol temsilcisi, Juan Carlos Navarro’nun da turnikesiyle skora denge getirdi (24-24). Ancak son bölümde Vassilis Spanoulis’in oyuna ağırlığını koymasıyla Olympiacos, devre sonunda soyunma odasına Joey Dorsey’in smacıyla 33-29 üstün gitti.

62DD2?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

Üçüncü periyotun ilk dakikalarında iyi hücum eden Olympiacos, Vassilis Spanoulis ve Georgios Printezis ikilisiyle basketler buldu. Boyalı alanda N’Dong ve Vazquez ikilisiyle rakibini zorlayan Regal Barcelona, 24.dakikada farkı 8 sayıya indirdi (43-35). Tam saha baskılı savunma yapan Yunan ekibi, Navarro ile Lorbek’in sayılarına rağmen üçüncü periyot sonunda 50-47 ile skor üstünlüğünü korudu. Son 10 dakikalık bölüme iyi başlayan Olympiacos, Vassilis Spanoulis ve Pero Antic ikilisiyle sayılar buldu. Alan savunmasına dönen Regal Barcelona, Victor Sada’nın da üç sayılık basketiyle aradaki farkı 2’ye indirdi (56-54). Joey Dorsey’in smacı ve Georgios Printezis’in de üç sayı isabetiyle kontrolü yeniden eline alan Olympiacos, buna karşın son bölümde Pete Mickeal ile Juan Carlos Navarro’nun sayılarına engel olamadı. Son bölümde Spanoulis’in muhteşem performansıyla Olympiacos, 68-64’lük skorla adını finale yazdırmayı başardı.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Luigi Lamonica Robert Lottermoser ­– Tolga Şahin

OLYMPIACOS (68): Kyle Hines 2 (3 ribaund), Pero Antic 4 (2 ribaund), Vassilis Spanoulis 21 (3 ribaund- 6 asist), Joey Dorsey 8 (5 ribaund- 1 asist), Marko Keselj, Georgios Printezis 14 (4 ribaund- 2 asist), Kostas Papanikolaou 9 (4 ribaund), Evangelos Mantzaris 4 (6 ribaund- 1 asist), Kostas Sloukas 2 (2 ribaund- 1 asist), Acie Law 4 (1 asist)

REGAL BARCELONA (64): Victor Sada 6 (4 ribaund), Marcelinho Huertas 4 (1 ribaund- 2 asist), Kosta Perovic 2 (3 ribaund), Fran Vazquez 8 (7 ribaund- 1 asist), C.J. Wallace 3 (4 ribaund), Joe Ingles, Boniface N’Dong 10 (5 ribaund), Erazem Lorbek 9 (5 ribaund- 1 asist), Chuck Edison (2 ribaund), Pete Mickeal 4 (4 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 17-11
2.PERİYOT: 16-18
3.PERİYOT: 17-18
4.PERİYOT: 18-17

16460?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

353B44?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

494030?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

632CC4?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

863AD2?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

1104024?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

13127C8?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

1533B5A?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

175335A?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

1982720?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

219386E?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

2403A12?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

2593148?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

28143B8?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

3022DC6?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
14 Mayıs 2012       Mesaj #5
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Regal Barcelona Üçüncü Sırada Tamamladı

ecblank
Ülkemizde düzenlenen Turkish Airlines Euroleague Final Four’unda Regal Barcelona, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Panathinaikos’u 74-69'luk skorla mağlup ederek Avrupa üçüncüsü oldu.

0192?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

Nick Calathes
ve Marcelinho Huertas’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede üçüncü dakika 3-5 Regal Barcelona üstünlüğüyle geçildi. İki takımında düşük tempoda üretken olamadığı bu bölümde İspanyol ekibi, Huertas’ın üç sayı isabetiyle farkı 4 sayıya çıkarttı (7-11). Mike Batiste’e boyalı alanda top indirerek hücum eden Panathinaikos, Dimitris Diamantidis’in de oyuna girmesiyle hücumda daha iyi organize oldu. İlk periyotu Regal Barcelona 20-21 önde tamamladı. İkinci periyotta Victor Sada’nın penetreleriyle skor bulan rakibine Panathianaikos, Kostas Tsartsaris ile karşılık verdi. David Logan’ın sorumluluk almasıyla hücumlarda daha etkili olan Yunan ekibi, 17.dakikada farkı 3 sayıya indirdi (31-34). Mola alan Panathianikos, aranın ardından hücumda istediği sayıları bulamazken, devre sonunda soyunma odasına Regal Barcelona 37-48 önde giden taraf oldu.

21A6?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

Üçüncü periyota iki takımda hücumda tutuk başlarken, boyalı alanda Aleks Maric’in dört sayısıyla Panathinaikos farkı 7 sayıya indirdi (41-48). Savunmadaki direncini arttıran Yeşil Beyazlılar, hücumda da özellikle pota altından bulduğu basketlerle oyuna yeniden ortak oldu. CJ Wallace’ın üç sayılık basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Regal Barcelona, üçüncü periyot sonunda da 52-58’lik skorla üstünlüğünü korudu. Düşük tempoda başlayan son 10 dakikalık bölümde Joe Ingles ve CJ Wallace’ın basketleriyle 5-0’lık seri yakalayan İspanyol ekibi, 34.dakikada farkı 11 sayıya çıkarttı (52-63). Ian Vougioukas’ın serbest atışları ve Kostas Kaimakoglou’nun da üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle skor üreten Panathinaikos, 38.dakikada skoru 65-70’e getirdi. Son bölümde oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Regal Barcelona, karşılaşmadan 69-74 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı – Robert Lottermoser – Olegs Latisevs

PANATHİNAİKOS (69): Aleks Maric 13 (11 ribaund- 1 asist), Strastos Perperoglou 2, Mike Batiste 2 (1 ribaund), David Logan 11 (1 ribaund- 2 asist), Romain Sato (1 ribaund- 1 asist), Kostas Tsartsaris 4 (7 ribaund- 1 asist), Dimitris Diamantidis 17 (4 ribaund- 1 asist), Ian Vougioukas 4, Nick Calathes 9 (3 ribaund- 2 asist), Steven Smith 1 (2 ribaund- 1 asist), Kostas Kaimakoglou 6 (3 ribaund- 1 asist)

REGAL BARCELONA (74): Victor Sada 5 (3 ribaund- 2 asist), Marcelinho Huertas 21 (1 ribaund- 3 asist), Kosta Perovic 2 (2 ribaund- 1 asist), Fran Vazquez 6 (5 ribaund- 1 asist), C.J. Wallace 12 (4 ribaund), Joe Ingles 13 (1 ribaund- 2 asist), Boniface N’Dong 2 (5 ribaund), Erazem Lorbek (3 ribaund- 1 asist), Chuck Edison 5 (3 ribaund- 1 asist), Pete Mickeal 4 (1 ribaund)

1.PERİYOT: 20-21
2.PERİYOT: 17-27
3.PERİYOT: 15-10
4.PERİYOT: 17-16

7236?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

103704?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

272756?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

324D0A?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

424276?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

562D0A?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

672D90?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

783F12?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

824576?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

934D5E?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

1032AE4?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

1093A80?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

11643E2?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

TBF
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
14 Mayıs 2012       Mesaj #6
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Olympiacos İnanılmazı Başardı
13.05.2012 23:15

Turkish Airlines Euroleague Final Four’unda Olympiacos, Sinan Erdem Spor Salonu'nda bir ara 19 sayı geri düştüğü karşılaşmada CSKA Moskova'yı, Printezis'in bitime 1 saniye kala kaydettiği basketle 62-61'lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

ecblank

Turkish Airlines Euroleague Final Four’unda Avrupa’nın en büyüğü, Olympiacos oldu. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan final mücadelesinde CSKA Moskova’yı 62-61’lik skorla mağlup eden Yunan ekibi Olympiacos, 2011-2012 sezonunda Turkish Airlines Euroleague’de şampiyonluğa ulaştı.

Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki mücadeleyi Maliye Bakanı
Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de izledi.

0340?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


62CA2?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


Pero Antic
ile Ramunas Siskauskas’ın karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelede ilk üç dakika 2-2 eşitlikle geçildi. İki takımında hücumda skor bulmakta zorlandığı dakikalarda Vassilis Spanoulis’in üç sayılık basketiyle Olympiacos, 5.dakikaya girilirken durumu 2-5’e getirdi. Televizyon molasının ardından Milos Teodosic’in orta mesafe isabetiyle hücumdaki suskunluğunu bozan CSKA Moskova, Andrei Kirilenko’nun da serbest atışları sayıya çevirmesiyle 6-5 öne geçti. İki takımında skor üretmekte zorlanmadığı mücadelede ilk periyotu CSKA Moskova 10-7 önde tamamladı. İkinci periyotun da ilk dakikalarında takımlar skor bulmakta zorlandı. Andrei Kirilenko ile Sasha Kaun ile pota altından dört sayı bulan CSKA Moskova, Krstic’in de turnikesiyle farkı 7 sayıya çıkarttı (16-9). Spanolis’in turnikesi sonrasında mola alan Rus temsilcisi, Milos Teodosic’in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu iki isabetle durumu 25-13’e getirdi. Farkın 12 sayıya çıkması sonrasında mola alan Olympiacos, Kostas Papanikolaou ile üç sayılık basket buldu. Son bölümde özellikle savunmadaki baskısıyla oyunun kontrolünü eline alan CSKA Moskova, devre sonunda da soyunma odasına 14 sayı farkla 34-20 önde giden taraf oldu.

Karşılaşmanın devre arasında Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı
Turgay Demirel, AEG Sports Europe As başkanı Matthieu Van Veen’a, 2013 yılında Turkish Airlines Euroleague’e ev sahipliği yapacak şehir olan Londra’ya ev sahipliği şiltini sundu.

15391C?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


Üçüncü periyotta Nenad Krstic ve Milos Teodosic’i ilk dakikalarda devreye sokan Rus ekibi, 22.dakikada farkı 16 sayıya çıkarttı (41-25). Pero Antic ve Vassilis Spanoulis’in sayılarıyla rakibinin serisine son veren Olympiacos, buna karşın rakibini savunmada durdurmakta zorlanmadı. Ramus Siskauskas ve Jamon Gordon’ın basketleriyle farkı iyice açan CSKA Moskova, Alexey Shved’in de turnikesiyle durumu 53-34’e getirdi. Üçüncü periyotu Rus ekibi 13 sayı farkla 53-40 önde tamamladı. Mücadelenin final periyotuna Kostas Sloukas ve Georgios Printezis’in beş sayısıyla başlayan Olympiacos, 32.dakikada Marko Keselj’nin üç sayı isabetiyle farkı 5 sayıya indirdi (53-48). 8-0’lık seri sonrasında mola alan CSKA Moskova, hücumda çok fazla boş atışı değerlendirmedi. Savunmadaki direncini arttıran Yunan ekibi, Georgios Printezis’in de devreye girmesiyle aradaki farkı 37.dakikada 3 sayıya indirdi (55-52). Son dakikaya girilirken Printezis’in turnikesiyle 60-58’lik skorla farkı iki sayıya indiren Olympiacos, Milos Telodosic’in serbest atış çizgisinden bir isabet bulmasıyla maçı uzatma şansı yakaladı. Son bölümde Ramunas Siskauskas’ın bitime 9 saniye kala serbest atışları sayıya çevirememesi sonrasında son hücumda Printezis ile basket bulan Olympiacos, karşılaşmadan da 61-62 galibiyetle ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

Turkish Airlines Euroleague'de Final Four'un En Değerli Oyuncusu, Olympiacos'tan
Vassilis Spanoulis seçildi. Yıldız oyuncuya ödülünü, THY Genel Müdürü Hamdi Topçu sundu.

2011-2012 sezonununda Turkish Airlines Euroleague'de şampiyonluğa ulaşan Olympiacos'a şampiyonluk kupasını Turkish Airlines Euroleague Başkanı ve CEO’su
Jordi Bertomeu, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel verdi.

SALON:
Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER:
Luigi Lamonica – Jose Martin – Tolga Şahin

CSKA MOSKOVA (61)
: Milos Teodosic 15 (4 ribaund- 3 asist), Darjus Lavrinovic 5 (1 ribaund- 1 asist), Ramunas Siskauskas 8 (3 ribaund- 1 asist), Nenad Krstic 11 (1 ribaund), Andrei Kirilenko 12 (10 ribaund), Andrey Vorontsevich (1 ribaund), Alexey Shved 3 (2 ribaund- 2 asist), Sasha Kaun 2, Viktor Khryapa 3 (6 ribaund- 1 asist), Jamont Gordon 2 (1 ribaund- 1 asist)

OLYMPIACOS (62)
: Kyle Hines (3 ribaund- 1 asist), Pero Antic 7 (2 ribaund), Vassilis Spanoulis 15 (2 asist), Joey Dorsey (2 ribaund), Marko Keselj 3, Georgios Printezis 12 (4 ribaund- 1 asist), Kostas Papanikolaou 18 (4 ribaund), Evangelos Mantzaris 3 (4 ribaund- 2 asist), Kostas Sloukas 4 (3 ribaund- 2 asist), Acie Law (2 ribaund)

1.PERİYOT: 10- 7

2.PERİYOT: 24-13

3.PERİYOT: 19-20

4.PERİYOT: 8 -22


213C0?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


304B32?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


3946CE?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


4930F8?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


5932AA?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


6827DA?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


753B80?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


854D70?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


1063364?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


12738EA?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


1524CBE?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


16733F6?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


1804472?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


1923754?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


20330E4?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


2153840?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


22650?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


2314B50?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


2422FBC?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


2542792?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


2662AF4?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


2773A0C?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


286387C?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


2953626?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


30337A2?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


31240F4?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


3223F2E?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


3324D4C?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


3432A46?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


35138E4?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg



362340A?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


38226D6?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


40145BC?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


4213672?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


43846B4?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


45440A2?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


4722C78?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


490436A?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg


5053726?OpenElement&ampFieldElemFormatjpg

TBF
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

11 Şubat 2008 / virtuecat Türkiye Cumhuriyeti
26 Ocak 2008 / BARIŞ Türkiye Cumhuriyeti