Arama

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali

Güncelleme: 18 Mayıs 2012 Gösterim: 2.887 Cevap: 2
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
13 Mayıs 2012       Mesaj #1
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali

BİZ KİMİZ?
Uçan Süpürge, kadın sivil toplum kuruluşları arasında iletişim, dayanışma ve işbirliğini artırarak bu kuruluşların güçlenmesine katkıda bulunmayı; toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini yaygınlaştırmak ve bu yönde duyarlılık yaratmayı; dolayısıyla Türkiye’de sivil toplum ve demokrasinin gelişimi için çalışmayı amaçlamaktadır. Türkiye’nin 1998 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen ilk kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin organizasyonu Uçan Süpürge tarafından yapılmaktadır.

NASIL BİR FESTİVAL YAPIYORUZ?
Festival, ülkemizden ve dünyadan kadın yönetmenlerin uzun, kısa, belgesel ve animasyon filmlerinin belirli başlıklarda izleyiciye sunulduğu ve bu çerçevede panel, söyleşi ve sergilerin düzenlendiği uluslararası bir organizasyondur. Film gösterimlerinin yanı sıra festival kapsamında filmleri gösterilen yerli ve yabancı yönetmenler, basın mensupları, festival yöneticileri, sinema eleştirmenleri Ankara’da ağırlamaktadır.
Her yıl gerçekleştirdiği etkinliklerle daha geniş kitlelere hitap etmeyi amaçlayan festival, 6. yılında (2003) Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) tarafından değerlendirilen bir Uluslararası Uzun Film Yarışması Bölümü ekleyerek daha da zenginleşmiştir. Yarışmalı bölüm, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalini FIPRESCI jürisine sahip dünyadaki ilk Kadın Filmleri Festivali konumuna da getirmiştir.
Ayrıca 6. senesinden itibaren festival, sinemaya her alanda emek vermiş kadınları hatırlatmak ve bu emekleri unutturmamak adına “Uçan Süpürge Onur Ödülü” ve “Bilge Olgaç Başarı Ödülleri” adı altında ödüller vermeye başlamıştır.

FESTİVALİMİZİN AMAÇLARI NELERDİR?
  • Sinema sanatının çarpıcı dilinden yararlanarak toplumsal cinsiyete ve kadın sorunlarına ilişkin tartışmaları yaygınlaştırmak.
  • Dünyanın dört bir yanından kadın yönetmenlerin filmlerini izleyici ile buluşturmak.
  • Festival kapsamında yapılan araştırmalarla Türkiye ve dünya sineması tarihine katkıda bulunmak.
  • Ülkemiz sinemasını ve sanatçılarını yurt içinde ve dışında etkin bir biçimde tanıtmak.
  • Yurtdışından davet edilen festival yöneticilerine, sinema eleştirmenlerine ülkemiz sinemasını tanıtmak ve sinemamıza önem verilmesini sağlamak.
  • Ülkemiz kadın sinemacıları ile yabancı sinemacıların bir araya gelerek ortak proje üretmeleri için gerekli ortamı hazırlamak.
  • Farklı ülkelerden gelen sinema sanatının örnekleri ile sinema izleyicisinin farklı kültürlerle tanışmasına aracılık etmek.
  • Kadının statüsünü yükseltmek için kurumsal çabaların arttırılması sağlamak.
  • Festival kataloğunun yurt dışındaki festivaller, sinema kuruluşları, elçilikler, kültür dernekleri gibi ilgili yerlere dağıtılmasını sağlayarak festivali ve Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak.
FESTİVALİMİZİ KİMLER İZLİYOR?
  • Üniversite Öğrencileri: Ankara’da 7’si vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 11 üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerde toplam 250.000 öğrenci eğitimlerine devam etmektedir. Bu öğrencilerin 40.000’i vakıf üniversitelerinde okumaktadır.
  • Kültür Sanat Çevresi: Ankara’da yaşayan ve gelir seviyesi A+ ile C+ arasında yer alan kültür sanat izleyicisi.
  • Uçan Süpürge’nin İletişim İçinde Olduğu Diğer Kurum ve Kuruluşlar
  • Kadın Sivil Toplum Kuruluşları: Uçan Süpürge bir iletişim merkezi olduğu için
  • Türkiye’deki 300’ün üzerindeki kadın STK’si ile iletişim içindedir.
  • Diğer Sivil Toplum Kuruluşları: Uçan Süpürge sadece Kadın STK’ları ile değil, ülkemizdeki ve yurt dışındaki diğer STK’ler ile de iletişim içindedir.
  • Büyükelçilikler, Kültür Merkezleri ve Uluslararası Kuruluşlar: Uçan Süpürge gerçekleştirdiği diğer projeleriyle Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Ankara’da olan büyükelçilikler ve yurtdışındaki kadın STK’leri ile iletişim içinde olup ortak çalışmalar gerçekleştirmektedir.
FESTİVALİMİZ HANGİ MEKANLARDA GÖSTERİLİR?
Uzun metrajlı film gösterimlerimiz Kızılırmak Sineması’nda, kısa ve belgesel film gösterimlerimiz Alman Kültür Merkezi’nde (Goethe Institut Ankara) gerçekleştirilmektedir.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği
(Flying Broom Communication and Research Association)

Yönetim Kurulu(Executive Board)
Halime Güner
Özge Alpay
Yıldız Ecevit
Berrin Balay
Selen Doğan
*Halime Güner-Dernek Başkanı (Chairwoman)
halime(at)ucansupurge.org
*Sevna Somuncuoğlu-Genel Koordinatör (General Coordinator)
sevna(at)ucansupurge.org
*Selen Doğan-Uçan Süpürge Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni (Flying Broom News Center Editor in Chief)
selen(at)ucansupurge.org
*Özlem Kınal-Festival Koordinatörü (Festival Coordinator)
ozlem(at)ucansupurge.org
*Sibel Güneş-Uçan Süpürge Haber Merkezi ve Web Editörü (News Center and Web Editor in Chief)
sibel(at)ucansupurge.org
*Neriman Demir- Mali ve İdari İşler Sorumlusu (Administration and Finance)
neriman(at)ucansupurge.org
*Ceren Kocaman- Çevirmen (Translator - Interpreter)
ceren(at)ucansupurge.org
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
15 Mayıs 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Festival Biletleri Satışta

bilet tr anasite


Bu yıl 15’inci yaşını kutlayan “Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali” 10 Mayıs’ta başlıyor. 17 Mayıs’ta sona erecek festivalin biletleri MyBilet’te ve Kızılırmak Sineması’nda satışta.

Sinemada kadın emeğinin görünür olmasına katkıda bulunmak ve kadınların bu alandaki üretimlerini desteklemek amacıyla 15 yıldır devam eden Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl da dopdolu.

10-17 Mayıs 2012 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek etkinliğin biletleri MyBilet satış kanalları aracılığıyla sinemaseverlere ulaşacak.

Festival kapsamında birbirinden seçkin filmlerin yanı sıra, söyleşiler, film okuma etkinlikleri, sergiler ve daha birçok sürpriz sinemaseverleri bekliyor olacak.

Festival, bu sene Fas’tan Filistin’e, Şili’den Estonya’ya, Norveç’ten Belçika’ya 41 ülkeden, 115 yönetmenin filmini sinemaseverlerle buluşturacak. 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 10 Mayıs Perşembe akşamı Devlet Opera ve Balesi’nde yapılacak Açılış Töreni ile başlayacak. Gecede “Uçan Süpürge Onur Ödülü” ve “Bilge Olgaç Başarı Ödülleri” sahiplerine sunulacak.

Sinemaseverler, biletlerini Kızılırmak sinemasında açılacak gişelerden ve mybilet.com’dan satın alabilecek. Bilet fiyatları hafta içi 12.00 seansları için 2.5 TL, diger günler gündüz seansları 7 TL, akşam seansları ise 10 TL olarak belirlendi.

Ayrıntılı bilgi ve bilet satın almak için Sinema, Tiyatro, Konser ve Spor Etkinliklerinin Resmi Bilet Satış Sitesi internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Festival Mekanları:

Kızılırmak Sineması, Goethe Institut, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
18 Mayıs 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Genç Cadı Ödülü Ezgi Mola'nın
Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali dün gece ödül töreniyle sona erdi. Genç Cadı Ödülü Ezgi Mola’ya, FIPRESCI Ödülü ise Şilili yönetmen Francisca Silva’nın 'Ivan’ın Kadını' filmine verildi.

120518 uC3A7ansC3BCpC3BCrge C3B6dC3BClhlarge

15.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali dün gece ödül töreniyle sona erdi. Kızılırmak Sineması’nda yapılan tören, festivalin 15 yıllık tarihini özetleyen çok özel arşiv görüntüleriyle başladı. Festival boyunca neredeyse her ânı görüntüleyen KA Fotoğraf Geliştirme Atölyesi’nin kareleri eşliğinde 15.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin 10-17 Mayıs 2012 tarihleri arasındaki bir haftalık yolculuğu özetlendi. Bu özette neler yoktu ki: Sinema yazarı Atilla Dorsay’ın festival programını tanıttığı basın toplantısından, onlarca sanatçının sahneye çıktığı açılış törenine, festival mekanlarındaki söyleşilerden ekibin ofis içindeki telaşına kadar her şey fotoğraflara yansımıştı.
Kapanış töreninde festival sponsorlarına teşekkür edildi ve plaketleri verildi. Sokak müzisyenlerinden oluşan Masala’nın ezgileri de törene eşlik etti.

Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

1 Haziran 2012 / elone Müzikhol