Arama

Themistokles / Themistocles

Güncelleme: 11 Ekim 2015 Gösterim: 5.143 Cevap: 2
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
3 Mart 2010       Mesaj #1
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Themistokles / Themistocles
MsXLabs & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Temistoklis ya da Themistocles (Yunanca: Θεμιστοκλῆς - M.Ö. 524–459 [1] ) Pers Savaşları boyunca Atina meclisinde görev almış bir liderdir. Atinalıları Perslerin saldırılarına karşı donanmayı geliştirmeleri için ikna etmesi ile tanınır. Onun döneminde Atina'nın donanmasındaki gemilerin sayısı 70'ten 200'e çıkmıştır.
Son düzenleyen AndThe_BlackSky; 27 Haziran 2013 13:21
Biyografi Konusu: Themistokles / Themistocles nereli hayatı kimdir.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Kasım 2012       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
THEMİSTOKLES (İ.Ö. 525'e doğru Atina-İ.Ö. 460'a doğru Manisa),
MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi
Sponsorlu Bağlantılar

Atinalı asker ve devlet adamı. Soylu bir aileden gelmesine karşın demokrasi yanlısıydı. Güçlü bir donanmanın, devletin gücünü artırmada büyük yararı olacağını savundu. Baş arkhon seçildiğinde düşüncelerini gerçekleştirmeye girişti. Ancak İ.Ö. 490'da, Pers ordusunun Marathon'da yenilmesiyle Miltiades'in kazandığı etkinlik, Themistokles'in bir süre gölgede kalmasına neden oldu. Militiades'in İ.Ö. 489'da ölümü ve başta Aristides olmak üzere siyasî rakiplerinin sürgüne gönderilmesi üzerine düşüncelerini gerçekleştirmeye girişti.

Meclisi, Laurium'daki gümüş madenlerinin gelirini büyük bir donanma kurmakta kullanmaya razı etti (İ.Ö. 483). İ.Ö. 480'deki Pers saldırısında Ksekses'in güçlerine yenilince Atina'yı boşalttırdı ve Pers donanmasını Salamis Boğazı'nda bozguna uğrattı. Bu başarı Themistokles'e büyük bir etkinlik kazandırdı. Perslerin yakıp yıktığı Atina yeniden inşa edildi, İstihkâmları yeniden kuruldu. Ancak Themistokles giderek itibarını yitirdi ve önce sürgüne gönderildi (İ.Ö. 470) sonra da ihanet suçuyla mahkûm edildi (İ.Ö. 468). Bunun üzerine Anadolu'ya kaçtı. Bir Yunan kenti olan Manisa'da öldü.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
11 Ekim 2015       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Themistokles / Themistocles

Ad:  Themistokles.jpg
Gösterim: 678
Boyut:  77.6 KB