Arama

Çin Astrolojisine Göre At Burcu

Güncelleme: 15 Haziran 2013 Gösterim: 15.140 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ağustos 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Özellikleri

Sponsorlu Bağlantılar
Serüvenci, gözüpek, güleryüzlü, toplumcu, herkesin sevdiği.

Kişiliği

At yılında doğan kişi görünüşte öfkesi burnundan soluyan, yerinde duramayan bir mizaçta gözükse de herkes tarafından sevilen bir yaradılıştadır. Kendilerini iyi tanıdıkça hoşlanılan tarafları çoğalmaya başlar. Başkalarının sevgisi ve duyguları bu kişilerde bazen büyük gerilimler oluşturacak kadar önemlidir. Davranışlarının hoş ve kibar gözüken iyi tarafları vardır. Aniden köpürmesi ve ortalığı kırıp geçirmeleri de olağandır.

Bu kişiler için en önemli konu özgürlükleridir. Bencil bir davranışla, başkalarının istek ve görüşlerini umursamadan sadece kendi özgürlüklerini ön planda tutarlar. Yine de At yılında doğan kişinin bencilliği mutlak bir bencillik sayılmamalı ve para konularında bu durum itibara alınmamalıdır. Bunlar yapılan hatalara karşı hoşgörülü olurlar. Pek pratik sayılmamasına karşın seçtikleri kariyerde de başarılı olurlar. Sempatik olmalarına ilaveten gizemli güçlerinin katkısıyla en doğru sonucu bulmakta ve kişisel dirençlerini oluşturmakta çok başarılıdırlar.

Duygusal Yaşamları

At yılında doğanlar çabuk ve kolayca aşık olurlar. Aynı kolaylık ve çabuklukla aşklarını unutuverirler. Bunların, ne yapacağı kestirilemeyen mizaçları yüzünden çok gerilimli hayat ortaklığı belirir. Herkesten daha kolaylıkla yaşam ortaklıklarını değiştirdikleri görülür. Bu durum, Ateş - At yılında doğanlar için çok daha doğru bir tanımdır. Hele, Ateş - At yılında doğan kadınlar, öteki tüm kadınlardan daha duyarlı olurlar. At yılında doğanların en az uyumlu olabilecekleri Fare yılında doğanlardır. Keza At -Yılan, ve At - Tavşan beraberliği de zordur. En uyumlu birliktelik Köpek ve Kaplan yılı doğumlular için olur.

At Yılında Elementler

Tüm elementlerin kutupsallığı (+) dır.

· Metal - At: İçlerinde en fazla bencil, macera sever ve özgürlük düşkünü olanıdır. Kadın veya erkek olsun doğru bir rota üzerinde yol almayı beceremez. Kontrolü altında bir çalışma ve düzenli bir yaşam tarzı onun becerisi dışındadır. Böyle bir kişi yaşamda hep yeni deneyimler peşinde koşar. Uzun süreli duygusal ilişkilerden hoşlanmaz. Böyle ilişkileri zor ve sıkıcı bulur. Böyle bir durumun özgürlüğünü kısıtlayacağı endişesini taşır.

· Su - At: Olumlu bir kişiliği vardır. Anlayışlı sayılır ve bulunduğu ortamı neşelendirici bir mizacı vardır. Her türlü hal ve duruma uyabilir. Öteki At yılı doğumlularla olduğu gibi önceden kestirilemeyen davranışlarının neden olacağı sonuçları kestiremez.

· Tahta - At: Öteki At yılı doğumlulardaki kişilik özelliklerini içerir fakat, kontrollü bir zihin ile kendini idare etmekte başarılıdır. Daha gerçekçi bir yaradılışları vardır.

· Ateş - At: Kültür düzeyi yüksek, heyecanlı ve sıcak kanlıdır. Davranışlarında ve karşı cins ile ilişkilerinde aktif ve duyarlıdır. Tehlikeli bir karakter özelliği taşır ama, çok kişi onu heyecanlı ve ilginç bulur.

· Toprak - At: Daha ılımlı bir kişilik sahibidir. Kabilenin en uysal mizaçlısı sayılabilir. Çok heyecanlı olmayan fakat daha özgürlüğüne düşkün ve daha az öfkeli davranışları olan birisidir. İyi idare edildiğinde uysal davranır ama, çabucak duyarlı ve kızgın bir At yılı kişiliğine bürünebilir.

_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
15 Haziran 2013       Mesaj #2
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
At

Sponsorlu Bağlantılar
At insanları zorlamalardan, baskıdan ve zorunluluklardan nefret ederler. Çin Zodyak’ındaki özgürlüğüne en düşkün burç At’tır. Yetenekli ve kendine yeten bir insan olan At, hayatını sonuna kadar özgür yaşamak için, elinden geleni yapar.
At insanı bağımsızlığını elde edebilmek için, erken yaşlardan itibaren çalışmaya başlar. Kendisi başka insanların hayatına müdahale etmediği gibi, kendisine de karışılmasından hiç hoşlanmaz.
Doğuştan soylu bir davranış şekli olan At’ın aslında reaksiyonlarını ve cevaplarını önceden tahmin edebilmek pek mümkün değildir. Gelişkin bir hitabet yeteneği olan At’ın, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı da kuvvetlidir.
Kendi doğrularıyla hareket eden At, genellikle belirsizlikler karşısında hırçınlaşır. Varolan şartları değiştirmek ve kendine uygun bir düzene sokmak, tipik At karakteristikleri arasındadır.
Genellikle çok zeki olan At insanları, kendi amaçlarına hizmet eden her hangi bir işte, uzun süre, hiç sıkılmadan, sabırla çalışabilirler. Ancak emeğinin karşılığını alamayan bir At, hakikaten çileden çıkarak, kavgacı ve hırçın bir ruh haline girebilir.
İsyankar bir yapısı olmasına rağmen, toplum içinde belli bir yer edinmek ihtiyacındadır. Birlikteliklerinde de bu ihtiyacını tatmin edebileceği bir eş arar. Ancak bağımsızlığına ve bireyselliğine verdiği önem ilişkilerindeki problemlerin en büyük kaynağıdır.
Önyargıları kuvvetli olmasına rağmen At insanı, pragmatik bir şekilde ikna edilebilir. Hatalara karşı tolerans gösterebilir ama kendi hatalarını kabul ederek, bakış açısını değiştirmekte direnç gösterir.
Gösterişe ve lükse karşı tutkusu olmayan At insanı, yine de farklı olmayı ve dikkat çekmeyi doğal davranışlarıyla rahatlıkla becerir. Sosyal ortamlarda rahat hareket edebilmesine rağmen, ön planda olmayı ve sahnede bulunmayı sevmez. Kimi zaman soğuk ve mesafeli bir insan olarak da algılanır.
At kadını kendi özelliklerinin farkında olan, üretken ve çalışkan bir insandır. Duygusal yanı oldukça kuvvetli olmasına rağmen, mantık da hayatında önemli bir yere sahiptir. Tüm aşk acılarından bile aklını kullanarak kurtulmayı becerir.
Bağlılıktan ürkmesine rağmen, kalıcı ilişkileri de sever. Yine de her ilişkisinde kendi kişisel güvenliğini elinde tutabilmek için, çalışmaya ve üretmeye devam eder. At kadını kendi duygularını, ihtiraslarını ve dürtülerini o kadar sıkı kontrol eder ki, soğuk ve hatta duygusuz olarak bile tanınabilir.
At erkeği eğitime verdiği önem yüzünden, akademik kariyer ya da medya gibi alanlarda ciddi başarılar elde eder. Ancak kendi kurallarıyla hareket etmek istemesi, isyana eğilimli yapısı, hiyerarşik mekanizma ,içinde uyum sağlayamamasının, problemler yaşamasının en temel gerekçesidir.
Bağımsızlığına düşkün olan At erkeğinin aslında duygusal yanı kuvvetlidir. Fakat çok eşliliğe yatkın olduğu için, sadakat gösteremez. Duygusal yanı düşünsel yanına yenilen At erkeği, aşık olduğunda bile kontrolünü kaybetmez.

Benzer Konular

15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar