Arama

Astroloji ve Merkür İlişkisi

Güncelleme: 1 Temmuz 2012 Gösterim: 4.067 Cevap: 1
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
17 Haziran 2009       Mesaj #1
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
ASTROLOJİ VE MERKÜR

Sponsorlu Bağlantılar
Astroloji'de Merkür, İkizler ve Başak burçlarını yönetir. Merkür'­ün simgesindeki yarım dairenin insanın yeteneklerini yada aklını, altındaki tam dairenin ruhu ve be­densel bütünü ve onunda altında­ki kişisel çizgilerin maddesel tu­tumu temsil ettiği söylenir.

Merkür, Güneş'e en yakın ge­zegendir. Venüs gibi o da Dünya'-nın yörüngesi içinde kalır. Hızlı gezegenlerdendir. Güneş'ten en fazla 28 derece uzaklaşabilir. Ya Güneş'in bulunduğu burçta veya bitişiğindeki burçtadır.

Mitolojide Merkür, "Tanrıların Habercisi" olarak bilinirdi. Astrolo­jide de bu gezegen, haberleşme­yi temsil eder. Konuşma, yazı, yol­culuk bu gezegenin yönetiminde­dir. Merkür'ün yıldız haritasında­ki konumu, harita sahibinin nasıl bir zekâ ve sinir sistemine sahip olduğunu gösterir. Sinirler, beynin diğer organlarla haberleşmesini sağlarlar.

Vücutta Merkür, sinir sistemi­ni, akciğerleri ve tiroid salgı bezini yönetir. Bir çocuğun yıldız haritası yorumlanırken astrologun Merkür'ün konumuna dikkat et­mesi gerekir. Yani haritada Mer­kür'ün girdiği burç ve eve bakılma­lıdır. Böylece astrolog çocuğa ne tür eğitimin yararlı olacağını anlar.


Merkür'ün özellikleri: Zeka, kıvraklık, şirinlik, istekleri kolay açıklama, merak, kaypaklık, mantık. Merkür'ün diğer özellikleri için İkizler ve Başak burçlarını okuyun.

Yönettiği Burç - İkizler
Zayıfladığı Burç - Balık
Yükseldiği Burç - Yay
Anahtar kelimeler - Nental ve fiziki iletişim.
Birleştikleri - Beyin ve sinir sisteminin koordinasyonu. Solu­num sistemi. Zihni Kavrayış. Gün­lük geziler. Araba, motosiklet ve bisiklet gibi araçlar.

( + ) ÖZELLİKLERİ
Bilgelik ve diğer insanlarla iyi iletişim kurabilmek. İyi muhake­me gücü. Anlayış. Beceriklilik. Mükemmel müzakere ve münaka­şa. Entellektüelite. Teferruatla il­gilenmek.

(—) ÖZELLİKLERİ
Kararsızlık. Tenkidcilik. Aşırı Meraklılık. Zihni gerginlik veya durgunluk getiren kontrolsüz sınır enerjisi. MÜnakaşacılık. Kurnazlık. Kötümser görüş acısı ile bakmak.






Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
1 Temmuz 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Astrolojik Merkür
Mantık, iletişim, alışveriş, bedensel ve zihinsel haberleşme Merkür ile sembolize edilebilir. Duygulardan arındırılmış saf düşünceyi temsil eder.
Sponsorlu Bağlantılar

3 merkurwidec

Mantık, iletişim, alışveriş, bedensel ve zihinsel haberleşme Merkür ile sembolize edilebilir. Duygulardan arındırılmış saf düşünceyi temsil eder. Merkür'ün ev ve burç konumu, düşünce tarzını, ortamlardaki ve ilişkilerdeki uyumu gösterir. Dil, yazı, konuşma ve öğrenme gücü, matematik zeka, günlük hayatın yaratmış olduğu tüm düşünce kalıpları Merkür ile bağlantılıdır. Tüm zihinsel aktiviteleri temsil eden Merkür, bilgiyi nasıl algıladığımızı, bunun yanında da kısa seyahatlerimizi, sosyal çevremizi ve kardeşlerimizi göstermesi açısından önemlidir.
Her burçta 2 veya 2,5 hafta geçirir. Senede ortalama 3 veya 4 kez geri gittiği için, geri gittiği burçta 10 hafta kalabilir. Tüm burçları yaklaşık 1 senede dolaşır. Güneşten en fazla 28 derece uzaklaşan Merkür, Çarşamba gününün yöneticisidir.

Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

17 Haziran 2009 / iyilik_perisi Astroloji/Fallar
1 Temmuz 2012 / Hi-LaL Astroloji/Fallar
1 Temmuz 2012 / Hi-LaL Astroloji/Fallar
17 Haziran 2009 / Hi-LaL Astroloji/Fallar
29 Haziran 2009 / Hi-LaL Astroloji/Fallar