Arama

Astroloji ve Neptün İlişkisi

Güncelleme: 1 Temmuz 2012 Gösterim: 5.916 Cevap: 1
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
18 Haziran 2009       Mesaj #1
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
ASTROLOJİ VE NEPTÜN

Sponsorlu Bağlantılar
Neptün gezegeninden "esrarlı" diye söz edilir. Astrolog­ların çoğu aynı fikirdedir. Neptün, 1846'da bulunduğu sırada insan­lar Hipnotizma, sihir gibi şeylerle uğraşmaktaydılar ve spiritizmaya inananların çalışmaları da yeni başlamıştı.

Eski mitolojiye göre Neptün, deniz tanrısıdır. Aslında deniz de, bilinmeyen büyük bir un­surdur. Deniz'den genellikle "sınırsız" diye söz edilir. Neptün de sınırları aşmayı ve engelleri yıkmayı temsil eder. Ama bu yık­ma daha çok düşünce şeklinde or­taya çıkar. Neptün'ün yıldız haritasındaki yeri bu düşünce ve sez­ginin ne şekilde kullanılacağını gösterir.

Neptün, vücutta lenf sistemi­ni, epifiz bezini yönetir. Ayrıca uy­kuyu temsil eden de Neptün'dür. Astrolojide Neptün, Balık Burcunun yöneticisidir.

Neptün'ün simgesi, deniz tan­rısının üç çatallı asasına benzedi­ği için kolaylıkla anımsanabilir.


Neptün'ün özellikleri: Sezme gücü, hayaller ve düşler, ispirtizma, kandırma, aldatma, gerçeklerden kaçma. Neptün'ü tanımlayan diğer sözleri Balık burcunda bulabilirsiniz.

Yönettiği Burç - Balık
Yükseldiği Burç
- Arslan
Zararda olduğu burç
Kova
Battığı Burç
- Başak
Anahtar kelimeler
- Bulanıklık
Birleştikleri
• Omurga Zihni ve asabi sistemler. Talmuş sınırı. İlaçlar. Zehirler. Benzin. Hapisha­neler. Enstitüler. Hastahaneler. Sanat veya dinle ilgili ilhamlar. Dans ve şiir.

( + ) ÖZELLİKLERİ

İdealizm. Spirituelizm. Hassa­siyet, incelik. Sanatta yaratıcılık.

(-) ÖZELLİKLERİ
Hilekârlık. Dikkatsizlik. Aşırı romantizm. Pratik olamamak. Aşı­rı ruhanilik. Can sıkıcılık.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
1 Temmuz 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Astrolojik Neptün
Neptün, Astroloji'de bilinçaltını, hayallerimizi, rüyaları, fantezileri, beyaz büyüyü, şifacılığı ve biyoenerjiyi gösterir.
Sponsorlu Bağlantılar

8 neptunewidec

Karşılama, etkilenme, bilinçaltı, gizlilik, hayaller Neptün ile ilişkilidir. Neptün, Astroloji'de bilinçaltını, hayallerimizi, rüyaları, fantezileri, beyaz büyüyü, şifacılığı ve biyoenerjiyi gösterir. Haritamızdaki güçlü bir Neptün, fedakarlığı ve merhameti öğretir. Venüs'ün bir üst oktavıdır ve güzellik ile estetik kavramlarını evrensel bir boyuta taşır. İçimizdeki sanatçı, Neptün'ün etkisi ile ortaya çıkar. Müzik, dans, resim gibi tüm sanatsal kavramlar, film, tiyatro, bale gibi tüm kollektif görsel öğeler ve iletişim sanatları Neptün'ün etkisi altındadır. Neptün dünya üzerindeki denizleri, suyun her halini ve tüm sıvıları yönetir. Horoskopta zararlı bir konumda ise gerçekleri görmemizi engelleyerek bir hayal dünyası içinde yaşamamıza sebebiyet verebilir. Sis gezegeni olarak da adlandırılabilir.
İlaçları, alkollü içkileri, uyuşturucuları, yarar sağlayan tüm enerjileri, doğru kullanılmadığı takdirde mantığımızı kaybetmemize sebebiyet verebilecek tüm dış etkileri göstermesi açısından önemlidir. Aşırı alınganlık, kandırma ve kandırılma, gerçekçi olmayan tüm düşünce tipleri Neptün tarafından yönetilir. Modern astrolojide çok anlaşılmış bir gezegen olmayan Neptün, dünya astrolojisinde atmosferik fırtınaları, deniz kazalarını, yağmurları, havadaki nemi göstermesi açısından da önemlidir. Balık burcunun yöneticisidir. Bir burçta 14 yıl kalır. Horoskoptaki turunu 153 yıl ile 169 yıl arasında tamamlar.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

17 Haziran 2009 / iyilik_perisi Astroloji/Fallar
1 Temmuz 2012 / Hi-LaL Astroloji/Fallar
17 Haziran 2009 / Hi-LaL Astroloji/Fallar
17 Haziran 2009 / Hi-LaL Astroloji/Fallar
29 Haziran 2009 / Hi-LaL Astroloji/Fallar