Arama

Burçların Oluşumu

Güncelleme: 18 Aralık 2011 Gösterim: 3.161 Cevap: 0
ocean97 - avatarı
ocean97
Ziyaretçi
18 Aralık 2011       Mesaj #1
ocean97 - avatarı
Ziyaretçi
Gökyüzünde, Güneş'in görünüşteki hareketlerinin yer aldığı bölgeye Zodyak denir. Zodyak, astronomlar tarafından, aşağı yukarı 30. boylama denk düşen on iki burca (takımyıldız) ayrılmıştır. Güneşin bu burçlardan geçişi, yılın on iki aya böler. Her burcun ayrı bir adı vardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Burçlar üçerli takıma ayrılır ve her takım yılın bir mevsimini belirler. Sözgelimi yaz, Güneş'in Yengeç burcuna İlkbahar ise koç Burcu'na girmesiyle başlar.


Daha önce Mezopotamya'da bilinen burç işaretleri, gökcisimlerinin insanın yazgısı üzerindeki etkisini inceleyen bir bilim dalının, yani Astroloji'nin (yıldız falı) temelidir.


İnsanoğlu, Ay'ın, gezegenlerin değişik yönleriyle, yıldızların hareketleriyle Güneş ve Ay tutulmalarıyla vb. etkilenmiş, olayları hesaplamak yada önceden tahmin etmek için kullanabileceği ön belirtileri bütün bu devinimlerde görmek istemiştir. Böylece bireylerin doğduğu anda gökcisimlerinin konumuna dayandırılan ve onların geleceğini haber verme iddiasında olan yıldız falları hazırlanmıştır.


On iki burç: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık'tır.

Burçlar, 2000 yıl önce yan yana oldukları takım yıldızlara göre adlandırılmışlardır. Takımyıldızlarla burçların tekrar rastlaşması için, 25.790 yıl geçmesi gerekir.


Alıntıdır.

Kaynak: Burçlar ve oluşumu | Aymoli.com


Benzer Konular

24 Nisan 2014 / AndThe_BlackSky Astroloji/Fallar
31 Temmuz 2014 / _AERYU_ Astroloji/Fallar
4 Nisan 2013 / _EKSELANS_ Astroloji/Fallar
4 Nisan 2013 / _EKSELANS_ Astroloji/Fallar
30 Temmuz 2014 / _AERYU_ Astroloji/Fallar