Arama

Yükselen Burçlar

Güncelleme: 9 Kasım 2016 Gösterim: 36.766 Cevap: 9
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
22 Eylül 2006       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
YÜKSELEN BURÇ VE KİŞİLİK OLUŞUMU

Sponsorlu Bağlantılar
Kişilik özellikleri yaşamda başkaları ile yarışmakta kullanacağımız yeteneklerimizi tanımlar. Kişilik, Ben'i oluşturur ve bize birey duyumu verir. Başka insanlardan ayrıcalığımızı ve toplumdan özgürlüğümüzü gösterir. Bu kaba portre içinde fiziksel görünüm ile dışa vurum ve tavırlarımız yer alır. Bize doğal olarak nasıl donatıldığımız duyumunu verir. Ayrıca, kendimize güveni veya güvensizliği oluşturan ruhsal portremiz de bundan güç alır. Yükselen Burç bizi biz yapan en önemli astrolojik fonem endir. Başka insanlar bunun merceği altından bizi izlerler.
Yükselen Burcun astrolojide özel bir yeri vardır. Yaşantınızı başarılı bir şekilde düzenlemek için Yükselen Burcunuzu iyi incelemeniz gerekir. Çünkü, Yükselen sizin başkalarına nasıl göründüğünüzü açıklar.
Yükselen Burç bir gezegen değildir. Doğum haritanızda doğu ufkunun tanımıdır. Bu noktadan geçen ve horoskopun saat yelkovanı aksi yönünde hareket eden gezegenler "Saklı Süreç" e girerler. Bu süreç pekişme periyodunuzdur. "Ne yapıyorum ?" "Niçin Yapıyorum ?" sorularına yanıt arandığı zamandır. Özellikle Satürn'ün Yükselen Burç ile transit kavuşumu hayatın önemli bir evresidir.

Yucel horos
YÜKSELEN BURCU TANIYIN

Yandaki horoskopta Yükselen Burç (YB) doğu tarafta kalan yatay (ufuk) çizgisi olup YAY burcundadır.
Bunun anlamı; harita sahibinin doğduğu anda ufukta yükselen günlük Zodyak dairesinin 12 parçasından bir tanesi olan Yay burcunun belirli bir derecesinin yükselmekte olmasıdır.
Yükselen burç bizim nasıl göründüğümüzü ve kişilik özelliklerimizi açıklar. Yükselen Burç yöneticisi haritanın yöneticisi olur. Bu durumda yukarıdaki haritanın Yöneticisi JÜPİTER olup 9.cu evde yerleşmiştir. Burası uzak yolculuklar,felsefe ve yabancı ülkeler evidir. Bu yerleşime göre harita sahibinin hayatının büyük bölümü uzak yolculuklarda ve yabancı ülkelerde geçecektir.
Yükselen çizgisinin tam karşı noktasında Alçalan Burç veya 7.ci Ev çizgisi yer alır. Burada yer alan burç Aşk ve Seks meylimizi açıklar. Bu haritada İkizler burcu yer almakta olup harita sahibi ludus tipindedir.
Yükselen Burç fizik olarak başka insanlara nasıl görüneceğimizi,beden yapımızı,saçımızı,gözlerimizi ve diğer fiziksel özelliklerimizi de tanımlar. Yükselenin bulunduğu horoskop yarım küresinde toplanan gezegenler insanı kadere karşı savaşmaya yöneltir. Batı yarım kürede toplanan gezegenler de kaderci bir tutum gözlenir.

Son düzenleyen Blue Blood; 22 Eylül 2006 21:37
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
4 Ekim 2006       Mesaj #2
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Akrep Burcu

Sponsorlu Bağlantılar
akrep23392d1nm3

Derin bakışlar ve doğal bir manyetizma en zor durumlarda bile kontrollerini kolay kaybetmez, meşhur akrep iğnesini gerektiği zaman devreye sokacak biçimde duruma müdahale ederler. Tepkilerini ve düşündüklerini ortaya dökmedikleri için, kendilerine sakladıkları gizli dünyalarına "dışarıdan birinin onlara ulaşabilmesi, neredeyse imkansızdır." Anlaşılması güç, gizemli davranışlar içindedirler.

Gizliliğe çok önem verdiklerinden, açık davrananların bile mutlaka kilit altında sakladıkları gizli sırları vardır. Sık sık yanlış anlaşıldıkları hissine kapılırlar. Kendilerine çok güvenirler, içlerinde fırtınalar kopsa, yüzeyde sakin olmayı başarırlar. Hafızaları çok kuvvetli olduğundan hiçbir şeyi unutmazlar. Şüpheci ve eleştirici bir tavır içinde bulunmaları ilişkilerini zorlaştırır. Her burcun, negatif ve pozitif yönleri vardır. Fakat söz konusu Akrep olunca bu iki uç iyice aşırıya uzanır.

Hayatında griye yer yoktur. Her şey ya siyahtır ya da beyaz. Dondurucu bakışlarıyla insanın kanını dondurabilir, bir kişiyi ya da bir olayı anında analiz eder ve bir kanıya ulaşırlar. Tespitleri insanı şaşırtacak kadar doğrudur. Genelde burcu ya da yükseleni Akrep olanlar, cinsellikle fazlasıyla ilgili olmakla suçlanırlar. Bu tamamen doğru değildir. Akrep, istediğini almasını bilir ve alır. Ama bunun abartıldığı gibi bir kişilik sorunu olduğu söylenemez.

Kaşları ve gözleri ile dikkat çeken Akrep yükselenli kişiler, kaslı ve güçlü vücutları ile genelde orta ve uzun boylu, esmer ve koyu tenlidirler. Yüzleri oval veya uzun olabilir. Onlara karizmatik bir görünüm veren bakışları, rahatsız edecek kadar delicidir.




Aslan Burcu


aslan23475eerw7


Öfkeleri alev gibi çok açık, samimi ve hareketlidirler ve işleri iyi gittiği zaman, içlerinin huzuru yüzlerinden okunur. Mutluluklarını mümkün olduğunca çok insana dağıtmak ve paylaşmak isterler. Düzen, cesaret, dayanıklılık bu insanların başlıca erdemleridir. "Güneşli" çehreleri, ihtiyaçları olan ilgiyi kolayca görmelerini sağlayacaktır. Güç ve kumanda etmeye düşkün olduklarından, gerek olmayan durumlarda bile kontrolü ele almaya çalışabilirler. Kendi sorumlulukları altında olmayan konularda bile, vazifeyi üstlenirler.

Kendilerine çok güvenirler. Olayları gereğinden daha hafife alıp panik olmadıklarında, politik yaklaşımlar geliştirerek daha kolay vekestirmeden sonuca ulaşabilirler. Öfkeleri alev gibidir, bir anda parlayıp, aynı hızla söner.

Çok sağlam görünmelerine rağmen çabucak yıkılabilirler. İşler iyi giderken her şey kontrolleri altındadır, fakat ters gittiğinde kumandayı çabuk kaybederler. Hayatlarında çelişkiye neden olan insanları görmezlikten gelmeyi tercih ederler. Cesaretleri ve rahatlıkları bazen çizmeyi aşarak, sorunlara neden olabilir. İnatçıdırlar ama tat kaçıracak derecede değil. Çok romantik ve duygusaldırlar, kimi zaman aptal aşık durumuna düşebilirler.

Kendilerine iyilik yapan insanları asla unutmazlar, kendi yaptıkları iyilikleri de takdir eden, kıymetini anlayan arkadaşlarına karşıda ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Lüks ve asalete olan düşkünlükleri, sadece görüntü için büyükparalar harcamalarına sebep olabilir. Doğuştan oyuncu olan bu kişiler, her şeyin belli bir seremonisi olması gerektiği düşünürler. Hayatı da bir tören gibi yaşarlar, tabii ki bu törende kendisini kral veya kraliçe rolünde görme eğilimleri vardır.

Fiziksel olarak olarak, kaslı, büyük başlı, çok saçlı, yuvarlak ya da oval suratlı, geniş omuzlu, açık tenli insanlardır. Boyları uzuncadır. Yüzlerine bakıldığında bir aslanın mağrur bakışları hemen dikkati çeker.




Balık Burcu


fish2355f93xj9


İyi huylu, hayalci, utangaç... Ara sıra tutaninatçılığı dışında, genelde iyi huylu, geçinilmesi kolay, gerçekten romantik ve hayalci kişilerdir. Kendilerine fazla güvenmezler. Bir kararı vermenin tümsorumluluğunu taşımanın yükü çok ağır gelebildiğinden, sık sık tavsiyelere ihtiyaç duyacaktır. Utangaç olduklarından, gizli yeteneklerini ortaya çıkarmaları zordur.

Bu utangaç insanların özellikle sanatla ilgili konularda birer deha olmaları muhtemeldir. Dikkatleri üzerine çekmekten hoşlanmadıkları için, hakettikleri ilgiyi görmeyebilirler. Başkalarına ve başı dertte olanlara yardımetmek isterler. Yardıma yönelik bir işle uğraşırlarsa, çok başarılı olurlar.

Kendi kıymetlerini anlar,ona göre davranırlarsa, zannettiklerinin çok ötesinde işler yapabilirler. Müzik veedebiyata özel yetenekleri vardır.Balık burcu'nun sembolündeki, suyun hem akış yönünde hem de ters yönünde yüzen iki balık gibi,yükselen Balık da bir olayın, hem olumlu hem olumsuz yönlerini içinde barındırır.Yani, hem acımasız, hem şefkatli, hem bonkör, hem de cimri olabilirler.

Birbirine zıt bu özellikleri kendi içinde dengelemeyi başarırlarsa mükemmel bir davranışsergileyip her alanda başarılı olabilir. Fakat, dengeleyemezse, kararsızlıklariçinde bocalayıp başarıyı yakalayabilmesi zordur. Neyse ki güçlü sezgileriyollarını bulmalarına yardım edecektir. Orta boylu, topluca vücutları, küçükelleri ve ayakları ile oldukça çekicidirler. Bakışları hoş ve masumdur. Gözleri iri ve iddialıdır. Kilo almaya meyilli yapılarına rağmen, cazibeli ve asil görünümle dikkat çeker.



Başak Burcu

basak239460cjv2


Kendilerine özgü yöntemler serinkanlı ve olgun gözükürler. Merkür'ün verdiği zekayı, daha pratik güncel işlerde kullanırlar. Attıkları her adımda belli bir sisteme göre hareket ederler. Kendilerine özgü yöntemleri vardır ve bunları hayata bir düzen vermek için kullanırlar. Öğrendiklerini zihinlerine, bir sincabın yuvasına yiyecek taşıması gibi depo ederler. Başka insanların kaçtığı, titizlik gerektiren, her türlü sıkıcı işle başa çıkmakta üstlerine yoktur. Hiç bir ayrıntıyı atlamadıklarından emin olmak için aynı işin üzerinden defalarca geçerler, yani feci bir işkolik olurlar. Her şeyi listeler, kontrol eder, ölçmeden bir adım bile atmak istemezler. Rahat olabilmeleri için her şeyin düzenli, yerli yerinde olması gerekir.

Elleri şifalıdır. Zodyak'ın en iyi masajcılarıdır. Gereğinden fazla alçak gönüllü davranabilir, bu da hak ettikleri mükafatı almalarını engeller. Zaten arka planda kalmayı tercih eden bir tavır içindedirler. Çok iyi araştırmacı, eleştirmen ve öğretmen olabilirler. Rahatlamayı ve dinlenmeyi bilmediklerinden sinirsel sorunlar yaşarlar. Huzursuzlukları, eleştirici yapılarıyla birleşince ortaya en küçük hataları hoş görmeyen (kendileri içinde tutumları aynıdır) zor insanlar ortaya çıkar.

Aslında bu genç yaşlarında geliştirdikleri savunma mekanizmasının bir parçasıdır. Yükselen Başak için, hayatın tek gerçeği madde olduğundan, hayalleri de madde üzerine kuruludur. Bu nedenle olmayacak şeyleri hayal ettikleri pek görülmez. Tabii bunun sonucunda gerçeklerin dünyasında yaşamaktan korkmazlar.

Hayatın zorluklarıyla savaşabilmek için entelektüelleri en büyük silahlarıdır. Fiziksel görünümleri çok özel ve farklı olmasa da ince bedenleri, hareketli konuşmaları ve derin bakışlarıyla dikkat çeker. Orta veya uzun boylu hoş kişilerdir.


virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
4 Ekim 2006       Mesaj #3
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Boğa Burcu


boga23ef6a7bl3


Asalet, uyum ve ihtiras Yükselen Boğa burcu, kır hayatından çok hoşlanır. Otlaklarda oturup, çiçeklerin kokusunu duymak, serin yaz esintilerini hissetmek.. Hayat bu kadar pastorik oluverir. Aslında son derece uyumlu ama çekingendirler, kolay tepki göstermez ve bir Yükselen Koç gibi öne atılmazlar. Fakat bir kez öfkelenecek olurlarsa gerçekten korkunç bir ifadeye bürünüverirler.

Bu kişi, yavaş hareket edecek, işini asla şansa bırakmayacak, işe başlarken tüm ihtimalleri gözden geçirecektir. Bu yüzden de yeniliklere biraz kapalıdır. Fakat üzerine aldığı projeyi ne pahasına olursa olsun tamamlar,acele etmekten hoşlanmaz hatta zorlansa bile adımlarını hızlandırmazlar. Güzel şeylere karşı büyülü tutkuları vardır. Bu konumun belirlediği en büyük dezavantaj, zevkler için her şeyin göze alınabilir olmasıdır.

Cinsel arzuları güçlüdür ve güzel konuşma yeteneği baskındır. Boğa yükselenliler, genelde orta boylu, geniş omuzlu ama tıknaz, koyu kumral veya esmerdirler. Venüs'ün temsil ettiği güzellik seslerine, yüzlerine ve bedenlerine yansımıştır. Venüs 1. evde veya Boğa yükselen, yuvarlakçekici güzel yüzlü,hafif kilolu ve sağlıklı bir beden tipini yansıtır. Fiziksel olarak biraz hantal ama dayanıklı ve sağlam bünyeleri vardır.



İkizler Burcu


ikizler240a30ear1


Hareket yaşamın ta kendisi! Yükseleni İkizler burcu olan kişinin ilgisi çok hızla değişir ve tek bir konuya saplanıp kalmaktan nefret eder. Bu nedenle sürekli değişik konulara yönelir ve ilgi alanlarını değiştirir. Aynı zamanda birden fazla konuyla ilgilenebilir, birden fazla iş yapabilir ve farklı yerlerde de olabilir. Zihinsel faaliyetleri sürekli hareket halindedir. Devamlı fikir üretirler. Yükselen İkizler, sosyal faaliyetlerde başarılı olurlar.

Kişi, insan ilişkilerinin en fazla olduğu konulara yönelecek olursa daha mutlu olur. Etraflarının sürekli kalabalık olmasını isterler. Çok arkadaş canlısı ve neşelidirler. İkizlerin değişken tabiatı burada da devreye girip, kararsızlık ve sık sık değişen ruh halleri sergileyebilirler. Çevreleri tarafından bu yüzden garipsenirler.

İkizler yükselenliler kendisine son derece güvenir görünürken, içten içe güvensizlik duyabilir, sakin ve huzurlu davranmayı öğrenmeye ihtiyacı vardır. İletişim konusunda özel bir yeteneğinden dolayı gazetecilik, editörlük, hikaye yazarlığı (roman yazmaya sabrı yoktur), reklam ve halkla ilişkiler gibi işlerde çok başarılı olabilirler. Zekasının kıvraklığı görünümüne yansıyacak ve son derece hızlı hareket edeceklerdir. Neredeyse aynı anda birkaç yerde bulunabilirler. Değişikliğe olan tutkusu sayesinde her zaman genç kalacaktır.

Yükseleni İkizler olan birisinin emekli olup şömine başında oturması beklenemez. Birden fazla kişilik sergileyebilir ve çok çeşitli görünümlere bürünebilirler. Haritada olumsuz etkiler varsa kolay yalan söyleyebilir, ayaküstü hikayelerde anlatabilir. Aynı anda iki işinin olma ihtimali kuvvetlidir yada iki sevgilisi. Bir konudan diğerine, bir işten öteki işe, bir sevgiliden diğerine atlar durur. Bu nedenle başı derde de girer. Okumayı çok seven yükseleni İkizler kişisi bir nevi yürüyen ansiklopedi gibi dolaşır. Fiziksel yapılarına gelince: ince yapılı, düzgün fizikli, açık buğday tenli tiplerdir. Elleri ve ayakları ince uzun ve narindir. Yazı yazarken sol ellerini kullanabilirler. Yüzü ince uzun ve kemiklidir.




Koç Burcu


koc241764drt2


Hayatları nakit para gibidir. Mars'ın verdiği yüksek enerji sabırsız bir yapıyı belirtir. Bir projeye başlayıp yıllarca üzerinde çalışarak meyvelerini almayı beklemek, onlara göre değildir. Doğum haritasında farklı bir etki yoksa, kişinin hayatı nakit para gibidir. Uzun zaman alacak bir girişimde bulunsa bile, daha iyi olduğunu düşündüğü bir diğeri için, bu girişimlerini yarıda bırakabilirler.

Sürekli hareket halinde olmaya ihtiyaç duyan Yükselen Koçinsanı, fazla enerjisini spor yaparak harcayabilirse hayatı daha kolay olur. Zaten spor dallarının çoğuna büyük yeteneği vardır. Üstelik mücadeleden de çok hoşlanır. Bu nedenle fiziksel üstünlüklerini sergileyebilecekleri, kişisel yeteneklerin yarıştırıldığı spor dallarında çok başarılı olacaklardır. Onların gücü dağları yerinden oynatabilecek kadar yüksektir. Bu enerji kontrollü kullanılmalıdır. Kontrol edilemediğinde ise onlara zarar verebilir.

Özgürlüğüne düşkün, hareketlerini pek hesaplamayan ve patavatsız davranışlar içinde olan yükselen Koç'ların, aynı zamanda zeka seviyesi yüksektir. Bu burcun saldırganlığı ve öfkesi, esasında yüksek zekanın dışa vurumudur. İş dünyasında ve orduda başarılı liderlerin yükseleni Koç'tur. Yeter ki, zeka, hırs, ve kurnazlık bir amaca yönelik olsun!

Koç yükselenler, atletik vücutlu, uzunca boylu, geniş omuzlu, koyu kumral veya esmerdirler. Yüzleri oval, kare ve uzundur. Mars'ın sembolize ettiği enerjileri bacaklarının ve kollarının gücüne yansımıştır. 1. Evdeki Mars veya Koç yükselenli kişilerin yüzünde yara izine veya bene rastlanabilir. Kişi hayatı boyunca yüzünü korumalıdır, bir kaza anında yüz bölgesinden yaralanma olabilir.



Kova Burcu


kova24277a0id4


Farklı, zeki, özel yetenekler çok özel yeteneklere sahip, zamanın bir adım ötesinde yaşayan enteresan tiplerdir. Zeki ve pek çok yönden diğer insanlardan farklıdırlar. Kurulu bir planı takip etmek yerine, sezgilerininsesini dinlerler. Doğalarında olan 'farklı olma'eğilimini dizginleyip, kalabalığakarışsalar da eninde sonunda, hem de en olmadık yerde, isyankar tabiatları kendisini gösterir. Hiçbir kalıba uydurulamazlar. En çok korktukları şey, sindirilmek ya dakişiliklerini ortaya koyamamaktır.

Arkadaş canlısı, grup aktivitelerinin vazgeçilmezelemanları olsalar da, dahil oldukları grupta bile grubun organik bir parçası olmayıreddederler. Duygular söz konusu olunca davranışları soğuklaşır.

Kendilerine özgü sevme ve umursama şekilleri kişisel ilişkilerinde sorunlara neden olabilir. Aile veyakınlarına karşı umursamaz olmakla suçlanabilirler. Dünyayı iyileştirmek için planlar yaparlar. Reformist, orjinal, kendine özel ve her türlü entelektüel faaliyette başarılıdırlar. Dünyevi, günlük hayatın işleriyle uğraşmakta zorlanırlar.

Toplumu iyileştirme, hayır kurumları, insanlık adına yapılan her türlü reform hareketinde yer almak isterler. Tüm insanlık uğruna kendilerini öne atarlar. Açıktenli, düzgün hatlı, orta boylu kişilerdir. Karizmatik, ilgi çeken toplucavücutları vardır ve pek incelemezler.




Oğlak Burcu


oglak245d60dlm0


Küçük dağları onlar yaratmış! Bunun nedeni, her şeyin doğru şekilde ahlakına uygun yapılmasını istemelerinden kaynaklanıyordur. Kontrollü, elegan yapıları, utangaç mizaçlarını gizlemelerini sağlar. Özellikle genç yaşlarında kendilerini yetersiz bulmaları utangaçlıklarını iyice perçinler. Her şeyi kuralına göre yapmaya çalışmaları, güvensizlik duygularını örtmek içindir.

İşkoliktirler. İşin kötüsü, çevrelerindeki insanlardan da aynı adanmışlığı beklerler. Çok zengin bile olsalar, harcamaları son derece planlı programlı olur, gereksiz yere para savurmazlar. Hırslıdırlar, paradan çok, statü ve prestijleriyle ilgilenirler. Onlar için amaca ulaşmak, ulaştıkları şeyin meyvelerini yemekten daha önemlidir. Kendi kendilerine yettikleri içindir ki, çocuk yaşlarında bile kendileriyle başbaşa kalmaktan rahatsızlık duymazlar. Çok erken yaşlarda büyük sorumluluklar alırlar.

Tepelere, yavaş ama emin adımlarla çıkarken, hayatlarında hayal kırıklıklarınayer vermeyeceklerdir. Çok dayanıklı olduklarından her türlü zorluğun altındankalkarlar. Bir işe girmeden önce en iyi ve en kötü ihtimalleri de göz önündebulunduracaklar, mucizeler gibi felaketler de onları şaşırtmayacaktır. Organizasyon güçleri ve sabırları, geçte olsa onları başarıya taşır.

Gençken yaşlı veolgun görünüşe sahip olan yükselen Oğlak'ın yaşlandıkça genç bir görünümkazanması şaşırtıcıdır. Orta boylu, dar omuzlu, ince ve kemikli vücutlarıvardır. Esmer ve ince uzun yüzlerinde elmacık kemikleri çıkıktır. Yükselen, tersetkiler altındaysa kemiklerle ilgili görünüm bozuklukları olabilir.

virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
4 Ekim 2006       Mesaj #4
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Terazi Burcu


terazi248a133pw6


Hoş bir zarafet yarış denge ve adaleti temsil eden Yükselen Terazi'nin en önemli özelliği, adil bir yarışçı olmasıdır. Her konunun iki yüzünü de görüp değerlendirmekte üstün yetenekleri vardır. Doğaları adil olanı ortaya çıkarmaya iter. Fakat doğru bildiklerini, bir Koç ya da Aslan gibi ateşli biçimde savunmaz. Son derece sakin ve serinkanlı davranır.

Her zaman nezakete önem verdiğinden, konuşmaları hep seviyelidir ve kavga etmesi de çok zordur. Bunun sonucunda tartışmalarda genellikle başarılı olur. Pek çok başarılı politikacının Yükselen burcu Terazi'dir. Yükselen Terazi, uyum ve düzen demektir. Karışıklıklardan uzak durmaya çalışır, zor bir durumda huzursuz olur, dengeleri bozulur. Yeniden dengesini sağlayabilmek için olayların muhakemesine girişecektir.

Yükselen Terazi insanının kendine özgü büyülü bir ifadesi vardır. Görünümleri çok etkileyicidir. Hayranlık uyandırmaktan büyük bir tatmin aldıklarını düşünebilirsiniz. Statüleri onlar için önemlidir. Dalgalanmalardan hoşlanmadıkları için, değişikliklere kapalıdırlar. Gerçekten düşündüklerini değil de, başkalarının duymak istediklerini söyleme eğilimindedirler.

Düzen ve uyumu korumak uğruna kişisel görüşlerinden vazgeçebilirler. Yükselen Terazi, fiziksel güzellik kazandırır. Biçimli vücut hatları yuvarlak ve zariftir. Ciltleri duru ve sorunsuzdur. Tavırları, yürüyüşleri ve edalarıyla dikkat çekerler. Tek dezavantajları kilo almaya meyillidirler.



Yengeç Burcu


yengec249153aju8



Denizler gibi dalgalı, değişken ruh halleri Ay astrolojik olarak annelik iç güdüsüyle ilgili olduğu için özellikle, Yükseleni Yengeç olan kadınlar çocuklara düşkün, şefkat dolu insanlardır. Yükseleni Yengeç olan erkekler ise ailesine düşkün, anne, eş ve çocuklarıyla çok yakından ilgilenirler. Yükselen Yengeç, yakınlarındaki insanları en az kendileri kadar korumak isteyen bir tavır içindedir. Eğer ailesi yakınında değilse, çocukları yoksa, bu duygularını olduğu gibi arkadaşlarına yöneltir. Bu kişinin sezgileri çok gelişmiş olduğundan, psişik güçleri vardır.

Ruh halleri çok değişken, denizler gibi dalgalıdır. Ay'ın hareketleride bu davranışlarına yansır ve gel-git etkisi yaratır. Duygusal davranışların hayatını yönettiği söylenebilir. Çok çabuk yıkılabilir ama kısa sürede toparlanabilirler. Duygularını kontrol edebilirse, dünyanın en anlayışlı insanı oluverir. Bu kontrolü sağlayamazsa, hassasiyetlerinin ve yoğun duygularının kurbanı olur, çeşitli bağımlılıklar edinebilir.

Yükseleni Yengeç olanlara 'tıpkı yengeç gibi yan yürüyorsun'denir. Yaklaşımları asla direkt değildir. Sessiz yürüyüp karda izini belli etmezler. Yuvasını sert kayalıklara kuran yengeç gibi, bu kişi de yuvasını sağlam inşa etmek ister. Evi, ailesi onun için çok önemlidir. Geçmişe olan tutkuları, aile bağları, çocukluk günlerinin sıcaklığı onun içini ısıtan konulardır.

İnsanlara, mekanlara, eşyalara, anılara tutkuyla bağlanabilir, sevdikleri, sevilen insanlarla geçirdikleri günlerin anıları ömürlerinin sonuna kadar onunla birlikte yaşar. Bu insan, algıları çok gelişmiş olduğu için etrafındaki kötü enerjiyi sünger gibi çeker, kendi sorunu gibi dert edinir, sorunluinsanlardan uzak durmaları, onları kötü etkileşimlerden koruyabilir.

Fiziksel olarak, kısa veya orta boylu, açık tenli, küçük çeneli, ince telli saçlı, hoş minyon hatları olan insanlardır. Eller ve ayaklar küçüktür. Kadınlarda güzel, biçimli, yuvarlak omuzlu vücut hatları dikkat çeker, özellikle göğüsler dikkat iricedir. Vücutları yağlanmaya müsaittir.







Yay Burcu


yay248d38ejf8


Kendine özgü felsefeler ve adalet kavramı hayata çok olumlu ve iyimser bakar, mücadele ne kadar uzun olursa olsun, işlerin sonunda kendi lehlerine döneceğine inanırlar. Hayatın nimetlerinden son damlasına kadar faydalanır, yaşam sevinciyle doludurlar. Karamsar, hayata olumsuz bakan insanları sevmez, onların sıkıntılarıyla vakit kaybetmekte istemezler.

Soyut düşüncelere bayılırlar ama dünyayla alakaları da asla kesilmez. Gezip tozmayı, eğlenmeyi, yeni insanlar tanımayı seven bu kişilerin, seyahate olan düşkünlüklerinin sebebi, sadece eğlence değil, öğrenme merakıdır. Doğaya olan aşkları onunla bütünleşerek, ruhlarının güçlerini açığa çıkarır. Hayata eğlenceli tarafından bakmakla birlikte, felsefi bir derinlikleri vardır.

Davranışları doğrudan doğruya hiçbir imada bulunmayacak kadar direkttir. Uzun uzun açıklamalara girişecek kadar sabrı olmadığı için, fazla düşünmeden gördüğünü söyler. Tabii bunun sonunda zaman zaman irili ufaklı çamlarda devirirler. Samimi ve sıcak davranışlarıyla hiçbir art niyet taşımadığı kolayca anlaşıldığı için, arkadaşlıklarına fazla zarar gelmez.

Son derece arkadaş canlısı ve olumlu davranışlarıyla dostlukları uzun süreli olacaktır. Fakat yine de karakterinin başlıca hatası, diplomasi ve strateji geliştirmeyi ihmal etmeleri olduğu için, bu yönlerini biraz geliştirirse, mükemmel akıl yürütme yeteneklerinin de yardımıyla çok başarılı olacaklardır. Yıllar neşelerinden, yaşama aşklarından hiçbir şey götürmez, aksine güçlendirir.

Uzun boyları, ince ve sportmen yapıları, açık alınları ve güler yüzleri ile dikkat çekerler. Bazen çilli tenleri onlara sempatiklik katar. Koyu kumral veya esmere yakın tenlidirler. Çok bilmiş ifadeleri muzip gözlerinden okunur.

damla1995 - avatarı
damla1995
Ziyaretçi
3 Nisan 2007       Mesaj #5
damla1995 - avatarı
Ziyaretçi
Yükselen Burç kişinin doğum anında, doğu ufkunda yükselen burca verilen addır. Bundan dolayı yükselen burç ismi verilmiştir. Yıldız Haritası'nda, doğu ufuk çizgisine bakıldığında doğu tarafında bu burç gözükür. Yüselen Burç astrolojide aynı zaman da birinci evin yönetcisidir.

Birinci ev ve yükselen buRÇ

Astrolojide evler, burçlar gibi 12 adettir. 1.Ev Koç Burcuyla alakalıdır. Bu ev astrolojide bizim dış dünyaya gözterdiğimiz maskemizdir. Dolayısıyla astrolojide insanlar burçlarını değil, Yükselen burçlarını insanlara gösterirler. Yükselen Burç ne olursa olsun, kendi başına bir şey ifade etmiyecektir. Mesela bir insanın yükselen burcu Balık olabilir, fakat buraya diğer gezegenlerin yaptıkları açılar yükselen burcun özelliklerini oldukça değiştirir.

İnternet ve astroloji programları

Yıldız Haritası'nı Ve Yükselen Burcu bugün internet vasıtasıyla bilimsel olarak çıkaran siteler ve astroloji programları rahatlıkla bulunabilmektedir. Türkiyede bunu verebilen bir ya da iki site bulunmaktadır. Yabancı sitelerde ise bu sayı daha fazladır ama yinede çok değildir. Yaz saati uygulamasını otamatik olarak tespit edip hiçbir uğraşıya gerek kalmadan çıkarabilirsiniz. Yabancı sitelerde yaz saati uygulaması doğru olarak ulaştırılmadığından hatalı sonuçlar alınabimektedir
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
17 Haziran 2009       Mesaj #6
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
YÜKSELEN BURÇ VE GÖKYÜZÜ ORTASI
Bir yıldız haritasında normal olarak gösterilen iki şey de Yük­selen Burç ve Gökyüzü Ortası'dır. Bunların her ikisi de doğum zama­nına ve doğumun dünyadaki yeri­ne bağlıdır. Dünya 24 saatte tam bir dönüşü tamamladığı için bize bütün Zodyak sistemi o zaman boyunca çevremizde dönermiş gi­bi gelir. Doğum anında doğu uf­kunda yükselir gibi gözüken bur­ca Yükselen Burç adı verilir. Gök­yüzü Ortası ise doğum anı ve ye­rinde Zodyak'ın en üst noktasının derecesidir.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
21 Haziran 2009       Mesaj #7
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Yükselen Burçlar ve Etkileri;
Yükselen burç, daha önce de ifade ettiğimiz gibi siz doğarken ufuktan yükselen burçtur. Astroloji'nin temel faktörlerinden biri de Yükselendir. Bunu belirleye­bilmek, doğum saatinizi tam ola­rak bilmenizle olur. Eğer bu tam olarak bilinmiyorsa sizin için ya­pılan tahminler tatmin edici olma­yabilir.

Mesela diyelim ki siz kendini­zi Başak biliyorsunuz. Başak pragmatist, menfaatçi, tertipli, düzenli, para ve bahçe işlerinden iyi anla­yan, son derece hesapçı, soğuk görünüşlü ve kırıcıdır. Ama bu özelliklerin çoğunun sizde olma­dığım hissediyorsunuz. Neden? işte bu nedenin cevabı Yükselen burçta gizlidir. Şayet sizin yükse­leniniz Yengeç veya Oğlak'sa el­bette sizdeki kırıcılık yerini iyi ni­yet ve oyuna bırakacaktır. Bu ne­denle doğum saati fevkalâde önemlidir.

Yükselen burcun tesbiti için bazı pratik yollar bulunmuş olma­sına rağmen en isabetlisi Efemerislerden istifade etmektir. Efemeris'ler, doğduğunuz yerin gök­yüzünü evlerini tesbit etmek için de önemlidir. Bir astrolog Efemeris bulundurmak zorundadır. Bun­la birlikte size yaklaşık bazı saat­ler vererek yükselenlerinizi tesbit edebilmenize yardımcı olmaya ça­lışacağız. Yıl 365 gün ve küsur saat oldu­ğu için burçlar her yıl aynı mev­simlerde aynı yolları kat ettikleri­ne göre bunların bir şablonunu çı­karmak mümkün olacaktır.

Buna göre her ayı iki bölüm al­tında vereceğiz. Her ayın birinci günü için verilen saatler ve bu sa­atlerde hangi burcun yükseldiği ayın ilk on beş günü için yaklaşık olarak geçerlidir. Ayın 15. günü için verilen saatler ve yükselen ise ayın otuzuna, otuz birine kadar ge­çerli olacaktır. Tabi bunlar yakla­şıktır. Gerçek ve tam bir tesbit için Efemeris'ten yararlanmak zorundasınız.
Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
21 Haziran 2009       Mesaj #8
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Yükselen Burçlar;
Koç
Şayet yükselen burcunuz Koç ise, yöneticilik yönünüzün en be­lirgin özellik olması gerekir. Bir tür öncü sayılırsınız. Sevdiğiniz ve sevmediğiniz şeyleri çok net bir şekilde belirlemiş ve ona göre davranıyor olmalısınız. Genellikle cesur maceracısınız. Ani öfke pat­lamalarına eğilimlisiniz ama uzun süre kin tuttuğunuz pek ender. Sizde gelenekleri yıkmaya, alışıl­mış uygulamalara baş kaldırmaya, kurulu düzeni reddedip yerine ye­nisini koymaya eğilim var. Kısaca­sı ihtilalci, ıslahatçı, reformist bir yapıya sahipsiniz. Sizin daha iyi olacağına inandığınız yöntemleri­niz hep mevcuttur. Kendi fikirleri­nizi başkalarına zorla kabul ettir­meye eğilimlisiniz. Başlangıçta yumuşaklıkla uygulamayı da deni­yor olabilirsiniz. Hevesli ve genellikle ilericisiniz. Görüş açınız, fik­rinizi sık sık değiştirmekle birlik­te, o anda neye inanıyorsanız on­dan son derece eminsiniz ve baş­ka doğruların olabileceğini düşün­mek aklınıza bile gelmiyor. Haya­tınızın bir döneminde, yüksek yö­netici mevkiine yükselmek için tüm iradenizi ve cesaretinizi kul­lanacaksınız. Fikirlerinizde öylesi­ne ısrarlısınız ki, çoğu kimseler si­zi şiddet dolu uzlaşmaz buluyor.

Başınıza para veya malla ilgili hukuki problemler geldiği zaman bu mutlaka kadınlarla ilgili olacak. Özellikle de kendiniz erkekseniz. Yükselen burcu Koç olanlar ya tek çocuk olabilir, ya da bir kız veya erkek kardeşini kaybetmiş olabi­lir. Bu burçtakiler genellikle baba­larını çok genç yaşta kaybederler. En azından boşanmış olabilir. Ya­ni her ne sebeple olursa olsun, ço­cukların bakımı ve geçimi için ge­nellikle bir para bırakmamış olursunuz.

Çok seyahat edersiniz. Bu iş için de olabilir bazı problemlerden kaçmak için de olabilir. Büyük ih­timalle evinizi sık sık değiştirecek, belki de başarıya bir başka ülke­de ulaşacaksınız. Siz aceleyle ev­lenip, sonradan pişman olanların tipik örneklerindensiniz. Herhalde boşanırsınız. Şu yada bu şekilde, gerçek bir öncüsünüz, kaderin yo­lunuza çıkardığı her engele tırma­nıp üzerinden aşan birisiniz. Bu burçta bir tür kendini kurban et­me, feda etme eğiliminin de bu­lunduğuna dikkatinizi çekmemiz gerekir. Sıkıntılı bir zamanda, bu burcun insanları kendilerine zarar verebilir, hatta ölüm getirebilirler.

Boğa
Yükselen burcu Boğa olanlar kolay kolay kızmazlar. Çünkü siz uzun süre kin tutmaya eğilimlisi­niz ve bu sizi için için kemirir, yan­lış yapmanıza yol açar. Görünüş­te kendinize hakim dogmatik ve inatçı olabilirsiniz. Temelde ben­cil olan davranışlarınıza rağmen, dış görünüş olarak iyi bir diplo­matsınız. Kural dışına çıkmayan, sabırlı, belki kendi fikirlerine âşık birisiniz. Genelde sakinsiniz. Bi­raz ısrarcı, çok da ihtiraslı birisi­niz. Yükselen burcu Boğa olanla­rın fiziksel rahatsızlığı ve konfora karşı derin ve güçlü ihtiyaç ve eği­limi vardır.

Siz kesin iradeli ama esnek, sessiz kararlar verebilen, o karar­ları güçlü ve sürekli bir sebatla uy­gulayıp takip eden bir yaradılışta­sınız. Başkalarının hakkınızda iyi düşünmesine önem veriyorsunuz ve malınıza mülkünüze çok düş­künsünüz. Herhalde ihtiraslarını­za ulaşacaksınız. Bunu ya kendi çabanızla, ya da beklenmedik bir iyi şans sonucu elde edecek, bü­yükçe bir servet sahibi olacaksı­nız. Büyük ihtimalle babanız size yardımcı olacak. Babanızın kendi alanında nüfuzlu biri olma ihtimali yüksek.
Çocuklardan size büyük mut­luluklar gelecek ama, eğer ilki er­ke olursa onu kaybedebilirsiniz. Sanatçı bir tipsiniz. Barışı ve ahengi çok sevdiğinizden, deği­şikliğe karşı çıkabilir, engellerin tümünden kaçmaya çalışabilirsi­niz. Böyle olması sizi öylesine tu­tucu yapıyor ki, mutsuzluğunuzun ana sebebi kendi inatçı fikirleriniz oluyor. Gençliğiniz parasal güvensiz­lik içinde geçse bile, yetişkinlik ve orta yaş dönemlerinizde para ka­zanacaksınız. Hayatın fiziki, bede­ni zevkleri sizi çeker ve bu bazen sosyal mevkinizi sarsacak boyut­lara ulaşabilir.

İkizler
yükselen burcunuz İkiz­ler ve tahsilinizi de tamamlamış durumda iseniz belki de şu anda siz radyo, televizyon, gazetecilik, edebiyat veya sinema dalında ça­lışmaya başlamışsınız bile. Eğer bu branşlardan birini seçmişseniz başarı hemen hemen sizin için ka­çınılmazdır. Çabuk heyecanlanan, kolay canı sıkılan bir eğiliminiz ol­masına rağmen, çabucak da sakinleşiyorsunuz.

Orijinal bir kişiliğe sahipsiniz. Eskilerin deyimi ile nevi şahsına münhasır bir kişiliğiniz var. Güzel fikirler bulabiliyorsunuz. Hukuki konularda, icatlarda yeteneklisi­niz. Mantığa, bilime, sanata ve edebiyata tutkunsunuz. Genellik­le bilgili, insancıl, esnek, konuş­ması kolay birisiniz. Doğuştan halkla ilişkiler uzmanı ve iyi bir çevrecisiniz. Komuta mevkileri veya yöne­tici mevkiler konusundaki arzula­rınızı çok usturuplu ifade edebili­yorsunuz. Bu mevkileri, zorbalığa kaçmadan, aşırı gurura kapılma­dan doldurabilecek ender insan­lardansınız. Ya küçük ya da orta boy bir aileden geliyorsunuz, ihti­mal ki, bu aile müzik ve sanat ko­nularına yakın, hayli yakındır.

O kadar güzel biçimde denge­lenmiş irade ve amaç kararlılığınız var ki, gerçek başarı potansiyeli­nizi pek az insan anlayabiliyor. Si­zin yönetici olmuş veya önemli mevkide bulunmuş bir erkek kar­deşiniz olabilir. Dengelenmiş irade ve amaç kararlılığı size maalesef aşkta da başarı getirmiyor. Aşkta çok deği­şiklikler yaşarsınız. Çocuklardan veya çocukların kaybından üzün­tülerle karşılaşabilirsiniz. Yükse­len burcun ikizler olması, genellik­le aynı zaman içinde birden fazla aşk macerasının sürmesini bir ih­timal haline getiriyor, ya da iki ke­re evlenebilirsiniz. Bunlardan bir tanesi bir ecnebi, yada başka ül­keden gelme biri olabilir. Bütün burçların en çift niteliklisi olan bu burç, aynı anda iki işte çalışmayı ve çeşitli dostlara sahip olmayı beraberinde getirir. Hayatınızdaki değişiklik sevgisi en belirgin özel­liğiniz. Bu yükselen burçtan olan­lar genellikle avukatlardan ve din adamlarından mutsuzluk bulurlar, kendileri de bu mesleklerde olsa­lar bile. Böyle aksi bir durumda, bu burçtan olan kimse kendi dü­şüşüne yol açabilir. Ama siz bü­yük ihtimalle ya miras olarak bir miktar mala veya araziye konacak­sınız, ya da mesleğinizde çok say­gınlık kazanacaksınız.

Yengeç
Yükselen burcu Yengeç olan­ların en belirgin özelliği saman altından su yürütmektir. Çok sık mevki ve iş değiştirirsiniz. Bu da adınızın kötüye çıkmasına yol aça­cak, yahut açıyor. Davranışlarınız sessiz bir biçimde sabırsız ve ka­tı. Aniden öfkelenirsiniz ama, ade­ta kendi içinde taşan bir denizsi­niz. Zararı da size oluyor. Yani o öfkeyi saklıyorsunuz. Başkaları­nın fikirlerini emip sindirmeye bü­yük yeteneğiniz var. Hayat gücü­nüz de dikkate değer.

Uzak diyarlardaki egzotik serü­venler size çok çekici geliyor. Her yeni aşk için, dostluk için, geçici ilişki için kendinizi sanki mecbur hissediyorsunuz, bu olaylar sizi başka, yeni yerlere ve ilişkilere sü­rüklüyor ama genellikle sonunda hayal kırıklığı getiriyor. Başkaları­nın fikirlerini kullanırken kaprisli ve kurnazsınız. İyi rol yapar, acını­zı sevinç, sevincinizi telaş olarak dışa yansıtıyorsunuz. Korkunç bir taklit ve adaptasyon yeteneğiniz var. Diğer gezegen etkenleri aşırı olduğu zaman, bu sizi başkasının eserini çalan, kopya eden biri bi­le yapabilir. Dostlarınızın ve tanı­dıklarınızın niyetlerini sezmede çok duyarlısınız.

Ay'ın Yükselen burcunuz üze­rindeki tesiriyle siz herhalde duy­gulu, değişken ve sinirlisiniz. Ama bu sinirlilik yüzünden de çok uyum sağlamayı öğrenmişsiniz. Yükselen burcun Yengeç olması, sizi çoğu konularda dikkati çeke­cek kadar yetenekli, aşırı bağım­sız ve usulüyle hareket eden ne­zaketli biri yapar. Şöhreti, şerefi ve serveti seviyorsunuz.

Ancak sizin hayatınızda tutar­sızlıktan ve değişiklik tutkusu asla eksik olmayacaktır. Ruhsal du­rumlarınız gel-git olayları gibi de­ğişip durur. Tehlikeler karşısında çekingen/ama manevi ve entelek­tüel konularda bulutlu, esrarengiz bir havaya giriyorsunuz. Zaman zaman kendinize güveninizi tama­men kaybettiğiniz de olur. Aşk, çocuklar, akrabalar hep sizin pa­ra kaybetmenize yol açan konular­dır. Bunlar daha çok hayatınızın erken yıllarında yer alıyor. Sonra­ki yıllarda daha varlıklı ve başarılı olacağınız kesin. Seyahatleriniz sırasında yolunuza engeller, hat­ta tehlikeler çıkması mümkün. Mevkiiniz her ne olursa olsun, ora­ya türlü zorluklara rağmen varırsı­nız, ömrünüzün ilk baharından en son anına kadar kıskançlıklar, çekemezlikler ve iftiralarla mücade­le etmek zorunda kalmış veya ka­lacaksınız. Sizin durulup oturma yaşınız otuz beş. Ulaşacağınız her başarı, tamamen kişisel çabaları­nızın neticesi olacak. Yani hava­dan kazanç yok gibidir.
Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
21 Haziran 2009       Mesaj #9
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Yükselen Burçlar;
Aslan
Yükselen burcu Aslan olanın temel özelliği iyi niyet, soyluluk ve özellikle toplumun içinde dikkat çekme tutkusudur. Bu istek bi­linçli ve bilinçsiz sizi ateş gibi yakar. idealiniz o kadar yüksek ki ha­yatın küçük ayrıntılarına basit şey­lere karşı sadece nefret duyuyor­sunuz. Gururlu, cömert, büyük ih­timalle bir hayli de yeteneklisiniz. Aslan'ın Yükselen burç olması, ki­şinin hayatta daha yüksek, daha nüfuzlu ve güçlü mevkileri arzula­ması anlamına geliyor. Hareketle­ri gösterişli, şiirselliğe eğilimli bi­risiniz. Gösteriş eğiliminiz başka­larına bencillik gibi gelebilir ama bu sizin yüreğinizden kopup gelen bir ihtiyaçtır aslında. Çalışkan bi­ri olmanıza, başarıyı sebatınız ve dayanma gücünüzle elde etmeni­ze rağmen, şöhret ve servet eğer size gelecekse, siz aramadan ge­liyor. Her konuda kararlı ve sabır­lı olduğunuz için sizi kendini be­ğenmiş, kibirli biri sanabilirler. Tıpkı Koç burcu gibi siz de öfke­ye kapılıp çileden çıkabiliyorsu­nuz ama sizin öfkeniz saman ale­vi gibi...

Eninde sonunda ya önemli bir iş yapar, ya önemli kişilerle ilişki­ye girer, en azından içinde bulunduğunuz toplumun dikkatini çeke­cek bir iş başarırsınız. Doğada da, insan ruhunda da şatafatı seviyor­sunuz. Parlak, büyük ve soylu olan her şey sizi çekiyor. Girişimleriniz cesaretli ama fikirleriniz sabit, idealleriniz dogmatik, ihtirasları­nız da güçlü. Ama hareketlerinizi, ihtiraslarınıza kapılarak yaptığınızı asla kabul etmezsiniz.

Babanızla aranızda bir soğuk­luk var veya olabilir. Küçük yaşta babanızı kaybetmiş olabilirsiniz. En azından babanızla anneniz bo­şanmış olabilir. Çocukları çok se­viyorsunuz ve sizin de çok çocu­ğunuz olabilir ama en büyüğünün sağlığı size zorluklar çıkarıyor, hatta üzüntü getiriyor. Yükselen burcu Aslan olanlar genellikle bir­den fazla evlilik yaparlar ve her ev­liliklerinden çocukları olur. Bu yükselen burçtan olan erkekler, hayatlarının şu yada bu dönemin­de büyük zorluk çekerler, varlıkla­rını sürdürmek için en temel ge­reksinimlerini, örneğin yiyecekle­rini ve yatacak yerlerini bile bul­makta zorluk çekerler.

Size büyük ihtimalle miras ka­lacaktır. Çocuklarınıza da öyle. Başarılı işleri veya meslekleri olan kimseler sizi çekici bulacak, siz de onları çekici bulacaksınız ve bu ilişkilerden para kazanacaksınız. Nihai bir analizde, hayatın zorluk­larının üzerinizde pek az etkisi ola­cağını söyleyebiliriz. Siz oyunu mutlaka önde bitirecek birisiniz.

Başak
Yükseleni Başak olanın bariz özelliği, disiplin, güçlü muhake­me, aşırı teferruat ve çekici diplo­matlıktır. Adalet ve tevazu duygu­nuz son derece gelişmiş olmalı. İşlek bir kafanız, iyi bir diplo­masi yeteneğiniz var. Hayatta ken­di yeteneklerinizle, ayrıntılara dik­kat etme özelliğinizle ve çalışkan­lığınızla yükseleceksiniz. Kısaca­sı ancak ve ancak kendi başarıla­rınızla bir yere varacaksınız. Buna rağmen, bakış açınızda bir pers­pektif eksikliği var. Küçük, önem­siz ayrıntıları aşırı önemsemeniz hem başarısızlığınıza yol açıyor, hem de teferruat içinde ana tema­yı, asıl meseleyi gözden kaçırma­nıza sebep oluyor.

Hoş ve çekici sosyal kişiliğini­ze rağmen, sizi iyi tanımak kolay değil. Ancak içtenliğine ve sevgi­sine inandığınız ve güvenilir bul­duğunuz insanlara içinizi açıyor­sunuz. Kesinlikle fevri bir tip de­ğilsiniz. Genellikle yavaş kızıyor, ama buna karşılık, size haksızlık edenleri zor bağışlıyorsunuz. Yükselen Başak burcu zihin­sel bir burç olduğundan, kendi fi­kirlerine inatla sarılır. Bu durum, burcun diğer etkilerine meydan okur gibidir. İradeniz güçlü olmak­la birlikte, sizi mantıkla, incelikle ikna etmeye çalışanlar fikirlerini­zi değiştirebiliyor. Genelde sessiz yapıdasınız ama, etkili söylemeyi, ikna etmeyi (gerektiğinde) biliyor­sunuz. Meslek olarak herhalde te­orik bilimlere, sağlığa sağlık ve te­mizlik koşullarına, ya da daha so­yut dallara yönelirsiniz. Toprak iş­leri, bağ bahçe işleri, mülk, emlâk ve benzeri konularla uğraşmak da sizi mutlu eder.

Bebekken yada çocukken cid­di bir sağlık problemi ile karşıla­şırsınız. Belki de yoksulluk çek­miş olabilirsiniz. Yetişkinken bile, elde edebildiklerinizin çoğu ken­di yoğun çalışmalarınızdan geli­yor. Elde ettikleriniz genellikle hak ettiğiniz şeylerdir. Piyango tü­rü şeylerde pek şansınız olmaz. Belki miras yoluyla, ya da iş orta­ğınızdan veya eşinizden size mal kalabilir. Bu mal size, doğum ye­rinizden uzakta bir yerde, hatta belki başka bir ülkede kalabilir. Para kazanmayı seversiniz ama paranın sizinle arası hoş olmaya­bilir. Başkalarının bir liraya elde ettiği şey size üç liraya mal olur. Aşkta mütereddsiniz ama mut­luluğu bulma şansınız yüksek. Çünkü sizi dost edinmiş insanlar asla sizi unutamazlar. Sizin sevgi­niz karşıdaki insanlardan adeta tir­yakilik yaratır. Ne var ki siz zor se­ver, geç evlenirsiniz.

Hep kıskananlarınız olacaktır. Gerçi her şeyin bir istisnası vardır ama, akrabalarınız ve komşuları­nız sizin kazancınızı genellikle kıs­kanıyor. Kardeşlerinizle aranızda bir soğukluk ve anlayış eksikliği olabilir. Kendi aileniz küçük. Ço­cuklarınız da evlenmeye sizin um­duğunuz kadar hevesli olmaz ve­ya değil. Aşkta mutluluğu nisbeten geç yaşlarda bulacaksınız. Genelde bu burçtan olanlar ya iki kere evlenir, ya da evlilik dışı bir ilişki kurar. Karşınıza ne zorluklar çıkarsa çık­sın, başarınız seyahatlerle ve işi­nizde değişikliklerle ilgili olacak. İleri yaşlarınızda iki eviniz, iki ay­rı ülkede malınız olduğunu görür­seniz şaşmayın.

Terazi
Terazi yükselen burcu en se­vimli ve en uyumlu burçtur. Duy­gusallık ve çevreden gelen telkin­lerden hemence etkilenmek en bariz özelliğinizdir. Dürüst, iyimser, samimi, irade­lisiniz ama sebatınız az. En büyük kusurunuz konuyu önce bir açı­dan, sonra diğer açıdan tartmak, sonra da, 'Acaba başkaları ne ya­pacak?' diye bekleyip karar vere-memenizdir.

Yetenekleriniz arasında yaratı­cılık ve İcat da var. Ahenkli ve gü­zel her şeye karşı, farkında olma­dığınız bir dehanız var. Şiir, resim, müzik ve heykel bun­lar arasında. Çabuk öğreniyorsu­nuz. Her işin ustası olabilirsiniz. Esas sorun, bir işle meşgulken birden fikir değiştirip bambaşka bir dala yönelmeniz. Yükselen burcu Terazi olanlar da sosyal ve kişisel zevkler çok önemlidir. Bu burç ortaklığın ve uyumlu ilişkilerin doğal burcudur. Ne yazık ki, tabiatınızdaki kronik kararsızlık yüzünden ilişkilerinizin pek çoğu, dostça olmaktan çok yı­kıcı oluyor. Üyesi olarak doğduğu­nuz aile kalabalık değilse, evlene­rek gireceğiniz aile kalabalık ola­cak.

Her ne sebeptense babanız si­zin için. zorluk kaynağı. Siz çok kü­çükken uzaklaşmamışsa, size hep beklemediğiniz engeller, tartışma­lar, gereksiz gerilimler getirebilir ve buna sebep de hayattaki mev­kiini kaybetmesidir. Bu burçtaki çoğu insanların anne-baba ilişki­lerinde gariplikler olur. Kısacası siz ya evlât edinilmişsiniz, ya da anneniz veya babanız tekrar evlen­miş. Hiç olmazsa aranızdaki iliş­ki bu tür ilişki. Buna karşılık ço­cuklarınız sizi çok mutlu edecek. Sayıları az olacak ama, şansları açık olacak.

Eşinizin durumu büyük ihti­malle sizden daha iyi olur. Çocuk­larınızla ilişkileriniz ise, ebeveyn­lerinizle olan ilişkilerinizden daha canlı ve sıcak. Siz şu veya bu şe­kilde toplumun gözünü üstüne çe­ken birisiniz, ya da olacaksınız. Çok seyahat edecek, mesleğiniz dolayısıyla adresinizi sık sık de­ğiştireceksiniz. En iyi dostlarını­zın, mesleklerinde dünya çapında başarılı olduklarını göreceksiniz. Sanatçılarla, yazarlarla ve diğer yaratıcı kimselerle dostluklarınız var. En yakın dostlarınızdan biri de bu gruptan. Sonunda, hayatınızın eliniz­den geldiği kadar iyi yaşadıktan sonra, yaşlılık yıllarınızda çocuk­larınız size büyük ilham kaynağı oluyor.

Akrep
Yükselen burcu Akrep olanlar yapı, eğilim ve huy olarak aşırı tip­lerdirler. Neye kalkışsalar onu ha­yatlarının ve varlıklarının temeli kabul eder, var gücüyle gerçekleş­tirmeye çalışırlar. Kısacası eğer sizin de yükselen burcunuz Akrepse, bunu hep hissetmişsiniz­dir. Nitekim çoğu kere yapmak is­tediğinizi başardığınızı yapı­yorsunuz.

İradeniz öyle güçlü ki, kavga­yı en kanlı sona kadar götürebilir­siniz. Yükselen burcu Akrep olan­lar, genelde yanlış anlaşılırlar. Ka­tılık, sertlik ve kırıcı eleştiriye eğimli olmanıza rağmen bunları iradenizle dengeleyebilirsiniz. Siz doğuştan yöneticisiniz ve perde arkasından yönetmekten çok hoş­lanırsınız. Akrep seksin, ölümün ve yeniden doğuşun simgesidir, bunu unutmayın. Bu noktalar var­lığınızın en önemli alanlarına etki yapacak, belki de bu yüzden başı­nız sık sık belâya girecek.

Kova burcundaki gibi, sizde de gelenek yıkıcı, put kırıcı nitelik var ama, Kova burçlular sizin kadar aşırıya gitmezler. Sizde her şeyin nasıl işlediğini anlama merakı da var. Evinize aldığınız yeni bir aleti veya cihazı kurcalayıp ıcığını cıcı­ğın! çıkarmadan rahat etmeniz mümkün değil. Önce parçalıyor sonra bunları yeniden bir araya getirip, daha iyi işlemesini sağla­maya çalışıyorsunuz. Bunu alet­lerle yaptığınız gibi, insanlarla da, hatta fırsat bulursanız kuruluşlar­la da yapıyorsunuz. Gözleminiz­den pek az şey kurtuluyor. Hoşu­nuza gitmeyen her şeyi, her kura­mı, her inancı yıkıp altındaki ger­çeği görmek istiyorsunuz. Bu si­zi doğal bir dedektif yapıyor. Me­rakınızın yoğunluğu size bilim ala­nında katlar yapma imkanı ve şan­sı sağlayabilir. Başarı dürtüsü o kadar güçlü ki, yapamadığınız tak­dirde kendinize zaman verebilirsi­niz. Siz de Koç yükseleninde oldu­ğu gibi, kendini kurban etme eği­limi var. Akrep burcunun güçlü et­kisini alan herkeste bu "kendini imha etme düğmesi" hep zihnin bir köşesinde vardır.

Aşırılığınızın bir sonucu ola­rak, yine sevdiğiniz ve sevmediği­niz şeyleri çok kesin çizgilerle ayı­rıyorsunuz. Sevginiz de, nefretiniz de ateş gibi. Akrep burçlular çok akıllı ve kendine güvenen insan­lardır. Yaratıcı bir hayal gücünüz var. Ama Ne yazık ki başkalarına kötülük etmekten zevk alanların ekseriyeti de bu burçtandır. Elbetteki bu her Akrep burçluyu kuşat­maz. Her yaratılışın türlü türlüsü vardır. Öfkenin ne şekil alacağını önceden bilmek zordur. Bu bur­cun gelişmemiş kimseleri, tıpkı öldürücü, sokan akrep gibi, her şeyi yapabilirler. Orta gelişmiş tip­leri, bilge yılan temsil eder. Geliş­miş kimseler yükseklerde uçan kartalın temsil ettikleridir, en yük­seklere ulaşmaya çalışırlar. Bun­lar arasından bilim adamları, hatip­ler, adanmış din adamları ve ateşli münazaracılar çıkar.

Akrep'in yükselen burç olma­sı insanı hırslı yapar, bu kişiler ge­nellikle tepe yöneticiler kadrosun­da yer alırlar. Siz herhalde asker­likten, denizcilikten hoşlanırsınız. Belki küçüklük yıllarınızda yoksul­lukla yüz yüze geldiniz. Ama haya­tınızın ikinci yarısında daha çok maddi varlık ve iyi şans var. Hem de inanamayacağınız kadar. Seya­hat etmek, başka ülkelerde para kazanmak için elinize fırsatlar ge­çer. Dışarı da ve içerde birçok ka­zançlarınız olur. Bu kazançlar ya eşinizden, ya hukuk işlerinden, ya da evlilik nedeniyle akraba oldu­ğunuz kimselerden gelecek. Biraz 'tek başına' bir insansınız. Gizli aşk ilişkilerine içten içe bir eğilim duyar,*belki de gizli aşklar yaşar­sınız. Yükselen burcu Akrep olan­lara birden fazla evlilik mümkün. Birincide eşinizi hastalık veya ka­za nedeniyle kaybedebilirsiniz. Ni­ce zorluklardan ve engellerden sonra, nihayet başarıya, iyi mev­kilere ulaşıyorsunuz.

Yay
Yükseleni yay olan, daha doğ­rusu Yay burcundan olanlar genel­likle çift kişiliklidir. Biri oldukça içine kapanık, duygulu ve kolay et­kilenen, diğeri cesur, atak, hatta tedbirsiz. Bu da sizin, zor tanınır, zor teşhis edilir bir kişiliğe sahip olmanıza sebep oluyor. Sizin için eylem önemlidir, sonuç değil. Bu sizin en baş kusurunuz. Temelde anlayışlı, başarı hırsının harekete yönelttiği birisiniz. Başkalarına haksızlık yapılmasına veya zarar verilmesine dayanamıyorsunuz. Bunları kendinize yapılmış gibi hissediyorsunuz. Yükselen burcu Yay olanlar genellikle birkaç alan­da birden fazla yetenek ve bece­riyle sahiptirler. Birden fazla uz­manlık dalı edinebilirsiniz. Baskı, sınırlanma ve şunu yap şunu yap­ma gibi emirler en çok nefret etti­ğiniz şey. Çabuk kızıyor, sonra he­men sakinleşiyor, kin tutmuyorsu­nuz. Yeni fikirler, yeni hayat tarz­larına kolaylıkla adapte olabiliyor­sunuz. Çok ilerici ve berrak fikir­lisiniz.

Yay burçlular genç ve mutlu bir davranış içinde olurlar ve bu­nu yaşlılıklarına kadar sürdürürler. Açık yürekli, art niyetsiz ve safsı­nız. Kırıldığınızda veya etkilendi­ğinizde aklınıza geleni hemen söylüyorsunuz ama esas yapınız dostça hatta yumuşak. Temel fi­kirlerinize saldırıldığı zaman parlıyorsunuz. En çok kendi özgürlü­ğünüzü ve bağımsızlığını seviyor, ama basit yaşamdan hoşlanı­yorsunuz. Tartışmalı, kavgalı çevrelerde mutsuz olursunuz. Tatsız bir du­ruma sıkışmaktansa, neyi olsa fe­da etmeye hazırsınız. Aynı şey, tatsız yerler ve tatsız insanlar için de geçerlidir. Sizi anlamak sandı­ğınızdan da zor. Karmaşık bir in­sansınız.

Yükseleni yay olan, daha doğ­rusu Yay burcundan olanlar genel­likle çift kişiliklidir. Biri oldukça içine kapanık, duygulu ve kolay et­kilenen, diğeri cesur, atak, hatta tedbirsiz. Bu da sizin, zor tanınır, zor teşhis edilir bir kişiliğe sahip olmanıza sebep oluyor. Sizin için eylem önemlidir, sonuç değil. Bu sizin en baş kusurunuz. Temelde anlayışlı, başarı hırsının harekete yönelttiği birisiniz. Başkalarına haksızlık yapılmasına veya zarar verilmesine dayanamıyorsunuz. Bunları kendinize yapılmış gibi hissediyorsunuz. Yükselen burcu Yay olanlar genellikle birkaç alan­da birden fazla yetenek ve bece­riyle sahiptirler. Birden fazla uz­manlık dalı edinebilirsiniz. Baskı, sınırlanma ve şunu yap şunu yap­ma gibi emirler en çok nefret etti­ğiniz şey. Çabuk kızıyor, sonra he­men sakinleşiyor, kin tutmuyorsu­nuz. Yeni fikirler, yeni hayat tarz­larına kolaylıkla adapte olabiliyor­sunuz. Çok ilerici ve berrak fikir­lisiniz.

Yay burçlular genç ve mutlu bir davranış içinde olurlar ve bu­nu yaşlılıklarına kadar sürdürürler. Açık yürekli, art niyetsiz ve safsı­nız. Kırıldığınızda veya etkilendi­ğinizde aklınıza geleni hemen söylüyorsunuz ama esas yapınız dostça hatta yumuşak. Temel fi­kirlerinize saldırıldığı zaman parlıyorsunuz. En çok kendi özgürlü­ğünüzü ve bağımsızlığını seviyor, ama basit yaşamdan hoşlanı­yorsunuz. Tartışmalı, kavgalı çevrelerde mutsuz olursunuz. Tatsız bir du­ruma sıkışmaktansa, neyi olsa fe­da etmeye hazırsınız. Aynı şey, tatsız yerler ve tatsız insanlar için de geçerlidir. Sizi anlamak sandı­ğınızdan da zor. Karmaşık bir in­sansınız.
Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
Gerçekçi ol imkansızı iste...
suzansadikoglu - avatarı
suzansadikoglu
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016       Mesaj #10
suzansadikoglu - avatarı
Kayıtlı Üye
Yükselen burç ne anlama gelir? Yükselen burç ne demek?


Benzer Konular

9 Kasım 2017 / Ziyaretçi Soru-Cevap
19 Ağustos 2008 / Misafir Burçlar
20 Ağustos 2008 / Misafir Astroloji/Fallar
19 Ağustos 2008 / Lavie Burçlar
29 Haziran 2015 / Safi X-Sözlük