Arama

Hamido

Güncelleme: 15 Eylül 2008 Gösterim: 20.974 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Eylül 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hamido, Meşhur efsanevi şahsiyet.... Birçok vasıfları ona yüklemiştir insanlar.... İsmet İnönünün hayatı boyunca odaya girdiklerinde ayağa kalktığı iki şahıstan biridir. Kimilerine göre bir eşkiyadır. Bunun kadar doğal birşey yok çünkü üzerinde genellikle 8-10 arası silah taşır idi. Adnan Menderes İdama mahkum olduğunda sempatizanı olduğu için hapse alınmış.Koğuşta Menderes'e sataşan askeri şahsiyetlere el altından sopa gösterdiği için İdama mahkum edilmiştir. İdam sebebi şudur: Adnan Menderes'in Kara Kuvvetleri komutanı olması!
27 Mayıs ihtilalini yapan ve o sırada mecliste bulunan birçok milletvekilini dövmüş ve ihtilalin Generalini de boş geçmemiştir.
Sponsorlu Bağlantılar
Dönemin meşhur kabadayılarının bulunduğu Ankara Cicim'e geldiği
zaman o dönemde meşhur olan Dündar Kılıç, Sarı Avni, Kürt Cemal gibi kabadayıları derinden etkilemiştir.
Birçok şahıs onunla parti kurma girişiminde bulundu.Demirel'den, Erbakan' a kadar birçok siyasetçi...
Neyse çalkantılı bir dönemden sonra ülke gündemine bir faili meçhul diye
düşer bu olay ölümü Hamido'nun.
12 Nisan 1978 yılında öldürülür.
İlk Fail-i Meçhul olarak geçer kayıtlarda..Bazıları ise Cumhuriyet dönemi ilk meclis mebuslarından Ali Şükrü Bey'in öldürülüşünü faili meçhul kabul eder.


HAMİT FENDOĞDU, HANİFE FENDOĞDU, MEHMET KÜRŞAD FENDOĞDU, SELİM BOZKURT FENDOĞDU
17 Nisan 1978
Malatya'nın Bulgurlu köyündendi. 11 Aralık 1977 tarihinde yapılan mahalli seçimlerde, aday olduğu Malatya Belediye Başkanlığı'nı, bütün sağ partilerin desteğini alarak kazanmış ve 54 yıldır süren CHP'den Belediye Başkanı seçilme geleneği sona erdirmişti. Olay günü, evinde, postayla adına gönderilmiş bir paketi açtığında, içerisine yerleştirilmiş bombanın patlaması neticesi, yanında bulunan gelini ve iki torunu ile birlikte parçalanarak şehit oldu...
Biyografi Konusu: Hamido nereli hayatı kimdir.