Arama

Oktay Ekşi

Güncelleme: 11 Mayıs 2009 Gösterim: 4.137 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
11 Mayıs 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Oktay Ekşi
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Oktay Ekşi
Oktay Ekşi (d. 7 Aralık 1932, Mesudiye, Ordu), Türk gazeteci ve yazardır.
Oktay Ekşi, Basın Konseyi başkanı ve Hürriyet gazetesi başyazarıdır. 8 Ocak 1952 tarihinde, 19 yaşında özel bir haber ajansında gazeteciliğe başlayan Oktay Ekşi daha sonra Dünya Gazetesi'nde muhabir olarak göreve başladı ve 22 yaşından sonra da bu gazetenin 1960 yılına kadar Ankara Temsilcisi olarak görevini sürdürdü.
27 Mayıs 1960 ihtilalinden sonra Dünya Gazetesi’nden ayrılarak Öncü Gazetesi’nde İstihbarat Şefi olarak görev yapmaya başlayan Ekşi, İhtilalden sonra "1961 Anayasası"nı hazırlamak için kurulmuş olan Kurucu Meclis'te Basın Temsilcisi olarak görev aldı. Kurucu Meclis üyeliğinden sonra CHP'nin yarı resmi organı olan Ulus Gazetesi'nde bir yıl kadar istihbarat şefi olarak çalışıp daha sonra da lisan öğrenmek için Londra’ya gitti ve buradaki Türkiye Başkonsolosluğu'nda üç yıldan fazla süreyle yerel kâtiplik yaptı.
1966 yılında Londra'dan yurda dönüşünde bir taraftan Yeni Gazete’nin Ankara Temsilciliğini yürütürken diğer taraftan da mesleği dolayısı ile geciktirmiş olduğu üniversite öğrenimini tamamlayıp, 1967 tarihinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezuniyet diplomasını aldı.
Halen Hürriyet gazetesinin gazetesinin başyazarlığını yapan Ekşi, Basın Konseyi Başkanlığı görevini de yürütmektedir.

Biyografi Konusu: Oktay Ekşi nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

22 Eylül 2007 / Tiglon Spor tr
8 Ocak 2007 / KisukE UraharA Sanat tr
22 Şubat 2016 / Baturalp X-Sözlük