Arama

Cüneyt Yalınkılıç

Güncelleme: 2 Nisan 2010 Gösterim: 2.755 Cevap: 0
LaSalle - avatarı
LaSalle
Ziyaretçi
2 Nisan 2010       Mesaj #1
LaSalle - avatarı
Ziyaretçi
Cüneyt Yalınkılıç

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi



Cüneyt Yalınkılıç (d. 1972, Köln), Gazeteci-Yönetmen-Yapımcı.
İstanbul Üniversitesi SBMYO Sigortacılık Bölümü mezunu. İngilizce ve Almanca bilmektedir.
Uzun yıllar Türkiye Futbol Federasyonu'nda çalıştı.Yayın Arşiv Dokümantasyon Direktörülüğü, Türkiye Millî Futbol Takımı ile Fatih Terim'in Basın Danışmanlığı ve Futsal A Milli Takımı İdari Menajerliği görevlerinde bulundu. Türkiye'de Futsal'ın gelişmesi konusunda, ünlü futbol adamı Gündüz Tekin Onay ve Ömer Kaner ile birlikte önemli çalışmalar yaptı. Özellikle A Milli Takımın Avrupa Şampiyonası macerası esnasında çektiği özel görüntülerin ekranlara gelmesi ile isminden bahsettirmiştir.Euro 2008'de ATV Spor Servisi özel danışmanlığını yaptı.

1986'dan 1997'e kadar sırasıyla Güneş Gazetesi, Fotospor, Cumhuriyet Gazetesi, TGRT, HBB TV, Kanal 6 Televizyonlarında Galatasaray Muhabiri, istihbarat şefi ve Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. A Milli Takım eski Teknik Direktörleri Ersun Yanal ile Şenol Güneş'in yanı sıra Hakan Şükür, Rüştü Reçber, İlhan Mansız, Hasan Şaş, Alpay Özalan, Berkant Göktan, Mustafa Doğan, Ahmet Dursun, Hamit Altıntop, Can Arat, İbrahim Toraman, Serhat Akın, Abdullah Ercan, Ogün Temizkanoğlu'nun da bulunduğu eski ve yeni bir çok milli futbolcu ile aralarında Tahir Kıran, Şadan Kalkavan gibi isimlerin bulunduğu bir çok spor kulübü yöneticisinin basın danışmanı.

Türkiye'de spor anlamında ilk interaktif CD'yi ve de ilk kişisel web sitesini Alpay Özalan'a yaparak bir akımın öncüsü olmuştur.Türkiye Futbol Adamları Derneği, Profesyonel Futbolcular Derneği, Türkiye Futbol Vakfı, Magazin Gazetecileri Derneği üyesi. Tülin Yalınkılıç ile evlidir ve Simay Burçak adında kızı, Efe Cüneyt adında da oğlu vardır.




Yaptığı Program ve Belgeseller

  • Başka Bir Haber (Haber Program 1996)
  • Yüzyılın Hikayesi (16 Bölümlük Galatasaray Belgeseli 2000)
  • Ay-Yıldızla 2000’e (Milli Takım Belgeseli 2000)
  • Futbolstar (Televizyon Yarışması 2003)
  • Takım Oyunu (Milli Takım Belgeseli 2008)

Biyografi Konusu: Cüneyt Yalınkılıç nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

18 Ekim 2015 / Mystic@L Sinema tr
15 Ekim 2015 / ThinkerBeLL Basın/Magazin tr
28 Mart 2012 / Jumong Tiyatro tr
7 Nisan 2010 / LaSalle Edebiyat tr
18 Şubat 2016 / _EKSELANS_ Basın/Magazin ww