Arama

Soner Yalçın

Güncelleme: 21 Şubat 2013 Gösterim: 52.187 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
21 Şubat 2013       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Soner Yalçın
MsXLabs.org

Sponsorlu Bağlantılar
Hüseyin Soner Yalçın (d. 1 Ocak 1966, Çorum), Türk gazeteci ve yazar.
Ad:  p_soner.jpg
Gösterim: 588
Boyut:  15.6 KB
Soner Yalçın, Cemile Yalçın ve Mehmet Ali Yalçın'ın oğulları olarak 1 Ocak 1966'da Çorum'da doğdu. Anne tarafı Tercan'lı, baba tarafı ise Horasan'lıdır. Annesi ev hanımı, babası ise gıda ticareti ile uğraşan bir tüccardır. Çorum Atatürk Ortaokulu ve Çorum Lisesi'ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Hastane Yöneticiliği bölümünden mezun oldu.Daha sonra idari bilimler konusunda yüksek tahsile karar verdi.
1987 yılında "2000'e Doğru" dergisinde gazeteciliğe başladı.
Uzun süre Ankara bürosunda muhabirlik yaptı. Burada Serhan Bolluk, Adnan Akfırat ve Hikmet Çiçek'le birlikte çalıştı. 6 Mayıs 1990'da Ankara İstihbarat Şefliğine getirildi.
1993-94 yılları arasında günlük gazete olarak çıkan "Aydınlık"ta çalışmaya başladı. 1995'te haber araştırma müdürü iken ayrıldı. Bir ara Doğan Yurdakul'un "Siyah Beyaz" gazetesinde çalıştı.
1996 yılında televizyonculuğa giriş yaptı. Show Tv Ankara Bürosu'nda haber müdürü olarak çalıştı. Aynı yıl içerisinde Star Tv'ye geçti ve haber müdürlüğüne getirildi. Bir süre Sabah Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürü oldu. Bu arada Türk kamuoyunda bir hayli ses getirecek olan kitaplarını basmaya başladı (Efendi 1, Efendi 2 vb.).
CNN Türk'te
Türkiye’nin günlük yayınlanan tek haber programı "5N1K" (beşNbirK)yı Cüneyt Özdemir’le birlikte hazırlamaya başladı. Ardından, Türkiye’nin en çok tartışılan ve konuşulan televizyon dizilerinden biri olan "Kurtlar Vadisi"nin ilk iki yılında ve "Sağır Oda" dizisinin konsept danışmanlığını yaptı. Yine CNN Türk'te yayınlanan "Oradaydım" adlı politik belgeseli hazırladı.
4 Şubat 2007 tarihinde Hürriyet gazetesinde, pazar günleri "Not Defteri" adlı köşesinde yazılar yazan Soner Yalçın,
Odatv davası nedeniyle tutuklanması nedeniyle buradaki işinden Mart 2012'de çıkarıldı. Odatv kapsamında 14 Şubat 2011 tarihinde tutuklandı ve 27 Aralık 2012'de tahliye oldu.
Yabancı gazetelerde makaleleri yayınlanan, çeşitli yerli yabancı belgesellere katkıda bulunan Soner Yalçın "Binbaşı Ersever'in İtirafları", "Hangi Erbakan", "Behçet Cantürk", Doğan Yurdakul ile "Reis" ve "Bay Pipo", "Teşkilatın İki Silahşörü" ve Mehmet Ali Birand ile birlikte kaleme aldığı "The Özal" ve Türk siyasetine damgasını vurmuş Evliyazade ailesinin gerçek yaşam öyküsünü anlattığı "Efendi" gibi çok satan kitaplara imza atmıştır. Tarikat şeyhi Harun Hoca’nın (Aaron Kandiyoti) peşinden, tarikatlara, dergahlara, müritlere, siyaset ve ticaret dünyasına, ilginç akrabalık bağlarına uzanan bir yolculuğa çıkardığı son kitabı "Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı / Efendi 2", Türkiye’nin gündemini sarstı ve aylarca en çok satanlar listesinde yer aldı.

Kitapları

  • Hangi Erbakan
  • The Özal Bir Davanın Öyküsü
  • Teşkilat'ın İki Silahşoru
  • Reis - Gladio'nun Türk tetikçisi
  • Binbaşı Ersever'in İtirafları
  • Bay Pipo
  • Beco
  • Behçet Cantürk'ün Anıları
  • Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı
  • Efendi 2: Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı
  • Siz Kimi Kandırıyorsunuz!
  • Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor
  • Samizdat
Derlemedir.

Biyografi Konusu: Soner Yalçın nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

21 Haziran 2011 / LaSalle Müzik tr
21 Kasım 2015 / careless_WhispeR Müzik tr
24 Kasım 2014 / _EKSELANS_ Spor tr