Arama

Yıldo / Ahmet Yıldırım Benayyat

Güncelleme: 18 Ekim 2011 Gösterim: 2.180 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
18 Ekim 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Yıldo
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Yıldo (asıl adı: Ahmet Yıldırım Benayyat, Türk şovmen, dizi oyuncusu, eski futbolcu ve voleybolcu.
unledjtf
  • Doğum: 18 Ekim 1945, 22px Flag of Turkeysvg Ereğli, Konya, Türkiye
  • Eğitimi: İktisat (İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi) Msn Up
  • Meslek: Şovmen, oyuncu, futbolcu ve voleybolcu
Hayatı
Asıl adı Ahmet Yıldırım Benayyat olan Yıldo, Konya ilinin Ereğli ilçesinde doğdu. Ömer Reşit adında bir abisi, 1983 doğumlu Alihan adında bir oğlu vardır. Öğrenim hayatı, babasının mesleği dolayısıyla Anadolu'nun değişik şehirlerinde geçti. Ankara Cumhuriyet Lisesi'nde voleybol oynarken 1965 yılında Boluspor'a futbolcu olarak transfer olduğu için Bolu Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı. Daha sonra, 1973 yılında üniversite eğitimini İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi (bugünkü Marmara Üniversitesi)'nde tamamladı.

Spor hayatı
Spor hayatında ilk defa 1962 yılında gençler Türkiye 400 metre engelli rekorunu kırarak adını duyurdu. 1965 yılında lisede voleybol oynarken Boluspor'a futbolcu olarak transfer oldu. 1967 yılında futbol oynarken tekrar voleybola dönen Yıldo, Galatasaray Spor Kulübü'nün voleybol takımında oynadı. "Yıldo" lakabı ilk defa arkadaşı millî voleybolcu Yavuz Işılay tarafından Galatasaray voleybol takımında oynarken takıldı. Daha sonra yeniden futbola dönen Yıldo, Şekerspor, Galatasaray, İstanbulspor, Sarıyer, Şekerspor ve Gaziantepspor'da futbol oynadı. Msn Highfive

İş ve TV hayatı
Futbolun ardından plastik torba ticareti yapan Yıldo, 1980'li yıllarda Türkiye'de yeni yeni gelişen plastik torba sektörünün öncülerinden biri oldu. 1993 yılında davranışları ve kişiliğiyle dikkatleri üzerine çeken Yıldo, Star TV ile televizyon dünyasına girdi. Bu kanalda Süper Turnike yarışma programını sundu. Yıldo, daha sonra Star TV ve Kral TV'de gece programları yapmaya başladı. Böylece Türkiye ilk gece showmen'iyle tanışmış oldu. Bu programlarda kitlelerin ilgisini çeken Yıldo, Türkçe argoya "kafadan koparma" Msn Happy deyimini soktu. Yıldo aynı zamanda çeşitli dizilerde de oyunculuk yaptı. Ayrıca, Hemşo ve Dansöz filmlerinde rol aldı. Aşk hayatıyla da magazin gündeminde yer almış olan Yıldo birden fazla evlilik yaptı. Şu anda çeşitli televizyon programlarına konuk olan Yıldo, Number One TV'de Ters Köşe adlı futbol programını sunmaktadır.
Biyografi Konusu: Yıldo / Ahmet Yıldırım Benayyat nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

29 Mayıs 2008 / kompetankedi Moda tr
13 Şubat 2014 / duman :D Cevaplanmış
21 Kasım 2009 / UnknowN Tiyatro tr
8 Ağustos 2015 / nötrino Edebiyat
25 Haziran 2015 / Safi Edebiyat tr