Arama

Özge Uzun

Güncelleme: 21 Ocak 2013 Gösterim: 1.955 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
21 Ocak 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Özge Uzun

Sponsorlu Bağlantılar
zgecnn

Annesinin her yıl saat 20:35′te kutlamaya devam ettiği silsilenin ilki 1979 yılının 22 Ocağında, Ankara’da başladı. Doğumu gibi eğitimi de Ankara’da gerçekleşti, Mebusevleri’nde büyüdü ve pek çok çocuk gibi o da ailesinin hayallerinin ötesine geçmeyi düşündü; bir avukat, doktor ya da mühendis olmanın ötesini.

Bu süre zarfında gizli saklı sesini kaydedip, bir şeyler yazıp çizdi ve 1993′te Radyo Vizyon’da Erhan Konuk ile tanışıp yayıncılık hayatına atıldı. Gizli yaptığı şeylere TRT spikerlerinden ders alarak devam etti, devamını getirmek içinse İstanbul’a göç etti. Burada Alem FM’de önce sabah ve ardından gece kuşağına geçti, Ülkem Gürbüz ile efsane program “Kent Işıkları”nı hazırlayıp sunmaya başladı ve bu program onun hem kişisel hem de radyo kariyerinde olgunluk dönemini inşa etti. Hayatında burçlara da önem veren tipik bir kadın olan Uzun, yine tipik bir Kova kadını olarak sürekli yeni şeyler öğrenmek ve denemek heveslisi olmasından olsa gerek, 2001′de NTV’de seslendirme yapmaya başladı. Oğuz Haksever ondaki hevesi fark etmiş olacak ki, onu TV Haberciliği konusunda eğitime teşvik etti ve 2002 yılında kendini bir anda kameranın önünde buldu.

6 yıl boyunca canlı yayınlar, bültenler, son dakika gelişmeleri derken işin profesyonelleri tarafından kabul gördü. Oğuz Haksever’in söylediği “Aferin Sana” sözü ile derin bir nefes aldı. 2007′de Fox Televizyonu’ndan gelen teklifle burada çalışmaya başladı. Ana haber için çalışma hazırlıkları sırasında hamile olduğunu öğrendi. Hamilelik döneminin 9 ayı boyunca ekranlarda “Gündem” programını sundu. Uzun, Fox TV’de akşam haberleri sundu, daha sonrasında ise Habertürk’te program yaptı. Şu an “Başkent İletişim Akademisi”nde spikerlik-sunuculuk dersleri de veren Özge Uzun, 7 Aralık 2009 Pazartesi gününden itibaren her sabah CNN TÜRK’te Güne Merhaba diyor.


Biyografi Konusu: Özge Uzun nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

26 Ocak 2012 / BrookLyn Moda tr
3 Temmuz 2010 / ThinkerBeLL Sinema tr
12 Kasım 2015 / Misafir Soru-Cevap
21 Eylül 2009 / Kral_Aslan Tiyatro tr
3 Ocak 2016 / LaSalle Müzik tr