Arama

Erkan Tan

Güncelleme: 21 Nisan 2013 Gösterim: 4.060 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
21 Nisan 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Erkan Tan

Sponsorlu Bağlantılar
6 Ağustos 1967 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Erkan Tan, ilk ve orta öğrenimini yurdun değişik yerlerinde tamamladı. Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi, Erzurum’un Tekman ilçesi ve İzmir’in Foça ilçesinde ilkokul eğitimini aldı; Ortaokul’un birinci ve ikinci sınıflarını İzmir Foça Midilli Ortaokulu’nda okuduktan sonra Tokat ili Erbaa Ortaokulu’ndan mezun oldu.

kars0l0ks0z20cekthumb5b

1980 yılında Lise öğrenimi için İsta...nbul Kabataş Erkek Lisesi’ne kaydoldu. Daimi yatılı öğrenci olarak okuyan Erkan Tan, ülkenin en eski eğitim kurumlarından olan Kabataş Erkek Lisesi’nden unutulmaz anı ve arkadaşları geride bırakarak 1984 yılında mezun oldu.

1984 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünü kazandı ve 1988 yılında mezun oldu. 1989 yılında TRT’nin açmış olduğu Spikerlik sınavına başvurdu. Yapılan sınavları kazanıp 4 ay süren kurs dönemini başarıyla tamamladı. Eylül 1989 tarihinde TRT Ankara Televizyonu’nda Spiker olarak göreve başladı.

1999 yılına kadar TRT Kurumu Televizyon kanallarında değişik programlarda görev aldı. Uzun süre Mehpare Çelik ile birlikte hafta içi her sabah beğeni ile izlenen “GÜN BAŞLIYOR” programını sundu. 1991 yılında İngiliz hükümeti adına The British Council’dan burs kazanarak, İngiltere’ye gitti. Orada dört ay boyunca lisan eğitimi alarak başta BBC olmak üzere çeşitli televizyon istasyonlarına ziyaretler yaptı.

1999 yılının Şubat ayında, TRT Kurumundaki görevinden istifa edip yayın hayatına yeni başlayan TV 8’de çalışmaya başlayan Tan, 22 Şubat 1999 tarihinden beri hafta içi her sabah “Erkan Tan ile Başkent’ten” programını hazırlayıp sunmaktadır.

Tan, Tv8’de çalıştığı süre boyunca, formatını tamamen kendisinin yarattığı ve Türk televizyonlarında birer ilk olan birçok programın da sunuculuğunu ve yapımcılığını üstlenmiştir.
Her yıl Ramazan ayı boyunca yayınlanan “Erkan Tan ile Sultanahmet’ten” programı izleyicilerin büyük ilgi ve beğenisini toplamış, televizyonlarındaki Ramazan programlarının tamamen farklılaşmasına da vesile olmuştur.

Türkiye’nin dört bir yanından gerçekleştirilen “Erkan Tan Aranızda” programı ile ülkemizin her yerinden, herkesin sesini tüm seyircilere ulaştırmıştır.

Haftada bir, geceleri yayınlanan “Konuşabilir miyiz?” adlı talk show programı da, siyasetçiler ile sanatçıları buluşturan formatı ve içeriği ile Türk televizyonlarında bir ilk ve tek olmuştur.
Erkan Tan, hem yayıncılık ile ilgili mesleki örgütler, hem de çeşitli alanlarda faaliyet gösteren birçok kurum ve kuruluş tarafından, televizyonda yaptığı programlar ile ilgili olarak sayısız ödüle layık görülmüştür. En son RTÜK tarafından belirlenen “2007 Yılı Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı” ödülünü Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL’ün elinden almıştır.

Aynı zamanda TV 8 Ankara Temsilcisi ve Tv8 Danışma ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olan Tan, evli ve bir çocuk babasıdır.


facebook.com/pages/Erkan-TAN




Biyografi Konusu: Erkan Tan nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

30 Nisan 2008 / estudiantes Sinema tr
12 Ocak 2010 / _KleopatrA_ Tiyatro tr
3 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Edebiyat tr
26 Ekim 2007 / estudiantes Spor tr