Arama

Nagehan Alçı

Güncelleme: 17 Temmuz 2016 Gösterim: 2.481 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
17 Temmuz 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Nagehan Alçı.jpg
Gösterim: 936
Boyut:  46.9 KB

Nagehan Alçı

, 13 Nisan 1977 tarihinde İstanbul‘da doğmuştur. İstanbul Erkek Lisesinden mezun oldu. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler Bölümünde öğrenim gördü. Gazetecilik hayatına Hürriyet gazetesinin dış haberler servisinde staj yaparak başladı. Daha sonra 32. Gün programında ve Avusturya‘daki bir televi devam ettirdi. Nagehan Alçı, Show TV dış haberler bölümünde çalıştı, Irak Savaşı sırasında simultane çeviriler yaptı, sonra 2007 yılında Akşam gazetesine geçerek burada köşe yazarlığı yapmıştır. SkyTürk TV‘de Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut ile ‘Sosyal Bilgiler’ adlı bazı belgeseller hazırladı. Aynı zamanda Kanaltürk‘te Kısa bir süre Pelin Batu ile birlikte ‘Sınırsız’ adlı programda yorumculuk yaptı. Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Daha sonra Kanal 24’te ‘Nerede Kalmıştık’ programında sunucu ve yorumcu olarak görev yaptı.

Sponsorlu Bağlantılar
2011 yılından itibaren Beyaz TV’de ‘Medcezir’ programında ve CNN TÜRK‘te ‘Dört Bir Taraf’ programında yorumculuk yapmaya başladı. Nagehan Alçı, , Almanca ve İspanyolca biliyor. Az derecede de Fransızca ve Arapça bilmektedir. Nagehan Alçı, 27 Aralık 2010 tarihinde köşe yazarı ve televizyoncu Rasim Ozan Kütahyalı ile evlendi. 7 Temmuz 2013 tarihinde Birinin ismi Betül Yasemin öbürünün ismi Ayşe Ela olan ikiz kız çocukları oldu.

Babası avukat, annesi kimya mühendisi olan Nagehan Alçı, lise öğrenimini İstanbul Erkek Lisesi'nde yaptı. Yükseköğrenimini ise Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Gazetecilik hayatına, 2001 yılında Hürriyet gazetesinde stajyer olarak başladı. Ayrıca 32. Gün programında da stajyer olarak çalıştı. Daha sonra Çukurova Medya Grubu'na geçti. 6 aylık Management Trainee (MT) eğitimi aldı. Çukurova Medya Grubu'na bağlı Akşam gazetesinin dış haberler servisinde çalıştı ve gazetenin pazartesi röportajlarını yaptı. Yine aynı gruba bağlı SkyTürk TV'de bazı belgeseller hazırladı. Show TV'de dış haberler servisinde görev yaptı. 2012 yılında köşe yazarlığı yaptığı Akşam gazetesinden ayrılan Alçı, Milliyet gazetesine geçti. Halen Milliyet gazetesinde köşe yazılarına devam etmektedir. Ayrıca Özü Sözü Yirmi Bir isimli bir kitabı bulunmaktadır.

2013'ün Ekim ayında Kanal D'de Bırakın Konuşalım adlı bir programın sunuculuğunu yaρmaya başladı. Hafta iςi her gün ekrana gelen bu program, son olarak 1 Êasım 2013 günü yayınlandıktan sonra FOX'a transfer oldu. Ancak bu kanaldaki bir haftalık yayın hayatının ardından program sona erdi.

Derlemedir...

Biyografi Konusu: Nagehan Alçı nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

17 Ağustos 2015 / ener X-Sözlük