Arama

Flash Disk, USB Bellekten Windows XP Yüklemek ve Kurmak

Güncelleme: 20 Ağustos 2012 Gösterim: 152.641 Cevap: 32
alper_9595 - avatarı
alper_9595
Ziyaretçi
1 Mayıs 2009       Mesaj #1
alper_9595 - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar öncelikle ekte sunduğum sıkıştırılmış dosyayı indirip bilgisayarınızda açın.aynı klasörde word belgesi olarak bu işlemi nasıl yapacağınız yazılı olmasına rağmen buradada resimli olarak anlatmaya çalışalım:
http://www.911cd.net/forums//index.php?act=attach&type=post&id=1054
Sponsorlu Bağlantılar


Aşağıdaki işlemleri gerçekleştirmek için bilgisayarınızda 32bit Windows XP veya Windows Vista yüklü olması gerekmektedir.

Gerekli Dosyalar:
PeToUSB,Bootsect,USB_PREP8
Eğer yukarıdaki dosyaları indirdiyseniz başlıyoruz.
Öncelikle indirdiğiniz her 3 dosyayı zip’ten çıkartın.
PeToUSB klasöründe bulunan dosyaları USB_prep8 klasörüne kopyalayın.
USB_prep8 klasöründe bulunan usb_prep8.cmd dosyasına çift tıklayın.
Karşınıza aşağıdakine benzer bir ekran gelecek.

clipimage001qgath
Devam etmek için enter tuşuna basın... (NOT: ancak bu pencereyi kapatmayın)
Enter tuşuna basmanız ile birlikte karşınıza aşağıdakine benzer bir pencere açılacak.


clipimage001ibath

Açılan penceredeki ihtiyacınız olan ayarlar önceden varsayılan olarak ekrana gelecektir. Farklı bir şey yapmadan Start tuşuna basın. Flash Disc’iniz formatlandıktan sonra her hangi bir pencereyi kapatmadan
Başlat > Çalıştır’ı açın ve cmd komutunu girerek Komut Penceresini çalıştırın.

karşınıza gelen komut penceresinden bootsect klasörününe gidin. (komut penceresinde cd komutu kullanarak klasörlere ulaşabilirsiniz.)
komut penceresinden bootsect klasörünün bulunduğu dizine girdikten sonra "bootsect.exe /nt52 K:" komutunu yazın ve entere basın.
NOT: yukardaki komutta H: harfi flash disc’in kullandığı sürücü harfi olmaktadır. siz kendi bilgisayarınızda Flash Disc’in kullandığı sürücü harfini girmelisiniz.
Eğer yukardaki komutun ne işe yaradığını merak ediyorsanız; yukardaki komut flash disc’inize gerekli olan boot sector’ları yükleyecektir. bunlar bilgisayarı flash disc’ten başlatmak (boot) için gereklidir.
NOT: yukarıdaki komutu çalıştırmaya başladıktan sonra flash disc’inize ait her hangi bir pencerenin açık olmamasına dikkat edin.
Eğer her şey yolunda gittiyse komut penceresinde "Bootcode was successfully updated on all targeted volumes." yazısı ekrana gelecektir.Bu yazı ekrana geldikten sonra komut penceresini kapatabilirsiniz. ve devamında petousb penceresinide kapatabilirsiniz.
petousb penceresini kapattığınız anda ilk başlarken çift tıklayarak açtığımız komut penceresi (usb_prep8.cmd) değişecek ve aşağıdakine benzer bir liste karşımıza çıkacak

clipimage001ioxth

NOT: eğer petousb penceresini kapatmanıza rağmen komut penceresinde liste karşımıza gelmediyse enter tuşuna basın.
şimdi komut penceresindeki listede bulunan 1 ve 3 şıklarına doğru bilgileri girmemiz gerekiyor.

1 yaz ve enter tıkla.karşınıza çıkan pencereden XP kur dosyalarının yerini gösterin (eğer CD’den gösterecekseniz CD sürücüsünü gösterin)
2 yaz ve enter tıkla.(bu şıkta bilgisayarda açılacak olan bir geçici sanal sürücü yaratacaksınız. bilgisayarda sürücülerinizin kullanmadığı her hangi bir harf verebilirsiniz.
3 yaz ve entere tıkla. burada Flash Disc’inizin sürücü harfini girin.
son olarak işlemlerin başlaması için 4 yazın ve entere tıklayın.
işlemler başladığı zaman program yarattılan geçici sanal sürücüye format atmak için sizden onay isteyecek. (bu sadece geçici olarak yaratılan boş bir sanal sürücüdür.) her hangi bir kaygıya girmeden Y harfine basın ve entere tıklayın
format işlemi bittikten sonra devam etmek için entere tıklayın. şimdi programın kur dosyalarını geçici sanal sürücüye kopyaladığını göreceksiniz. bu işlemde bittikten sonra devam etmek için entere basın
sonraki adımda yeni bir pencere karşınıza gelecek ve dosyaların Flash Disc’e kopyalanması için sizden onay isteyecek. yes seçeneğini tıklayarak kabul edin.
Dosyaların kopyalanması işlemi bittikten sonra yeni bir pencere karşınıza çıkacak ve Flash Disc’inizin U: boot flash olarak değiştirmek isteyip istemediğinizi soracak. YES seçeneğini tıklayarak devam edin.
Şimdi de sanal sürücüyü devreden çıkarmak için YES seçin.
Bu adımdan sonra artık Flash Disc ile olan işlemler tamam. Artık komut penceresini kapatabilirsiniz.
Öncelikle Asus Eee PC’nin USB’den boot özelliğinin açık olduğundan emin olalım. Sonra Flash Disc’imizi yerleştirip Eee PC’yi boot edelim. (yeniden başlatalım)
Başlangıç sayfasında iki seçenek göreceksiniz. Devam etmek için 2. Seçeneği seçip yüklemeye işlemini başlatın.
Bu noktadan sonra Windows XP kurulum’unda olduğu gibi Eee PC’nin Disc’ini delete/recreate yöntemiyle formatlayın. Format atarken NTFS olmasına dikkat edin.
NOT: format atarken Eee PC’deki tüm sürücüleri silmeyi ve tek bir parça temiz sürücü oluşturmayı unutmayın. Aksi durumda hal.dll hata mesajı alırsınız.
Disc Formatlama bittikten sonra bilgisayar yeniden başlayarak GUI ekranına geçecektir.
Bundan sonraki adımlar bildiğimiz Windows kurulumu olduğu için anlatmaya gerek yok. Ancak çok önemli bir nokta olarak dikkat edilmesi gereken Windows kurulumu sırasında Flash Disc’i hiçbir şekilde çıkarılmamasıdır. Bildiğimiz Desktop ekrana geldikten ve Start menu açıldıktan sonra güvenli bir şekilde USB Flash Disc’i çıkarabilir ve bilgisayarı yeniden başlatarak her şeyini yolunda olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Kendim bizzat denedim ve kullanıyorum.kolay gelsin

Son düzenleyen UnknowN; 5 Kasım 2009 16:49 Sebep: Link Yenilendi!
mehmet69 - avatarı
mehmet69
Ziyaretçi
1 Kasım 2009       Mesaj #2
mehmet69 - avatarı
Ziyaretçi
USB Bellekten(Flash Disk) Windows XP Yüklemek

Sponsorlu Bağlantılar
Flash Disk, USB Bellekten Windows XP Yüklemek ve Kurmak

CD-DVD sürücümüz arızalandığında Format atmak istediğimiz zaman ne yapacağız diye düşünür dururuz,Yeni bir sürücü almaya müsait olmayabiliriz veya kimseden isteyemeyiz veya bazı Dizüstü Bilgisayarlarda CD-DVD sürücüsü olmaz ya işte bu gibi durumlarda Keşke USB den kurabilseydik şu Windows'u dediğimiz zamanlar, hepimizin olmuştur. İşte o anlardan bizi kurtaracak program. Kendim denedim ve arkadaşımın

30icqwk

CD-DVD sürücüsü olmayan Bilgisayarına Windows'u yükledim


Şimdi Windows XP kurulum dosyalarını nasıl USB belleğe atılacağını ve buradan da nasıl kurulum yapılacağını anlatmaya çalışacağım.

OkUyUN

Arkadaşlar ben bu resimleri 256 Mb Flash Diske bu programı hazırladım ama En alttaki resimler kurulumla ilgili resimler,herşey yolunda gitti ve Bilgisayarı kurdum. Flash Diskimin birkere yapılmışken ayarı bozulmasın noollmaz noollmaz diye ve Anlatım yapabilmek için resim çekmem gerektiğinden dolayı 256 Mb lık Flash Diske atarak resim çektim ve anlatım yaptım. Haa bir saferde mi yaptım derseniz HAYIR en az üç-dört gün uğraştım tabi defalarca yaptım ve denedim, olmadı bozdum tekrar yaptım.

Yalnız ilk yaptığımda olmuş fakat hiçbir bilgiye sahip olmadığımdan hal.dll hatası almıştım ve olmamış diye bozup tekrar denemelere devam etmiştim, bir arkadaşın bu hal.dll hatasıyla ilgili söylediğini okuyunca anladım hatamı ama iş işten geçti. Bir işi yapmadan önce iyice araştırıp her öneriyi ve yazılanları okuyun çünkü oraya onu yazmışsa mutlaka kendisi karşılaşmıştır ve sizinde karşılaşmanızı istemediği için yazmıştır yazan.

Saygılar!!!!


Gerekli Dosyalar :

*1-2 yada 4 Gb USB Bellek
*Windows XP kurulum dosyaları
*USB MultiBoot 10 Programı

Öncelikle USB MultiBoot 10 Programını İndirin.(1.ve 2. seçenek herkesin elinde mevcut olduğu varsayılmıştır) Msn Grin Programı BuRaDaN yada BuRaDaNindirebilirsiniz.

MultiBoot 10 esasında birçok programı içinde bulunduran bir klasör. Bu klasörün içini açıp USB_MultiBoot_10.cmd adlı dosyayı çalıştırın.

1. Linkten indirdinizse ayarlar zaten varsayılan olarak geliyor USB Multiboot_10 dosyasının içerisinden çıkan ayarları yaparsanız oluyor.Bende öyle oldu, öyle olmazsa da resimleri takip edin ve bu ayarları girin.

i10931 1usb

Enter'e basıp devam ediyoruz.

i10932 2usb h

h'ye basıp ENTER diyerekFlash diskimizi çağırıyoruz ki format atalım.

i10933 3usb frmt

Flash diskimizi bulup NTFS seçiyoruz Bir isim veriyoruz ve
STAR'a basıyoruz gelen ekranda evet diyoruz,


i10934 4usb frmt

Biçimlendirdiğini söylüyor TAMAM diyoruz,

i10935 5usb 1

1 e basıyoruz ve ENTER diyoruz.

i10936 6xp goster

XP Klasörümüzün yerini gösteriyoruz tamam diyoruz.

i10937 7xp goster y

EVET diyoruz

i10938 8xp goster y1

bunada EVET diyoruz

i10939 9bilgiler

Ayarlarımızı nasıl yapacağımızı söylüyor bunada EVET diyoruz,
Bende ayarların hepsi hazırdı, hazır gelmezse nasıl diyorsa öyle yapın


i10940 10bilgiler1

Bir isim yazın EVET deyin

i10941 11bilgiler2

Boş bırakabilirsiniz

i10942 12bilgiler3

key gelmezse bu keyi oraya yazın

i10943 13bilgiler4

* yaparsanız varsayılan olur

i10944 14bilgiler5

* yaparsanız varsayılan olur

i10945 15bilgiler6

130 yazın TüRKiYe'nin ayarları için

i10946 16bilgiler7

Boş bırakırsanız WORKGROUP olur

i10948 17bilgiler8a

Bir isim yazın

i10950 18bilgiler9a

Yaptığınız ayarları gösteriyor TAMAM deyin

i10952 19usb 2a

Burda resmi incelerseniz orda VİSTA diyor eğer vista da eklemek istiyorsak V ye basıp ENTER diyoruz Vista CD mizin yerini gösteriyor ve TAMAM diyoruz böylece VİSTA'yı da eklemiş oluyoruz.

Daha sonra bakıyoruz eğer Recovery Console ''NO'' ise ''R'' ye basıp enter diyoruz
daha sonra 2 ye basıp EVET deyin


i10953 20usb goster

Flash diskimizi gösteriyoruz ve EVET diyoruz

i10955 21usb 3a

3 e basıp ENTER diyoruz.

i10957 22usb 3ent a

Dosyalar kopyalanmaya başlandı

i10958 23usb 3ent1

EVET diyoruz.

i10959 24usb 3ent2

Dosyalar kopyalandı bitti

i10960 25usb u

ENTER diyerek işlemi bitiriyoruz.

Son olarak verilen hazır dosyaların (DoSYaLaRı BuRDaN indirebilirsiniz)içindeki boot dosyasını açıp hazırladığımız USB diskimizin içindeki boot dosyasının içerisine yapıştırıp evet diyoruz, Menü.lst dosyasının içindekileri kopyalayıp USB diskimizin içindeki Menü.lst dosyasının içine yapıştırıp evet diyoruz işlem tamamdır


i10963 24g0peh

Bilgisayarın açılışını USB diskimizden yaparak
format işlemine başlıyoruz.


i10962 2e539lz

Gelen Siyah ekranda 1 numaralı seçeneği seçip ENTER diyoruz, HDD mizi tek bölüm olarak yapıyoruz yoksa hal.DLL hatası alırsınız benim gibi sonrada hata verdi deyip yaptığınız işi tekrardan yaparsınız ve yine benim gibi tekrar tekrar uğraşırsınız günlerce.

Dosyalar kopyalandıktan sonra bilgisayarınız yeniden başlatıldığında kendiliğinden açılıp kuruluma geçmezse korkmayın Flash diski çıkartmadan Bilgisayarınızı yeniden başlatın Açılışı yine Flash diske vererek bu sefer 2. seçeneği seçin ve ENTER deyin. Kuruluma geçecektir.

Kurulum bittikten sonra bilgisayarınız yeniden başlatıldığında kendiliğinden açılıp ayarları kaydetmez ve bilgisayar açılmazsa korkmayın yine Flash diski çıkartmadan Bilgisayarınızı yeniden başlatın Açılışı yine Flash diske vererek yine 2. seçeneği seçin ve ENTER deyin işlem tamamdır.

NoT;Dosyalar alıntıdır Anlatım ve resimler kendime aittir,anlatımda 256 Mb Flash Disk kullanılmıştır fakat denenmemiştir.Onun için yukarıda belirtilen Özelliklerde Flash Disk kullanınız.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ağustos 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşım 2 tane usb flash denedim.program ikisini de görmüyor.ilk olarak 4 gb toshiba flashı taktım görmedi.gittim yeni bir kingston 2 gb aldım.onu da görmedi.saç-baş youluyorum burada..hata nerede??lütfen hangi usb flash bellekleri desteklediğini de yazın!!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
herhangi bir flash disk olucaktır diye biliyorum.
combers bilişim - avatarı
combers bilişim
Ziyaretçi
16 Ekim 2010       Mesaj #5
combers bilişim - avatarı
Ziyaretçi
İki gün oldu usb diskime xp kurmak istiyorum. Anlatılanları hatasız yaptığımı sanıyorum ama nedense iş xp kurmaya gelince kurulumda bir hata alıyorum. ilk kurulum başlar başlamaz fdc.sys bozuk diye bir hata mesajı alıyorum ve kurulum devam etmiyor.

Konu ile ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Kasım 2010       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bnde oraları geciyorum ama windows ön yükleme ye gecmiyor onu nasıl yapacağız
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Aralık 2010       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Elimde uzun zamandır bir laptop var dvd sürücüsü bozuktu. o yüzden sistem kuramıyordum. USB MultiBoot 10 ile yapılanları aynen yaptım. şuan kurulum başladı. Bu konuyu hazırlayan Mehmet69 a çok teşekkürler. Allah razı olsun.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Aralık 2010       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ayrıca bazı arkadaşlar hangi flashdisk i kullanmalıyız filan demişler. ben kingston 4 GB kullanıyorum. önce formatladım sonra anlatılanları yaptım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Şubat 2011       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kardeşim harhangi bi flash bellek diyorsun ama görmüyor ya deli olcam nası yapcaz bunu ya Msn Sad( bu arada sistemimde windows7
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Şubat 2011       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhabalar
benim sorunum herşeyi yapıyorum fakat format 100%99 hata veriyor ne yaptımsa olmadı xp de deniyorum olmuyor win7 de deniyorum olmuyor ne yapmam lazım birde bir arkadaş flas belleği görmediğini yazıyor win7de doğrudur flası görmesi için proğramı görev yöneticisi olarak çalıştırması lazım sorunu çözülür yardım saygılar.

Benzer Konular

2 Mart 2009 / ahmetseydi Bilgisayar
12 Nisan 2013 / ugur_flash Bilgisayar
11 Temmuz 2015 / Misafir Soru-Cevap
14 Eylül 2008 / ertunc_58 Bilgisayar