Arama

İnternet Telefonu Nedir?

Güncelleme: 28 Mayıs 2014 Gösterim: 12.704 Cevap: 0
ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
10 Ağustos 2009       Mesaj #1
ozti - avatarı
Ziyaretçi
Internet Araması nedir?

Sponsorlu Bağlantılar
Internet Telefonu, extraPhone'un telefon hizmetlerinden biridir. Evde, işte, seyahatte, dünyanın her yerinden, Internete bağlı bir sabit veya taşınabilir bilgisayardan dünyadaki herhangi bir sabit telefon veya cep telefonu ile görüşmeye yarar. Internet Telefonu kullanıcıları, bilgisayara yüklenen Internet Telefonu programı ve extraPhone'dan aldıkları görüşme kredisi ile çok ucuz şehiriçi, şehirlerarası ve uluslararası aramalar yaparlar. Dünyada birçok benzeri bulunan bu hizmet, ucuzluğu ve bağlantı kalitesi ile ön plana çıkmaktadır. PC to Phone, PC to PC ve Soft Phone gibi isimlerle de bilinir. Kullanıcılar Internet Telefonundan herhangi bir sabit veya mobil telefonu, Internet Telefonu kullanan bir başka extraPhone kullanıcısının bilgisayarını veya extraPhone ADSL Telefonu (sabit telefon) kullanıcısını arayabilirler.

VOIP (Voice over Internet Protocol) nedir?

VOIP (Voice over Internet Protocol), internet üzerinden elefon görüşmesi yapmaya yarayan teknolojiye verilen isimdir. Bugün gelişmiş dünyanın yaptığı telefon görüşmelerinin yarıdan fazlası VOIP ile yapılmaktadır. VOIP kullanılarak ev veya iş yerinde internet üzerinden ekonomik telefon görüşmeleri yapılabilir. Aramalar sabit telefon veya bilgisayar (kulaklık- mikrofon veya hoparlör-mikrofon düzeneği) ile yapılabilir. Sabit telefondan arama için Telefon Adaptörü, bilgisayardan arama için Internet Telefonu Programı (Soft Phone) kullanılır.

Internet Telefonu kullanmanın avantajı nedir?

extraPhone Internet Telefonu bilgisayardan ucuz yurtiçi (şehiriçi, şehirlerarası) ve uluslararası telefon görüşmeleri yapmanıza yarar. Internet Telefonu ile dünyadaki tüm sabit veya cep telefonları aranabilir. Internet Telefonu kullanarak yapacağınız telefon görüşmeleri aranan yöne göre, %95'e varan oranda daha ucuz olabilir. extraPhone Internet Telefonu kullananlar kendi aralarında ücretsiz telefon görüşmeleri yapabilirler (şebeke içi görüşme). Kullanıcıların hangi şehirde veya ülkede olduğu önemli değildir. PC'den PC'ye, PC'den sabit telefona ücretsiz aramalar yapılabirlir. extraPhone kullanan firmalar, ofisleri arasında yapacakları şirket içi görüşmeleri ücretsiz yapabilir, yurtiçi veya yurtdışı seyahatlere giden şirket çalışanları yanlarındaki bilgisyardan ofisi ücretsiz arayabilir, diğer her yönle de çok ucuza görüşebilirler.

Şebeke içi arama nedir?

Internet Telefonu Hizmeti veya ADSL Telefonu (sabit telefon) Hizmeti ile şebeke içi aramalar ücretsizdir! Bir extraPhone kullanıcısının bir başka extraPhone kullanıcısını aramasına şebeke içi arama denir. Internet Telefonu ve ADSL Telefonu kullanıcıları sabit telefondan veya bilgisayardan diğer Internet Telefonu veya ADSL Telefonu kullanıcılarını ücretsiz arayabilir, sınırsız arama yapabilir, limitsiz konuşabilirler. Aile içi, şirket içi ve buna benzer şebeke içi arama gurupları oluşturulabilir. Toplu halde, grup olarak extraPhone Hizmetleri'nden yararlananlar, ücretsiz görüşme dışında ayrıca tüm sabit ve cep telefonu kullanıcılarını ararken grup indirimi ile daha ucuza konuşabilir, ADSL telefon adaptörlerini daha ucuza temin edebilirler. Şebeke içi aramalarda herhangi bir coğrafi sınır gözetilmez. Kullanıcılar aynı veya farklı binada, mahallede, şehirde veya ülkede bulunabilir ve tüm extraPhone avantajlarından aynı şekilde yararlanırlar.

Internet Telefonu kullanmak istiyorum. Ne yapmam lazım?

ExtraPhone Internet Telefonu kullanmak için extraPhone Müşteri Hizmetlerini arayarak bir kullanıcı hesabı açtırmanız gerekir. Kullanıcı kodunuz, şifreniz, ve bilgisayarınıza indirerek yükleyeceğiniz Internet Telefonu Programı ile Internete bağlı herhangi bir masaüstü veya dizüstü bilgisayardan arama yapabilirsiniz. Görüşmelerinizi extraPhone'dan satın alacağınız konuşma kredisi ile yapabilirsiniz. Satın almak istediğiniz görüşme kredisi ücretini banka hesabına havale veya EFT yapabilir, veya Müşteri Hizmetleri'ni arayarak kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. Ödemenizi takiben vereceğiniz emaiil adresine kullanıcı kodunuz ve şifreniz ile Internet Telefonu Program kurulum ve kullanım detaylarını içeren bir email gelecektir. Bu emaildeki açıklamaları takip etmek suretiyle Internet Telefonu Programını bilgisayarınıza indirecek, kolayca kuracak ve hemen kullanmaya başlayabileceksiniz.

Internet Telefonu ile nereler aranabilir?

ExtraPhone Internet Telefonu ile dünyadaki tüm sabit telefonlar ve cep telefonları aranabilir. Yapacağınız görüşmeler, aradığınız yöne göre Internet Telefonu Tarifesi üzerinden ücretlendirilir. Ayrıca extraPhone sabit telefon kullanıcılarını (ADSL Telefonu) veya diğer extraPhone Internet Telefonu kullanıcılarını şebeke içi yani ücretsiz olarak arayabilirsiniz. extraPhone kullanıcıları telefondan telefona (Phone to Phone), telefondan bilgisayara (Phone to PC), bilgisayaradan telefona (PC to Phone) ve bilgisayardan bilgisayara (PC to PC) şebeke içi aramalar yapabilirler. extraPhone kullanıcıları arasında yapılacak görüşmeler (şebeke içi görüşmeler) ücretsizdir.

Internet Telefonu Yazılımı nedir?

ExtraPhone Internet Telefonu Hizmetinden SIP destekli herhangi bir Internet Telefonu (Soft Phone) yazılımı ile yararlanabilirsiniz. extraPhone kullanıcılarına X-Lite, SJ Phone gibi Internet Telefonu programlarını tavsiye etmektedir. Ancak kullanıcı benzer herhangi bir Soft Phone Programını da kullanabilir. extraPhone Internet Telefonu Hizmeti için başvurduğunuzda size bir kullanıcı hesabı yaratılır. Kullanıcı hesabınız ve Internet Telefonu yazılımı ile bilgisayarınızdan arama yapmaya hemen başlayabilirsiniz.. Internet Telefonu programını extraPhone.com'dan indirebilir, kullanım talimatlarını takip ederek bilgisayarınıza kurabilir, size verilecek kullanıcı kodu ve şifreniz ile ucuz arama yapmaya hemen başlayabilirsiniz!. Internet Telefonu kurulumu özel teknik bilgi veya beceri gerektirmez.

Internet Telefonu kullanmak için Internet hızım ne olmalı? I

nternet Telefonu kullanımı yüksek hızlı internet bağlantısı gerektirmez. ADSL, Kablo TV vb. şebekeler üzerinden almakta olduğunuz en düşük hızdaki internet hizmeti (sınırlı veya sınırsız) Internet Telefonu için yeterlidir.

Internet Telefonu ile arama yaparken şifre tuşlama gerekiyor mu?

Hayır, extraPhone Internet Telefonu programını kurulumu sırasında size verilen kullanıcı kodu ve şifre programa girilir. Program kurulumu bittiğinde ekranda beliren telefondan direkt olarak arama yapabilirsiniz. Arama yaparken erişim numarası arama, şifre tuşlama vb. işlemler Arama Kartı kullanımı ile ilgilidir. Internet Telefonunda, aramalarınızı direkt aramak istediğiniz numarayı tuşlayarak yaparsınız. Normal telefon görüşmelerinden tek farkı bir sabit telefon yerinde bilgisayarınızı kullanıyor olmanızdır.

Internet Telefonu yazılımı bilgisayarıma nasıl yüklenir?

Internet Telefonu yazılımının kurulumu hiçbir teknik bilgi veya beceri gerektirmez. Kolayca yapabilirsiniz.

1) Müşteri Hizmetlerini arayarak Internet Telefonu hesabı açtırın. Hesabınıza görüşme kredisi yükletin (Bunun için banka hesabına havale veya eft yapabilir, telefonda kredi kartı ile ödeme yapabilir, banka atm'sinden nakit olarak hesaba ödeme yapabilir, veya bu sitede yer alan online ödeme linklerini kullanabilirsiniz). Müşteri Hizmetlerinden gelecek email'de kullanıcı kodunuz, şifreniz, program indirme linki, kurulum ve kullanım talimatlarını bulacaksınız.

2) Email'de belirtilen adresten Internet Telefonu programını bilgisayarıza indirin. Yine talimatları takip ederek Internet Telefonu Programını bilgisayarınıza kurun.

3) Kurulum sırasında programa kullanıcı kodu ve şifrenizi girecek, böylece kurulum biter bitmez extraPhone Internet Telefonu ile görüşme yapmaya başlayabileceksiniz.


Kaynak
Son düzenleyen Mira; 28 Mayıs 2014 10:34 Sebep: Kırık resim linki kaldırıldı.