Arama

Windows 7 ve XP Ekran Ters Dönme Problemi

Güncelleme: 27 Haziran 2013 Gösterim: 3.285 Cevap: 0
Avatarı yok
insomnia42
Yasaklı
15 Haziran 2013       Mesaj #1
Avatarı yok
Yasaklı
Ekran Ters Döndü Nasıl Düzelir?
Windows 7 Ekran Nasıl Düzelir?
Sponsorlu Bağlantılar
Windows xp Ekran Nasıl Düzelir?
msxlabs.org

Pc nin ekranı ters döndüğünde yapılması gereken adımlar çok basittir. Ekran Nasıl ters döndü diyenler Kısayol tuşuna basılmışsa onun için dönmüş olabilir.

Windows 7 Ekranı düzeltme: Masaüstünde sağ tıklayalım gelen ekranda Ekran çözünürlüğüne tıklayalım. Yön seçeneğine tıklayalım ordan yatay dikey ayarları vardır oradan düzeltebiliriz.

windows xp de ekran düzeltme
Bu ekran kartınızın yazılım fonksiyonlarından biri olmalı.Ekran kartınızın System Tray ( Saatin olduğu yer ) deki ikonuna tıklayıp ayarlardan ekran döndür seçeneğine erişirseniz ekranınızı tekrar normale döndürebilirsiniz.

Eğer System Tray'de ikonu yoksa , masaüstüne sağ tıklayıp Özellikler > Ayarlar > Gelişmiş seçeneğinden de ekran kartınızın menüsüne ulaşabilirsiniz. ekran kartınızın menüsünde rotation veya nvrotate vb. yazan menüden değişikliği yapabilirsiniz.

En Kısa Yol win7 win xp vb. hepsinde deneyeceğiniz en kısa yol ise:

Ekranınız ters döndüğünde yada yan döndüğünde düzeltmek için yapmanız gereken tek şey klavyeden bir kaç tuşa basmak. (pc, laptop, notebook)

Ekranınız 90 derece 180 derece yada 270 derece dönmüş olabilir durun çözümü çok basit klavyenizden aynı anda şu tuş kombinasyonuna basın. CTRL+ALT+YUKARI OK TUŞU ekranınız 90 derece dönecektir. İstediğiniz duruma gelinceye kadar bu işleme devam edin. Umarım sorununuz çözülmüştür. Teşekkürler
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 20:14 Sebep: Düzenlendi.

Benzer Konular

15 Temmuz 2014 / virtuecat Bilgisayar
26 Haziran 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
22 Ekim 2012 / tickiy Soru-Cevap
20 Ağustos 2013 / Teamoore Soru-Cevap
11 Temmuz 2011 / Siyah Cin Soru-Cevap