Arama

Folder Access Pro - Dosyalarınızı Sizden Başkası Görmesin

Güncelleme: 27 Haziran 2013 Gösterim: 31.202 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Haziran 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Mercek altına aldığımız Folder Access Pro yazılımı ile, önemli dosyalarınızı kolayca şifreleyebilir ve şifreyi bilmeyenlere bütün kapıları kapatabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
folderaccess19ll

Önemli dosyalarınızı saklama yöntemi olarak zor yer seçimleri size çözüm sağlamaz. Ağ içerisinde, hatta internete bağlanabilen bir bilgisayardaki dosyaları paylaşıma açmak, çok da zor değildir. Güvenlik önlemlerinin tam olarak sağlanmadığı durumlarda, özel dosyalarınıza herkes ulaşabilir, hatta başınız derde girebilir.

Mercek altına aldığımız Folder Access Pro ile bu sorunu tarihe gömebilirsiniz. Önemli dosyalarınızı kolayca şifreleyebilir ve şifreyi bilmeyenlere bütün kapıları kapatabilirsiniz. Bu işlemi bazı sıkıştırma yazılımları da yapabiliyor. Ancak şifreleme metodu olarak kullanılan sıkıştırma yazılımlarının, şifrelerini kırmak için onlarca yazılım bulunuyor. Bu noktada iyi bir çözüm sunan Folder Acces Pro ise tamamen ücretsiz. Bu yazımızda programı detaylı olarak inceledik.

Folder Acces Pro yazılımını buraya tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Genel bakış

Programı kurmak ve kullanmak neredeyse çocuk oyuncağı. Kurulumun ardından, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekiyor. Bu işlemden hemen sonra yazılım, kullanıma hazır olacaktır. Tek yapmanız gereken şifrelenmesinin gerekli olduğunu düşündüğünüz dosyaları bulmak. Geri kalan tüm işlemleri Folder Access’a bırakabilirsiniz. Artık şifrelenen dosyalara başkası giremez.

Dosyaları şifreleme

Folder Access kullanarak dosyalarınızı şifrelemek çok kolay. Yazılımın kurulumunu başarıyla tamamlayıp bilgisayarınızı yeniden başlattıysanız, şifreleme işlemi için her şey hazır demektir. Aşağıdaki adımları uygulayarak dosyalarınızı şifreleyebilir ve güvenle saklayabilirsiniz.

1- Masaüstünde kısa yolu olan programı çalıştırın.

2- Program ilk açılışında sizden bir şifre isteyecektir. Yazılımın kurulumunu yaparken girdiğiniz ana şifre isteniyor. Bu şifreyi girin ve devam edin.

3- Yazılımın bütün işlevlerini bir arada bulundurduğu arayüzü göreceksiniz. Add butonuna basarak şifreleyeceğiniz klasörü seçin. Klasör veya dosya seçimini tamamladığınızda, Lock Folder butonuna tıklayın. Bu işlemi birden fazla gerçekleştirerek çok sayıda dosyayı aynı anda şifreleyebilirsiniz.

4- Şifrelenmiş olan dosya ve klasörler yazılımın özel bir ikonu ile gösterilecektir.

Şifreli dosyayı açmak
Şifrelediğiniz dosyayı açmak veya şifreden tamamen kurtulmak ise şifrelemekten daha kolay. Dosyayı tıklayın ve sizden istenen parolayı girin. Hepsi bu kadar.

İpuçları
Programı daha etkin kullanmak için aşağıdaki ipuçlarını değerlendirebilirsiniz.

1- Programı yükledikten sonra, şifrelemek istediğiniz dosya için Folder Access’i çalıştırmak yerine, dosyaya farenin sağ tuşu ile tıklayın ve Lock Folder seçeneğ ine tıklayın. Aynı şekilde şifreli bir dosyayı açmak için, söz konusu dosyaya farenin sağ tuşu ile tıkladıktan sonra Unlock- Folder seçeneğine tıklamanız ve sizden istenen şifreyi girmeniz yeterli olacaktır.

2- Programı çalıştırdıktan sonra, bilgisayarınızın farklı yerlerinde olan çok sayıda dosyayı aynı anda şifrelemek için hepsini tek tek bulup işaretlemek yerine, dosyaları sürükleyerek yazılımın ara yüzüne sürükleyip bırakabilirsiniz.

3- Dosyalarınıza farklı şifreler vermek için yazılımın ara yüzüne sürükleyip bıraktığınız dosyaları seçerek password butonuna tıklayın..

Ekstra Bilgiler:

Alıntı
angel_21 adlı kullanıcıdan alıntı

msn sadya benim abim sırf msneye girmiyim die şifre koydu msneye ya bitürlü beceremiyorum nolur yardımcı olun bana lütfen yalvarırım size lütfeeeeeeeeeeeen....msn sadmsn crymsn sadmsn crymsn sad

Web Messenger (Web Messenger MSN - MSN Web Messenger)

Üstte verdiğim konuya bakın...

Alıntı
erkanyk adlı kullanıcıdan alıntı

lin yok ya

İlk mesajda indirme adresi mevcut...

Alıntı
karselman adlı kullanıcıdan alıntı

şifre unutdu açmiyorum acil aç lazım çok zorlu oldum aç lazım açmiyorum bana yardım et

Alıntı
tesadufler adlı kullanıcıdan alıntı

kardeş program güzel olmasına güzelde şifremi unutunca ne yapacagim

Unlocker 1.8.7

Unlocker zaten açık olduğu için giriş yapamadığınız dosya ve klasörleri açabilmek için küçük bir araç.

Unlocker silmek istediğinizde başka birisi kullanmakta olduğu için silinemeyen dosyaları silebilirsiniz. Dosyayı, klasörü kitleyen programı bulur ve onu pasif hale getirir, böylece giriş yapabilirsiniz.

Başka bir programın kullandığı dosyayı açamama gibi bir problemin üstesinden gelebilirsiniz.

> > İ n d i r < <


Son düzenleyen ahmetseydi; 27 Haziran 2013 16:26

Benzer Konular

28 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap