Arama

Turhan Alçelik

Güncelleme: 28 Mart 2016 Gösterim: 6.491 Cevap: 1
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
20 Ekim 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Yrd.Doç.Dr.Turhan Alçelik

Sponsorlu Bağlantılar
turanalcelk

Turhan Alçelik:
Doğumu: 5 Mart 1958, Giresun Keşap ilçesi Halkalı Köyü
Göz hekimi ve e20-21. Dönem Giresun Milletvekilidir. Aynı zamanda, göz kamaştırma etkisi yapmaksızın uzun mesafeli aydınlatma sağlayan araç farı'nın mucididir.

Hayatı:

Giresun'da doğan Turhan Alçelik, 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1991 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalında ihtisasa başladı ve 1994 yılında Göz Hastalıkları Uzmanı oldu. 1995 yılından itibaren Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalında Öğretim Üyesi (Yrd.Doç.Dr.) olarak göreve başladı ve hemen akabinde Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği'ne atandı. 1995 yılında Giresun Milletvekili seçilerek 20-21.nci dönem Giresun Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. Parlamentoda; Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği, Çevre Komisyonu Üyeliği, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi (KEIPA) üyeliği, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Komisyonu Türk Grubu üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Göz kamaştırma etkisi yapmaksızın uzun mesafeli aydınlatma sağlayan araç farı:

Genel özellikleri:
  1. Sistem; karşı yöndeki araç sürücüleri ile yayalar üzerinde göz kamaştırma etkisi yapmaksızın, daha uzun mesafeyi aydınlatır. (Standart kısa huzmeli farlar, 30-35 metreyi aydınlatırken, bu sistem kısa far kullanımında 80-90 metreyi aydınlatabilmektedir. Yani bu sistemde; herhangi bir tehlike anında, güvenli durabilme mesafesi devamlı olarak görülebilmektedir.)
  2. Virajlarda ilave bir mekanizmaya gerek kalmaksızın yeterli yol aydınlatması sağlanabilir.
  3. Gece yolculuğu sırasında dikiz aynası devamlı olarak gündüz ayarında kullanılabilir.
  4. Standart kısa huzmeli farlarda araçların karşılıklı geçişleri sırasında oluşan ani kamaşmaya bağlı geçici kör nokta ortadan kalkar.
  5. Araç aydınlatmalarının karşılıklı olarak birbirlerine olumlu aydınlatma yapmasına katkı sağlar.
  6. Sistem, mevcut kısa huzmeli far standartlarından kaynaklanan aydınlatma mesafesi yetersizliğine veya karşı yönden gelen araç aydınlatmalarının sebep olduğu göz kamaşmasına bağlı trafik kazalarının azaltılmasına önemli katkı sağlayabilir. Yani sistem can güvenliği ile ilgilidir.
  7. Sistem standart sistemlere yakın bir maliyetle, halen kullanımda olan veya yeni üretilecek bütün araçlara uygulanabilir.
  8. Sistem sisli havalarda daha iyi aydınlatma ve görüş imkânı sağlar.
Başarıları:
  • 2006 yılında İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen, 34. Uluslararası Buluşlar Fuarı'nda, teknik jüriden birincilik ödülü almıştır.
  • Almanya'nın Nuremberg (Nürnberg) şehrinde düzenlenen, 58. Uluslararası IENA 2006 Ticaret Fuarı'nda, gümüş madalya kazanmıştır.
Kaynak: Vikipedi

rapor1h


rapor11h


rapor12

Kaynak: turhanalçelik.com

Biyografi Konusu: Turhan Alçelik nereli hayatı kimdir.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
28 Mart 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Yrd. Doç. Dr. Turhan ALÇELİK
hakkimda
1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1991 yılında SivasCumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalında ihtisasa başladı. 8 yıl süreyle ülkemizin farklı yörelerinde Genel Tıp ve Acil Servis Doktorluğu, Cumhuriyet Üniversitesi ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültelerinde Öğretim Üyeliği ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği yaptı.
Sponsorlu Bağlantılar

20-21 Dönem Giresun Milletvekilliği yapan Dr. Alçelik, uzun süre TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olarak çalıştı. 10 yılı aşkın bir süredir geleneksel tıp uygulamaları ve doğal tedavi yöntemleri ile aydınlatma alanlarında araştırmalar yapan Turhan hocamızın ABD, Avrupa ve Rusya’da onaylanmış Patentli Buluşları var.

Dr.Alçelik İsviçre Federal Hükümeti patronajında yapılan 34. Uluslararası Buluşlar ve Yenilikler fuarında kendi dalında Dünya Birinciliği Ödülüne layık görüldü. Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından 2006 Büyük Patent Ödülüne değer bulunan Yrd.Doç.Dr.Turhan ALÇELİK’e ödülü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

Hem Göz Hastalıkları hem de Genel Hastalıklar konusunda araştırmaları devam eden Dr Alçelik’in “Göz Diyeti” isimli bir kitabı da var.


Benzer Konular

10 Eylül 2012 / ThinkerBeLL Sanat tr
8 Eylül 2009 / Daisy-BT Sinema tr
27 Ağustos 2015 / BiRuMuT Edebiyat tr
9 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Siyaset tr
27 Ağustos 2015 / Safi Bilim tr