Arama

Zecharia Sitchin

Güncelleme: 6 Aralık 2015 Gösterim: 5.533 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mayıs 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Zecharia Sitchin
MsXLabs.org
Ad:  Sitchin.jpg
Gösterim: 364
Boyut:  6.8 KB
Sponsorlu Bağlantılar
Zecharia Sitchin altı kitaplık "Dünya Tarihçesi" adlı kitap serisiyle büyük sansasyon yaratmış, Rus asıllı bilimadamı, sümerologdur. Çivi yazısı dışında hiç bilinmeyen "ölü diller" konusundaki çalışmalarıyla da akademi düzeyinde kendine önemli bir yer edinmiştir.
1922 yılında Bakü'de doğdu. Ailesiyle birlikte köklerinin geldiği Filintin'e giden Zecharia Sitchin burada büyüdü, bu sırada Orta Doğu dillerine ilgi duymaya başladı, İbranice ve Sümerce öğrendi. Eğitimi için İngiltere'ye giden Sitchin Londra İktisadi ve Siyasal Bilimler Yüksek Okulu ve Londra Üniversitesi'nden mezun oldu. Ardından Filistin'e geri dönüp gazetecilik yaptı. 2. Dünya Savaşı sırasında İngiliz Ordusu'nda görev aldı. 1950'li yılların ortalarında Amerika'ya yerleşti. Yaşamını New York'ta sürdürmektedir.
1970'lerde Orta Doğu üzerine yaptığı arkeoloji araştırmalarını 12. Gezegen adını verdiği bir kitapta topladı, kitabın basımı 1976'da tamamlandı.
Zecharia Sitchin, Yakın Doğu tarihi ve arkeolojisi uzmanıdır, Eski Ahit (Tevrat ve Zebur), Sami ve Avrupa dilleri, modern ve eski İbrani dili konularında eğitim almış ve Londra İktisadi ve Siyasal Bilimler Okulu´nda öğrenim gördükten sonra Londra Üniversitesi´nden mezun oldu. Uzun yıllar gazetecilik ve yazarlık yaptıktan sonra şimdi New York´da yaşıyor ve çalışmalarını sürdürüyor. Sümer dilini anlayan ve okuyan nadir bilginlerden biridir, yeni çalışmaları Yakın Doğu´daki eski uygarlıklar tarafından yazılan kil tablet metinlerle ilgilidir; bu alanda aradığı çok daha eski uygarlıklardır. Sitchin´in kitapları körler için yazılan Braille alfabesine bile çevrilmiş, sayısız radyo ve tv programlarında tartışılmıştır. Sitchin´in "Dünya Kronolojisi" adlı kitap serisi mitolojinin kökeni olarak kabul edilebilir, bir hayal ürünü değildir çünkü geçerli ve sağlam kaynaklara dayanmaktadır, yazar bunlara "Antik Anılar" demektedir. Tevrat ve İncil dinsel bir metin olarak değil, tarihsel/bilimsel bir döküman olarak okunmalıdır, antik büyük uygarlıkların kökeni dünyadışıdır. Sitchin, antik bilginin dünyaya Annunaki (Göklerden dünyaya gelen) tarafından getirildiği öne sürerken, modern bilimin antik bilgiyle uyum sağlamaya başladığını ve devamı olduğunu belirtmektedir. İlk kitabı olan "12. Gezegen"de Güney Sistemi´ndeki kayıp gezegen olasılığından söz eder ve bu gezegenden dünyaya yarım milyon yıl önce gelen halkın, kutsal kitaplarda anlatılan olaylara neden olduğunu belirtmektedir. Örneğin Tevrat´ın "Genesis" bölümünün 6. Bölümü´nde adları geçen ve Tufan´dan önce insanoğullarının kızlarıyla evlenen "Nefilimler"in 12. Gezegen´den geldiğini yazar. "Nefilim" sözcüğünün özgün anlamı, "Tanrının Oğulları veya göklerden gelen Devler"dir ve bizler geçmişte devlerin yaşadıklarını düşünüyor ve araştırıyoruz. Sitchin, kilisenin kutsal kitaplarla ilgili soru sorulmaması kuralını da eleştiriyor ve sorgulamanın kutsallıkla ilgisi olmadığını söylüyor. Çünkü, ona göre tarihsel bilgiler bu metinlerin içinde saklıdırlar, İbranice´deki "Nafal" sözcüğü de "Nefilim" yorumunu destekler gibidir ve "Düşüş/Düşenler" anlamındadır.



Son düzenleyen Safi; 6 Aralık 2015 22:27 Sebep: Sayfa düzeni
Biyografi Konusu: Zecharia Sitchin nereli hayatı kimdir.