Arama

Titus Livius

Güncelleme: 8 Aralık 2015 Gösterim: 2.691 Cevap: 1
Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
24 Temmuz 2012       Mesaj #1
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
Titus Livius
Vikipedi & MsXLabs.org & MORPA
18309 Titus Livius
Sponsorlu Bağlantılar
Titus Livius (yaklaşık MÖ 59 - MS 17), İngilizce'de daha çok Livy olarak tanınan tarihçi, yazar. Ünlü bir Roma tarihi, Ab Urbe Condita (Şehrin Kuruluşundan İtibaren), yazmıştır. Eserde Roma'nın kuruluşundan (geleneksel tarihi MÖ 753) Augustus'un krallığı boyunca Roma tarihi ele alınmıştır. Livius Kuzey İtalya'daki Padua'nın (Antik Patavium) yerlisiydi.

(İ.Ö. 54 ya da 50 Patavium [şimdiki adı Padova] / Kuzeydoğu İtalya - İ.S. 17 Patavium)
Romalı tarihçi. Padova'da yaşadı. Siyasetten çok felsefeyle ilgilendi. Bununla birlikte Roma Cumhuriyeti'nin büyüklüğüne şiddetle inanmış bir taşra tutucusuydu. Bu nedenle yazdığı 142 kitaptan oluşan tarih, daha çok içten duygularla yazılmış bir methiye niteliğindedir. "Roma'nın Kuruluşundan Beri" adını taşıyan bu kitap İ.Ö. 750'lerden İ.Ö. 9'a kadar olan dönemi anlatır. Günümüze yalnızca 35 kitabı ulaşabilmiştir. Bu kitaplar eski Roma'ya ait mitolojik öyküleri ve İ.Ö. 219 - 167 yılları arasındaki Roma fetihlerini anlatır. Livius, cumhuriyetçi eğilimine karşın İmparator Augustus'un himayesine girdi. Kitaplar temiz, açık bir dil ve biçim ile yazılmışlardır. Fakat bilimsel araştırıcılık açısından fazla bir titizlik taşımazlar. Daha çok söylentilere dayanırlar.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 8 Aralık 2015 21:35
Biyografi Konusu: Titus Livius nereli hayatı kimdir.
Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
11 Aralık 2012       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
TİTUS LİVİUS (İ.Ö. 54 Padova-İ.S. 17 Padova),
MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi
Sponsorlu Bağlantılar

Romalı tarihçi. 142 kitaptan (bölüm) oluşan "Ab Urbe Condita Libri" (Roma'nın Kuruluşundan Beri) adlı tarih kitabını yazdı.

Kuruluşundan İ.Ö. 9 tarihine kadar Roma tarihini anlattığı bu kitabı, İ.Ö. 25 yılında yazmaya başladı ve ölümüne kadar bu işle uğraştı. Bu tarihin bütün bölümleri bugün kayıp olmakla birlikte başka tarihçiler tarafından yapılmış özetleri bulunmakta ve yapıtın bütünü konusunda bilgi edinmemizi sağlamaktadır. Titus Livius, tarafsız bir tarihçi olmaya çalışmış ve tarihî olayları o dönemin yazarlarının yapıtlarından kaynaklanarak yazmıştır. Roma ahlâkını, Romalılık ruhunu ve Roma'nın büyüklüğünü anlatmaktan da geri durmamıştır. Sanatlı bir anlatımı vardır ve tarihi, bir edebiyat yapıtı niteliğindedir.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

18 Haziran 2010 / Breath Edebiyat ww
4 Mayıs 2016 / Jumong Edebiyat
12 Şubat 2016 / _Yağmur_ Siyaset ww