Arama
Günlük Kontrol Paneli
5.00 puan, 2 oy. 5.00 puan, 2 oy.

Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. M.KEMAL

seramiksır 19 Mayıs 2011 08:37

19.MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
Türkiyem Türkiyem

"Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz... benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

"Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri (Türkiye Cumhuriyetini) ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak."

"Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıları, ahlâksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir."

"Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."

"Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref ve istiklâli kurtarılmaz. Türk milleti, gelecek nesiller için bunu unutmamalıdır."

M.KEMAL ATATÜRK
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 2544  Yorum 2  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 2

Yorumlar

1. Avatarı yok
    Evrenimiz çok değişti Sera... hanım. Evren değişirken Anadolu denilen yaşadığımız topraklar bir zamanlar çok bereketliydi. Üretkendi üstelik.
    Tek parti-çok parti karmaşasında bakın şimdi nerelere geldik. Ülke parça
    parça. Üretim yok. Gençliğe saygım var ama gençliğe veremediğimiz
    tonlarca değerler var. Artık kimlerin engellediğini burda yazacak olsam
    sabahı bulurum. Bence takıntılarımızdanda kurtulmamız lazım. Çünkü
    bu takıntılarda aldı başını bizi Amerika'ya Avrupa'ya götürdü. Üretim yapmadığınız müddetçe açsınız esirsiniz demektir. Bu esirlik analarımızdan
    babalarımızdan tutunda bebelerimize kadar yansır. Üretim yapalım dedikleri
    zaman anımsadığım kadarıyla Tansu Çiller zamanıydı. Çinliler piyasaya girmiş.
    Türkiye Ticaret Türkiye Sanayi ve diğer odalar konuştular ama kime konuştular.
    Onlar konuştukça sermayederler biraz daha palazlandı. Bu palazlanma işi
    hâlâ da sürüyor. Sermaye belli odaklarda toplandığı zaman fakirlikte o oranda
    artmakta. Paylaşım yok. Paylaşım bu gün dünya da yok. Gençlerimize gelince
    bu satten sonra ne yapılabilir. Gençlere güven nasıl verilir? Gençler nasıl ülkesini sever? Bir sürü sorun. Eğitim gelişeceği yer de daha beter geriledi. Eğitimin çorbası mı turşusu mu çıktı. Siz şimdi dersanelerle meb bağlı okullarla bu eğitime bir anlam verebilir misiniz? Ezbere sistem kurulmuş. Paralı sistem köşeleri
    tutmuş. Hangi kafayla hangi eğitimi vereceksiniz. Öğretmenlerin işi zorlaştırılmış.
    İdeal denen bir duygu vardır bu duygu öğretmenlerde köreltilmiş. Öğrencilerde
    köreltilmiş.
    Peki fazla uzatmayalım. Apaçi gençliğine saygı duymak mı lazım? Polislere
    taş fırlatan çocuklara, polis amcalarının baskısına saygı mı duyalım? Hapiste
    yatan yaşları çok küçük çocuklar var bu ülke de. Vitrinden bir dilim baklava çaldı diye içeri tıkılan çocuklar var bu ülke de. Öte yandan her türlü sahtekarlığı
    çeviren insanlar var bu ülke de. Sporda döner bıçağı belinde tabanca sopa cop
    biber gazı taşıyanlar var bu ülke de. Eğitimde dönen dolaplar var bu ülke de.
    ******* babasını kardeşlerini namus davasını güdenler biçenler var bu ülke de.
    Gençlik işte dediğimiz zaman soru da sormamız lazım. Hangi gençlik Sera hanım...sevgilerle kalın..

Ziyaretçi 20 Mayıs 2011 20:15
  2. seramiksır - avatarı
    ben hala umutluyum,bu ülkenin unuttrulmaya çalışılan değerlerini kim ne yapsa değiştiremez.belki zayıflatabilir fakat çok geç deil,bence gençlik kendine gelecekkkk!!!!!!!!!!!!!

tükettimi çok iyi öğrendiler,üretmeyide öğrenecekler....olumsuzu örnek gösterirsek olumsuza yönelecekler,bence artık burdan yola çıkarak bişeyler yapılmaya çalışılmalı hata gençlikte deil,yetiştirenlerde...........
    kendimizi düzeltirsek gençlikte düzelecek...

duyarlılığınız için teşekkür ederim,az deiliz umudunuzu yitirmeyin!!!!!!!!!

seramiksır 20 Mayıs 2011 23:35