Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Tasavvuf Gerçeği

HANDSOME 20 Aralık 2011 20:25


Bismillahirrahmanirrahim.

Semavi vahiy İslam dinini tesis ettiği gibi, tasavvufu da beraberinde inananların hizmetine sunmuştur.

Sayıları 124 bine ulaşan Peygamberlerin sırrı Hazreti Muhammed (S.A.V) de toplanmış, onlara gönderilen 100 suhuf ve 3 mukaddes kitabın hakikatı da Kur'anı Kerimde hikmetleşmiştir.
Resulullah'ın sırrı, ruhaniyeti ve Kuran'ın bütün hakikatı, tasavvufla özetlenmiştir.

Her müslümanın bilip teslim ettiği gibi, Kur'anı Kerimi insanlara dyurudur. İnsanın kemali de şüphesiz, bu duyuruya uymalarına bağlıdır. Ona uyanların kalbi durulur,ona uyan fert ve cemiyetlerin hayatında huzurun düzeni kurulur, ona uyanların dünyasında kötülüklere zincir vurulur.


Tasavvuf, Ku'anı bütün incelik ve yüceliğiyle yaşamak,yaratıcının insandan istediği asıl misyonu anlamak suretiyle, daha dünya hayatın da ''İlahi rıza iklimi''ne girebilmeyi sağlayabilme yönelişidir.


Tasavvuf, Kur'anı Kerim'in hakikatını gönüllere sindirerek Allah yolunda yürütülen yarıştır, sevgililer sevgilisine varıştır. İlahi ışık yolunda yarışanlar, o ışığa yaklaştıkca varlık gölgelerinin küçüldüğünü görürler. Nihayet o ışığa ulaşınca, kendinden tamamen yok olup o ışıkla var olur. Kelebeğin kendini ateşe atıp onda yok oluşu ve böylece varlık buluşu gibi, bu ışığa ulaşanlar da nefsini ilahi sevdanın közü içinde yakarak varlık iddiasından kurtulur, canlar canını bulurlar.

Bu ışığa ulaşanların kalpleri, Rabbani tecellilerle aydınlanır, coşar. Rabbe ''yakın'' olmak da, dünya gurbeti içinde sıla tecellisi yaşar.
Bu Kategoride: Bu Günlük ..
Gösterim 461  Yorum 1  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 1

Yorumlar

  1. seramiksır - avatarı
    Ku'anı bütün incelik ve yüceliğiyle yaşayan,
    Ona uyanların kalbi durulur,ona uyan fert ve cemiyetlerin hayatında huzurun düzeni kurulur, ona uyanların dünyasında kötülüklere zincir vurulur...
     
    seramiksır 21 Aralık 2011 10:32