Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Şike'siz Hava Sahası

HANDSOME 24 Aralık 2011 18:26

1b8ud
Gündemi uzun bir süre işgal eden bir konudur Şike.Hangi takımların yaptığı bir kenara,heyecandan ölüp ölüp dirildiğiniz maçın aslında bir düzmeceden ibaret olduğunu bilmek acıların en büyükleri ile karşılaştırılabilir. Aldatılmışsınızdır siz,fanatiği olduğunuz takımın ruhu yokolup gitmiştir artık.

Şike sözlük anlamı ile, maddi veya manevi bir çıkar uğruna maçın kaderini değiştirmektir.Maçı,oyuncuları satın almaktır.Parayı veren düdüğü çalıyor zamanımızda.
Parayı basıp maç satın alınıyor,maç sırasında dökülen terler,verilen emekler hepsi ama hepsi birer yalandan ibarettir.

Şike skandalı yabancı ülkelerde sessiz sakin yürütülmekte hala.En çok ses getirenlerindendir 2006-2007 senesinde Porto’nun yapmış olduğu dolandırıcılık.Gerekli açıklamalar yapılmıştı o sıralar,devler liginden bile çıkarılmıştı ama olay biraz daha araştırılınca –ya da zaman aşımına uğrayınca- Avrupa’da oynamalarına onay çıkmıştı.O kadar büyük paraların döndüğü yerde dolandırıcılığın yapılmamış gözüyle bakmasıdır gariplik,beklenilen bir sonuç.


Türkiye’de Fenerbahçe’nin yapmış olduğu(?) şike skandalı ile yerle bir oldu fenerli taraftarlar.Diğer takımlara da büyük alay konusu olmuştur bu olay.Ve akıllardan uzun süre de silineceğe benzemiyor.

Şimdi Milli Takım’da bile şike aranırken tek suçlunun Fenerbahçe yönetiminin olmadığını açıkça görmekteyiz.Çıkarlar, çoğu insana her şeyi yaptırır. Sessiz ve derinden yürütülen işler ayyuka çıktığında ise kaçılacak delik aranır.
Bu olayın ardından artık takımların şikeye yaklaşabileceğini sanmıyorum.

Şikesiz bir lig bizi bekleyecektir artık.


Unutmayalım ki,’ temizlig ‘ imandan gelir.
Bu Kategoride: Bu Günlük ..
Gösterim 3533  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar