Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

İnsan Vücudunun Sırları

HANDSOME 6 Ocak 2012 18:26

001 d
Her ne kadar beyin acı sinyallerini vücuda yaysa da kendisi acıyı hissetmez.


002 d

Beynimizin gün boyunca daha aktif olduğunu düşünsek de, aslında beynimiz biz uyurken daha fazla çalışır.
031 d

Daha yüksek bir I.Q. seviyesi daha fazla rüya görmek demektir.
003 d

Beynimizin çalışması için 10 watt'lık bir enerjiye ihtiyacı vardır.
004 d
Beyin toplam vücut ağırlığımızın %2'sini oluştursa da, vücudumuzun ihtiyacı olan kalori ve oksijenin %20'sine ihtiyaç duyar.
005 d

Beynin şekli ergenlik çağında değişir.
006 d

Beyin bilgileri farklı hızlarda işler. Beynimizdeki nöronlar farklı yapılandığı için bazı bilgiler çabuk hatırlanır, bazıları ise daha geç.

İkiziniz olmadığı sürece vücut kokunuz sadece size özeldir ve benzeri yoktur. Bebekler bu nedenle annelerinin kokularını diğerlerinden ayırt edebilirler.

Kadınların koku alma duyuları erkeklerden daha gelişmiştir.

Burnumuz 50,000 farklı kokuyu tanıyabilir.

Aşırı yemek yediğinizde işitme kaybı olur.

Dişleriniz daha siz doğmadan gelişmeye başlar. Doğduktan aylar sonra dişler görünse de aslında doğmadan 6 ay önce gelişmeye başlarlar.

Bebekler yavru öküzlerden daha güçlüdürler, tabi vücut ölçülerine bakıldığında.

Bütün bebekler mavi gözlü doğarlar. Bebeklerin gerçek göz rengi melanin ve ultraviyole ışıklara maruz kalma sonucunda açığa çıkar.O zaman kadar bütün bebekler mavi gözlüdür.

Sağlıklı kulaklar için kulak kiri gereklidir.

Ayaklar bir günde yarım litre ter üretebilir. Ayaklarınızda 500 bin(her birinde 250 bin) ter bezi bulunmaktadır. Bu da ne kadar ter ürettiğini tahmin etmenize yardımcı olabilir.

Bir hapşırık yaklaşık 44,704 m/s hıza ulaşır.

Öksürük ise 26,8224 m/s hızdadır.

Kemikler yeterince kalsiyum alınmazsa kendi kendini yok edebilir.

Vücudunuzdaki kemiklerin 1/4'i ayaklarınızdadır. Her bir ayakta 26 kemik vardır yani iki ayağınızda bulunan 52 kemik vücudunuzdaki 206 kemiğin %25idir.


Bilimadamları tam olarak sayısını saptayamamıştır fakat, suratınızı asmak gülmekten daha fazla kası harekete geçirir.


Yaşamınız boyunca ürettiğiniz tükürük iki yüzme havuzunu doldurabilir.


Bir adım attığınızda 200 kasınızı kullanırsınız.


Vücudunuzdaki en güçlü kas dilinizdir.


Kemik çelikten daha güçlü olabilir.


Sağ eli kullanmak ömrünüzü uzatabilir. Sağ elini kullananlar solaklara göre 9 yıl daha uzun yaşar.


Sadece insanlar duygusal gözyaşı dökerler, hayvanlar ise fiziksel acı hissettiklerinde.

İdrar keseniz yaklaşık bir beyzbol topu büyüklüğündedir ve tamamen dolu olduğunda oldukça belirgin hale gelebilir.


Adrenalin size süper güç sağlar, bazı durumlarda vücudunuz adrenalin salgıladığında bir arabayı bile kaldırabilirsiniz.



İnsan Vücudunun 24 Saati

insan vucudunun 24 saati 1
06.00: Kortizon salgılamasıyla organizma uyanıyor. Bu uyanma vücut için kendini yavaşca kalkmaya hazırlama işareti. Metabolizma hareketleniyor, günün işleri için enerji ve protein hizmete hazır oluyor.
insan vucudunun 24 saati 2
07.00: Vücut hala zayıf. Spor yapmaktan kaçının. Kalbe ve dolaşıma gereksiz yüklenirsiniz. Spor yerine kahvaltı edin, sindirim bu saatte mükemmel çalışıyor.
insan vucudunun 24 saati 3
08.00: Libidonun en yüksek olduğu saat. Fazla miktarda hormon salgılanıyor. Sigara tiryakileri için de durum aynı. Kahvaltı sigarası damarları her zamankinden daha fazla çok daraltıyor.
insan vucudunun 24 saati 4
09.00: Vücudun dinç, kuvvetli olduğu saat. Herhangi bir hastalık için iğne olacaksanız bu en doğru zaman. İğnenin ateş ve şişme gibi yan etkileri ender olarak görülüyor, vücut röntgen ışınlarına karşı daha dirençli oluyor.
insan vucudunun 24 saati 5
10.00: Organizmanın kendine gelme, 'ben burdayım' deme saati. Fazla enerjik, vücut en yüksek ısı seviyesinde. Verimliliğimiz de öyle. 'Kısa süre belleği' iyi durumda. Bir önemli ayrıntı: 10.00 ile 12.00 arası enfarktüs olaylarına sık rastlanıyor.
insan vucudunun 24 saati 6
11.00: Vücudun tam formunda olduğu, verimli olmaya programlı bir saat. Kalp ve dolaşım o kadar zinde ki yapılan muayenelerde kalpteki bir bozukluk gözden kaçabilir. Hazır cevaplık tavan yapar, özellikle hesap işleri, matematik ödevleri rahat ve iyi bir şekilde, zorlanmadan çözülür.
insan vucudunun 24 saati 7
12.00: Dinlenme saati. Dikkat azalıyor ve insanı uyku basıyor. Midedeki asit miktarı fazlalaşıp, beyindeki kan akımı azalıyor. Zira kan sindirim organlarını desteklemesi için mide tarafından kullanılıyor. Öğle uykusu uyuyabilen kişilerde istatistiklere göre enfarktüse %30 oranında az rastlanıyor.
insan vucudunun 24 saati 8
13.00: Vücut formdan düşüyor. Verimlilik gün ortalamasının %20 aşağısına iniyor. Bütün organlar en alt düzeyde çalışıyor, sadece safra öğle yemeğini hazmetme faaliyeti gösteriyor.
insan vucudunun 24 saati 9
14.00: Bitkin oluruz. Çünkü tansiyon ve hormon düzeyi düşüyor. Diş doktorundan korkanlar için en uygun randevu saati. Çünkü bu saatte acı az hissediliyor. Lokal anestezi uzun süre devam ediyor (30 dk.).
insan vucudunun 24 saati 10
15.00: Enerji geri geliyor, bellek tam formunda. İkinci verimlilik dönemi başlıyor ama sabahkinden az.
insan vucudunun 24 saati 11

16.00: Spor için en iyi saat. Tansiyon ve dolaşım çok iyi durumda.
insan vucudunun 24 saati 12
17.00: Organların faaliyeti üst düzeye çıkıyor. Kuvvet artıyor, oksijen harcanıyor, böbrekler ve mesane çok çalışıyor. Tırnaklar ve saçın en çabuk uzadığı zaman. Midedeki asit miktarı fazlalaşıyor. 17.00 'ye doğru mide kanaması geçirme riski artıyor.
insan vucudunun 24 saati 13

18.00: Akşam yemeği için ideal saat. Pankreas bu saatte özellikle aktif.
insan vucudunun 24 saati 14

19.00: Kan basıncı ve nabız tembelleşiyor. Bu nedenle kan basıncı düşüren ilaçlara dikkat, tehlikeli olabiliyorlar. Antidepresanların tesiri de bu saatte daha fazla.
insan vucudunun 24 saati 15

20.00: Karaciğerdeki yağ düzeyi düşüyor ve kirli kan kalbe her zamankinden daha fazla akıyor. Alerjisi olanlar ve astımlılar ilaçlarını bu saatte almalı. Etkisi hemen görülüyorr. Antibiyotikler de az dozda alınsa bile etkileri en üst düzeyde oluyor.
insan vucudunun 24 saati 16
21.00: Sindirim organlarının günlük görevi sona eriyor. Gelen herşey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalıyor ve bu çok tehlikeli. Kalan yemekler bağırsak sahasındaki mukozaya hücum ediyor.
insan vucudunun 24 saati 17
22.00: Vücudun polisi akyuvarlar aktif hale geliyor. Sigara içenler dikkat! Bu saatten sonra vücut nikotin gibi zehirleri çok zor atıyor.
insan vucudunun 24 saati 18
23.00: Organizma gün boyunca aktif faaliyet gösteren stres hormonunun salgılamasını durduruyor. Sakinleşip, rahatlıyoruz.
insan vucudunun 24 saati 19
24.00: Uyurken deri hücreleri durmadan çalışıyor, gündüz olduğundan daha sık bölünüyor. İlk rüya safhası, yarım saat içinde rüya görmeye başlıyoruz.
insan vucudunun 24 saati 20

01.00: Verim en alt düzeyde. Bu saatte çalışanlar hata yapabiliyor, dikkat azalıyor, çünkü vücut kendini uyumaya programlıyor.
insan vucudunun 24 saati 21
02.00: Araba kullananlar dikkat: Görme zayıflıyor, tepkiler yavaşlıyor, kazalar bu saatte çok oluyor.
insan vucudunun 24 saati 22

03.00: Bedenin de ruhun da en karanlık safhası. Melatonin hormonunun salgılanması tembel ve kararsız yapıyor. İntihar edenlerin sayısı fazlalaşıyor.
insan vucudunun 24 saati 23
04.00: Stres hormonundan enerji kazanıyoruz. Enfarktüs krizleri saat 04.00 ile 06.00 arasında çok oluyor; çünkü kan basıncı oldukça yükselip, damarlar geriliyor. Doğum yapma olasılığının en yüksek saati.
24 d
05.00: Stres hormonu bizi faaliyete geçiriyor ve gündüz değerinin tam 6 katına çıkıyor. Vücudumuz harekete geçiyor kaybolan enerji yeniden geri geliyor. Gelsin, yeni bir gün başlıyor.


100 Yıl Yaşamanın Yedi Kuralı

spor egzersiz 2 5
Aktif hareketli olun; hareketsizlik ömrünüzü kısaltır, hareketlilik ise ömrünüzü uzatır.
kolay zayiflamanin 15 yolu  1445506 1
Kolesterol seviyenizi bilin ve kontrol altında tutun. Kolesterol kalp hastalıkları konusundaki ana risk unsurlarından biridir.

vegetarian 1
Sağlıklı beslenin. Ağırlıklı olarak sebze ve meyve yemeniz saplığınız için çok yararlıdır.

uykuu 5 2
Tansiyonunuzu bilin ve kontrol altına alın. Tansiyonunu belirli seviyede tutarak inme riskini 40, kalp krizi riskini ise yüzde 25 azaltabilirsiniz.

anne kz 1
Sağlıklı bir kiloyu koruyun. Obez olmak insan mrünü ortalama 4 yıl azaltabilir. Çok sayıda sağlık sorununa neden olur.

diyet erkek 5 1
Diyabet hastasıysanız farkında olun ve kontrol altına alın. Diyabet inme ve yüksek tansiyon riskini artırır.

ara n 13 1
Tütünden uzak durun. Uzun süre sigara içenlerin yarısı bu alışkanlıklarının neden olduğu kalp hastalığı, akciğer kanseri ve kronik bronşit gibi hastalıklardan ölüyor.
Bu Kategoride: Bu Günlük ..
Gösterim 5467  Yorum 1  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 1

Yorumlar

  1. Avatarı yok
    çok bilgilendim =) teşekkürler..
     
    Ziyaretçi 7 Ocak 2012 20:22