Darüşşafaka, eğitimle yaşamları değiştiriyor:
Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından bu yana “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdürüyor. Cemiyet, babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli ve başarılı çocuklarımızı dokuz yaşındayken annelerinden emanet alıyor. Onlara uluslararası standartlarda eğitim olanağı sunuyor ve düşünen, araştıran, sorgulayan, ülkesine, çevresine, ailesine karşı sorumlu aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor.
Bugün ülkemizin dört bir yanından, sınavla seçilen 900’ü aşkın çocuk, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, ilköğretim dördüncü sınıftan liseyi bitirinceye kadar 10 yıl süresince tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor. 7 gün 24 saatlerini Darüşşafaka’da geçiren çocuklarımız, iyi eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel açıdan da zengin bireyler olarak yetişiyor. Cemiyet, kendisen emanet edilen çocuklarımızın eğitim hayatlarını maddi kaygıdan uzak sürdürmeleri için her ay cep harçlığı veriyor. 11. ve 12. sınıfta üniversite sınavına hazırlanmaları için dershaneye gönderiyor ve üniversiteyi kazandıklarında da burs desteğini sürdürüyor.
Cemiyet, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çocuklarımıza sağladığı tüm olanakları, kişi, kurum ve kuruluşlardan elde ettiği bağışlarla gerçekleştiriliyor. Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’dan kız kardeşi Makbule Atadan’a edebiyatımızın büyük üstadı Sait Faik Abasıyanık’tan kadar Türkiye’nin aydınlık yarınlarına sevdalı sayısız hayırseverin desteklediği Cemiyet, bu sayede çocuklarımıza “eğitimde fırsat eşitliği” hakkı tanıyor.
Devamını Gör
MisyonDarüşşafaka Eğitim Kurumları’nın; eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak yaşam boyu öğrenen, çağdaş, özgüvene sahip, topluma karşı her alanda sorumlu liderler yetiştirmesidir.
Toplam Yorum 0