Tecrübeli bir balıkçının dediği gibi: ‘Yakalayacağınız balığın cinsini belirleyen, elinizdeki yemin kalitesidir.’ Hayat tıpkı bir ayna gibidir. İçinizde ne taşıyorsanız, dışınızda onu buluyorsunuz. HAYAT bir defadır ve ancak dosdoğru yaşamaya yetecek kadardır, çok kısadır. Hayatın kıymetini belirleyen hayatın kendisi değil, hayatı bize kim verdiyse o olabilir.HER İNSANIN kıymeti iyiliği kadardır.
Gökyüzüne yerden toz kalkar ama yeryüzüne gökten yağmur yağar. Her kap içinde olanı sızdırır. İyiler kendileri için değil, başkaları için var. “Yar yüreğim yâr, gör ki neler var!”
Bilge biri: “Allah’ım” diyordu. “Sen kötüleri esirge! İyileri zaten esirgemişsin, çünkü onları iyi yaratmışsın.” İyilikte geciken, bugün yarın diyen yolda kalır. Aza çoğa bakan aldanır.
Toplam Yorum 2