Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Alex - Aziz - Aykut

RuffRyders 2 Ekim 2012 05:25
2 Ekim 2012 09:52 RuffRyders tarafından güncellendi (İmla hataları.)

Heykeli dikildikten 1-2 hafta sonra kovulan adam hakkında bişeyler yazmak istedim.

Dün Alex'in kapı dışarı edildiği haberini duymayan yoktur. Bütün gün sosyal medya ve haberlerden olayı takip etmeye çalıştım gördüklerim beni şaşırttı. Öncelikle Dünyanın hiçbiryerinde heykeli dikildikten 2 hafta sonra çok afedersiniz kıçına tekme basılan hiçbir futbolcu yoktur. O Alex iyiysiyle kötüsüyle 8-9 yıl bu takımda ter dökmüş gol krallıkları asist krallıkları yaşamış peki bu adam niye Fenerbahçe kulübünde harcandı? Cevabı basit bu kötü ve Fenerbahçe'ye yakışmayacak rezil futbolu oynatan şike olaylarının yaşandığı yıl(TFF onaylı / Mahkemece şikeli 2010-2011 sezonu) hariç geçen sene ve bu sene taraftarına keyifle maç izlettiremeyen Aykut'u korumak daha da önemlisi Aykut'u bu takıma layık olduğunu sanıp takımın başına getirdiği vizyonsuz teknik direktörü savunan Aziz Yıldırımın kendini tartışılır durumdan uzak tutması için seçilen adam Alex oldu. Alex'i zaten gözden çıkarmışlardı şu kötü gidişat işin tuzu biberi oldu. Önce sezon hazırlıkları dahi başlamadan Alex gibi bir değere "biz seni düşünmüyoruz zaten yaşın başında geçmiş" gibi sözlerle Aykut hoca rengini belli etti. Ardından bir televizyon kanalında tezgahtan bir programa katılan Aziz rengini belli ediyor ve "Alex efsane mi? Heykel açılışına gidecek misiniz?" sorularına şu sözlerle cevap veriyor "Alex yıldız filan değil yıldız olmak başka şey. Heykel açılışına gitmeyeceğim işim var." daha sonraki sözlerinde de asker kaçağı olduğunu unutup Atatürk heykelinden ve şehitlerden dem vuruyor tabi bunlar başka mevzular neyse devam edeyim. Sezon başladı takımda ruh yok güç yok takım tel tel dökülüyor peki Alex napıyor bu kötü futbola, kötü yönetime ve kendine yapılanlara tahammül edemiyor ve düşüncelerini dışa vuruyor. Peki suçlu kim oluyor 8 yıl bu takıma gönül vermiş Fenerbahçe Spor Klubünün şu kötü gidişatına kötü yönetilişine göz yumamayan Alex suçlu oluyor. Azizbahçe'de yine hedef şaşırtma devam ediyor yani daha önce tek iyi olan Aziz Yıldırım tarafında kötü olarak sunulan Polisler, Hakimler, Savcılar, Cemaatler, Medya mensupları, diğer takımlar, Fenerbahçe'ye gönül vermiş muhalefetler vs. hedef gösterilmişti adeta şimdi bakıyoruz bu seferde Alex kötü oldu. Peki niye Alex? Aykutu bu başarısızlığa hedef gösterseydi kendi durumu tartışılır olacaktı. Peki ne yaptı Alex'i hedef gösterdi tartışılan adam bu sefer dolaylı yoldan Aykut oldu böylece Aziz Yıldırım istifa seslerinin yerini Aykut istifa aldı. Dün bakıyorum taraftarın büyük çoğunluğu Alex'e üzülürken Aykut'a sallıyor yani yine postu kurtardı Aziz Yıldırım. Zaten Aziz Yıldırımın en büyük becerisi insanları hedef göstermesidir hedef şaşırtmasıdır.

Kimse şunları sormuyor:
  • Bu takımı Aykut Kocaman gibi teknik direktörlük başarısı kariyeri yetersiz vizyonsuz adama niye teslim etti?
  • Şuan istenmeyen adam Aykut için "ben gidene kadar burada olacaktır" diyen kimdir?
  • Zico gibi avrupa kupalarında Fenerbahçe tarihinin en büyük başarısını yakalatmış hocayı yollayan kimdir?
  • Stadındaki yayıncı kuruluşun kameralarının kablosunu kestiren kimdir?
  • Bu takıma 10 yıl 50 yıl hatta 100 yıl unutulmayacak lekeyi süren kimdir?
  • Beton olarak Toki gibi çalışmasına rağmen Futbol olarak 14 yıldır çağ atlatamayan kimdir? [14 yılda 5(1 yılı şike olaylı) şampiyonluk Fenerbahçede başarı değil gelenektir.]
  • Kulüpdeki tüm muhalif sesleri susturan ve yönetimden uzaklaştıran kimdir?
  • Kulübü Aziz & Ali kardeşler şeklinde aile şirketi yapan kimdir?
  • Diğer tüm kulüpleri düşman kabul edip diğer kulüpler hakkında Fenerbahçe düşmanı olarak gösteren kimdir?
  • Emre'yi harcayan kimdir?
  • Meireles gibi bal yapmayan arıya milyon dolar vereceğine kulübün çocuğu Tuncay'a burun kıvıran kimdir?
  • Kadınları ve çocukları eline mikrofonu kapıp Alex'i koruyorlar diye azarlayan kimdir?
  • Alex'e efsane değil, heykelinin açılışına gitmeyeceğim daha önemli işlerim var diyen kimdir?
  • Maç sonu takıma "ne oluyor arkadaş" diyecek hesap soracak adam teknik direktördür. Teknik direktörde yönetime hesap verir. Büyük şirketlerde/kulüplerde hiyerarşi böyledir. Dünyanın hangi klubünde başkan ve kardeşi soyunma odasına dalıyor?
Birde şu Rıdvan Dilmen şike olaylarında şöyle böyle olursa yorumculuğu bırakırım filan diyordu keşke bıraksaydı. Dün yine programında Aziz Yıldırım'ın yanında yer aldığını belli etti. Rıdvan bey diyor ki "Herkes Fenerbahçe Alex'in sözleşmesini feshetti diyor öyle değil Alex feshedilmesini istedi" diyor yani diyor ki Fenerbahçe ve dolayısıyla Aziz Yıldırım git dememiş Alex kendi gitmek istemiş. Rıdvan'ın zaten taraflı olduğunu şike sürecinde ve daha sonrasında Aziz Yıldırım'ın katıldığı şovda belli etmişti dünkü sözleride beni şaşırtmadı.

Alex, Fenerbahçe'nin karakteriyle futboluyla son yıllardaki en büyük değeridir. Böyle gönderilmesine Galatasaraylı olarak üzüldüm.
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 2008  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar