Yaprakları, dalları, gövdesi…
Köklerine kadar parçalanmış, kendinden eksilen yanlarına ağlayan bir ağaç çaresizliği benimki.
Ne rüzgar, ne yağmur, ne güneş…
Hiçbir şey umurumda değil…
Yanında olmayı çok isterdim.
Elini tutup gözlerine bakmayı, düşündüklerimi ezberlemiş gibi hiç takılmadan bir bir sana anlatmayı, aşkı, yalnızlığı…
Sen olmadan nasıl güçsüz olduğumu, nefes almaya bile üşendiğimi söylemek isterdim.
Ne bileyim; bir hediye alıp sana, beğenip beğenmeyeceğin endişesini taşımaya bile öyle muhtacım ki...
Biliyorum, bu ilk ve son sevgililer günümüz olmayacak birbirimizden uzak. Daha kötülerine de şahit olacağız, daha büyük yalnızlıklarımız ve birbirimize daha çok ihtiyacımızın olduğu zamanları da yaşamaya mecburuz.
Alışmak yerine dallanıp budaklanacak birbirimizden koptuğumuz yerde kalan acılarımız, daha çok özleyeceğiz zamanla.
Sana da çok yazık olacak, bana da…
- “Ahh, kirpiklerinde gözümü bile kırpmadan ruhumu astığım kadın!
Bakışların geliyor aklıma,
Gözlerin,
Ellerin,
Saçların…”
Tahmin et desem sana nasıl biriktiğimi, aklın durur!
Sorsan bana “nasıl”, yemin ederim anlatılacak gibi değil. Hiçbir alfabenin hiçbir harfi yan yana gelip bir kelime oluşturmaya cesaret edemiyor.
Tarifi yok bu yalnızlığın, tutman lazım yangılarımı…
Keşke diyorum zaman zaman, keşke...
Bu kadar büyük hayaller kurmasa mıydık acaba, ardı ardına? Altından kalkamadığımız acılarımız üzerimize yıkılan büyük hayallerin ezikliği mi yoksa?
Kırılan hayaller mi batıyor göğsümüze,
Bu yüzden mi avuçlarımız yara, yüreğimiz “yar” içinde…
Yanında ol(a)madığım için üzgünüm, özür dilerim…
Ne kadar üzgün olduğun benim için hiç önemli değil, bundan fazla yıkılmış olamazsın eminim. Çünkü bir sonu yok bu acizliğin, bir hududu yok yalnızlığımın.
Sınır ötesi seviyorum seni, unutmak istediğim bir yüzyılın yaşamak zorunda olduğum bir takvim yaprağını öperek seviyorum seni.
Penceremden günün batışını izleyerek tutacağım yangın yeri avuçlarından,
Ve öylece senden uzak bir yerde hiç haberin olmadan öpeceğim kan gülleri kızı dudaklarını…
Sevgililer günün kutlu olsun sevgili/m…